Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Sutra
Znat ce se 27.1., tada je izvlacenje, a u junu se igra...
meni bas drago za pobjede, ima gresaka, al bitni su bodovi na kraju.
Svaka cast Gorazdu na podrsci!
I da, naravno, Mustafa Radoncic super radi rukometne prenose...iz Visokog covjek:)
I da, naravno, Mustafa Radoncic super radi rukometne prenose...iz Visokog covjek:)
- denny84
gdje li si ti gledo utakmicu?Sutra wrote:Znat ce se 27.1., tada je izvlacenje, a u junu se igra...
- Ivy
ko zna?Možda netko pomisli i kaže - koji Finci? Finci, predstavnici poznate skandinavske škole rukometa, sastavljeni većinom od Šveđana koji su uzeli finsko državljanstvo budući su bili prekobrojni za dres svoje države, ali koji su svim srcem izgarali u utakmicama koje su igrali za svoju Finsku.
-
Sutra
Nazalost uz Velida Spahu, al neko je gore spomenuo Radoncica, pa se sjetih njegovih prenosa na FTV ... izvini na nejasnoci:)denny84 wrote:gdje li si ti gledo utakmicu?Sutra wrote:Znat ce se 27.1., tada je izvlacenje, a u junu se igra...
- cyprus
Neki stvarno ne kontaju da Finci nisu jedini narod koji naseljava Republiku FinskuIvy wrote:ko zna?Možda netko pomisli i kaže - koji Finci? Finci, predstavnici poznate skandinavske škole rukometa, sastavljeni većinom od Šveđana koji su uzeli finsko državljanstvo budući su bili prekobrojni za dres svoje države, ali koji su svim srcem izgarali u utakmicama koje su igrali za svoju Finsku.
- zecko_kupuz
Spaho, preporucujem ti prijevremenu penziju! Litvanci (po mom skromnom misljenju) igraju brzo, ali pomalo naivno. Nasi su standardno nonsalantni (izuzev Jaskica i Doborca).
Inace, necu glumiti pesimistu, ali mislim da ce sada nasi izgubiti u Litvaniji, jer su vec izborili baraz.
Inace, necu glumiti pesimistu, ali mislim da ce sada nasi izgubiti u Litvaniji, jer su vec izborili baraz.
- cyprus
-
visby
Finci koji govore Svedski. Dakle Finci i sebe uopste ne smatraju Svedjanima.Ivy wrote:ko zna?Možda netko pomisli i kaže - koji Finci? Finci, predstavnici poznate skandinavske škole rukometa, sastavljeni većinom od Šveđana koji su uzeli finsko državljanstvo budući su bili prekobrojni za dres svoje države, ali koji su svim srcem izgarali u utakmicama koje su igrali za svoju Finsku.
ima ih nesto preko 200 000 ali zbog njih svi Finci u skolama moraju uciti svedski
-
sl@ven
sad iz gorazda...
ono sto sam uspio vidjeti od utakmice je da smo igrali taman koliko treba da bez frke dobijemo litvaniju. isto tako mislim da mozemo jos bolje garant. ali kazem nisam bas nesto posebno gledo.
atmosfera, publika, gorazdanke, sve super i na svome mjestu
ono sto sam uspio vidjeti od utakmice je da smo igrali taman koliko treba da bez frke dobijemo litvaniju. isto tako mislim da mozemo jos bolje garant. ali kazem nisam bas nesto posebno gledo.
atmosfera, publika, gorazdanke, sve super i na svome mjestu
- karanana
Ne znam jeli vec pricano na ovoj temi, ali mi mrsko gledati pa da opet upitam: sta slijedi? Nekakav baraz. Sta mu ga to znaci? Jeli se igra kuci i na strani sa jednom ekipom i pobjednik ide na SP? Koji su nam moguci protivnici?
Jebo baraze ba, non stop igramo neke predkvalifikacije pa onda ponekad udjemo u te nekakve baraze i tamo ga dobro ispushimo, nebitno o kojem je sportu rijec. Kad cemo mi jednom biti ekipa koja ce cekati neku ekipu da izadje iz baraza pa da ih mi razvalimo kao sto ce nas razvaliti neko ko nam bude protivnik u barazu. Uh, mrzim rijec baraz.
Jebo baraze ba, non stop igramo neke predkvalifikacije pa onda ponekad udjemo u te nekakve baraze i tamo ga dobro ispushimo, nebitno o kojem je sportu rijec. Kad cemo mi jednom biti ekipa koja ce cekati neku ekipu da izadje iz baraza pa da ih mi razvalimo kao sto ce nas razvaliti neko ko nam bude protivnik u barazu. Uh, mrzim rijec baraz.
-
testament
Za iduće evropsko ili svjetsko prvenstvo su kvalifikacije po uzoru na fudbal,znači grupe 2x tekme sa svima u grupi,prva dva iz grupe idu na prvenstvo+prvak i domaćin prvenstva.Znači ako ostane halid,i ako bude imao podršku od strane saveza i države možemo očekivati da se kvalifikujemo za neko od slijedećih prvenstava,ako šutnu halida onda ćemo ponovo sve ispočetka.Znači bitan je kontinuitet rada(što NISMO imali do sad niti u jednom sportu,osim karatea)a rezultati će biti na nivou.
- van Basten
nažalost, zbog poslovnih 0obaveza ne stigoh pogledati tekmu, ali kako čuh igralo se bolje nego protiv Finske... kako god, najbitnije je da smo prošli u baraž... nadati se da će do tada svi ostati zdravi a oni koji su (bili) povrijeđeni, oporaviti se. I da ćemo imati i malo sreće u ždrijebanju.
Ovo sve može bolje... koliko? vidjećemo. svakako ne treba sada kritikovati previše. Ja baš računam da bi u Litvaniji, onako opušteno bez pritiska, mogli odigrati najbolju utakmicu kvalifikacija, onako za svoju dušu
Ovo sve može bolje... koliko? vidjećemo. svakako ne treba sada kritikovati previše. Ja baš računam da bi u Litvaniji, onako opušteno bez pritiska, mogli odigrati najbolju utakmicu kvalifikacija, onako za svoju dušu
-
in33sa
Sto se tice baraza i opcenito kvalifikacija, nema odlaska na EP ili SP bez da ne izbacis nekog velikana ili bez da imas brdo srece pa u barazu dobijes nekog slabijeg protivnika sa ovog EP-a
Samo mi se cini da je za nas bilo ko sa ovog EP-a problematican. Cesi imaju Filipa i Jichu, Crnogorci nisu losi, Bjelorusi su jaka ekipa (za njih vrijedi ona da je to ruska skola) i to bi bilo to sto se tice slabijih ekipa. Slovaci su jedini koji bi nam bili po mjeri, to jeste mislim da bi ih prosli.
Island, Madjarska, Norveska, Svedska, Danska, Slovenija, kakve smo srece izvuci cemo nekog od ovih. A onda boze pomozi. Svedska nas je prosli put natamburala, a jos su oni tu i najslabiji s obzirom da je to ekipa u stvaranju.
Samo mi se cini da je za nas bilo ko sa ovog EP-a problematican. Cesi imaju Filipa i Jichu, Crnogorci nisu losi, Bjelorusi su jaka ekipa (za njih vrijedi ona da je to ruska skola) i to bi bilo to sto se tice slabijih ekipa. Slovaci su jedini koji bi nam bili po mjeri, to jeste mislim da bi ih prosli.
Island, Madjarska, Norveska, Svedska, Danska, Slovenija, kakve smo srece izvuci cemo nekog od ovih. A onda boze pomozi. Svedska nas je prosli put natamburala, a jos su oni tu i najslabiji s obzirom da je to ekipa u stvaranju.
- cyprus
Dakle, od mogućih protivnika imali bi šanse protiv Crne Gore, Bjelorusije, Slovačke i možda Češke. Jesam li upravu? Protiv ostalih se možemo otpisat?cheb wrote:sve zavisi od EP koji danas pocinje
u baraz idu ekipe koje zavrse od 6 do 16 mjestua na EP.
i onda u jednoj grupi pobjednici kvalifikacija a u drugom ucesnici EP.
- Meho Kodro
EP i SP u fudbalu se igraju svako 4 godine, a u rukometu svako dvije, biti ce to previse utakmica i napor za igrace, al za BIH ce bito dobro jer ce garant svaki puta neka "extra" ekipa gostovati u BIH.... a uz malo srece (da se iz sesira 2 i 3 dobije sto laksa ekipa") moglo bi se to i proci...testament wrote:Za iduće evropsko ili svjetsko prvenstvo su kvalifikacije po uzoru na fudbal,znači grupe 2x tekme sa svima u grupi,prva dva iz grupe idu na prvenstvo+prvak i domaćin prvenstva.Znači ako ostane halid,i ako bude imao podršku od strane saveza i države možemo očekivati da se kvalifikujemo za neko od slijedećih prvenstava,ako šutnu halida onda ćemo ponovo sve ispočetka.Znači bitan je kontinuitet rada(što NISMO imali do sad niti u jednom sportu,osim karatea)a rezultati će biti na nivou.
- cyprus
Haj da zamislim (otprilike, koliko mi moje poznavanje rukometa dozvoljava) te jakosne skupine po uzoru na fudbal:
1. šešir: Hrvatska, Njemačka, Španija, Francuska, Danska, Norveška, Mađarska
2. šešir: Island, Švedska, Poljska, Rusija, Slovenija, Crna Gora, Srbija
3. šešir: Bjelorusija, Slovačka, Portugal, Grčka, Makedonija, Švicarska, Ukrajina
4. šešir: BiH, Litvanija, Latvija, Rumunija, Izrael, Austrija, Holandija
5. šešir: Finska, Turska, Italija, Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Bugarska
...(dalje nisam siguran ni koje sve države imaju reprezentaciju)
Ja nešto ne vidim da će nam ovakav sistem povećati šanse za plasman na neko takmičenje, ali eto bar ćemo češće gledati velike reprezentacije. Kako god treba bit bolji od bar jedne od dvije velesile u grupi.
3. šešir: Bjelorusija, Slovačka, Portugal, Grčka, Makedonija, Švicarska, Ukrajina
Ja nešto ne vidim da će nam ovakav sistem povećati šanse za plasman na neko takmičenje, ali eto bar ćemo češće gledati velike reprezentacije. Kako god treba bit bolji od bar jedne od dvije velesile u grupi.
- Meho Kodro
Tako nekako, samo sta uvijek moras izbaciti dvije ekipe, aktuelnog sampiona i domacina, znaci sesir dva ce biti slabiji, i tu je sansa BIH da upadne u grupu sa recimo Slovackom, Bjelorusijom...cyprus wrote:Haj da zamislim (otprilike, koliko mi moje poznavanje rukometa dozvoljava) te jakosne skupine po uzoru na fudbal:
- van Basten
upravo tako... znalo se da će biti zijan gore 99%, upravo zbog već legendarnog našeg mentaliteta... završili posao i hajmo se zafrkavati... ok je da svi dobiju šansu, ko je igrao manje u prve tri tekme da sad odigra više i pokaže koliko može, ali nije ok ovako bahato pristupiti svemu.
Upravo to nas i odvaja od velikih ekipa... npr protiv Hrvatske smo igrali kad za njih nisu igrali ni Balić, Džomba, Metličić... ali su rezerve njihove toliko grizle da se to nije ni osjetilo. Naše rezerve igraju kao po kazni.
btw, dopustili smo da zijanimo gore 39:25 (18:16)... drugo poluvrijeme smo zijanili 21:9
Upravo to nas i odvaja od velikih ekipa... npr protiv Hrvatske smo igrali kad za njih nisu igrali ni Balić, Džomba, Metličić... ali su rezerve njihove toliko grizle da se to nije ni osjetilo. Naše rezerve igraju kao po kazni.
btw, dopustili smo da zijanimo gore 39:25 (18:16)... drugo poluvrijeme smo zijanili 21:9
-
dinozi
Ma bruka,
mi smo prosli na osnovu licnih kvaliteta igraca.
Taktike u igri nema kako smo vidjeli u sve 4 utakmice.
Pojedinacni kvalitet igraca je bolji nego u Litvanaca a ipak smo izgubili, ako se pitate zasto razlog je jednostavan, zbog Halida.
Nema nista protiv selektora ali covjek nije za reprezentacije, otvori cevabdzinicu brate dragi pa zovi koga hoces i dijeli cevape besplatno ako te volja ali ne sramoti nam drzavu.
IGRATI MORAJU NAJBOLJI
Svi dobronamjerni ljudi ako zele da prodjemo u barazu treba da se potrude da smaknu na vrijeme Demirovica i dovedu kvalitetnog selektora.
mi smo prosli na osnovu licnih kvaliteta igraca.
Taktike u igri nema kako smo vidjeli u sve 4 utakmice.
Pojedinacni kvalitet igraca je bolji nego u Litvanaca a ipak smo izgubili, ako se pitate zasto razlog je jednostavan, zbog Halida.
Nema nista protiv selektora ali covjek nije za reprezentacije, otvori cevabdzinicu brate dragi pa zovi koga hoces i dijeli cevape besplatno ako te volja ali ne sramoti nam drzavu.
IGRATI MORAJU NAJBOLJI
Svi dobronamjerni ljudi ako zele da prodjemo u barazu treba da se potrude da smaknu na vrijeme Demirovica i dovedu kvalitetnog selektora.