Jos jedan dokaz hrvatske agresije i podjele BiH

Post Reply
reformator

Post by reformator »

Taj isti Franjo Tuđman je poslao tri brigade u Posavinu i spasio nas Bošnjake pokolja koji su doživjeli neki drugi krajevi Bosne.Zahvaljujući tome mi danas nemamo u našem gradu masovne grobnice niti mezarove-grobove ubijenih.Bili smo prognanici,vjerojatno zbog njega,ali smo sačuvali obitelji na okupu.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

IDIOTLUK ODBRANE JADRANKA PRLIĆA I OSTALIH

http://www.sense-agency.com/ba/stream.p ... 8831&kat=6

HAG/DEN HAAG, 16.11.2006.

Advokat odbrane Božidar Kovačić optužio svjedoka optužbe Nihada Kovača, žrtvu iz sela Sovići, da je počinio krivokletstvo jer je u svojoj izjavi iz 2001. godine napisao da je srušena džamija ali je zaboravio da doda da je tom prilikom srušena i imamova kuća

Svjedok optužbe na suđenju šestorici bivših čelnika Herceg Bosne Nihad Kovač imao je samo 13 godina kada su ga 17. aprila 1993. godine zarobili pripadnici HVO i zajedno s ostalim muškarcima iz sela zatvorili u zgradu škole u Sovićima.

Nakon zauzimanja sela, tvrdi svjedok, pripadnici HVO su žene i djecu odveli u takozvane Junuzović kuće u Sovićima. Muškarce, među kojima je bio i svjedok zajedno sa svojim ocem, amidžom i 15-godišnjim prijateljem, zatvorili su u školsku zgradu. Svjedok je naveo da su u jednom trenutku ušli vojnici HVO i odvojili četvoricu muškaraca koje su izveli iz zgrade. Nedugo nakon, čula su se četiri pucnja. Jedan od zatvorenika se primakao prozoru da pogleda van pa je zbog toga i on izveden. Začuo se još jedan pucanj.

Zatvoreni muškarci su tokom zatočeništva u Sovićima fizički zlostavljani i vođeni na prisilni rad - kopanje rovova na položajima HVO na brdu Pišvir. Dan nakon hapšenja, svjedok je u odrazu otvorenog prozorskog stakla zgrade u kojoj je zatočen vidio plamen i čuo detonaciju kada je, tvrdi, srušena džamija u Sovićima.

Božidar Kovačić, advokat odbrane Slobodana Praljka, optužio je svjedoka da je počinio krivokletstvo jer je u svojoj izjavi sudskim istražiteljima 2001. godine napisao da je u Sovićima "srušena džamija" ali je izostavio da je tom prilikom srušena i imamova kuća pored džamije. Kovačić je naglasio da je svjedok 2001. godine pod zakletvom izjavio kako nema više ništa dodati a sada je, naglasio je, po dolasku u Hag napravio niz izmjena u svojoj izjavi.

Svjedok je sucima objasnio da su u pitanju samo nadopune ranije izjave te da je, između ostalog, ispravio kako je s njim u Sovićima 1993. godine bio zatvoren njegov "amidža" a ne "daidža" kako je pisalo u ranijoj izjavi. Rekao je da je sve izmjene učinio samovoljno a nikako pod pritiskom tužilaštva.

Nakon pauze sudija Antoneti/Antonetti je Kovačiću saopštio da je Pretresno vijeće "vrlo uznemireno" što on na ovakav način dovodi u pitanje vjerodostojnost svjedoka, posebno s obzirom na traume koje je svjedok prošao kao žrtva zločina u Sovićima

Kovačić je nekoliko puta naglasio da je svjedok, iako je imao samo 13 godina kada su se pomenuti događaji odigrali, 2001. godine, kada je dao izjavu, bio punoljetan te da on samim tim svjedoka ne može "tretirati kao dijete".
Grom iz vedra neba

reformator wrote:Taj isti Franjo Tuđman je poslao tri brigade u Posavinu i spasio nas Bošnjake pokolja koji su doživjeli neki drugi krajevi Bosne.Zahvaljujući tome mi danas nemamo u našem gradu masovne grobnice niti mezarove-grobove ubijenih.Bili smo prognanici,vjerojatno zbog njega,ali smo sačuvali obitelji na okupu.
U bosanskom se ne kaze "vjerojatno" nego vjerovatno, niti se kaze prognanik nego protjerani, a umjesto obitelji se preferira porodica :zzzz:

Ovo samo informacije radi... :D
Helem

Post by Helem »

S posebnim uvazavanjem svih mojih katolika,Hrvata sa podrucja opcine KV i sa neizmjernom zahvalnoscu Bastincima i Bil'canima koji su u ratu,spasili moj zivot i zivot moje familije,za sto bi uslijedlila prica ako ostanem na ovom forumu...

Dakle ako znate i sretnete Grgice iz Kostresa,ako znate za Dragu Bandalo iz Bilica i mnoge,mnoge druge,,ako je jos ziva baba Kata Bandalo ili Grgo Grgic,prenesite im moju beskrajnu zahvalnost,to su neizmjerno divni ljudi ........

......
Hrvati iz sela Bascina i Bilice, opstina Kotor Varos, su spasili moju familiju i mene....

Baba Kata Bandalo lijecila mi je ranjenu nogu gavezom a Juro Petrusic me primio u svoju kucu, u jednom napadu na selo od strane cetnika iz KV, kada se selo Bascina evakuiralo, nisu me zaboravili, prebacivali su me na konju iz kuce u kucu.....

I kada ni oni nisu imali sta jesti, nama su donosili, kada su svi u selu koristili crno brasno, mojoj familiji su donosili bijelo....i na kraju kada je svega nestalo.....na vrata je pokucala Ruza Grgic i donijela pola kg svinjske masti, malo graha i nesto krompira te nam je rekla: "Nemamo ni mi vise, znamo da ne trosite svinjsku mast ali evo...nemam vise od pola kg..pa ako vam ustreba...""

To se ne moze zaboraviti.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

jos jedan dokaz da hrvati uvjek koriste priliku...

Image
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

reformator wrote:Taj isti Franjo Tuđman je poslao tri brigade u Posavinu i spasio nas Bošnjake pokolja koji su doživjeli neki drugi krajevi Bosne.Zahvaljujući tome mi danas nemamo u našem gradu masovne grobnice niti mezarove-grobove ubijenih.Bili smo prognanici,vjerojatno zbog njega,ali smo sačuvali obitelji na okupu.
:lol: :lol: :lol: ako si ti Bosnjak ja sam kralj Malezije! :D
Grom iz vedra neba

Helem wrote:S posebnim uvazavanjem svih mojih katolika,Hrvata sa podrucja opcine KV i sa neizmjernom zahvalnoscu Bastincima i Bil'canima koji su u ratu,spasili moj zivot i zivot moje familije,za sto bi uslijedlila prica ako ostanem na ovom forumu...

Dakle ako znate i sretnete Grgice iz Kostresa,ako znate za Dragu Bandalo iz Bilica i mnoge,mnoge druge,,ako je jos ziva baba Kata Bandalo ili Grgo Grgic,prenesite im moju beskrajnu zahvalnost,to su neizmjerno divni ljudi ........

......
Hrvati iz sela Bascina i Bilice, opstina Kotor Varos, su spasili moju familiju i mene....

Baba Kata Bandalo lijecila mi je ranjenu nogu gavezom a Juro Petrusic me primio u svoju kucu, u jednom napadu na selo od strane cetnika iz KV, kada se selo Bascina evakuiralo, nisu me zaboravili, prebacivali su me na konju iz kuce u kucu.....

I kada ni oni nisu imali sta jesti, nama su donosili, kada su svi u selu koristili crno brasno, mojoj familiji su donosili bijelo....i na kraju kada je svega nestalo.....na vrata je pokucala Ruza Grgic i donijela pola kg svinjske masti, malo graha i nesto krompira te nam je rekla: "Nemamo ni mi vise, znamo da ne trosite svinjsku mast ali evo...nemam vise od pola kg..pa ako vam ustreba...""

Kakve veze ova zalopojka ima sa temom osim zacatavanja?
Den

Post by Den »

Nesto o direktom ratu sa Hrvatskom Vojskom iz perspektive Vikicevog Specijalca:

http://ponor.blogger.ba/arhiva/?start=50
Lete helikopteri ...

Nismo znali sta nam je sljedeci korak -
ide li nova akcija ili je vrijeme da se vracamo u Sarajevo.

Sarajevo mi se, dok sam bio, u Sarajevu cinilo najdepresivnije mjesto na svijetu.
Grad sveden na nivo najmracnijeg srednjeg vijeka - hladnoca, mrak, svijece i kandila, glad,
smrt i naravno zaledjena ratna polja.
Koliko sam se puta sjetio serije "Seljacka buna"
kad bi nas vidio onako smrznute, napacene kako sjedimo u hladnim zaledjenim rovovima.
Kao vojska Matije Gubca i mi smo bili ratnici koji smo se uhvatili oruzja jer smo morali,
jer nam nije bilo druge i jer nam je doslo do guse.

U toj borbi sve su okolnosti radile protiv nas:
ni vojske kako treba, ni pomoci, ni saveznika kako treba
ni povoljnog terena za borbu (u okruzenju).
Jedino mjesto gdje si zasigurno mogao otici bio je grob ili bolnicka soba.

U tim okolnostima ici na teren nije ni bilo tako lose.
Ipak, nakon skoro mjesec dana izbivanja nostalgija za Sarajevom
je pocela da radi svoje.

Isli smo skoro svaki dan na telefon u postu da zovemo Sarajevo.
Placali smo razgovor u onim ratnim dinarima za koje si
uostalom jedino jos mogao kupiti ono ratno "Oslobodjenje" ili "Vecernji list".

Zvali smo tako Sarajevo da cujemo kako je, sta ima, ko je ostao ziv,
ima ili humanitarne pomoci.
U jedinici je bilo dosta ljudi kojima je rat odnio clanove najblize porodice
(sad se sjetim kratkog filma "10 Minuta"). Njima je bilo najteze ostaviti njihove najmilije.
Oni su najmanje i zvali. Bilo im je bolje da ne znaju kako je njihovima.

Provodili smo ove rane februarske dane vecinom po spavanoicama.
Potrosili smo ono malo maraka sto smo imali za put tako da nam
nije vise bilo zanimljivo hodati po gradu u kojem je sve bilo basnoslovno skupo.

Raja je vecinom sjedila po spavaniocama i kartala oko peci.
Svaleri su po hiljadupetstoti put prepricavali svoje ljubavne avanture.
Mahalasi su naravno pricali svoje mahalaske ratne i predratne suplje price.
"E jaro kako sam ja zivio prije rata ..."
Znao sam ih sve napamet vise.

I kako je Z zaradio gelere u noge u Azicima i kako su saznali da je Celo imao musku
"djevojku" ovdje u zatvoru u Zenici i kako je haram da se przi kruh na vatri i kako
su moji ganjali i automatom gadjali odbjeglu kravu na Igmanu da je ispeku i pojedu
i kako "gdje Z smije niko ne smije".

Po stoti put svi su jedni od drugih ispregledali pistolje koji su inace
bili masovna opsesija u mojoj jedinici.
Tako smo ponovo imali izlozbu Sig Sauer-a, CZ-99, CZ-75, Taurus-a, TT-a,Beretta, Ruger Speed 6, ...

Ovo su bili rjetki trenuci kad je intelektualac mogao uvaliti saneru klasicni ili moderni
roman da procita. Rat i dosada su postigli sto generacije uciteljica i nastavnica nisu mogle.
Bilo je daj sta das samo da se ubije dosada.

Najpoznatiji i najautenticniji svaler u citavom odredu -
prepredeni macak M znao me je oduseviti i tim trenucima.
(M je izmisljeni inicijal da ga ne bih dan-danas uvalio u nevolju sa
slabijim polom oko njegovog ratnog "staza" u specijalnoj.
Sifra za raju iz prve cete: Nadimak mu je pocinjao sa ista dva slova
kao i ona automatska puska cudnog izgleda koju su nosali francuski vojnici)

Ubijaju se svi od dosade.
Niko nema nista da jede kako treba a kamoli da cita. Hoces da se ucrvas na krevetu.
Dosada, dosada, dosada.
Ja slucajno pogledam gore lijevo prema krevetu gdje je spavao M
kad on tamo udubio se sav i pomno "tabiri" nekakav uvozni [ero..ki] magazin.
Proucava covjek "gradivo" i konstantno se nadogradjuje se u struci.
Ma nema - pravi specijalac.

Ja sam morao odmah ustati da se bukvalno sa dubokim postovanjem
i odusevljenjem poklonim kralju.

Dok smo svi mi tako polako u Zenici gubili bilo kakav prirodni poriv i
pretvarili se u lijene gliste kralj je uspijevao da odrzi svoj moral na najvisem nivou
i da se redovno educira stranom strucnom literaturom - u najtezim teskim logistickim okolnostima.
Eto ti covjeka - on je cak uspio negdje iskopati magazin sa golim macama.

Tako je jednom prije u Zenici dosao kasno u spavaonicu- sav u osmjehu od usta do usta.
Ovi ga neki nasi lokalni smrde sto non-stop kockaju oko peci
onako ironicno pitaju:

"Sta je ba frajeru? Sta si se to ti nakezio."

"Nista lafe."

Podize M majicu.

"Vidi ..."

Po ledjima par strastvenih ogrebotina.

" ... sto su me izgrebale mace."

O Tito dragi!
Pa kakav je ovo svaker.
Mi smradovi ovdje trunemo po spavaonici,
ubijamo dosadu a M tamo cim je dosao u Zenicu nadje sebi
Zanimaciju.
To se zvao tehnicar.
Ma kakav tehnicar - to je bio pravi umjetnik u svojoj struci.

Tako je bilo sa M.
On je bio rijedak fenomen kakvog nikad vise nisam sreo.
Mi ostali smo bili samo obicni smrtnici.

...

U krajnoj letargiji lezali smo tako na svojim krevetima,
buljili u plafon, u krevet iznad glave ili kroz prozor.

Culo se samo udaljeno kloparanje rotora helikoptera.

Ovaj je zvuk bio posebno ucestao ovih par zadnjih dana.
Helikopteri su letjele direktno ispred skole
u kojoj smo mi boravili. Preletali su i nestajali u pravcu sjevera
i opet sa sjevera pa nazad u Zenicu.

"Sta je sa ovim helikopterima da ovoliko lete. Jel' ovo za Tuzlu?"

"Ovi letovi zadnjih dana su sve za Gornji Vakuf. Pokrenula je Hrvatska
opet veliku ofanzivu na Vakuf."

Pominjanje Gornjeg Vakufa u meni je uvijek budilo zebnju.
Taj grad bio je jedina tacka u okolini Srednje Bosne kojoj je
Hrvatska drzava imala nesmetan pristup.
Tu je Hrvatska vojska izvodila zestoke ofanzive svakih par mjeseci.
Na to ratistu su konstanto gurali regularne trupe ili gardijske brigade
Hrvatske vojske.

Gornji Vakuf bio je Staljingrad Srednje Bosne.
Jedna strana (Hrvatska) nastojala je da ga uzme pa da mogi proci dalje
da se uvezu sa Lasvanskom dolinom i da rasterete Vitez.
Drugi (nasi) ulagali su maksimalan napor da im ne daju proci.
Vakuf je tako postao simbol poraza ili pobjede. Hrvati su na Vakuf ulozili
svoje najbolje trupe, ugled, opremu, organizaciju.
Nasi su odgovorili fanaticnim otporom.

Ja sam licno samo strahovao od efekta iscrpljujuceg rata.
Nasu su vec godinu dana ratovali ovdje u Sredjnoj Bosni I to u potpunom
strateskom okruzenju. Hrvati su imali slobodan prolaz.
Njihove su brigade cak iz Rijeke mogle doprijeti skroz do Vakufskih sokaka.
Faktor koji prije nisam poznavao a koji sam naucio na tom ratistu bila je
odlucnost Armije BiH na tom ratistu. Kao I u Sarajevu jedna je ulica mogla
pasti, povratiti se, mjenjati vlasnika. Jedna ulica ali ne I grad.
Odbrana Vakufa bila je odlucna.

"Juce su prebacili helikopterima citav bataljon sedme u pojacanje na to ratiste.
Danas vracaju ranjenike i salju nova pojacanja."

Ovaj prevoz gore-dole podsjetio me je opet na Otes kad su pick-up golfovi danima
jurili gore dole. Vracali ranjenike u grad pa opet nazad po nove "ture".

Sreca je samo da je saobracaj na vakufskom ratistu isao u dva smjera.
U suprotnom pravcu islo je efikasno pojacanje.

"Rekao mi je E da je 3. korpus i nas trazio.
Kemo je kopao i nogama i rukama da nas ne posalju."

"Valjda zato sto smo vec toliko dugo u Sredjnoj Bosni. Hoce da nas vrati u Sarajevo."

Ne mogu reci, osjecanja su bila pomjesana.
Islo nam se na Vakuf da pomognemo nasoj braci u odbrani.
Svi smo znali da bi smo odradili dobar posao i da bi smo nasim prisustvom
pomogli moralu boraca.

Sa druge strane, ako se vec nije trebalo ici na
Vakuf onda bi smo rado isli nazad u Sarajevo.
Da bude covjek posten - nikome se nije lezalo pod vakufskom travom.

Kasnije sam shvatio da nas Kemo nije "dao" i iz drugih razloga.
Da smo otisli na Vakuf bilo bi gubitaka.
Ne znam kakvih i koliko jer znam da bi u tamo gradu
HV-u itekako pokazali zube
ali obzirom na intenzitet operacija siguran sam
da bi bilo gubitaka i na nasoj strani.

Kemi to nikako ne bi odgovaralo.

Ovo su bili vrlo osjetljivi trenuci za odred.
Svi su jos sjedili i cekali da vide sta ce biti nakon Vikicevog odlaska.
Da nas je Kemo nakon ovolikog vremena u Srednjoj Bosni jos pustio na Gornji Vakuf
da tamo izginemo ili da se izranjavamo siguran sam da
bi neki to protumacili kao zalagaonu.
Ispalo bi da je on nastupio kao poslusni pulen SDA.
(kao sto je to bio slucaj sa mnogim drugim jedinicama
kojima su komandovali politicki "podobni",ambiciozni komandiri).

Mi u prvoj ceti koji smo bili bliski samoj komandi
(vecina komandnog kadra je na neki nacin potekla iz prve i druge cete)
znali smo da Kemo nije takav. Znali smo da je on u sustini odan
prvenstveno nama, svojim borcima.

Medjutim, u Sarajevu se mahalastvo i prije pokazalo smrtonosno.
Ako ne za zivot onda za karijeru. Kemo nije zelio ni sebi ni nama
priustiti da postanemo politicki materijal za mahalska naklapanja.

Tako nam je po jos jednoj ratnoj ironiji politika ovaj put spasila,
ne zalozila, kozu. A bilo je jos dosta bitaka pred nama.
Grom iz vedra neba

@Den, dobar tekst. Hvala. Vrijedan dokument iz perspektive vojnika.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Svaka cast braniteljima Vakufa...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Grom iz vedra neba wrote:
U bosanskom se ne kaze "vjerojatno" nego vjerovatno, niti se kaze prognanik nego protjerani, a umjesto obitelji se preferira porodica :zzzz:

Otvori malo Pravopis Bosanskog jezika S.Halilovica...izdavac Preporod Kulturno drustvo Bosnjaka pa se pravi pametan :D ili da ti pozajmim... :lol: .
Grom iz vedra neba

Bobi wrote:

Otvori malo Pravopis Bosanskog jezika S.Halilovica...izdavac Preporod Kulturno drustvo Bosnjaka pa se pravi pametan :D ili da ti pozajmim... :lol: .
Pravilno je reci Pravopis bosanskog jezika (malo slovo) :D

Bobi wrote:

a ovo da je tudjman poslo tri brigade da zadrze srbe u posavini je 100% tacno... da nije poslo te tri brigade pao bi gradacac a borbe bi se vodile u centru tuzle...hvala franjo i nek ti je slava!!!!
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Helem wrote:S posebnim uvazavanjem svih mojih katolika,Hrvata sa podrucja opcine KV i sa neizmjernom zahvalnoscu Bastincima i Bil'canima koji su u ratu,spasili moj zivot i zivot moje familije,za sto bi uslijedlila prica ako ostanem na ovom forumu...

......

Pa iz tvoje perspektive svi Hrvati su kriminalci sto uporno na ovom forumu iz dana u dan proturash iz tvojih nekih bijednih nepoznatih pobuda :-) .Svaka tvoja tema ima predznak antihrvatstva...:D jadno...uhvati se necheg pametnijeg :lol: .Jel ti imash mozda neka druga interesovanja osim kriminalizacije svega sto ima hrvatski predznak?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Bobi wrote:

:D Bobi, ... ne zamjeri mu, on, ... on naprosto ne zna drugacije, ... :oops: :zzzz:
Grom iz vedra neba

Bobi wrote:

......

Pa iz tvoje perspektive svi Hrvati su kriminalci sto uporno na ovom forumu iz dana u dan proturash iz tvojih nekih bijednih nepoznatih pobuda :-) .Svaka tvoja tema ima predznak antihrvatstva...:D jadno...uhvati se necheg pametnijeg :lol: .Jel ti imash mozda neka druga interesovanja osim kriminalizacije svega sto ima hrvatski predznak?
A da ti nisi fulio temu. Tema se bavi dokazima agresije Hrvatske na Bosnu, a sebi mozes otovriti novu temu o ugrozbi Hrvata, iako Ivo Miro nije vise aktuelan, doduse Covic jeste, ali nisam mu ja sudio...
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Pa nije tema o agresiji nego o tvojoj bolesnoj pozhudi da kriminalizirash sve sto ima predznak hr...:D...vidi se iz aviona.Svaka tvoja tema je takva...:roll: pa dokle...sta hoce zivotati... :roll: ?
Grom iz vedra neba

Bobi wrote:Pa nije tema o agresiji nego o tvojoj bolesnoj pozhudi da kriminalizirash sve sto ima predznak hr...:D...vidi se iz aviona.Svaka tvoja tema je takva...:roll: pa dokle...sta hoce zivotati... :roll: ?
Kao sto vidi ova tema prati tok sudjenja liderima Republike Hrvatske i Herceg-Bosne u udruzenom zlocinackom poduhvatu unistenja Bosne i Bosnjaka, a strahove i fobije ostavi kao sto sam rekao za temu o ugrozbi Hrvata, nemam nista protiv...
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Ne znash sta prichash...otvori svoj prvi post na ovoj temi...tema ne postoji..ti citirash vijest sa druge stranice... :D .Ko je ovdje lud...ja... :lol: .
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Reci josh neshto...sta ti imash o toga da proturash antihrvatsko raspolozhenje na forumu?
Vedoni

Post by Vedoni »

Od kad je tema o Tudjmanovom parcanju Bosne, odraz anti-hrvatstva? Ako anti-ustastvo smatras ravno anti-hrvatstvu, onda bolje da zaobidjemo raspravu. :D
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Vedoni wrote:Od kad je tema o Tudjmanovom parcanju Bosne, odraz anti-hrvatstva? Ako anti-ustastvo smatras ravno anti-hrvatstvu, onda bolje da zaobidjemo raspravu. :D
Drug moj ti se koristis srpskom retorikom...sve od `90 u RH je ustashko :-) .
Vedoni

Post by Vedoni »

Drug moj ti se koristis srpskom retorikom...sve od `90 u RH je ustashko .
A gdje si procit'o u mom postu da "sve od '90 u RH je ustasko"? :D
Od kad je tema o Tudjmanovom parcanju Bosne, odraz anti-hrvatstva? Ako anti-ustastvo smatras ravno anti-hrvatstvu, onda bolje da zaobidjemo raspravu. :D
Nisi. :-D Sam si ovo izmislio. Al' si zato dao klasican primjer zasto je katarza tako mukotrpan i spor proces. :D
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Vedoni wrote:
Drug moj ti se koristis srpskom retorikom...sve od `90 u RH je ustashko .
A gdje si procit'o u mom postu da "sve od '90 u RH je ustasko"? :D
Nisi. :-D Sam si ovo izmislio. Al' si zato dao klasican primjer zasto je katarza tako mukotrpan i spor proces. :D
Pa reci...da li je RH od `90 ustashka tvorevina?Po tvom postu jest sad odjednom nije...anti-ustastvo izjednacujesh sa anti-tudjmanovska politika...predsjednik RH od `90 Tudjman...sta sad...RH je ustashka tvorevina.Jok nisi ti tako mislio ja izmislio :lol: .

pa zar se i njih dvije ovde napada...

Image
Post Reply