SherlockHolmes wrote:pa cini mi se da sam rekao da je sve individualno, dakle zavisi od vrijednosti, sta hoces, itd. i to nekoliko puta.
meni je takva, i imam je pravo na taj nacin generalizovati jer sam je dobro upoznao. na kraju krajeva, o mojoj generalizaciji odlucujem ipak ja, a ne faux news i uski interesi koje se bojim i spomenuti.
btw, nije ni cudo sto dosta bosanaca i meksikanaca brani ameriku vise od samih amerikanaca, a o nekim razvijenijim nacijama da ne govorimo. mi smo, ipak, navikli na govna, i kada dodjemo u zemlju gdje je govana vise i u ljepsi su celofan zapakovana, nadjemo se svoji na svome. najljepse bi bilo kada bi vi koji ste ubijedjeni u superiornost amerike nad ostatkom svijeta u sferi obrazovanja, itd, mogli ipak to malo realnije sageldati, ne poredeci ameriku sa bih ili bivsom jugom. ipak, ni ja se cudima ne nadam.
@sherlock,nije ipak dovoljno zivjeti,i to veoma "pasivno" u Bosni i USA,pa
sebi dati za pravo na nekakvo uzasno "generalisanje"..Ipak zivio sam veoma"aktivno" u vishe zemalja Evrope i drzava USA i mislim da ipak imam dovoljno kredita da "bar" kazem da to nije tako,a kako je to nije za prichu preko Foruma,jer bi uzelo dosta vremena,a vrlo je bitno gledati se u lice sa onim s kojim razgovarash..
Da smo realni,rasterecheni raznih gluposti,vrlo bi lako na bazi logike i zivih
primjera mogli bar osnovne stvari "skontati"..Ali ne ide Mujo je Mujo..