UN DIJETA
Moderator: anex
-
pesak
Dijeta je super. Nikome nece faliti da skine visak kila. To ti je kao da nosis svaki dan vrece sa peskom. Opasnije je biti debeo. Ja sam sa ovom dijetom oborila secer, posto sam skinula kile. Jedva sam se kretala od debljine. Licila sam na kita. Dijeta je savrsena. I muz od moje drugarice je drzao, i on skinuo 30 kila, bez problema. I sad joj se vrati ...covek je inace lekar po struci.Zna sta radi.
- anais_nin
je li hoces da kazes da ti se citav obrok sastojao od jednog bataka? ili jednog karabataka i nista vise?pesak wrote:
posle ako je prvi dan, pojedem batak za rucak, polako zvacem i dfobro posolim...a pred toga se opet jako napijem vode- rucala sam oko 13
pre vecere na pola sata opet pijem mnogo vode / za dan 3 litre, i vise.../ i veceram karabatak u 18 i nista dalje
sledeci dan opet isto, mnogo vode, pola jabuke, setnja brzim korakom, vode sto vise,
za rucak 50 grama zuzua
izmedju mnogomlake vode, za veceru, 50 gr. zuzua /u 18 i nista dalje
treci dan sve isto ujutru, za rucak tri dobra zalogaja povrca, za veceru isto
jer izvini to onda nije dijeta, to je onda gladovanje
-
pesak
tri velika zalogaja...nemas pojma koliko stane u tri zalogaja punih usta...anais_nin wrote:je li hoces da kazes da ti se citav obrok sastojao od jednog bataka? ili jednog karabataka i nista vise?pesak wrote:
posle ako je prvi dan, pojedem batak za rucak, polako zvacem i dfobro posolim...a pred toga se opet jako napijem vode- rucala sam oko 13
pre vecere na pola sata opet pijem mnogo vode / za dan 3 litre, i vise.../ i veceram karabatak u 18 i nista dalje
sledeci dan opet isto, mnogo vode, pola jabuke, setnja brzim korakom, vode sto vise,
za rucak 50 grama zuzua
izmedju mnogomlake vode, za veceru, 50 gr. zuzua /u 18 i nista dalje
treci dan sve isto ujutru, za rucak tri dobra zalogaja povrca, za veceru istoili 3 zalogaja povrca?
jer izvini to onda nije dijeta, to je onda gladovanje
jeste, ono sto sam ja radila je bilo drasticno-priznajem...ali sam uspela, sa velikom kolicinom vode...
procitajte ako mozete knjigu - "Vase telo vapi za vodom" dr Ferejduna Batmanghelidja...sustina je u tome da kad osecate glad, vi ustvari osecate zedj...i kako mi , u globalu pijemo jako malo vode i kako svaka celija u nasem organizmu vapi ustvari za vodom, a ne za masnocom iz hrane...on to jako lepo, strucno, objasnjava u knjizi...i mnoge bolesti se lece njegovim tretmanom sa vodom i solju.- na pr. na 2,5 litra vode koje treba popiti u toku dana, treba dodati pola kafene kasicice soli- tri grama...moze na jelo koje jedes- treba dobro posoliti.
pola sata pre jela treba popiti 2 case vode od 2,5 dcl i 2,5 sata posle jela treba piti vodu..na dan ukupno 2,5 litre- do 3. ...malo je nezgodno zbog wc, ali mrsavis...
i treba hodati po sat vremena 2 puta dnevno zbog sagorevaca masti koji su aktivni 12 sati /posle 1 sata hoda/ ...znaci dve setnje-u razmaku od 12 sati...
knjiga je dragocena- ako neko nadje neki link, neka postavi...
nikad ne bih smrsala samo sa onom dijetom, vec sam uvela i ovo pijenje vode, posto sam bila strasno gladna/a ustvari sam bila zedna/- sto rece doktor.
eto, pa nadam se da ce nekome pomoci...
-
pesak
- anais_nin
pesak, sve to sa vodom stoji, tijelu je potrebno minimalno 2l vode dnevno....ali isto tako preveliko unosenje vode i to na stetu kalorija tj energije, ima za efekat poremecaj balansa u organizmu, i moze biti stetan za bubrege.....
uz to voda nema kalorija u sebi....a da bi se funkcionisalo i da bi se uslo u te setnje tijelu je potrebna energija koja se unosi unosom kalorija....sve manje od 1100 kalorija dnevno (za zene), a u stvari za mrsanje se preporucuje oko 1200-1300 kalorija dnevno tijelo dovodi u stanje shoka, tj tijelo misli da mu prijeti izgladnjivanje tako da pocinje da se okrece protiv misica u tijelu....
znam da je vecini ljudi koji zele da smrsaju frustracija vremenski period koji je potreban da bi se zdravo mrsalo, ....ali posebno ako se kao razlog za mrsanje bira zdravlje onda mislim da je ipak puno bolje to raditi ZDRAVO....tebi svaka cast, naravno da je uspijeh izgubiti toliku kilazu ali po meni je nacin na koji si ti to uradila izuzetno nezdrav.....a je li sada normalno jedes ili se jos uvijek tako drasticno odrices hrane?
uz to voda nema kalorija u sebi....a da bi se funkcionisalo i da bi se uslo u te setnje tijelu je potrebna energija koja se unosi unosom kalorija....sve manje od 1100 kalorija dnevno (za zene), a u stvari za mrsanje se preporucuje oko 1200-1300 kalorija dnevno tijelo dovodi u stanje shoka, tj tijelo misli da mu prijeti izgladnjivanje tako da pocinje da se okrece protiv misica u tijelu....
znam da je vecini ljudi koji zele da smrsaju frustracija vremenski period koji je potreban da bi se zdravo mrsalo, ....ali posebno ako se kao razlog za mrsanje bira zdravlje onda mislim da je ipak puno bolje to raditi ZDRAVO....tebi svaka cast, naravno da je uspijeh izgubiti toliku kilazu ali po meni je nacin na koji si ti to uradila izuzetno nezdrav.....a je li sada normalno jedes ili se jos uvijek tako drasticno odrices hrane?
-
pesak
Jedem i ugojila sam se jedno 8 kila...ali, evo, dok sam pisala o vodi i dijeti, setila sam se da ne pijem dovoljno...a cim ne pijem dovoljno vode, gojim se, i jede mi se slatko, pa posle slatkog, slano..i tako u krug...
danas sam opet malo iscitavala onu knjigu o vodi, otvorila sam topic o tome...pa sam se podsetila...
sad jedem po dijeti od 5 obroka dnevno - postovala sam je na ovom topicu...to je dijeta koja je veoma slicna onoj koju daju dijeteticari-nutricionisti.sa medicinskog fakulteta..kad se striktno pridrzavas, mrsavis 4 kilograma mesecno- sto bi ti rekla- zdravo...
samo treba biti uporan i disciplinovan...ne gladujes uopste...ako hoces, postovacu je opet...
Preporucujem ti, da, ako mozes, nadjes onu knjigu o vodi iranskog doktora...sjajna je, sjajan covek. Danas sam procitala njegovu biografiju. Bas je zanimnjiv. Potpuno je u pravu. A ja bila zaboravila. Sad cu tu kjnigu staviti tu, pored mene, na vidno mesto. Eno ti gore link, na topicu o vodi...
Prave stvari su skroz jednostavne...
http://www.watercure.com - evo njegovog sajta
danas sam opet malo iscitavala onu knjigu o vodi, otvorila sam topic o tome...pa sam se podsetila...
sad jedem po dijeti od 5 obroka dnevno - postovala sam je na ovom topicu...to je dijeta koja je veoma slicna onoj koju daju dijeteticari-nutricionisti.sa medicinskog fakulteta..kad se striktno pridrzavas, mrsavis 4 kilograma mesecno- sto bi ti rekla- zdravo...
Preporucujem ti, da, ako mozes, nadjes onu knjigu o vodi iranskog doktora...sjajna je, sjajan covek. Danas sam procitala njegovu biografiju. Bas je zanimnjiv. Potpuno je u pravu. A ja bila zaboravila. Sad cu tu kjnigu staviti tu, pored mene, na vidno mesto. Eno ti gore link, na topicu o vodi...
Prave stvari su skroz jednostavne...
http://www.watercure.com - evo njegovog sajta
-
dzenny_09
Ja sam na ovoj dijeti bila prosle godine,kad knjiga nije bila ni na pomolu ali moram reci da sam skinula u mjesec ipo dana 7 kila.Ruku na srce nisam se tacno pridrzavala svih uputa i sto vecina kaze,vocni dan je zaista najtezi a vodeni dan sam nonsalantno preskocila
MAda...opet ne bih to postigla da se nisam bavila aktivnoscu(aerobikom).Kilogami se nisu vratilu jer sam se do dana danasnjeg nastavila baviti aerobikom.ZApravo niti jedna dijeta nije i ne moze biti ucinkovita bez bilo kakva aktivnosti htjeli mi to sebi priznati ili ne.
- anais_nin
dzenny_09 wrote:Ja sam na ovoj dijeti bila prosle godine,kad knjiga nije bila ni na pomolu ali moram reci da sam skinula u mjesec ipo dana 7 kila.Ruku na srce nisam se tacno pridrzavala svih uputa i sto vecina kaze,vocni dan je zaista najtezi a vodeni dan sam nonsalantno preskocilaMAda...opet ne bih to postigla da se nisam bavila aktivnoscu(aerobikom).Kilogami se nisu vratilu jer sam se do dana danasnjeg nastavila baviti aerobikom.ZApravo niti jedna dijeta nije i ne moze biti ucinkovita bez bilo kakva aktivnosti htjeli mi to sebi priznati ili ne.
- sposa0408
Ja sam uspjela skinui za 90 dana 11 kilograma i vratila sam jedan kilogram. Naravno nisam se bas tacno pridrzavala, ali nakon dijete kad sam pocela jesti "slobodnije", osjetila sam da kad nastupi glad - jednostavno moram nesto pojesti. Prije dijete sam mozda i mogla trpjeti glad neko vrijeme, ali sad zaista ne mogu niti sekunde... (u stanju sam prekinuti nekoga u pola price ili prekinuti vazan sastanak...)
-
dzenny_09
[quote="jOFLA"][quote="dzenny_09"]ZApravo niti jedna dijeta nije i ne moze biti ucinkovita bez bilo kakva aktivnosti htjeli mi to sebi priznati ili ne.[/quote]
Šta misliš šta se dogodi kad se počnu jesti manje porcije u tanjiru i manje kaloričnu hranu ?[/quote]
Zavisi.Ako zelis skinuti kilazu a da se ista ne vrati(naravno uz dodatak one stare "u zdravom tijelu,zdrav duh",ja se ipak opredjeljujem za kombinaciju aktivnosti i smanjenja porcija,a ako zelis isti ucinak uz brzo vracanje kilaze,bez obzira na smanjenje obroka(i ne bas oblikovano tijelo)...definitvno se odricem ovog zadnjeg.Pa ko voli nek izvoli.
Šta misliš šta se dogodi kad se počnu jesti manje porcije u tanjiru i manje kaloričnu hranu ?[/quote]
Zavisi.Ako zelis skinuti kilazu a da se ista ne vrati(naravno uz dodatak one stare "u zdravom tijelu,zdrav duh",ja se ipak opredjeljujem za kombinaciju aktivnosti i smanjenja porcija,a ako zelis isti ucinak uz brzo vracanje kilaze,bez obzira na smanjenje obroka(i ne bas oblikovano tijelo)...definitvno se odricem ovog zadnjeg.Pa ko voli nek izvoli.
-
pesak
Koliko vidim, ona dijeta s kojom sam skinula 30 kila pre nekoliko godina je bila ova –UN dijeta, samo sa velikim restrikcijama. Svaki dan po 100 grama – prvi dan meso, drugi povrce, treci testo, cetvrti voce, I ujutru cetvrt jabuke /svako jutro/. Svaki dan setnja dva puta od po sat vremena I po 3 litra vode. Eto, to je recept. Pocela danas, pa da vidim dokle cu dogurati. Verujem da je ovo sok za organizam, ali eto. Nemam pametnija posla.
Meni vise odgovaraju drasticne metode. Dijete na duge staze me bas zamaraju, i nisam istrajna. Lakse mi je da ovako skinem visak kila.
Ionako sve poskupljuje...treba se vezbati za gladovanje...a i manje se trosi na hranu...
Meni vise odgovaraju drasticne metode. Dijete na duge staze me bas zamaraju, i nisam istrajna. Lakse mi je da ovako skinem visak kila.
Ionako sve poskupljuje...treba se vezbati za gladovanje...a i manje se trosi na hranu...
-
FFK as Lucy01
Zene (a i muskarci
)
vi kako hocete, ali ove crash dijete su totalno nezdrave i cim se opustite i pocnete da jedete normalno, tezina ce da se vrati...nekada i dvostruko. Imam primjera iz najblize okoline toliko da ih mogu dokumentovati (ne imenom i prezimenom, ali slikom i rijecju), pokazati vam svjedocenja zena koje su izgubile veliku tezinu, da bi po prestanku dijete ponovo vratile istu.
Ne kazem da ovo ne treba nikada raditi (mozda ako morate stati u neku haljinu za party i sl.), ali ovako gubiti na tezini (kratko vrijeme-velika kilaza) je ogroman sok za organizam i ako mislite da organizmu cinite manje stete nego viskom kilograma-zavaravate se.
Gubiti na tezini i ostati vitak bi trebao biti zivotni moto, a ne neka kratkotrajna avantura, poslije koje se osjecate jos losije, gubite motivaciju i na kraju zavrsite debeli i nesretni. Da biste to postigle morate promijeniti nacin zivota. Ukloniti iz kuce sve stetne stvari i stvari koje goje (maslac, bijelo brasno, slatkise i "grickalice"), napisati jelovnik za cijelu sedmicu, kupovati vise povrca i polumasnih mlijecnih proizvoda a manje mesa, po cijeloj kuci poredati flasice sa vodom, koristiti svaku priliku da hodate i krecete se, itd....
Gubitak tezine ne bi trebao biti jedini motiv dijeta i vjezbanja; trebalo bi to biti i zdravlje kao i kvalitet zivota. Mislim da nikome nije problem gladovati 7-10 dana i izgubiti na tezini, medjutim problem je taj gubitak zadrzati i izgledati lijepo sa manjkom kilograma. Da li znate da naglim gubitkom na tezini koza nema vremena da se zategne, pa visi i osoba izgleda starija ali i umorna i iscrpljena (sto vjerovatno jeste od gladi
).
Jako je tesko biti na dijeti a gladovati. To mozete jedno vrijeme ali ne i stalno i cim to promijenite, kilogrami se pocnu vracati. Stoga morate naci nesto cega se mozete pridrzavati cijelog zivota-dakle dijete koja ce od danas biti vas nacin ishrane i vjezbu koja ce biti vas nacin kretanja.
vi kako hocete, ali ove crash dijete su totalno nezdrave i cim se opustite i pocnete da jedete normalno, tezina ce da se vrati...nekada i dvostruko. Imam primjera iz najblize okoline toliko da ih mogu dokumentovati (ne imenom i prezimenom, ali slikom i rijecju), pokazati vam svjedocenja zena koje su izgubile veliku tezinu, da bi po prestanku dijete ponovo vratile istu.
Ne kazem da ovo ne treba nikada raditi (mozda ako morate stati u neku haljinu za party i sl.), ali ovako gubiti na tezini (kratko vrijeme-velika kilaza) je ogroman sok za organizam i ako mislite da organizmu cinite manje stete nego viskom kilograma-zavaravate se.
Gubiti na tezini i ostati vitak bi trebao biti zivotni moto, a ne neka kratkotrajna avantura, poslije koje se osjecate jos losije, gubite motivaciju i na kraju zavrsite debeli i nesretni. Da biste to postigle morate promijeniti nacin zivota. Ukloniti iz kuce sve stetne stvari i stvari koje goje (maslac, bijelo brasno, slatkise i "grickalice"), napisati jelovnik za cijelu sedmicu, kupovati vise povrca i polumasnih mlijecnih proizvoda a manje mesa, po cijeloj kuci poredati flasice sa vodom, koristiti svaku priliku da hodate i krecete se, itd....
Gubitak tezine ne bi trebao biti jedini motiv dijeta i vjezbanja; trebalo bi to biti i zdravlje kao i kvalitet zivota. Mislim da nikome nije problem gladovati 7-10 dana i izgubiti na tezini, medjutim problem je taj gubitak zadrzati i izgledati lijepo sa manjkom kilograma. Da li znate da naglim gubitkom na tezini koza nema vremena da se zategne, pa visi i osoba izgleda starija ali i umorna i iscrpljena (sto vjerovatno jeste od gladi
Jako je tesko biti na dijeti a gladovati. To mozete jedno vrijeme ali ne i stalno i cim to promijenite, kilogrami se pocnu vracati. Stoga morate naci nesto cega se mozete pridrzavati cijelog zivota-dakle dijete koja ce od danas biti vas nacin ishrane i vjezbu koja ce biti vas nacin kretanja.
-
Hendrix
Meni se čini da ljudi više vole raditi gluposti i praviti od svoje ishrane nekakve stroge cikluse tipova hrane nego jednostavno smanjiti ono što jedu sada.
Neka me ubjedi ovde neko da se ne može smršati bez tih "naprednih" i modernih dijeta. Pogotovo ova UN mi se čini kao nešo moderno što jaran-jaranica radi ili je čuo pa i ja hoću da se pridržavam nečega 7 dana.
Hoćete da smršate ? Redukovana ishrana je jedini način ! ako već nećete sportom da skinete kilograme.
Ali sad će opet neko sa ciklusima i danima , jel danas voćni dan ili je petak?
Neka me ubjedi ovde neko da se ne može smršati bez tih "naprednih" i modernih dijeta. Pogotovo ova UN mi se čini kao nešo moderno što jaran-jaranica radi ili je čuo pa i ja hoću da se pridržavam nečega 7 dana.
Hoćete da smršate ? Redukovana ishrana je jedini način ! ako već nećete sportom da skinete kilograme.
Ali sad će opet neko sa ciklusima i danima , jel danas voćni dan ili je petak?
-
ifbbpro
i dodao bih: NAKON ove dijete ces imati uzasne probleme sa zdravljem.akyx wrote:HAHAHAH.
Ma ne, ova dijeta stvarno djeluje;)
A jedes sve, samo ne mijesas ugljikohidrate sa proteinima i sl.
odredjeno je koje namirnice idu uz koje i sl.
S ovom dijetom nikad nisam gladna.
-
pesak
Ma nema nikakvih problema sa zdravljem, sta vam je. samo treba biti umeren. Povecala sam kolicinu namirnica koje pojedem u toku dana i fino. Najbolje kod ove dijete je to sto se moze jesti SLATKO treceg dana.
U drugim dijetama to nije dozvoljeno.
Na pr. juce sam pojela ukupno dva karabataka i bataka i naravno, nista nisam skinula, ali prija...
danas je povrce , a sutra testo i SLATKO
Ne moze se izdrzati na onoj restrikciji koju sam napred napisala. Izdrazala sam skoro dva dana, a onda se uvece ozdrala i jos sve pomesala.
..dakle, treba uzeti neku razumnu meru namirnica i ne mesati hranu. Koliko smanjis obroke, toliko ces smrsati. I da, strasno, ali strasno je bitno da se setas. Ovde pada neka kretenska kisa.
Ni yoga, ni obicne vezbe ne skidaju kilazu kao brza setnja 1 sat ili jos bolje 2 sata dnevno. samo ne znam sta cu kad pada kisa ili sneg.
Da, i bitno je u dijetama izbegavati stresove. kad drzis dijetu, kloni se stresova koliko mozes.
U drugim dijetama to nije dozvoljeno.
Na pr. juce sam pojela ukupno dva karabataka i bataka i naravno, nista nisam skinula, ali prija...
Ne moze se izdrzati na onoj restrikciji koju sam napred napisala. Izdrazala sam skoro dva dana, a onda se uvece ozdrala i jos sve pomesala.
Ni yoga, ni obicne vezbe ne skidaju kilazu kao brza setnja 1 sat ili jos bolje 2 sata dnevno. samo ne znam sta cu kad pada kisa ili sneg.
Da, i bitno je u dijetama izbegavati stresove. kad drzis dijetu, kloni se stresova koliko mozes.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
da vi znate kakve posljedice po zdravlje ostava UN dijeta
Dosta ljudi u mojoj blizoj okolini je bilo na istoj i ne moram da spominjem da je svima kosa jakooooooo oslabila, nekima bubrezi skoro otkazali, nekima se desilo nesto sa kostima tako da kad hodaju cujes bukvalno kosti kako im skljocaju...koza se osusila,doslovice se peruta...nokti pucaju const...
I onda mi neko kaze kako je UN dijeta zdrava, kad ce ljudi shvatit da je to samo marketinski trik da se ljudima uzmu pare
Okanite se corava posla...idite na aerobik,fitnes il nesto tako...jedite sve al prepolovite porcije...pijte bar 2 litra vode dnevno i smrsace te...nemojte sebi dzaba zdravlje upropastavat
Dosta ljudi u mojoj blizoj okolini je bilo na istoj i ne moram da spominjem da je svima kosa jakooooooo oslabila, nekima bubrezi skoro otkazali, nekima se desilo nesto sa kostima tako da kad hodaju cujes bukvalno kosti kako im skljocaju...koza se osusila,doslovice se peruta...nokti pucaju const...
I onda mi neko kaze kako je UN dijeta zdrava, kad ce ljudi shvatit da je to samo marketinski trik da se ljudima uzmu pare
Okanite se corava posla...idite na aerobik,fitnes il nesto tako...jedite sve al prepolovite porcije...pijte bar 2 litra vode dnevno i smrsace te...nemojte sebi dzaba zdravlje upropastavat