Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
tinchy

#301 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by tinchy »

BSn wrote:
tinchy wrote: Jel' cuko visok, zute boje kao recimo pitbull i ima onako tupastu njusku?

Da.
Probaj se javiti @archie pa da ona obavijesti gospodina koji je izgubio takvog psa..
archie wrote:Danas kada sam izvela svog psa u setnju srela sam covjeka koji je bio ocajan, trazio je svog psa, koji mu je odlutao prije 7 dana. U ruci je imao kesu sa hranom i povodac i na mobitelu sliku. Pas je izgubljen na lokaciji Vojnickog polja, ali do sada bi mogao biti bilo gdje u gradu ( mada on kaze da su ga navodno neki ljudi vidjeli na Dobrinji) Covjek mi je ostavio svoj broj mobitela, ( prije par sati opet zvao da kaze da ga nije nasao i da jos jednom pita jesmo li slucajno nesto culi ili vidjeli). U pitanju je mjesanac zute boje, 2 godine star, ima ogrlicu i markicu, zove se Max( koliko sam mogla primjetiti na slici sa mobitela po njusci je crnkast). Mislim da covjek ne koristi Internet pa sam odlucila da ja pokusam . Ako neko ima bilo kakve informacije, molim da se javi preko foruma, pa cemo se dalje dogovoriti. Hvala unaprijed.
I ako mozes reci mi na pp gdje si ga tacno vidio posto si spominjao AP i VP, a to je moja "mahala" :D
BSn

#302 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by BSn »

Imas PP.
emmys

#303 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by emmys »

Sinoc na Grbavici pronadjen muzjak crnog labradora sa crvenom ogrlicom. Star je oko godinu dana. Lijeva noga mu je bila udarena i bio je jako iscrpljen ali je sada puno bolje. Trenutno je kod mene u stanu i dobro je pa molim vlasnika ako ovo procita da mi se javi. Hvala :)
nihadbelkisa

#304 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by nihadbelkisa »

BSn wrote:Imas PP.
imam javite na broj 061/506-821
nihadbelkisa

#305 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by nihadbelkisa »

tinchy wrote:
BSn wrote:
tinchy wrote: Jel' cuko visok, zute boje kao recimo pitbull i ima onako tupastu njusku?
jeste kratke dlake snazan pas zut tupastu tamnu njusku sitnu bijelu tacku na prsima i odaziva se na ime MAX. javi ako ga vidis ponovo na broj 062/853-398 ili na mail [email protected]
Da.
Probaj se javiti @archie pa da ona obavijesti gospodina koji je izgubio takvog psa..
archie wrote:Danas kada sam izvela svog psa u setnju srela sam covjeka koji je bio ocajan, trazio je svog psa, koji mu je odlutao prije 7 dana. U ruci je imao kesu sa hranom i povodac i na mobitelu sliku. Pas je izgubljen na lokaciji Vojnickog polja, ali do sada bi mogao biti bilo gdje u gradu ( mada on kaze da su ga navodno neki ljudi vidjeli na Dobrinji) Covjek mi je ostavio svoj broj mobitela, ( prije par sati opet zvao da kaze da ga nije nasao i da jos jednom pita jesmo li slucajno nesto culi ili vidjeli). U pitanju je mjesanac zute boje, 2 godine star, ima ogrlicu i markicu, zove se Max( koliko sam mogla primjetiti na slici sa mobitela po njusci je crnkast). Mislim da covjek ne koristi Internet pa sam odlucila da ja pokusam . Ako neko ima bilo kakve informacije, molim da se javi preko foruma, pa cemo se dalje dogovoriti. Hvala unaprijed.
I ako mozes reci mi na pp gdje si ga tacno vidio posto si spominjao AP i VP, a to je moja "mahala" :D
dinija

#306 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by dinija »

Izgubljen pas, zenka njemackog ovcara, stara 4 godine, umiljata i pitoma, duze dlake smedjo- crne. ako neko ima inf o njoj, neka me kontaktira na mob 061722271
kamilica.ba

#307 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kamilica.ba »

U petak se ispred moje zgrade pojavio crni pas,muzjak,malo stariji,ima ogrlicu i privjesak sa imenom(Rabies),oznakom veterinarske stanice i brojem kartona,zvala sam sve stanice koje sam mogla dobiti preko vikenda i rekli su da ne moze nista prije ponedjeljka...nazovem jutros...doktor Mustafa me naruzio jer sam ga nazvala na privatni broj i rekao da ne moze nista pomoci da zovem veterinarsku na Slatini...nazovem Slatinu-gospodin,koji se javio,se potrudio da mi kaze ime vlasnika na osnovu broja kartona sa privjeska-nije nasao i rekao ako me je Mustafa naruzio da mi ni oni ne mogu pomoci!?!?

Sta ja sada da radim?Stvar je u tome da je pas,izgleda,prehladjen i ima neku manju ranu na stomaku(kao neka iritacija,mozda je od cesanja...zaista ne znam),ne podnosi hladnocu ali je ipak sve vrijeme proveo vani,ja ga ne mogu pustiti u kucu(ja bih,ali mi roditelji ne daju),bojim se da ne ugine...kaze ovaj covjek iz veterinarske da mi ne moze pomoci...reko pa dobro,ja cu ga onda ostaviti da ugine,kaze on pa sta cete!?Ako ostane vani uginuce,a ja za privatnog veterinara para nemam.Pitam se kakvi su ljudi ovi veterinari?Jel oni rade sto moraju ili se danas sve svelo na novac,znaci nemas para-ostavi ga nek crkne.

Moze li mi iko pomoci?Lokacija je Kosevsko brdo.
Cholina_Lokica

#308 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

cuj nije nasao ime vlasnika... ako je nasao broj kartona mora imati i ime vlasnika :twisted:
kamilica.ba

#309 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kamilica.ba »

ne,ne...ja znam da je TO broj kartona i kazem mu koji je,a on meni govori da nije prijavljen kod njih jos pise na privjesku 2008.godina kad se kao podaci nisu unosili u kompjuter(!?) i kaze mi da se to ne isplati traziti jer moraju kopati po nekakvim arhivama gdje se to rucno pisalo...ma uzas zivi,a mujo me razocarao totalno,mislila sam da je malo humaniji jer sam prije nosila macu kod njega na vakcinaciju....izgleda da je bio human kad je trebalo da mi za to naplati 30KM :x
Cholina_Lokica

#310 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

do mene onda, ja skontah da je nasao karton :(

a to sto pas ima na ogrlici, ne znam je li stvarno broj kartona, ili je to samo obicna markica za bjesnilo, to rabies je bjesnilo :) to mi zvuci kao da je tako, u tom slucaju to nije broj kartona nego broj vakcine i markice, u tom slucaju bi morali pregledati sve racune i sve kartone da nadju taj broj...
A71

#311 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by A71 »

Možeš li uslikati psa i napisati broj sa markice koju je dobio prilikom vakcinisanja protiv bjesnila i onda to poslati na forum, objaviti u raznim oglasima i da tu sliku sa svojim mobilnim i naslovom pronađen pas iskopiraš u više primjeraka- nije skupo možda 3-4 marke i da oblijepiš susjedstvo jer će ga možda neko prepoznati i javiti se. Malo posla, ali možda ćeš mu tako puno pomoći. Sretno!
kamilica.ba

#312 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kamilica.ba »

Dile-ovaj iz Slatine rece da jeste to broj kartona...ma ko ce ga znati :?
A71-tako cu i uraditi i odnijet cu u onaj pet shop iza BBI centra,znam onu tetu sto tamo radi,cesto kupujem tamo,pa cu je zamoliti da zalijepim negdje kod nje,i ako ga ne pronadju vlasnici mozda ga neko drugi uzme...bas ta teta mi neki dan rece da puno stranaca tako udomi psa,jer kao hoce da urade nesto dobro,da pomognu psu kojem je potrebna pomoc...nadam se da ce sve biti ok :(
minjonja

#313 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

kamilice, nemoj samo tu oblijepiti, nego svugdje pomalo gdje ima dosta raje (skenderija, marin dvor i sl.). u blizini BBI-a su ti i super oglasi. samo kupi novine, izrezi kupon i napisi pronadjen pas takav i takav, trazi se stari vlasnik ili novi udomitelj. sretno.

izvini, nisam skontala oko tog kartona, znaci on je tebi rekao da mu je mrsko da ga trazi iako si mu ti rekla broj?
kamilica.ba

#314 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kamilica.ba »

ne da mu je mrsko,trazio je on ali nije nasao jer valjda nije u njihovoj ambulanti prijavljen,a kaze da ne zovem ni druge stanice posto je pas vakcinisan 2008.godine jer mi niko nece htjeti to kopati po arhivama,sto nisam ni ocekivala,jer 2008.godine niko od njih nije unosio podatke u kompujter kao sada nego su to pisali rukom u neke sveske ili gdje vec :-)
minjonja

#315 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

kamilica.ba wrote:ne da mu je mrsko,trazio je on ali nije nasao jer valjda nije u njihovoj ambulanti prijavljen,a kaze da ne zovem ni druge stanice posto je pas vakcinisan 2008.godine jer mi niko nece htjeti to kopati po arhivama,sto nisam ni ocekivala,jer 2008.godine niko od njih nije unosio podatke u kompujter kao sada nego su to pisali rukom u neke sveske ili gdje vec :-)

e stvarno ne mogu da vjerujem, uzas. ja kad god sam otisla u neku od vet stanica, nikad guzva nije, uvijek nekako raspolozenje ko u skoli na velikom odmoru. imali su vise nego dovoljno vremena da sve one podatke iz sveski ukucaju na kompjuter. banda jedna, ne moraju nista sa psom da rade, samo svesku od prosle godine da iskopaju, a nece ni to!fuj!
kamilica.ba

#316 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kamilica.ba »

fuj-i ja kazem...al sta ces-to je nasa surova realnost,da mi je samo onaj SPCA ovdje :x
dulcinella

#317 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by dulcinella »

Sa Facebooka:

Izgubljen VUCJAK u Sarajevu

" Lejla Muhic

Izgubljen vucijak (star2.5-3god) na relaciji Vilsonovo-Skenderija. Najvjerovatnije vuce lanac sa sobom. Agresivan prema drugim psima,prema ljudima ne. Sve informacije su dobro dosle."

Izgubljen TORNJAK Medo u Sarajevu

"Ivana Nana

Jučer je na Stupu odlutao pas, crno-bijeli tornjak, zove se Medo, nema ogrlicu, nije opasan. Malo je veći nego na slici jer je dobio zimsku dlaku...Molim sve ako ga negdje vide ili nešto čuju što bi moglo pomoći da ga nađemo da nam jave...Pronalazaču slijedi nagrada"
A71

#318 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by A71 »

@dulcinella lijepo od tebe što pomažeš ovim ljudima da se nađu psi, ali ne mogu sad ići unazad da tražim broj pa ako možeš kad stavljaš oglas uvijek stavi i broj na koji se može zvat jer može se desiti da idem ulicom i vidim psa pa da odmah javim a ne kad dođem kući ili da javljam na forum. Do tada cuko u drugoj opštini. I ima li kakva slika?
minjonja

#319 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

astr0naut wrote:evo slika Image
jel nadjen ovaj macak? danas sam na otoci prvi put vidjela jednog crnog macka sa bijelim na prsima i sapama, imao je zute oci, cisto sjajno krzno i bio je fino uhranjen. nisam mogla nikako blize da pridjem jer se spustio prema miljacki. kao da je imao neku ogrlicu, ali nisam sigurna, mozda mi se ucinila od okolnih travki.
kamilica.ba

#320 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kamilica.ba »

E hvala ti,to nisam znala :)
Pas je prije dva dana udomljen kod jedne gospodje za koju znam da ce se brinuti o njemu :-D
dulcinella

#321 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by dulcinella »

A71 wrote:@dulcinella lijepo od tebe što pomažeš ovim ljudima da se nađu psi, ali ne mogu sad ići unazad da tražim broj pa ako možeš kad stavljaš oglas uvijek stavi i broj na koji se može zvat jer može se desiti da idem ulicom i vidim psa pa da odmah javim a ne kad dođem kući ili da javljam na forum. Do tada cuko u drugoj opštini. I ima li kakva slika?
Naravno, u potpunosti se slazem! Medjutim, doticni nisu ostavili svoje brojeve telefona niti slike, samo poruku na FB. Upitani su za iste, ali nisu odgovorili.
dulcinella

#322 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by dulcinella »

dulcinella wrote:Sa Facebooka:

Izgubljen VUCJAK u Sarajevu

" Lejla Muhic

Izgubljen vucijak (star2.5-3god) na relaciji Vilsonovo-Skenderija. Najvjerovatnije vuce lanac sa sobom. Agresivan prema drugim psima,prema ljudima ne. Sve informacije su dobro dosle."

Izgubljen TORNJAK Medo u Sarajevu

"Ivana Nana

Jučer je na Stupu odlutao pas, crno-bijeli tornjak, zove se Medo, nema ogrlicu, nije opasan. Malo je veći nego na slici jer je dobio zimsku dlaku...Molim sve ako ga negdje vide ili nešto čuju što bi moglo pomoći da ga nađemo da nam jave...Pronalazaču slijedi nagrada"

MEDO JE PRONADJEN!!!
minjonja

#323 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

poruka sa facebooka:
Po Ferhadiji luta cistokrvni njemacki ovcar sa ogrlicom. Malo mu je provrijedjena prednja sapica. Ljudi iz prodavnica kazu da je tu od jutros. Ukoliko neko zna vlasnika neka mu javi sto prije :(
da nije to ovaj vucjak sto je pobjegao na vilsu?
laaajla

#324 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by laaajla »

Ja sam ta koja trazi vucijaka.Zove se Vucko,nije to taj koji je vidjen u Ferhadiji.
Vjerovatno je lanac ostao okacen na koznoj ogrlici koju nosi. Napominjem da nikad prije nije duze od 15min isao od kuce. Nazalost nemam sliku,ali uglavnom nije 100% cistokrvan, ima kracu dlaku i nije mu zadnji dio tijela spusten kao kod pravih vucijaka. Nema nikakav poseban biljeg,osim sto na prednjim nogama sa strana ima stare nesto kao rane,neka kozna bolest.Kao oziljci.
Pas nije moj pa nemam slike,zna biti agresivan prema drugim psima....
nevenka

#325 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by nevenka »

@laaajla

jutros sam oko 7 vidila vučijaka na parkingu na M.Dvoru, onaj veliki parking, blizu Vojne Bolnice, gdje je i igralište. Pas je bio kod naplatne kućice... imao je kratku dlaku, ispravljene uši, boje vučijaka... ništa više ne znam, žurila sam ...

ostavi br. mob...
Post Reply