Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hali gali halid

#301 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

je li u apoteci ima tih nikotinskih flastera? djeluju li i koliko kostaju?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#302 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Šeherzada »

Šta je cigara?
Cigara je smotuljak dima koji na jednoj strani ima vatru, a na drugoj budalu.
d2

#303 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by d2 »

hali gali halid wrote:je li u apoteci ima tih nikotinskih flastera? djeluju li i koliko kostaju?
prijatelj koji je nedavno prestao je uzimao one zvake sa nikotinom, kaze da je to odlicna stvar (samo je malo skupa, 20-30 km paket)

ja to nisam koristio, prije 4 godine sam rekao da vise necu pusiti i to je bilo to, sve je to samo stvar volje i onoga sto je u glavi
kEN0

#304 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kEN0 »

aida05 wrote:Šta je cigara?
word a sta je onda joint?
hali gali halid

#305 Re: Cigarete, odvikavanje

2 dan bez cigara :D
stulic

#306 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

d2 wrote:
hali gali halid wrote:je li u apoteci ima tih nikotinskih flastera? djeluju li i koliko kostaju?
prijatelj koji je nedavno prestao je uzimao one zvake sa nikotinom, kaze da je to odlicna stvar (samo je malo skupa, 20-30 km paket)

ja to nisam koristio, prije 4 godine sam rekao da vise necu pusiti i to je bilo to, sve je to samo stvar volje i onoga sto je u glavi
Kako za koga, meni od tih zvaka samo bude muka i zeludac mi se uznervozi, fuj su. Flasteri su tu ipak bolji.

Evo i meni je drugi dan cold turkey bez zvaki i flastera, iskoristio sam gripu ova dva dana, sad samo treba dalje izdrzati...
duspi

#307 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by duspi »

kEN0 wrote:
aida05 wrote:Šta je cigara?
word a sta je onda joint?
s druge strane nasmijanu budalu :D
Brunello

#308 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Brunello »

evo ga 48 sati....pisti mi u glavi kao pretis/expres lonac...... :dance:
otherside

#309 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by otherside »

Brunello wrote:evo ga 48 sati....pisti mi u glavi kao pretis/expres lonac...... :dance:
Povuci nos prema naprijed da para izadje na ushi :D
rdn

#310 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by rdn »

zyban je CUDO!!!
Ja evo ne pusim vec 14 mjeseci, a pusio sam 2,5 kutije dnevno.
semmy

#311 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semmy »

ljudi ja vas ne kontam....
zasto dajete pare na kojekave gluposti od zvaka, flastera i sta ja znam cega sve...sve se odvija u glavi, kazes necu i ne pusis..oko mene sve sami pusaci a meni fakat ne smeta a i nemam ah da zapalim...
za one koji nisu upuceni bila do unazad vise od 3-4 mjeseca ( nemam pojma tacno koliko jer i ne brojim dane ) strastveni pusac sa 2-3 kutije dnevno, kad nervoza opali i vise, a kad je neki dernek ne smijem se ni prisjetiti koliko sam pusila...uzas....

zato samo psihu sredite i to je to
Krigla_Sa

#312 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Krigla_Sa »

Ma joj,cigare je lakse ostaviti nego sto se misli,stvar je volje i zelje,nije dovoljna "zelja" kada covjek furlja jednu na drugu i govori "eh da je prestati".
Covjek treba sam sa sobom rascistiti neke stvari,npr sta to cigara donosi dobro? Normalno nista sem fol nekog ceifa koji je blago receno glupost i zavaravanje,ima ceifova koliko hoces bez cigare...
Ja sam se jedno vrijeme bojao kako cu funkcionistati bez cigare,jer sta god sam radio sve mi se svodilo na to da poslije zapalim,jedem-zapalim,sjednem za komp-zapalim,odem u halu-zapalim :D sjednem za volan-zapalim,obradujem se necemu ili se ucrnjacim-zapalim....
Ali ujutro su bile muke,bukvalno dobro sam se morao iskasljati da bi prodisao,lopte sam mogao igrati samo ako nas je viska pa da imam zamjenu...
Ostavio sam ih sto bi se reklo preko noci,priznajem poslije se jedno vrijeme "siljilo" ali i to se bacilo :)
Mislio sam da necu znati pricati na kafi bez cigare u ruci ali mashala ne zatvaram usta ,sportom se rekreativno bavim,pucam od kondicije i snage , disem punim plucima...jos uvijek nekada poslije trcanja ili termina crnog patka znam izbaciti :) ali to je sad super kako je bilo.
Ko god razmislja da prestane, neka bude svjestan da mora proci kroz malu krizu,kad je nervozan neka se zada na trcanje,stvarno se isplati .
kroz mjesec-dva se vide prvi rezultati koliko smo bili unazadjeni dok smo pusili.
Sretno
hali gali halid

#313 Re: Cigarete, odvikavanje

ne smijem izaci iz kuce, odmah cu morati zapaliti :sad:
duspi

#314 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by duspi »

ma dajbe ba ljudi, dobro vam je covjek rekao, sve je to u glavi...kad dobro sam sebe preispitas i odvazes zasto tacno zelis prestati pusiti (a razloga moze biti milion, od toga sto se usmrdis, zute ruke, nema se para, lose zdravsveno stanje...)i kad imas tacan cilj pred sobom onda je prilicno lako pridrzavati se toga...i btw, 'smanjivanjem' do prestajanja...ne radi, zajebite to, odjednom presjeci i gotovo :) bude malo krize, 7dana ili sta vec, to je individualno, poslije toga ono, da mi je uz kafu, da mi je uz pivu..poslije jela, poslije seksa :) ali to je prilicno lako izgurati..a poslije nekoliko mjeseci sei stvarno vide i fizicki pomaci, tek tad se stvarno covjek pocne osjecati bolje, a poslije toga garantovano vise nikad nece ponovo poceti pusiti :)

p.s. ponosni nepusac jos tamo nekad od kraja 2001 recimo :)
stulic

#315 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

duspi wrote: a poslije toga garantovano vise nikad nece ponovo poceti pusiti :)
Kamo srece da je tako, ne samo da sam 4 puta prestajao pusiti sa razdobljima duzim od godinu dana, nego i poznajem mnogo pusaca i bivsih pusaca koji su relapsirali. Mnogi ce priznati da ih nakon prestanka pusenja cigareta prati svaki dan, godinama poslije a neke i do kraja zivota.
Krigla_Sa

#316 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Krigla_Sa »

stulic wrote:
duspi wrote: a poslije toga garantovano vise nikad nece ponovo poceti pusiti :)
Kamo srece da je tako, ne samo da sam 4 puta prestajao pusiti sa razdobljima duzim od godinu dana, nego i poznajem mnogo pusaca i bivsih pusaca koji su relapsirali. Mnogi ce priznati da ih nakon prestanka pusenja cigareta prati svaki dan, godinama poslije a neke i do kraja zivota.
Slazem se,mada daleko od toga da me cigara proganja, ali eto ,ja sam jednom tako pogrijesio i haj fol jednu i propusim se,znaci nema jedne.
Smatram da mi je veca glupost bila nakon prestajanja opet poceti pusiti nego kada sam se tek propusio ne znajuci u stvari da je to droga i koliko ce me unazaditi.
Ove pameti mislim da je nebi opet zapalio nema sanse,znam da bi mi to bio zajeb samo takav ,majke mi presretan sam kako ne pusim,osjecam se super i nebi to mijenjao nedo mi Bog.
PIH cigare
duspi

#317 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by duspi »

ma vracalo se i meni, godinama mi se znalo desavati da me povuce ono 'daj da mi je jednu zapalit' i slicno..nekad i sam i posustao pa zapalio..ali cak ni tad mi ni u snu nije padalo na pamet ponovo se vracati na ono punim intenzitetotm (pusio sam oko kutije dnevno bio)..bolje izgledam, bolje se osjecam, lakse disem, sporije se umaram..nikad se ne bih ponovo unazadio :)
dugacki

#318 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by dugacki »

Ja sam (opet) prestao pusiti, ne pusim vec 4 mjeseca.Al' sad imam drugi problem....pos'o sam piti :shock: Sad se umjesto cigare drogiram ''kruskom'' uz prvu jutarnju kahvu.
zena21

#319 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zena21 »

iscitah ovu vasu temu.. nasekirah se.. odoh zapaliti da se smirim :lol: :lol: :lol:
madner

#320 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

Ma haj kontam da ljudi prestanu pusit, to je njihov izbor. Ali kad onda pocnu drugima trubit...
stulic

#321 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

Cetvrti dan danas... nisam mogao (mislim mogao sam ali nisam) izdurati bez flastera... Nervoza najgora, nije mi ni do kakve price i sve mi ide na zivce.
zena21

#322 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zena21 »

stulic wrote:Cetvrti dan danas... nisam mogao (mislim mogao sam ali nisam) izdurati bez flastera... Nervoza najgora, nije mi ni do kakve price i sve mi ide na zivce.
ma zapali ba.. stos se patiti :D
madner

#323 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

zena21 wrote:
stulic wrote:Cetvrti dan danas... nisam mogao (mislim mogao sam ali nisam) izdurati bez flastera... Nervoza najgora, nije mi ni do kakve price i sve mi ide na zivce.
ma zapali ba.. stos se patiti :D
Image

Možda me ubila, ali sam bio strašno cool.
zena21

#324 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zena21 »

ma hajde ba.. svi cemo od necega umrijeti :D
madner

#325 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

zena21 wrote:ma hajde ba.. svi cemo od necega umrijeti :D
Osim nepusaca, oni ce vjecno zivit. :D
Post Reply