pa nez kako je prije bilo, al meni se cini, kako svake godine, barem otkako ja idem u Drugu, sve se vise guzonjinih sinova i kcerki upisuje, a oni sami veze s vezom nemaju, i bas oni u skolu dolaze, obuceni, dotjerani, na njima markice i sl.ladyblue18 wrote:
I slazem se da je uvijek u Drugoj bila tona insana koja ne zasluzuje da ide u Drugu, ali toga ima svuda manje vise.
Druga Gimnazija Sarajevo
- Tvrtko II Kotromanić
#301 Re: Re:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#302 Re: Re:
Ma nije kod mene u generaciji bilo previse guzonjinih sinova i kceri, mozda nekoliko i oni nisu bas se nesto ni pokazivali posebno.Tvrtko II Kotromanić wrote:pa nez kako je prije bilo, al meni se cini, kako svake godine, barem otkako ja idem u Drugu, sve se vise guzonjinih sinova i kcerki upisuje, a oni sami veze s vezom nemaju, i bas oni u skolu dolaze, obuceni, dotjerani, na njima markice i sl.ladyblue18 wrote:
I slazem se da je uvijek u Drugoj bila tona insana koja ne zasluzuje da ide u Drugu, ali toga ima svuda manje vise.
Djevojke o kojima ja pricam vecinom dolaze iz porodica ciji su roditelji niko i nista, i dolaze izvan Sa...hoce da izgledaju kao milion dolara, samo sto se postavlja glavni problem kao i kod vecine djevojaka.
Ne znaju razliku izmedju vulgarnog i "sexy"
A ja se nagledala vulgarnosti za te 4 godine ihhh
- Aurora Borealis
- Sunrise00
#304 Re: Re:
U zadnji cas sam odlucila da ne predam papire tamoburek_in_space wrote: Nisu te primili?!![]()
![]()
- ladyblue18
#305 Re: Re:
nema na cemuAurora Borealis wrote:
@ladyblue18: hvala ti za to "starija", to mi je kompliment![]()
ali nisam bona, mozda smo cak isto godiste, jer sam ja ranije krenula u skolu...![]()
na stranu psihicku i emocionalnu zrelost![]()
![]()
ali nije vazno
Ma eto ja imadoh Elmu i Emiru ne znas koje je gore zlo. Elma i njena matematika...joj majko
A Emira opet u drugu krajnost isla, iako nije trazila previse za 2 sto jest jest.
Samo me je nerviralo sto sam na drustvenom smjeru najvise vremena provodila za matematikom, k'o da studiram matematiku...tako sam se nekada osjecala
Ja nemam nesto posebno ruzne uspomene na profesore. Osim Stanislave
Zara je posebna prica
U sustini kako god okrenem nedostaje mi to doba, jest da smo znali uciti ko crnci, ali bilo je lijepo.
Mnogo ljepse nego na faxu
Jest da prije upisa u srednju, sam rekla ja necu u Drugu, i to je bilo definitivno. Najvise zbog matematike.
Medjutim, dosla pred Prvu da predam...i nesto mi bi i odem ja predam u Drugu, pa hajd reko sta Bog dragi da, i eto...
p.s. sto se tice (ne)nosanja knjiga...ihhh
A i ja sam nosala uvijek knjizurina ko kreten, cudim se da mi rame nije otislo
- burek_in_space
#306 Re: Re:
Klasichna pricha svih onih koji nisu primljeni.Sunrise00 wrote:U zadnji cas sam odlucila da ne predam papire tamoburek_in_space wrote: Nisu te primili?!![]()
![]()
![]()
sreca
![]()
- Sunrise00
#307 Re: Re:
burek_in_space wrote:
Klasichna pricha svih onih koji nisu primljeni.![]()
![]()
U skolu u koju sada idem sam primljena u prvom roku
- burek_in_space
#308 Re: Re:
Pa sve ti je jasno kada postoji samo jedan rok-prime sve koji konkurishu da se ne peglaju na drugom roku.Sunrise00 wrote:burek_in_space wrote:
Klasichna pricha svih onih koji nisu primljeni.![]()
![]()
![]()
![]()
U skolu u koju sada idem sam primljena u prvom rokudrugog nema
![]()
![]()
- Aurora Borealis
- ladyblue18
#310 Re: Re:
Jes ima Elma koja predaje engleski, tj. ne znam predajel jos. Ona je komedija ziva bila
Al ima i Elma visoka, mrsava, blijeda, ravna kosa, e ona mi je predavala prve dvije godine matematiku, qq lele sto bi rekle komsije
nista ne znas a imas 4,5
i onda dodjes kod Emire u trecem i Emira te kao sto je mene, prvi cas izvede pred tablu da radis sinuse i ostale fazone, jer mi to kod Elme nismo takli, a Emira vec preletila bila
Vec prvi cas sam znala da ce mi biti veselo kod nje, i nisam se zajebala
A Stanislava...joooooooj
Bila mi je prve dvije godine razrednica, a ona i Ramiz su mi bili dezurni na prijemnom toga se sjecam. I na pocetku mi se cinila dobra, dusha od zene, dok me nije pocela zajebavati. Te dvije godine su mi bile prava nocna mora...kada ti se neko naklati na kosti i ne pusCa
Ja se sjecam mi smo imali negdje mart, april kao probni prijemni, bio u Drugoj i mi otisli i tad sam prvi put se nasla u Drugoj, sjedili smo na prvom spratu ja mislim kabinet eng. il njem. vejrovatno jer je gledao direktno na kapiju, i meni se tako divna ucinila ta kapija
I onda sam isla na pripremnu isto u Drugu, a sva raja koja su isla su vecinom bila vec odlucila da upisu Drugu samo sam ja bila uljez, ja sam htjela il Prvu il Bosnjacku
Kad eto zavrsih medju streberima
A fax, hmm ja sam sa 7 godina pocela uciti engleski, inace strasno volim jezike, i od malih nogu sam znala da cu upisati engleski. Medjutim odustanem i odem na pravo, za koje sam opet od malih nogu govorila da necu nikada jer ne volim to.
Ocigledno sta god sam u zivotu rekla da necu, bi suprotno

Al ima i Elma visoka, mrsava, blijeda, ravna kosa, e ona mi je predavala prve dvije godine matematiku, qq lele sto bi rekle komsije
nista ne znas a imas 4,5
Vec prvi cas sam znala da ce mi biti veselo kod nje, i nisam se zajebala
A Stanislava...joooooooj
Ja se sjecam mi smo imali negdje mart, april kao probni prijemni, bio u Drugoj i mi otisli i tad sam prvi put se nasla u Drugoj, sjedili smo na prvom spratu ja mislim kabinet eng. il njem. vejrovatno jer je gledao direktno na kapiju, i meni se tako divna ucinila ta kapija
Kad eto zavrsih medju streberima
A fax, hmm ja sam sa 7 godina pocela uciti engleski, inace strasno volim jezike, i od malih nogu sam znala da cu upisati engleski. Medjutim odustanem i odem na pravo, za koje sam opet od malih nogu govorila da necu nikada jer ne volim to.
Ocigledno sta god sam u zivotu rekla da necu, bi suprotno
- slavkoimamodilera
#311 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Supljikat od nafurancije, kak'a ba elita, kakvi bakraci
Jooooj bureche jesi to ti u drugu isao ziv bio? 
- HAVANA
#312 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Imal ko iz mašinske? 
-
modesti
#313 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ne zachatavaj temu, ovo je Druga. Otvori sebi temu o MašinskojHAVANA wrote:Imal ko iz mašinske?
Prgo nije predavao u Drugoj prije rata (ja sam trebala maturirati 1992, njega nije bilo ni na mapi). Vjerovatno je došao tokom rata ili nakon rata. A čula sam i ja priča o njemu
- HAVANA
#314 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Sjoo,jeste neki.
Išla mi je žena u drugu pa malo virim.
Ovo sve mlado,ja starohan.Imal ko generacija jan došner,amir bešić,linda,mica...
Ovo sve mlado,ja starohan.Imal ko generacija jan došner,amir bešić,linda,mica...
- Svemirco
#315 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Eh pa da i ja pozdravim znane i neznane školarce iz Druge gimnazije (Druga je uvijek prva - omiljena Alićkina deviza).
Maturirao 97. Legendarna ekskurzija u Riminiju - ne nisam bio onaj sto smo ga zaboravili u Mirabilandiji pa se sam morao vozom vraćati u Rimini.
Nakon prvog razreda u ratu koji sam odslušao u prostorijama frizerskog salona Goga, Druga mi je bila novi svijet. U drugom razredu smo pohađali samo prvo polugodište pa se onda opet jako pripucalo pa su nam prepisali neke ocjene i tako smo manje-više završili drugi razred.
Zadnje dvije godine.. Oh kako vrijeme mijenja perspektivu. Tada mi je skola bila tereti tegoba samo takva a danas mislim da nam je svima bilo ekstra, čim su meci i granate prestali da fijuchu - Da samo vidite kako se Prgo baca na patos kad je jednom prilikom nešto veće palo u park iza škole. Mi svi sjedimo ko smrznuti a Prgo u horizontali. Those were the days.
Razrednica mi je prvo bila profesorica biologije - nesto mlado i bucmasto, mislim Sanela XXX, onda profesorica informatike, moja druga mati, Aida A. i na kraju profesorica Šerić Nevena. Ah kako je to divno stvorenje bilo. Ljudi nisu kontali da je jednostavno tražila da naučiš materiju i onda je bila med i mlijeko. Plus što je stvarno bila podrška svakom učeniku pojedinačno.
Od pozitiva profesora pamtim Almu Suruliz (prof fizike, otišla u Bošnjačku gimnaziju dok sam bio u trećem razredu); Sabahetu Zvizdić (mogao si pobjeći njenom smislu za humor ali njenoj dobro usmjerenoj kredi nikada, pa makar sjedio u zadnjoj klupi); Nadija Selimović - samo takva pozitiva i neko čiji autoritet nikada nije dolazio u pitanje iako je bila vjerujem najmlađi dodatak profesorskom osoblju (uz profesorsku poziciju radila i kao bibliotekar, neko sa kim si uvijek moga pričati i šaliti se); Jesenka, informatika - mnogi profesori bi od nje mogli naučiti kako se ponašati prema učenicima i kako na interesantan način uraditi curriculum. Profesorica Gordana, njemači jezik - žena koja se do kraja borila za nas, grozno završivši na kraju
; Aida Arnautović - neiskvarena osoba i pedagog koji nas je na svaki način nastojala angažovati da radimo nešto interesantno, i mimo rasporeda. Sanja Vlaisavljević - u naše hormonima vođene živote je ušla kao seks bomba i bila je savim svjesna toga (ništa joj nije bilo draže nego se osloniti na ruke na katedri i ponuditi svoje adute na izvolite) u suštini kad i ako uspijete pogledati jedno 30 centimetara prema gore onda vidite da je osoba kojoj je bio prioritet potaknuti nas na razmišljanje. Debate u njenom aranžmanu su uvijek bile interesantne, reče debatant
Srmen Pašalić - boem i umjetnik, kreativac bez potrebe za dodatnim komentarima.
Negative, manje-više... MELIHA ALIĆ - toj ženi dolari sjaje iz očiju i kad su zatvorene. Iskreno mislim da je jako loša osoba koja ne bira sredstva do SVOJIH ciljeva. I danas dan mi je zlo kad je vidim na TV-u kao našu "gospođu ministarku". Jasno kao dan ko joj je bio i ostao prioritet broj 1. Neki profesori koji nikada nisu nadživjeli svoj provincijalizam kao Prgo, Smajo (historičar, lutka naša). Kasumagićka - Ponekad bi trebala da spremi materiju koju taj dan predaje a ne da na kraju izvođenja dokaza koji traje 40 minuta skonta da je nešto zeznula ne zna ni sama kada pa baš i nije ništa dokazala (Legendarna izjava - "Što nešto ružno zamirisa!" - kad je neko iz mase pustio goluba). Mirsad, englez - ok kao profesor ali se znao slobodnije ponašati prema nekim učenicima - nikad učenicama.
Mah, zasigurno sam zaboravio dosta likova koji mi sad nisu pali na pamet ali sve u svemu uzbudljiv period svačijeg života - ali jednom sasvim dovoljno.
BTW ništa mi nije bilo draže nego prekinuti Prgi predavanje muzikom preko razglasa za veliki odmor, iako ga je bilo teško zbuniti.
Maturirao 97. Legendarna ekskurzija u Riminiju - ne nisam bio onaj sto smo ga zaboravili u Mirabilandiji pa se sam morao vozom vraćati u Rimini.
Nakon prvog razreda u ratu koji sam odslušao u prostorijama frizerskog salona Goga, Druga mi je bila novi svijet. U drugom razredu smo pohađali samo prvo polugodište pa se onda opet jako pripucalo pa su nam prepisali neke ocjene i tako smo manje-više završili drugi razred.
Zadnje dvije godine.. Oh kako vrijeme mijenja perspektivu. Tada mi je skola bila tereti tegoba samo takva a danas mislim da nam je svima bilo ekstra, čim su meci i granate prestali da fijuchu - Da samo vidite kako se Prgo baca na patos kad je jednom prilikom nešto veće palo u park iza škole. Mi svi sjedimo ko smrznuti a Prgo u horizontali. Those were the days.
Razrednica mi je prvo bila profesorica biologije - nesto mlado i bucmasto, mislim Sanela XXX, onda profesorica informatike, moja druga mati, Aida A. i na kraju profesorica Šerić Nevena. Ah kako je to divno stvorenje bilo. Ljudi nisu kontali da je jednostavno tražila da naučiš materiju i onda je bila med i mlijeko. Plus što je stvarno bila podrška svakom učeniku pojedinačno.
Od pozitiva profesora pamtim Almu Suruliz (prof fizike, otišla u Bošnjačku gimnaziju dok sam bio u trećem razredu); Sabahetu Zvizdić (mogao si pobjeći njenom smislu za humor ali njenoj dobro usmjerenoj kredi nikada, pa makar sjedio u zadnjoj klupi); Nadija Selimović - samo takva pozitiva i neko čiji autoritet nikada nije dolazio u pitanje iako je bila vjerujem najmlađi dodatak profesorskom osoblju (uz profesorsku poziciju radila i kao bibliotekar, neko sa kim si uvijek moga pričati i šaliti se); Jesenka, informatika - mnogi profesori bi od nje mogli naučiti kako se ponašati prema učenicima i kako na interesantan način uraditi curriculum. Profesorica Gordana, njemači jezik - žena koja se do kraja borila za nas, grozno završivši na kraju
Negative, manje-više... MELIHA ALIĆ - toj ženi dolari sjaje iz očiju i kad su zatvorene. Iskreno mislim da je jako loša osoba koja ne bira sredstva do SVOJIH ciljeva. I danas dan mi je zlo kad je vidim na TV-u kao našu "gospođu ministarku". Jasno kao dan ko joj je bio i ostao prioritet broj 1. Neki profesori koji nikada nisu nadživjeli svoj provincijalizam kao Prgo, Smajo (historičar, lutka naša). Kasumagićka - Ponekad bi trebala da spremi materiju koju taj dan predaje a ne da na kraju izvođenja dokaza koji traje 40 minuta skonta da je nešto zeznula ne zna ni sama kada pa baš i nije ništa dokazala (Legendarna izjava - "Što nešto ružno zamirisa!" - kad je neko iz mase pustio goluba). Mirsad, englez - ok kao profesor ali se znao slobodnije ponašati prema nekim učenicima - nikad učenicama.
Mah, zasigurno sam zaboravio dosta likova koji mi sad nisu pali na pamet ali sve u svemu uzbudljiv period svačijeg života - ali jednom sasvim dovoljno.
BTW ništa mi nije bilo draže nego prekinuti Prgi predavanje muzikom preko razglasa za veliki odmor, iako ga je bilo teško zbuniti.
-
safran
#316 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Hajd da te utješim - nisi starohan već nas se u ratu prebralo. Malo sam mlađa ali pamtim vremena kada je jan šetao hodnicima Druge ...HAVANA wrote:Sjoo,jeste neki.![]()
![]()
- burek_in_space
#317 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ako se 60% vremena predvidjenog za "shkolanje" provede u caffeu "S" kod chika Seje smatra pohadjanjem Druge gimnazije,onda jesam.slavkoimamodilera wrote:Supljikat od nafurancije, kak'a ba elita, kakvi bakraciJooooj bureche jesi to ti u drugu isao ziv bio?
- ladyblue18
#318 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
ah dobri stari "S"...
hocu nazad u skolu, bem mu
hocu nazad u skolu, bem mu
- slavkoimamodilera
#319 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Hahahahaha, pa normala, to je osnovni uslov!!burek_in_space wrote:Ako se 60% vremena predvidjenog za "shkolanje" provede u caffeu "S" kod chika Seje smatra pohadjanjem Druge gimnazije,onda jesam.
- Eweleen
#320 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Morao sam doći sa 39 temperaturom i upalom grla na čas historije da izlažem referat o Titu pa se onda odma vratit kući u krevet, nakon što mi je takvo uputstvo dala mami preko telefona
Žao mi je samo što nije bilo nešto zarazno da dokrajčim budalu!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#321 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Pa sine dragi, normalna temperatura je sve do 38.5 celzija, a ako nije bilo nesto zarazno, ne znam sta si preboljevao lezeci u krevetu (jel bila upala grla ili trbusni tifus?).Eweleen wrote:Morao sam doći sa 39 temperaturom i upalom grla na čas historije da izlažem referat o Titu pa se onda odma vratit kući u krevet, nakon što mi je takvo uputstvo dala mami preko telefona![]()
I sve bih svatio, da nisi imao referat za Tita. Na taj referat se spremi i dodje, pa ako treba u 4 ujutro, u 4 ujutro, orilo gorilo.
Jer dok tog lika nije bilo, nije bilo ni fakulteta u Saraj'vu, a zato si se bezbeli pripremao, skolajuci se kroz gimnaziju, ja se nesto nadam.
Dosta je ovi placipickica se nakotilo, ne sjecaju se vremena kad su bili najloni na prozorima, i nije bilo grijanja, sjedilo se u jaknama i pisali se diktati s rukavicama, pa malo skines ruku, da mozes brze da pises i da je na nesto nalik, pa opet rukavicu vratis a jela se uzina koja se bacala u kutijama, zemicka sa mladim sirom, donacija stranaca jer nije imalo svako dijete roditelja da mu dadne par maraka za topli obrok i to je tako stajalo u kutijama pored cenife, iz koje se mokraca izljevala pa ako si zadni - zapadne te ekstra memli. I niko se nije zalio, ili bolovao neke ekstra ultra mega upale grla, bili su ljudi sretni ako bi imali po teku za svaki predmet, zeljni da nesto nauce.
Sjecam se da sam jedan put dosao u pidjami u skolu jer kad sam se vratio u Sarajevo, dosao sam bez stvari, koje se trebale da dodju jednim drugim automobilom. Taj isti automobil, nov Renault 19 iz 1991 godine meni se cini, koji je cuvan u garazi jednoj cijeli rat (i bio sluzbeno auto SDK) presreli su cetnici negdje oko Ilijasa, i ukrali, ljude istjerali i tako odose moje stvari tj. ono malo sto sam imao kao iseljeno lice, najzalije mi je bilo kasete s nastupima za nizu muzicku i male mature iz rata. I tako sam dosao, u sred zime sto je bilo robe, opralo se, i visilo smrznuto na balkonu, nije se imalo vise sta, hajde sine u gornjem djelu pidjame u skolu. Tamo koje bio budala, smijao se, ko je shvatao da sila zakon mjenja, i kome babo nije imao par hiljada a mislio da je milijarder, je sutao i pit'o jel ti treba sta da obuces dok ne otopli ili dok plata ti roditeljima ne dodje.
Ja samo znam jedno. Iz rata sam izasao kao cutuk, i Druga mi je dala sansu da deficit u znanju nadoknadim. To se je kasnije manifestiralo u daljem toku skolovanja i za to svima profesorima hvala (osim matematicarima, koji su toliko djecu lomili da nisi mogao bez instrukcija = koje kostaju dodadno bezbeli, da imas ista vise od 2-ice, osim ako nisi fakat, zivjeo za matematiku kroz pubertet). Jedino mi smetaju oni koji danas koriste svoje pozicije kao odskocnu dasku u politicke vode, jer, ne sluzi to na cast, ni nama koji smo se trudili da Druga bude reprezentativna i najbolja, ni onima drugim profesorima koji nemaju tih ambicija, i hoce da rade s djecom, u jednom tako teskom a bitnom periodu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#322 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Netko je spomenuo Duleta iz geografije
. Vodio je računa o cvijeću u razredu. Lačevićka je bila dobra profesorica filozofije, a Šakovićka starija najbolji profesor književnosti
Last edited by KatarinaKosaca on 19/05/2009 20:15, edited 1 time in total.
- Eweleen
#323 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ne sjećaš se ti kako se moralo uzet koplje pa drug moj šta uloviš to jedeš, nema pidžama jakni i zemički. Il ako se rodiš sa fizičkom manom bace te sa one stijene. Sjećaš se ha?Nosferatu wrote:Pa sine dragi, normalna temperatura je sve do 38.5 celzija, a ako nije bilo nesto zarazno, ne znam sta si preboljevao lezeci u krevetu (jel bila upala grla ili trbusni tifus?).Eweleen wrote:Morao sam doći sa 39 temperaturom i upalom grla na čas historije da izlažem referat o Titu pa se onda odma vratit kući u krevet, nakon što mi je takvo uputstvo dala mami preko telefona![]()
I sve bih svatio, da nisi imao referat za Tita. Na taj referat se spremi i dodje, pa ako treba u 4 ujutro, u 4 ujutro, orilo gorilo.
Jer dok tog lika nije bilo, nije bilo ni fakulteta u Saraj'vu, a zato si se bezbeli pripremao, skolajuci se kroz gimnaziju, ja se nesto nadam.
Dosta je ovi placipickica se nakotilo, ne sjecaju se vremena kad su bili najloni na prozorima, i nije bilo grijanja, sjedilo se u jaknama i pisali se diktati s rukavicama, pa malo skines ruku, da mozes brze da pises i da je na nesto nalik, pa opet rukavicu vratis a jela se uzina koja se bacala u kutijama, zemicka sa mladim sirom, donacija stranaca jer nije imalo svako dijete roditelja da mu dadne par maraka za topli obrok i to je tako stajalo u kutijama pored cenife, iz koje se mokraca izljevala pa ako si zadni - zapadne te ekstra memli. I niko se nije zalio, ili bolovao neke ekstra ultra mega upale grla, bili su ljudi sretni ako bi imali po teku za svaki predmet, zeljni da nesto nauce.
Sjecam se da sam jedan put dosao u pidjami u skolu jer kad sam se vratio u Sarajevo, dosao sam bez stvari, koje se trebale da dodju jednim drugim automobilom. Taj isti automobil, nov Renault 19 iz 1991 godine meni se cini, koji je cuvan u garazi jednoj cijeli rat (i bio sluzbeno auto SDK) presreli su cetnici negdje oko Ilijasa, i ukrali, ljude istjerali i tako odose moje stvari tj. ono malo sto sam imao kao iseljeno lice, najzalije mi je bilo kasete s nastupima za nizu muzicku i male mature iz rata. I tako sam dosao, u sred zime sto je bilo robe, opralo se, i visilo smrznuto na balkonu, nije se imalo vise sta, hajde sine u gornjem djelu pidjame u skolu. Tamo koje bio budala, smijao se, ko je shvatao da sila zakon mjenja, i kome babo nije imao par hiljada a mislio da je milijarder, je sutao i pit'o jel ti treba sta da obuces dok ne otopli ili dok plata ti roditeljima ne dodje.
Ja samo znam jedno. Iz rata sam izasao kao cutuk, i Druga mi je dala sansu da deficit u znanju nadoknadim. To se je kasnije manifestiralo u daljem toku skolovanja i za to svima profesorima hvala (osim matematicarima, koji su toliko djecu lomili da nisi mogao bez instrukcija = koje kostaju dodadno bezbeli, da imas ista vise od 2-ice, osim ako nisi fakat, zivjeo za matematiku kroz pubertet). Jedino mi smetaju oni koji danas koriste svoje pozicije kao odskocnu dasku u politicke vode, jer, ne sluzi to na cast, ni nama koji smo se trudili da Druga bude reprezentativna i najbolja, ni onima drugim profesorima koji nemaju tih ambicija, i hoce da rade s djecom, u jednom tako teskom a bitnom periodu.
Preživio sam i ja rat ovdje u Sarajevu, al nije više rat kontaš? Ne kontaš čim ovako pišeš Dosta je ovi placipickica se nakotilo
Svaka ti čast jarane! Svaka ti čast!
- Luke Perry
#324 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
e moj sinko. u moje vrijeme .....

- vox-populi
#325 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Samo da se prijavim, generacija 1996-2000. Razrednica Zijda fali mi slovo Hrnovica. Mislim da smo toj zeni skratili zivot za jedno 10 godina. U dobrom sjecanju si mi ostali Samka, Zakir, Aida. Nikako nisam podnosio Maslicku ili Debelu kako smo je od milja zvali. Bosanski predavala Rehicka, jedno zaista zalosno stvorenje koje je zalutalo u srednju skolu. Matematika Kasa. Pocne da radi zadatak na tabli, raja zapisuje. Oni koji su znali matematiku skontaju da se Kasa negdje zeznula. Kasa naravno skonta tek negdje pred kraj. Pogleda tablu, slegne ramenima i pocne nesto drugo. Fizika red Zvizde pa red Ramiza. Ramiz jedne godine pravio raspored casova za cijelu skolu. Prva tri mjeseca nije se znalo ni ko pije ni ko placa, ja haman pa njemacki nisam imao na casu informatike u kabinetu hemije. A drugi strani jezik mi je bio francuski. Biologija nema ko nije bio. Prvo bila ona Sanela, malo su je jebali padezi al ok onako. Onda bila Sericka, nekako sam ocekivao da svaki trenutak umre od natprirodne starosti. I jednom sam zaboravio spomenuti snjeznu koku kada sam nabrajao neke zivotinje. I to mi je uzela za zlo. E poslije nje je bio spektakl. Dosla neka iz Svedske koja je jedva natucala nas jezik, pa htjela da drzi predavanja na engleskom. Jednom me prozvala da odgovaram i kaze: Ti meni pricas o guster. Ja sve nesto kontam, odakle guster u cetrvrtom razredu, ono radimo anatomiju covjeka. Al jebiga, rekla zena guster. I pocnem ja guster je ovo i ono, kaze ona: ne, ne, o guster, guster, you know, pankreas. Aaaa, skontam ja, gusteraca. Geografiju predavala uglavnom legenda Jasenka. Jedne godine dosla Raza iz Kotor iz Crnu Goru. Spremao jaran referat, tema Grcka. Napatio se pravo, u to vrijeme ni internet ni skeniranje ni printanje nije bila svakodnevna pojava. Dosao on sa referatom na 30 i kusur stranica sve sa slikama i ovim i onim. Poceo da prica, a kaze Raza, uh ne mogu ja to sve slusat, evo ti tri za ovo sto si do sada rekao.
Diko predavao fizicko i govorio nam kako postoji svjetska zavjera crno-kosuljasa i bande i kako ce on osnovati ulicne brigade da joj se suprostavi. Inace tjerao i momke i djevojke da plesu neki debilni slet cijeli cas.
I tako, ima toga. Fina tema.
Diko predavao fizicko i govorio nam kako postoji svjetska zavjera crno-kosuljasa i bande i kako ce on osnovati ulicne brigade da joj se suprostavi. Inace tjerao i momke i djevojke da plesu neki debilni slet cijeli cas.
I tako, ima toga. Fina tema.