Kraljevi ex-yu kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
stakasa

#301 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

radostan dan wrote:pecarski...
Bravo. Jebo ga defence. Vidilo se da nije proso yu skolu. Od 92-e nisam pogledo kosarkasku utakmicu bas zbog smrti te skole
kakavdanakneiskustvu

#302 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:nećeš vidjeti, osim da komlet utakmicu pogledaš, a i tad je pitanje da li se vidi jasno...sa klupe je utrčao, pokupio makaze iz torbe doktora reprezentacije...i još je nešto brljao oko zapisničkog stola, ako me sjećanje ne vara...
a što jest-jest, nije imao baš prijatnu facu, pogotovo kad popizdi... :D

ne mogu naći snimak sa ep u grčkoj...mogu, ali čitavu utakmicu...uglavnom, tako je pao na glavu, tjemenom, da je bio bez svijesti, a mnogi su mislili da je gotov.

i tad su nas pokrale sudije, šiljile su za grke, a oni - ultra jaki...mi se tek oporavljamo od dva brodoloma sa ep 83 i 85, i tragedije epskih razmjera sa sp 86.

ti se baš sjećaš te scene sa grbovićem?

grci su tad bili jaki,ali koliko se sjećam igrali su sa 5 igrača skoro cijelu tekmu,galis,janakis,hristodulu i fasulas skoro da nisu izlazili iz igre
kakavdanakneiskustvu

#303 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:I onaj sa princ Valijant frizurom. Janakis menscini

aha,igrali su on i osobito galis ko ludi,galisa niko nije mogao čuvati,sjećam se da ga je i kukoč čuvao ali ništa
kakavdanakneiskustvu

#304 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:Najpotcjenjeniji kosarkas 80-ih - Paspalj. Bjeli T shirt. Pure talenat. Kukoc pa on

uvijek nosio majicu ispod dresa,veliki igrač
radostan dan

#305 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
grci su tad bili jaki,ali koliko se sjećam igrali su sa 5 igrača skoro cijelu tekmu,galis,janakis,hristodulu i fasulas skoro da nisu izlazili iz igre
upravo tako...
radostan dan

#306 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

stakasa wrote:
radostan dan wrote:pecarski...
Bravo. Jebo ga defence. Vidilo se da nije proso yu skolu.
a zvezda dovela z. jovanovića - ista škola, isti kapacitet.
ko je koga prvi doveo, ko je kome bio odgovor, pecarski jovanoviću ili jovanović pecarskom, zaboravio sam...
oba sa -usa- pedigreom...očekivalo se puno od njih...rezultat - tanak, mada je jovanović imao više uspjeha na repr. planu (uglavnom rezerva, jako mala minutaža), a pecarski na klupskom.
Kаријера
Пецарски је студирао на универзитету Марист (1984–1987), где је чинио центарски тандем са познатим НБА играчем Риком Смитсом, са којим је остао добар пријатељ.[1] Након колеџа дошао је у Партизан 1987. године. Са црно-белима је играо на фајнал-фору Купа Европских шампиона 1988. у Генту и освојио Куп Кораћа 1989. и куп Југославије 1989.

Након тога 1991. године одлази у Грчку. Тамо је узео грчко држављанство и наступао под именом Miroslav Mylonas. Наступао је за Арис, Панатинаикос и Паниониос. Са Панатинаикосом је освојио Евролигу у сезони 1995/96. Након одласка из Грчке играо је за италијански Канту, француски Шоле а каријеру је завршио 2000. у шпанском Хихону.[2]
zoran jovanović

SPORTS CAREER
1983–1999 Professional basketball player KK Red Star 87- 94 (National Champion in 94) 94.-99. Saragossa, Levski, Rabotnièki, OKK Beograd, Buduænost, Vojvodina, Ruda Slonska
55 times played for the Yugoslavia national team 3 gold medals: Mediterranean Champion 1987, World champion 1990, European champion 1991.

EDUCATION/UNIVERSITY DEGREE
Louisiana State University, electrical engineering (1984-1988)
stakasa

#307 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

Poenta je da je Yu imala autohtonu skolu i nije imala potrebe da bali za bilo kim ili da imitira. Pa makar to bio NBA.
Razumijes ti dobro sta hocu da kazem. Kad je Pecarski tek doso Divac mu je bio zamjena. Divac, Kukoc, Paspalj... to
su genijalci. Cisti talenat. Veci od Drazena. Pokojni Drazen je kosarkaski Christiano Ronaldo
radostan dan

#308 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

neke stvari pišem po sjećanju i kao kroz maglu...a o ovome imam jasan sud, jer sam gledao kao formirana ličnost...ne kažem da je bio najbolji...ali tvrdim da je bio ako ne najinteligentniji, onda među 3 najinteligentnija igrača ex yu, sa statusom BOGA u grčkoj...
a navijao sam kontra njega...žarko paspalj... danas jedva živ.

ovo gore što si napisao, i moje viđenje je takvo...
stakasa

#309 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

Zasto jedva ziv?
92-e je u Mostaru nastupila blokada. Otad nista ne pratim. Tako da ne znam nista o grckoj epizodi. Izgledo je ko kuler i dobar covjek.
radostan dan

#310 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

olimpijakos, pa u smrtnog neprijatelja - panatenaikos. :-)
Срчани проблеми
У марту 2001. Паспаљ је преживео озбиљан срчани удар док је рекреативно играо фудбал у Атини и лежао је у болници неколико недеља. Други срчани удар је преживео у јулу 2001.

У јесен 2005, током дискусије на РТС-у у вези срчаних проблема, изјавио је да два срчана напада нису била довољна да га натерају да престане са пушењем и да промени начин живота.
stakasa

#311 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

Steta. Pusio je i ko aktivan igrac, nije vadio
kakavdanakneiskustvu

#312 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:Poenta je da je Yu imala autohtonu skolu i nije imala potrebe da bali za bilo kim ili da imitira. Pa makar to bio NBA.
Razumijes ti dobro sta hocu da kazem. Kad je Pecarski tek doso Divac mu je bio zamjena. Divac, Kukoc, Paspalj... to
su genijalci. Cisti talenat. Veci od Drazena. Pokojni Drazen je kosarkaski Christiano Ronaldo

pecarski je mislim dvije godine stariji od divca,nije čudo i da je divac bio rezerva na početku,iako se tog detalja baš i ne sjećam
kakavdanakneiskustvu

#313 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:neke stvari pišem po sjećanju i kao kroz maglu...a o ovome imam jasan sud, jer sam gledao kao formirana ličnost...ne kažem da je bio najbolji...ali tvrdim da je bio ako ne najinteligentniji, onda među 3 najinteligentnija igrača ex yu, sa statusom BOGA u grčkoj...
a navijao sam kontra njega...žarko paspalj... danas jedva živ.

ovo gore što si napisao, i moje viđenje je takvo...

paljo je bio legenda,on i kukoič su bili nešto novo u tadašnjoj evropskoj košarci,sa visinom centra igrali su na poziciji 3,donekle i tihonenko,imao srčani udar čini mi se krajem 90-tih godina
stakasa

#314 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

stakasa wrote:Poenta je da je Yu imala autohtonu skolu i nije imala potrebe da bali za bilo kim ili da imitira. Pa makar to bio NBA.

pecarski je mislim dvije godine stariji od divca,nije čudo i da je divac bio rezerva na početku,iako se tog detalja baš i ne sjećam
Neka polusezona kad je tek dosao Pecarski. Ma ni citava polusezona. Mada se je u startu vidilo da je Divac bolji igrac, iako mladi i neiskusniji. Od momka se je napravila fama jer je bio NBA proizvod. A u svojoj basti smo imali puno kvalitetniju robu. To hocu da kazem
kakavdanakneiskustvu

#315 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:

Neka polusezona kad je tek dosao Pecarski. Ma ni citava polusezona. Mada se je u startu vidilo da je Divac bolji igrac, iako mladi i neiskusniji. Od momka se je napravila fama jer je bio NBA proizvod. A u svojoj basti smo imali puno kvalitetniju robu. To hocu da kazem

:thumbup:
radostan dan

#316 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

ova me vaša diskusija o centrima podsjeti na najveću dijabolu među njima...

i tako se mi srozamo na ta dva prvenstva...
logična posljedica svega - moraju se igrati kvalifikacije.
pukne nas u njima i bugarska, sa sve draženom.
elem, dođe na red utakmica u subotici, dal protiv finske, švedske, islanda, bog će ga znati...
slobodna bacanja za goste...svi stali na svoja mjesta kako treba...duboka koncentracija i onog što izvodi, i onih pod košem...
tapka lik loptu, pogled ka košu, baci je onako...malo više u vis, sa lukom, iz zgloba, sa kontrarotacijom, tako da duže putuje...

svi prate pogledom hoće li ući... lopta silazi...
zalijeće se stojko vranković, skače, hvata je -živu-u padu, jedno 30 cm iznad obruča, grabi je i okreće se u napad da vidi kom pleju da je doda...

a svi stoje na liniji reketa i gledaju zabezeknuto koji mu je kc...

prenijelo ga, jbg. :mrgreen:

lično gledO, lično pao pod sto... :)
kakavdanakneiskustvu

#317 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:ova me vaša diskusija o centrima podsjeti na najveću dijabolu među njima...

i tako se mi srozamo na ta dva prvenstva...
logična posljedica svega - moraju se igrati kvalifikacije.
pukne nas u njima i bugarska, sa sve draženom.
elem, dođe na red utakmica u subotici, dal protiv finske, švedske, islanda, bog će ga znati...
slobodna bacanja za goste...svi stali na svoja mjesta kako treba...duboka koncentracija i onog što izvodi, i onih pod košem...
tapka lik loptu, pogled ka košu, baci je onako...malo više u vis, sa lukom, iz zgloba, sa kontrarotacijom, tako da duže putuje...

svi prate pogledom hoće li ući... lopta silazi...
zalijeće se stojko vranković, skače, hvata je -živu-u padu, jedno 30 cm iznad obruča, grabi je i okreće se u napad da vidi kom pleju da je doda...

a svi stoje na liniji reketa i gledaju zabezeknuto koji mu je kc...

prenijelo ga, jbg. :mrgreen:

lično gledO, lično pao pod sto... :)

:lol:
orleanska

#318 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by orleanska »

..
dječak sa šibicama

#320 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by dječak sa šibicama »

Image

jedan, jedini, neponovljivi

21 godina je prosla
Creasy

#321 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Creasy »

kakavdanakneiskustvu

#322 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

veliki igrač,ali meni ne baš simpatičan
radostan dan

#323 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

nesumnjivo, jedan od najvećih...
ali, kao i danak, i ja sam više volio one -radilice- u ekipi.
radostan dan

#324 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

uzgred, kad sam već pomenuo stojka...obzirom da je vrijeme izbrisalo moje sjećanje, tako da ne mogu napisati kada i protiv koga, nek bude da sam nešto pobrkao...ali mi se čini da je stojko na jednoj utakmici uspio da postigne i autokoš.
kakavdanakneiskustvu

#325 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:nesumnjivo, jedan od najvećih...
ali, kao i danak, i ja sam više volio one -radilice- u ekipi.

ja sam od ex yu igrača najviše volio kukoča,čisti genijalac,mihovil nakić mi je jedno vrijeme bio najdraži
Post Reply