Opet ispravka: nisu hrvatskimediji na sva zvona objavili nacionalnu netrpeljivost nego su sam prenijeli iz Sarajevskih novina Slobodna Bosna pa onda Avaz itd.....su objavili te naslove i spojili slucaj Stojanov i Munitic i sad se samo nastavlja. Novine uvije traze senzaciju a kod nas je najlakse udariti po nacionalnoj ugrozenosti!Ljubitelj Zabara wrote:Naravno da smrdi, i ja to pricam.Pa covjece ne treba posebna pamet da se shavti da tu nesto smrdi!
Samo hrvatski mediji na sva zvona govore kako je to nacionalna netrpeljivost. Da tako ne govore, ne bi naglasili ono Hrvati napustaju Sarajevo.
E ja kazem da treba biti svestan u kakvoj drzavi pomenute intelektualne velicine zive. Upravo su oni ti ( ako ne zbog svog intelekta, ono zbog racionalnosti ) koji bi prvi toga trebali biti svesni. Zato i navodim primer Jakoba Fincija i njegovih plata ili Stojanova.
U Nahorevu na primer, ima dosta prognanika iz Srebrenice, cija dnevnica za fizicki posao iznosi osam maraka.
Ne moze neko ko prima hiljade maraka, odjednom pricati o ugrozenosti u takvoj sredini.
Ode Gertruda iz Sarajeva...
-
Boom964
-
Ljubitelj Zabara
Prvi put cujem da se za period od pre 7 godina, kaze juce.
No dobro, nisam ja dosao ovde da kukam kako sam nezaposlen
( jer je ovakvih kao ja na desetina hiljada samo u Sa. ). a jos manje sam dosao da bi mi neko pomogao... veruj mi umem da plivam, i to jako dobro.
Nema potrebe da mi pomazes, pre bih ja tebi mogao da pomognem.
Samo se bunim sto se ljudi cija primanja premasuju granice dobrog ukusa, tretiraju kao nacionalno ugrozeni, kao neko za kim bih ja trebao da placem.
Zabole me dupe da za takvima placem.
No dobro, nisam ja dosao ovde da kukam kako sam nezaposlen
Samo se bunim sto se ljudi cija primanja premasuju granice dobrog ukusa, tretiraju kao nacionalno ugrozeni, kao neko za kim bih ja trebao da placem.
Zabole me dupe da za takvima placem.
Last edited by Ljubitelj Zabara on 13/01/2007 19:56, edited 1 time in total.
-
Ljubitelj Zabara
Da, i koliko vidim komentare na hrvatskim sajtovima, niko njihovo napustanje Sarajeva nije okarakterisao kao nacionalnu ugrozenost, nego su se bunili kako Mesic oko sebe okuplja komuniste ( misleci na g-dju Gertrudu ).Opet ispravka: nisu hrvatskimediji na sva zvona objavili nacionalnu netrpeljivost nego su sam prenijeli iz Sarajevskih novina Slobodna Bosna pa onda Avaz itd.....su objavili te naslove i spojili slucaj Stojanov i Munitic i sad se samo nastavlja. Novine uvije traze senzaciju a kod nas je najlakse udariti po nacionalnoj ugrozenosti
-
debela
odlicno, hajde da vidimo koliko ces onda biti dosljedan.Ljubitelj Zabara wrote:Prvi put cujem da se za period od pre 7 godina, kaze juce.
No dobro, nisam ja dosao ovde da kukam kako sam nezaposlen( jer je ovakvih kao ja na desetina hiljada samo u Sa. ). a jos manje sam dosao da bi mi neko pomogao... veruj mi umem da plivam, i to jako dobro.
![]()
Zabole me dupe za takvima da placem.
-
Ljubitelj Zabara
Ako doslednoscu smatras cutanjem na temama koje su vezane za zaposljavanje, ili cutanjem o nekome ko prima po 3 ili vise plata na `vakom vaktu ( vidi kako neki mogu gore, a ja i Zuga ni na more ), onda naravno da necu biti dosledan.
-
Boom964
Zabaru
govorim o medijima koje si ti spomenu a ne o komentarima besposlicara !
ako vec hoces da vidis sve onda idi na http://www.javno.com / hrvatski sajt taakodjer/...
Nazalost u vremenima smo kad se sve politizira ali zato ne treba krivit njih nego idiote od politicara koje smo izabrali !
Druga ispravka Gertruda nikad nije bila u komunistima kao ni niko iz njene porodice!....I to se moze provijeriti
govorim o medijima koje si ti spomenu a ne o komentarima besposlicara !
ako vec hoces da vidis sve onda idi na http://www.javno.com / hrvatski sajt taakodjer/...
Nazalost u vremenima smo kad se sve politizira ali zato ne treba krivit njih nego idiote od politicara koje smo izabrali !
Druga ispravka Gertruda nikad nije bila u komunistima kao ni niko iz njene porodice!....I to se moze provijeriti
-
Ljubitelj Zabara
Pa i nisi mi dala neki verodostojan pokazatelj hrvatskog misljenja, posto su na ovom sajtu glavne vesti: " Namjeravao od pasa napraviti ćevape!? Janet Jackson razodjenula se za kalendar Kako vam kradu novce s bankomata Video: Paris Hilton ostala bez benzina... "

-
Boom964
e pa trazi sam ...jos i da trazim za tebe!Ljubitelj Zabara wrote:Pa i nisi mi dala neki verodostojan pokazatelj hrvatskog misljenja, posto su na ovom sajtu glavne vesti: " Namjeravao od pasa napraviti ćevape!? Janet Jackson razodjenula se za kalendar Kako vam kradu novce s bankomata Video: Paris Hilton ostala bez benzina... "
![]()
-
Nancy Drew
-
Grom iz vedra neba
Pravi Sarajlija nikada se nece spustiti na tako primitivan nivo da izvlaci "nacionalnu ugrozenost" kao argument za nezadovoljstvo vlastitim politickim ili profesorskim statusom, a prateci komentare Domazeta i ostalih sa Ekonomije shvatio sam da se upravo o tome radi, jer bi u suprotnom i sam Domazet bio ugrozen. Stojanov koji je dosao iz Sombora u Sarajevo, kao niko i nista, u Sarajevu je postao sve, dobio stan, status redovnog profesora (uz jos dvije plate na dva druga fakulteta) i onda kaze kako ide iz ovog grada jer su ga neki (mnozina), kasnije je to ispravio u neko (jednina), nekada nazvao cetnikom?!
Moje misljenje je da je bio vrlo nekorektan da to prisiva kao razlog svoga odlaska, a da svoj privatni sukob sa nekim rjesi licno, jer ga nije vrijedao ni Ekonomski fakultet ni grad Sarajevo, niti gradjani Sarajeva. Sve mi se cini da je i sam Stojanov svjestan toga, pa se sada pokusava vaditi, ali kako su mediji vec napravili "skandal" onda se tesko izvadit, a znamo da su SS jurisnici kao Pincom i ostala hercegovacka bulumenta ostrascenih naci(onali)sta jedva docekala da jos jednom zavape o svojoj svegalaktickoj ugrozbi. A vjerujem da ce ga biti stid da sutra pogleda u oci svojim komsijama ako ih nekada sretne. Ja mu samo mogu reci, da mi je zao ako ga je bilo ko nazvao cetnikom ili ustasom, jer on to nije posto je pohvalio i Zelene beretke, a bio je dva puta u Vladi RBiH, ali da mu je to klimav argument za odlazak. Sta bi trebala Elizabeta da radi nakon nastupa onih cobana iz RS-a? Sta bismo mi Sarajlije trebale da radimo da smo slusali "psihijatra" i njegove hajduke ili Franju koji je Europu i krscanstvo branio konc-logorima?!
Moje misljenje je da je bio vrlo nekorektan da to prisiva kao razlog svoga odlaska, a da svoj privatni sukob sa nekim rjesi licno, jer ga nije vrijedao ni Ekonomski fakultet ni grad Sarajevo, niti gradjani Sarajeva. Sve mi se cini da je i sam Stojanov svjestan toga, pa se sada pokusava vaditi, ali kako su mediji vec napravili "skandal" onda se tesko izvadit, a znamo da su SS jurisnici kao Pincom i ostala hercegovacka bulumenta ostrascenih naci(onali)sta jedva docekala da jos jednom zavape o svojoj svegalaktickoj ugrozbi. A vjerujem da ce ga biti stid da sutra pogleda u oci svojim komsijama ako ih nekada sretne. Ja mu samo mogu reci, da mi je zao ako ga je bilo ko nazvao cetnikom ili ustasom, jer on to nije posto je pohvalio i Zelene beretke, a bio je dva puta u Vladi RBiH, ali da mu je to klimav argument za odlazak. Sta bi trebala Elizabeta da radi nakon nastupa onih cobana iz RS-a? Sta bismo mi Sarajlije trebale da radimo da smo slusali "psihijatra" i njegove hajduke ili Franju koji je Europu i krscanstvo branio konc-logorima?!
- MuaDib
konačno neko da ga spusti na zemlju. Došao iz neke vukojebine, pa glumi dušebrižnika Sarajeva. Nek se pobrine da se vrati tamo, ako ne može da prihvati našu realnost. Koja močvara od razmišljanja.debela wrote:daj vise, zar ovog zabara iko na forumu uzima zaozbiljno. nema teme da je lik ne pretvori u sopstvenu kukavicu, kao da se svijet okrece zbog njega i oko njega. on, fakultetski obrazovan (a u pm koje zivotno dostignuce), u ovom i ovakvom sarajevu ne moze da nadje posao. on, koji je dosao iz srbije jer se tamo osjecao ugrozen i jer je zelio ozeniti muslimanku, drugima osporava pravo da odu odavde radi te iste ugrozenosti. on, koji je jucer dosao u sarajevo, koristi svaku priliku da pljune na njega i njegove stanovnike i sad mi to trebamo aminovati bez pogovora. mislim fakat, dosta je bilo.
Jednostavno ne mogu se porediti ugledni javni radnici sa (bez uvrede) polupismenim stanovništvom iz Srebrenice.
Jednostavno njegova razmišljanja i monolozi nisu ništa drugo do posljedica ispranog mozga. Ne može da shvati da Sarajevo gubi dušu odlaskom naših uglednih javnih radnika i umjetnika. I ne bi me čudilo da i on misli da je Dragoljub četnik a Gertruda ustaša. Daleko mu bilo mjesto od mene, ako je uistino ono za šta se predstavlja.
- kekec
Ljubitelj Zabara wrote:Mozda cete moci kada iz tvoje firme izbace na ulicu takve koji " nemozemo " pisu zajedno.
Lep poz.
Zabaru, ako vec ispravljas tudje pravopisne "greske", potrudi se da ih sam ne cinis.Ljubitelj Zabara wrote: Da sede jos 7 godina nezaposleni jer je neko zaposlen na tri radna mesta?
...
Zato se u ovoj drzavi desava da na primer g-din Jakob Finci bude visoko pozicioniran u jednoj drzavnoj instituciji, da bude sef ( plata od 3000 maraka ), i da istovremeno bude i sam svoj zamenik ( plata na zamenicku f-ju 2000 maraka ). Pored ove 2 plate, gospodin prima jos dve, ali eto necemo o te dve jer smo rekli da je kapitalizam, a i radi u nevladinim organizacijama, znaci ne placa ga drzava. Ali zato o ove dve hocemo, jer tako treba.
A gore obojeno, govori zasto ti cekas 7 godina na posao.
Zavrsio si faks u drzavi cije se diplome ne priznaju.
- kekec
Samo da primjetim, Stojanov nije ni postao ni dobio "na guzove".Grom iz vedra neba wrote: ...
Stojanov koji je dosao iz Sombora u Sarajevo, kao niko i nista,
u Sarajevu je postao sve, dobio stan, status redovnog profesora
(uz jos dvije plate na dva druga fakulteta) i
...
Sve to je on zaradio i zasluzio znanjem i radom.
A kolega Zabar ( kao i Grom ) bi trebao da bude svjestan da tri radna mjesta
profesora Stojanova znace ili nedostatak strucnjaka u ovoj zemlji
ili besmislena produkcija fakulteta u istoj.
Takodje, bacanjem drvlja i kamenja na Stojanova, kolega Zabar
ni u snu ne moze zauzeti ni jedno od njegovih radnih mjesta.
Ima nesto drugo, zar ne Zabaru.
-
krkanko
Ode Gertruda i Stojanov zato sto su nasli mjesto gdje ima vise para i gdje se vise placa, isto kao sto odlaze i mnoge druge sarajlije na zapad 'trbuhom za kruhom' pa niko ni za njima ne place. A to da idu zbog neceg drugog mogu sebi gurnuti u neku stvar.
-
Ljubitelj Zabara
Kazes, dosao iz neke vukojebine u Sarajevo. Dobro, postujem tvoje misljenje.Došao iz neke vukojebine, pa glumi dušebrižnika Sarajeva. Nek se pobrine da se vrati tamo, ako ne može da prihvati našu realnost. Koja močvara od razmišljanja.
Gos`n Stojanov je dosao iz 10 puta manje vukojebine ( samo pod uslovom da Sombor ima 200 000 stanovnika, u slucaju da ima manje, dozvolices mi neotudjivo pravo da je nazovem vukojebinicom ), pa ti u njegovom slucaju ta deset puta manja vukojebinica ne smeta.
A vidim mene bi vec vratio. Pa to stvarno nije fer.
Mora da je do autoriteta.
Da je tvoje misljenje bio kriterijum pri zaposljavanju Stojanova, onda se on po tebi sigurno ne bi zaposlio, i ti sada ne bi imao koga da branis, a koga da napadas, a on sada ne bi bio ugledni javni radnik.
Odakle je Gertruda dosla u Sarajevo? Da li je u pitanju neka dalmatinska vukojebina? Molim odgovor gos`n Muadibe.
Ne može da shvati da Sarajevo gubi dušu odlaskom naših uglednih javnih radnika i umjetnika.
Mogu da shvatim. Medjutim, ovde se ne radi o tome. Radi se o tome da je profesor primao tri plate, pa mu je bilo malo, pa se zaposlio kao profesor u Banjaluci, pa mu je bilo malo, pa se zaposlio kao prof. u Rijeci i radio svuda pararelno, pa mu je opet bilo malo, pa je hteo da postane dekan, pa kad nije postao jer sadasnji dekan nije hteo da dobrovoljno prepusti fotelju, onda se on nasao uvredjenim jer ga je neko nazvao cetnikom i ustasom.
A sve to u sredini gde na jedno pristojnije radno mesto ceka ni manje ni vise nego 50 nezaposlenih.
Vidim da sam ostavio dobar utisak na tebe cim mislis da pretendujem na mesto univerzitetskog profesora.Takodje, bacanjem drvlja i kamenja na Stojanova, kolega Zabar
O ispravljanju ekavice i tretiranju iste kao nepoznavanje pravopisa, nekom drugom prilikom.
-
Uh
deset_u_pola wrote:Oboje su u cvjetu mladosti i "ready for a fresh start."
Ta sranja o tome kako Sarajevo ovo, sarajevo ono jednostavno nemaju veze sa životom.
Šta im je to falilo u Sarajevu? Što nisu otišli u ratu ili neposredno poslje rata?
Gertruda se humanitarno angažirala, uživala u penziji a Stojanov radio na Ekonomskom fakultetu i baš mu je bilo loše (malo se raspitajte kolike su plate i primanja profesora na Ekonomiji, a kolika na recimo Filozofiji)
Nadanje u bolje je ugradjeno u svakog covjeka. I sad 15 godina poslije rata ljudi su izgubili i taj mali tracak nade. Sarajevo je napuceno sa ljudima koji su dosli iz provincije i za 15tak godina napravili Sarajevo onako kako njima odgovara, napravili su od Sarajeva provinciju u kakvoj su zivjeli dok nisu stigli u grad.
I to je razlog zasto se znanje i kultura povlaci PAMETNIJI POPUSTA!
-
Boom964
Oni to i ne govore...to politika i mediji napuhavaju, ako pratis sve u vezi s njima to ti mora biti jasno!krkanko wrote:Ode Gertruda i Stojanov zato sto su nasli mjesto gdje ima vise para i gdje se vise placa, isto kao sto odlaze i mnoge druge sarajlije na zapad 'trbuhom za kruhom' pa niko ni za njima ne place. A to da idu zbog neceg drugog mogu sebi gurnuti u neku stvar.
Odlaze jer ovdje ne mogu raditi a imaju jos mnogo toga dati mladima svako u svojoj oblasti!
-
Boom964
Umjesto da sjedis i cekas sve servirano na pladanj zar ne mislis da je krajnje vrijeme da nesto i poduzmes!....Niko ti nista nece dati ako sam ne uzmes ili ne nadjes!Ljubitelj Zabara wrote:Kazes, dosao iz neke vukojebine u Sarajevo. Dobro, postujem tvoje misljenje.Došao iz neke vukojebine, pa glumi dušebrižnika Sarajeva. Nek se pobrine da se vrati tamo, ako ne može da prihvati našu realnost. Koja močvara od razmišljanja.
Gos`n Stojanov je dosao iz 10 puta manje vukojebine ( samo pod uslovom da Sombor ima 200 000 stanovnika, u slucaju da ima manje, dozvolices mi neotudjivo pravo da je nazovem vukojebinicom ), pa ti u njegovom slucaju ta deset puta manja vukojebinica ne smeta.
A vidim mene bi vec vratio. Pa to stvarno nije fer.![]()
Mora da je do autoriteta.
Da je tvoje misljenje bio kriterijum pri zaposljavanju Stojanova, onda se on po tebi sigurno ne bi zaposlio, i ti sada ne bi imao koga da branis, a koga da napadas, a on sada ne bi bio ugledni javni radnik.
Odakle je Gertruda dosla u Sarajevo? Da li je u pitanju neka dalmatinska vukojebina? Molim odgovor gos`n Muadibe.
Gertruda je rodjena u Omisu, zivjela je u Splitu a u Sarajevo dolazi iz Osijeka gdje je 10 godina bila prvakinja osjecke opere!
Ovo je ujedno ispravka nekih navoda u ovoj diskusiji da je dosla iz Split poslije pozara itd!
Imala je par ponuda kao prvakinja i jedini koloraturni sopran u to doba u Evropi (prije nje cist koloraturni sopran bila je jedino Toti del Monte ako vam to iste znaci)
Ne može da shvati da Sarajevo gubi dušu odlaskom naših uglednih javnih radnika i umjetnika.
Mogu da shvatim. Medjutim, ovde se ne radi o tome. Radi se o tome da je profesor primao tri plate, pa mu je bilo malo, pa se zaposlio kao profesor u Banjaluci, pa mu je bilo malo, pa se zaposlio kao prof. u Rijeci i radio svuda pararelno, pa mu je opet bilo malo, pa je hteo da postane dekan, pa kad nije postao jer sadasnji dekan nije hteo da dobrovoljno prepusti fotelju, onda se on nasao uvredjenim jer ga je neko nazvao cetnikom i ustasom.
A sve to u sredini gde na jedno pristojnije radno mesto ceka ni manje ni vise nego 50 nezaposlenih.
Kao i svi ostali profesori ali je samo njemu zabranjeno.....samo oni nekvalitetni profesori rade na samo jenom fakultetu. Pa to vise i ptice na grani znaju....a niko vam nije kriv sto ste nesposobni pa ne mozete naci ni jedan posao!
Vidim da sam ostavio dobar utisak na tebe cim mislis da pretendujem na mesto univerzitetskog profesora.Takodje, bacanjem drvlja i kamenja na Stojanova, kolega Zabar
O ispravljanju ekavice i tretiranju iste kao nepoznavanje pravopisa, nekom drugom prilikom.
-
adi_fl
gertruda fura pricu kako je ona kao hrvatica ugrozena u sarajevu i ja joj to neizmjero zamjeram... primala je platu u pozoristu do neki dan, a u pozoriste nije usla 15 godina, a redovno je uz platu primala i topli obrok!
zadnji njen nastup, u stvari (po mom sjecanju) je bio za prosli bozicni koncert pod ravnanjem maestra julia marica i pjevala je ave mariju.... to je bila ziva muka, i na probama i na koncertu.. morale su se raditi i ispravke i prekrajanja u notama da bi koliko-toliko nesto otpjevala! njeno pjevacko umijece prije 15-ak i vise godina je bilo neupitno, ali sada je njeno vrijeme (prije 10 god. najmanje) proslo i na kraju su (konacno) u direkciji nps odlucili da je posalju u penziju. i normalno je da se ona buni, jer je sa plate od min. 1500 km spala na penziju od 300 km... u tome je caka.
a sto se tice sarajevske opere, ona ima mlade snage koje tek treba da se dokazu (a neke su se vec i dokazale)!
zadnji njen nastup, u stvari (po mom sjecanju) je bio za prosli bozicni koncert pod ravnanjem maestra julia marica i pjevala je ave mariju.... to je bila ziva muka, i na probama i na koncertu.. morale su se raditi i ispravke i prekrajanja u notama da bi koliko-toliko nesto otpjevala! njeno pjevacko umijece prije 15-ak i vise godina je bilo neupitno, ali sada je njeno vrijeme (prije 10 god. najmanje) proslo i na kraju su (konacno) u direkciji nps odlucili da je posalju u penziju. i normalno je da se ona buni, jer je sa plate od min. 1500 km spala na penziju od 300 km... u tome je caka.
a sto se tice sarajevske opere, ona ima mlade snage koje tek treba da se dokazu (a neke su se vec i dokazale)!
-
Boom964
Da pratis cijelu pricu zano ili znala bi da "nidje veze" to sto pricas ! Nikad nije izjavila da je ugrozena kao hrvatica nego kao umjetnik!adi_fl wrote:gertruda fura pricu kako je ona kao hrvatica ugrozena u sarajevu i ja joj to neizmjero zamjeram... primala je platu u pozoristu do neki dan, a u pozoriste nije usla 15 godina, a redovno je uz platu primala i topli obrok!
A sto se tice spomenutog koncerta kad si expert navedi mi jednu pjevaciju koja u 65 g zivota moze podici visoki "C"!
Prekrajanje u notama nije uradjeno NAMJERNO i ako dobro znas situaciju, a vidim da znas (sto se ljudi tamo tice) onda bi i to morao znati.......i naravno i za to postoji dokaz. No ni to nije bitno, bitna je cinjenica da ovoj sredini ne trebaju ljudi koji nesto znace i koji mogu mlade snage nauciti mnogo toga.
A kad vec i zvucis kao da znas : da li znas i cinjenicu da je Muniticka jedina koja ima skolu Belcanto pjevanja zavrsenu u Milanskoj Scali?.....ah da to mora da ti je promaklo negdje !!!
-
Ljubitelj Zabara
Potenciralo se na tome da su prof. Stojanov i g-dja Gertruda ugrozeni upravo zvog toga sto su Hrvati. Sto je nonsense par excellance.Nikad nije izjavila da je ugrozena kao hrvatica nego kao umjetnik!
A sto se tice spomenutog koncerta kad si expert navedi mi jednu pjevaciju koja u 65 g zivota moze podici visoki "C"!
Samo mi odgocori na jednu stvar.
Ukoliko ona vise nije u stanju podici visoko C, zasto bi onda radila u Narodnom pozoristu?
Zar joj nije mesto u nekoj drzavnoj instituciji ( muzickoj skoli ili akademiji ) gde bi svoje znanje prenosila mladjima?
-
amrino
Ko god smatra da ce mu negdje drugo biti bolje nego ovdje- sa srecom mu! Neka ide i ne mora se vise ni vracati...mnogi su otisli i napustili ovu zemlju kad je bilo najteze (nemojte da odmah uslijede predavanja o tome kako je Gertruda bila ovdje cijelo vrijeme rata- jer to znam) pa smo prezivjeli nekako i bez njih.
Dobro Zabar rece- ako joj je toliko stalo do ove zemlje neka ulozi bar nesto od svog talenta u stvaranje novih "diva" jer ih u ovoj zemlji fali.
Nazalost, ne radi se ovdje ni o zemlji, ni o umjetnicima nego samo o parama...
Tesko nam je svima gosp. Gertruda ..a ako ce me sada neko pokusati ubijediti da Gertruda ima vise prava na lagodan zivot od bilo kojeg drugog penzionera...Bez njenog "visokog C" ja mogu bez problema...
Dobro Zabar rece- ako joj je toliko stalo do ove zemlje neka ulozi bar nesto od svog talenta u stvaranje novih "diva" jer ih u ovoj zemlji fali.
Nazalost, ne radi se ovdje ni o zemlji, ni o umjetnicima nego samo o parama...
Tesko nam je svima gosp. Gertruda ..a ako ce me sada neko pokusati ubijediti da Gertruda ima vise prava na lagodan zivot od bilo kojeg drugog penzionera...Bez njenog "visokog C" ja mogu bez problema...
-
Ljubitelj Zabara
Nije mu bilo zabranjeno. Radio je bez problema na nekoliko radnih mesta.Kao i svi ostali profesori ali je samo njemu zabranjeno.....samo oni nekvalitetni profesori rade na samo jenom fakultetu. Pa to vise i ptice na grani znaju....a niko vam nije kriv sto ste nesposobni pa ne mozete naci ni jedan posao!
Problem je nastao ( koliko sam shvatio, a mislim da sam dobro shvatio ), kada je prof. Stojanov pretendovao na f-ju dekana Ekonomskog fakulteta.
Dakle, do tog momenta mu niko nije zamerao cinjenicu da je radio na nekoliko radnih mesta.
Takodje se ne slazem da samo nekvalitetni profesori rade na jednom radnom mestu. U tranzicionim drustvima obicno nepodobni profesori rade na samo jednom mestu, a na tu podobnost uticu mnogi faktori. Uglavnom poznanstva, prijateljstva, politicka pripadnost, i tako dalje.
Ista stvar je i sa sposobnoscu na kojoj mi zamerate. Neretko ta " sposobnost " nije nista drugo, nego sposobnost da imate rodjaka koji ce za vas da zalegne, poznanika, debelu kovertu...
-
krkanko
Za sve su to krivi novinari, 2-3 nepismena novinara(naravno slucajno su nebosnjaci) su poceli pricu o tome kako Sarajevo postaje 'muslimanski' ili bosnjacki grad, i povezali ovaj slucaj sa tim, sto veze s vezom nema. Ljudi su tretirani bolje nego mnogi Bosnjaci ovdje, a otisli su zbog vece zarade vani.