Ko je bio bolji, Alija ili Tito?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vatrogasac

Post by vatrogasac »

...pitanje za milijun kuna....ko je na osmom mjestu.....

Iz knjige:
Claus Jakobi
"Mein Tagebuch" (Moj dnevnik)
Objavio: njemački list "Bild"

Navodeći megaubojice 20. stoljeća, bez rata, a temeljem Organizacije za pomoć žrtvama političke moći u Europi, statistika izgleda sljedeće:

1. Mao Ce-tung (50 milijuna pobijenih)
2. Staljin (40 milijuna)
3. Hitler (više od 20 milijuna)
4. Čang Kaj-šek (10 milijuna)
5. Lenjin (4 milijuna)
6. Tujo Hideki, Japan (3 milijuna)
7. Pol Pot, Crveni Khmeri, Kambodža (2 milijuna)
djeli mjesto sa
etiopskim marksistom Mengistu, ubojica cara Haile Selassieja (2 milijuna)
8. ...............................(1 milijun)
mostarac

Post by mostarac »

vatrogasac wrote:...pitanje za milijun kuna....ko je na osmom mjestu.....

Iz knjige:
Claus Jakobi

Navodeći megaubojice 20. stoljeća, bez rata, a temeljem Organizacije za pomoć žrtvama političke moći u Europi, statistika izgleda sljedeće:

2. Staljin (40 milijuna)
5. Lenjin (4 milijuna)
djeli mjesto sa
mora da je "ubijao" prave ljude cim i danas 80% stanovnistva zali za "ubicom" :D
bos

Post by bos »

mostarac wrote:

Iz knjige:
Claus Jakobi

2. Staljin (40 milijuna)
5. Lenjin (4 milijuna)
djeli mjesto sa
mora da je "ubijao" prave ljude cim i danas 80% stanovnistva zali za "ubicom" :D
80% stanovnistva !?

previse brate cak i od tebe :P
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

u hrvatskoj se ratuje, - ne brinite nece biti rata. Prelaze u Bosnu - kaze Alija ne odazivajte se regrutacij JNA (fala bogu pa se ne odazva). Ko fol ako se neodazoves manje ce ih biti. JNA se ukopava, ko fol vjezbe - "nebojte se nece biti rata" - JNA vam nece nista. U medjuvremen kolone kamiona odlaze negdje - to su samo banane. Magacini se prazne. Alija - nece biti rata - JNA vam nece nista. Elem jebasmo se jer ko nece biti rata, i vljda se srbi predomislise onako nabrzinu. A jadni Alija to nista nije znao. E moj Alija, hvala ti sto sto nas ostavi onako bez icega da se branimo protiv JNA koja isto tako nije imala nicega, osim po brdima.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Iz knjige:
Claus Jakobi

2. Staljin (40 milijuna)
5. Lenjin (4 milijuna)
djeli mjesto sa
Znas li ti kolika je bila populacija Jugoslavije 1945?

11-12 miliona ljudi.

1 milion pobijenih - poslje 1945? Daj ne moj da budes smijesan. To znaci svaki 10 covjek u Jugoslaviji da je ubijen od strane rezima.

Nadalje. Nemaju sta - Mlado Muslimani - Titu da zamjeraju. Niti su bili na Golom Otoku, niti su medju najvecim zrtvama rezima. Najvece zrtve su - Hrvati i to ustase - koje je na putu prema Austriji - tj. Bleiburgu - poginulo na desetine hiljada. Te iste ustase su 5 godina rata - strijeljale partizane po kratkom postupku. Onda - kad je dosla 1945 - i vrijeme cistke - normalno je bilo da nisu naisli ni na kakvu milost. Bjezali su iz svoje zemlje - u tudju tj. kolonizatora Austro-Ugarsku - za cije ideale su kreirali Jasenovca, Novu Gradisku i Glinu. U kojima je nestalo - na desetine, pa cak i do 100 hiljada ljudi idu neke procjene. U Jugoslaviji je zivjelo 63 hilljade Jevreja prije Drugog Svijetskog rata. 87% tih - je poginulo - od ustasko-Svabskog terora. Jednom vrijeme kroz istoriju - svaki 6 Sarajlija je bio Jevrej. Sarajevo ima drugo po velicini Jevrejsko groblje u Europi.

Evo i Wikipedija - sta kaze
tijekom 2. svjetskoga rata Jugoslavija je imala velike gubitke, velikim dijelom kao posljedica međunacionalnih i ideoloških obračuna između "jugoslavenskih državljana". Budući se tim brojkama uvelike manipuliralo u cilju ostvarenja dnevnopolitičkih probitaka, a i širih strateških zamisli (u čemu je prednjačila srpska strana), smatramo kako je korisno navesti najprihvaćenije procjene o nacionalnoj pripadnosti poginulih (ubijenih, umrlih od gladi ili zaraznih bolesti u Jugoslaviji ili deportiranih u inozemstvo) koje je dao ing. Vladimir Žerjavić. Ti su podatci obrađeni u dvije knjige, od kojih je jedna, u engleskom prijevodu, dostupna kao vanjska poveznica. Ukratko: u bivšoj Jugoslaviji je poginulo oko milijun ljudi tijekom Drugog svjetskog rata - od toga oko 500.000 Srba, oko 200.000 Hrvata, oko 100.000 Muslimana ili Bošnjaka, a ostatak žrtava pripada Slovencima, Židovima, Romima, Makedoncima i drugima. Titovi su komunistički egzekutori u razdobljima neposredno prije i poslije svršetka rata poubijali oko 50.000 Hrvata, te oko 5.000 Srba i Crnogoraca i približno isti broj Slovenaca. Postoje i drugačije procjene, znatno više, no u nedostatku kritičke provjere, Žerjavićeve brojke, koje su identične brojkama srpskog emigrantskog demografa Kočovića, ostaju do sada neoborene.
Nego - sjeti se Bleiburga - bagro Mlado Muslimanska. Kako vas nije sramota - na osnovu ubijenih cetnika i ustasa - blatiti Titi i kiti se ovim zrtvama - kao vlastitim?

Ako je u BiH 1992 bilo 43% muslimana to je od 4.5 milion 2 miliona ljudi. 100.000 pobijenih u ratu, od cega je 30.000 Srpskih zrtava - znaci 70.000 na strani Federacije. Otprilke 1 od 30 muslimana - je ubijen u proslom ratu. Ako je emigriralo 1.000.000 ljudi a 1.000.000 raseljen iz RS u Federaciju i vice - versa - uzecu 50% ovih ljudi da su Bosnjaci - muslimani - znaci svaki drugi musliman - je izgubio - sve sto je imao, i svaki 4 musliman je natjeran da napusti domovinu - u koju ce se, ako se vrati, vratiti kao penzioner - znaci covjek - koji je dosao da umre, a ne da stvara i bude nosioc progresa.

Vec sam napomenu - da je u Bosni mortalitet - stigao natalitet. Znaci danas umire jednako ljudi koliko ih se i radja. Cak neki govore - da je prednos na strani mortaliteta. Sto znaci - da izumiremo kao nacija. Zasto? Zato sto mladi ljudi - odlaze jos uvijek, a mnogi su otisli i svoje familije zasnovali vani. Samo od 1996 do danas - procjena je da je otislo preko 100.000 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Nadalje. 5 okruzenja je bilo u Bosni i Hercegovini. Sarajevo 300.000 ljudi. Krajina - 300.000 ljudi. Gorazde, Srebrenica i Zepa. Neka je 100.000 ljudi (a nije - siguran sam da ih je bilo vise). 700.000 ljudi - je bilo - okruzeno, 90% od tih su bili muslimani (30.000 Srba u Sarajevu je ostalo, za Hrvate - znam da ih je bilo 6.000 u Krajini, koliko je u Sarajevu ostalo tokom rata ne znam - ali da zaokruzimo na 35.000 - ukupno znaci 70.000 tj. 10%). Znaci 1 od 3 Bosanska muslimana - je proveo rat u okruzenju - sto je znacilo da je 1200 dana - cekao da ga neko ubije ili zakolje, da skapa od gladi i zedji, bez grijanja, bez skolovanja, bez progresa ikakvog - dok je Alija - 16 puta potpisao podjelu Bosne i Hercegovine, zadnji put - taman kad se RS zatresla ko kula od karata.

p.s. Rajvosa - nabavi sebi knjigu - ako vec nisi procitao (doduse vjerovatno si je zivjeo) Kerim Luncarevic Doktor - Osudjeni na Pobjedu. I neka me neko napomene - u toj knjizi - koliko puta i na kojem mjestu - je spomenut Alija Izetbegovic, jer mu ja imena nisam nigdje nasao, sad kad razmislim, retrospektivno.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

rajvosa^ wrote:u hrvatskoj se ratuje, - ne brinite nece biti rata. Prelaze u Bosnu - kaze Alija ne odazivajte se regrutacij JNA (fala bogu pa se ne odazva). Ko fol ako se neodazoves manje ce ih biti. JNA se ukopava, ko fol vjezbe - "nebojte se nece biti rata" - JNA vam nece nista. U medjuvremen kolone kamiona odlaze negdje - to su samo banane. Magacini se prazne. Alija - nece biti rata - JNA vam nece nista. Elem jebasmo se jer ko nece biti rata, i vljda se srbi predomislise onako nabrzinu. A jadni Alija to nista nije znao. E moj Alija, hvala ti sto sto nas ostavi onako bez icega da se branimo protiv JNA koja isto tako nije imala nicega, osim po brdima.
Hrvatska treba da bude zahvalna Aliji jer je on pozvao da se nasi momci ne javljaju u JNA. Sta bi bilo da je Alija poslusao Milosevica i regrutovao 300 000 nasih momaka, Hrvatska bi danas bila pokojna!!

Alija je na svaki nacin pokusavao da izbjegne rat pa i smirivanjem naroda i situacije, jer smo bili goloruki! A kad si goloruk nemozes se previse prsiti! Takodje mu svaka cast sto je otezao i odugovlacio pocetak rata koliko god je bilo moguce, jer je time dao vremena Bosni da prvo bude priznata kao samostalna drzava. To je bitan faktor koji Srbiju obiljezava kao agresora!!

A bili smo goloruki i zbog EMBARGA NA ORUZJE!!

Alija predsjednice, trebali smo da nestanemo, trebali smo da budemo Velika Srbija. Alija predsjednice, niti smo nestali, niti je Bosna nestala, ali je Velika Srbija propala!!

Hvala ti!!
Jara

Post by Jara »

bc_chupo wrote: Da nam nije bilo Alije nebi bilo ni RATA ! ! !
Jest da je bio nesposoban vladar, da je činio katastrofalne političke i državničke poteze od početka svog predsjedničkog mandata, ali nije on planirao ni počeo rat. Zna se ko je.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nosferatu wrote:

Iz knjige:
Claus Jakobi

2. Staljin (40 milijuna)
5. Lenjin (4 milijuna)
djeli mjesto sa
Znas li ti kolika je bila populacija Jugoslavije 1945?

11-12 miliona ljudi.

1 milion pobijenih - poslje 1945? Daj ne moj da budes smijesan. To znaci svaki 10 covjek u Jugoslaviji da je ubijen od strane rezima.

Nadalje. Nemaju sta - Mlado Muslimani - Titu da zamjeraju. Niti su bili na Golom Otoku, niti su medju najvecim zrtvama rezima. Najvece zrtve su - Hrvati i to ustase - koje je na putu prema Austriji - tj. Bleiburgu - poginulo na desetine hiljada. Te iste ustase su 5 godina rata - strijeljale partizane po kratkom postupku. Onda - kad je dosla 1945 - i vrijeme cistke - normalno je bilo da nisu naisli ni na kakvu milost. Bjezali su iz svoje zemlje - u tudju tj. kolonizatora Austro-Ugarsku - za cije ideale su kreirali Jasenovca, Novu Gradisku i Glinu. U kojima je nestalo - na desetine, pa cak i do 100 hiljada ljudi idu neke procjene. U Jugoslaviji je zivjelo 63 hilljade Jevreja prije Drugog Svijetskog rata. 87% tih - je poginulo - od ustasko-Svabskog terora. Jednom vrijeme kroz istoriju - svaki 6 Sarajlija je bio Jevrej. Sarajevo ima drugo po velicini Jevrejsko groblje u Europi.

Evo i Wikipedija - sta kaze
tijekom 2. svjetskoga rata Jugoslavija je imala velike gubitke, velikim dijelom kao posljedica međunacionalnih i ideoloških obračuna između "jugoslavenskih državljana". Budući se tim brojkama uvelike manipuliralo u cilju ostvarenja dnevnopolitičkih probitaka, a i širih strateških zamisli (u čemu je prednjačila srpska strana), smatramo kako je korisno navesti najprihvaćenije procjene o nacionalnoj pripadnosti poginulih (ubijenih, umrlih od gladi ili zaraznih bolesti u Jugoslaviji ili deportiranih u inozemstvo) koje je dao ing. Vladimir Žerjavić. Ti su podatci obrađeni u dvije knjige, od kojih je jedna, u engleskom prijevodu, dostupna kao vanjska poveznica. Ukratko: u bivšoj Jugoslaviji je poginulo oko milijun ljudi tijekom Drugog svjetskog rata - od toga oko 500.000 Srba, oko 200.000 Hrvata, oko 100.000 Muslimana ili Bošnjaka, a ostatak žrtava pripada Slovencima, Židovima, Romima, Makedoncima i drugima. Titovi su komunistički egzekutori u razdobljima neposredno prije i poslije svršetka rata poubijali oko 50.000 Hrvata, te oko 5.000 Srba i Crnogoraca i približno isti broj Slovenaca. Postoje i drugačije procjene, znatno više, no u nedostatku kritičke provjere, Žerjavićeve brojke, koje su identične brojkama srpskog emigrantskog demografa Kočovića, ostaju do sada neoborene.
Nego - sjeti se Bleiburga - bagro Mlado Muslimanska. Kako vas nije sramota - na osnovu ubijenih cetnika i ustasa - blatiti Titi i kiti se ovim zrtvama - kao vlastitim?

Ako je u BiH 1992 bilo 43% muslimana to je od 4.5 milion 2 miliona ljudi. 100.000 pobijenih u ratu, od cega je 30.000 Srpskih zrtava - znaci 70.000 na strani Federacije. Otprilke 1 od 30 muslimana - je ubijen u proslom ratu. Ako je emigriralo 1.000.000 ljudi a 1.000.000 raseljen iz RS u Federaciju i vice - versa - uzecu 50% ovih ljudi da su Bosnjaci - muslimani - znaci svaki drugi musliman - je izgubio - sve sto je imao, i svaki 4 musliman je natjeran da napusti domovinu - u koju ce se, ako se vrati, vratiti kao penzioner - znaci covjek - koji je dosao da umre, a ne da stvara i bude nosioc progresa.

Vec sam napomenu - da je u Bosni mortalitet - stigao natalitet. Znaci danas umire jednako ljudi koliko ih se i radja. Cak neki govore - da je prednos na strani mortaliteta. Sto znaci - da izumiremo kao nacija. Zasto? Zato sto mladi ljudi - odlaze jos uvijek, a mnogi su otisli i svoje familije zasnovali vani. Samo od 1996 do danas - procjena je da je otislo preko 100.000 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Nadalje. 5 okruzenja je bilo u Bosni i Hercegovini. Sarajevo 300.000 ljudi. Krajina - 300.000 ljudi. Gorazde, Srebrenica i Zepa. Neka je 100.000 ljudi (a nije - siguran sam da ih je bilo vise). 700.000 ljudi - je bilo - okruzeno, 90% od tih su bili muslimani (30.000 Srba u Sarajevu je ostalo, za Hrvate - znam da ih je bilo 6.000 u Krajini, koliko je u Sarajevu ostalo tokom rata ne znam - ali da zaokruzimo na 35.000 - ukupno znaci 70.000 tj. 10%). Znaci 1 od 3 Bosanska muslimana - je proveo rat u okruzenju - sto je znacilo da je 1200 dana - cekao da ga neko ubije ili zakolje, da skapa od gladi i zedji, bez grijanja, bez skolovanja, bez progresa ikakvog - dok je Alija - 16 puta potpisao podjelu Bosne i Hercegovine, zadnji put - taman kad se RS zatresla ko kula od karata.

p.s. Rajvosa - nabavi sebi knjigu - ako vec nisi procitao (doduse vjerovatno si je zivjeo) Kerim Luncarevic Doktor - Osudjeni na Pobjedu. I neka me neko napomene - u toj knjizi - koliko puta i na kojem mjestu - je spomenut Alija Izetbegovic, jer mu ja imena nisam nigdje nasao, sad kad razmislim, retrospektivno.
Sve stoji @Nosferatu! Bravo!

Ja bih samo dodao nesto sto je jednako bitno ako ne i bitnije:
Nabrojao si dijelove koji su bili u cetnickom okruzenju. Ono sto si zaboravio su svi oni ljudi koji su se nalazili na samoj cetnickoj teritoriji. Samo na podrucju banjalucke krajine bilo je pocetkom rata oko 500 000 Bosnjaka i Hrvata. Ti ljudi su o Aliji mogli da cuju samo kroz cetnicke psovke ili na radiju ako ga ko pomene.
Taj covjek u te dijelove Bosne nije posteno dosao ni prije rata, a o ratu i poratnom dobu da i ne govorim! Ali zato ti ljudi jesu pozavrsavali u Keratermu, Omarskoj, Kringsu, Manjaci...
Ili su potorili i i dan danas tore Republiku Srpsku koju im je i Alija dao!
I zato, svima onima koji kazu da je Alija taj koji nas je sviju sacuvao mogu samo da kazem - Shic! :x

Pojma vi nemate sta znaci biti drzavnik, lider, vodja naroda, vrhovni komandant! Da znate, ne bi pljuvali po Brozu zahvaljujuci kojemu je i taj Alija postojao i imao kome da se stavi na celo - na celo narodu koji je za Broza dozivio svoje prvo priznanje u istoriji, svoj procvat, i na kraju, status jednog od sest konstitutivnih naroda u zemlji kakva je nekad bila Jugoslavija!

Poslije Dobricine, to je samo narod kojemu prijeti da postanu Kurdi 21. vijeka i to bas zbog politike njega i njegovih misheva!
mostarac

Post by mostarac »

alija je bio jedan dobri dedica koji je svoje penzionerske dane volio provoditi gledajuci avanturisticke filmove i citajuci avanturisticke knjige i sebi je onda rekao "Hocu i ja vako. Hocu i ja da budem avanturista i da me svi slave." Onda je narod goloruk, nespreman i opkoljen poveo u rat sa 4. armijom evrope i postao avanturista. Nazalost nasa prica nije imala sretan kraj. Avanturista je pobjego prije nego ga je narod skontao, a nama je ostala posljedica avanturizma dobrig cicice koji je samo ubijao dosadu u penzionerske dane. Ostavio nam dobri cicica ambasade, groblja, cak i jednu republiku koja je malo manja od one koju smo cici dali kad je krenuo u avanturu, ali ovu manju je cicica potpisom amenovo pa mu je vise srcu prirasla dok se protiv one koju smo mu mi dali borio 50 godina prije pa ga se za ovu ljuvav prema mladjoj ali sladjoj moze razumjeti. A i sve nam se sareni od boja pasosa pa nam to dodje ko slikovnica - i to nam je dao cicica.
Simpatican neki avanturista bijase nas alija imperior
Last edited by mostarac on 29/08/2006 08:47, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dolina avalona wrote:
rajvosa^ wrote:u hrvatskoj se ratuje, - ne brinite nece biti rata. Prelaze u Bosnu - kaze Alija ne odazivajte se regrutacij JNA (fala bogu pa se ne odazva). Ko fol ako se neodazoves manje ce ih biti. JNA se ukopava, ko fol vjezbe - "nebojte se nece biti rata" - JNA vam nece nista. U medjuvremen kolone kamiona odlaze negdje - to su samo banane. Magacini se prazne. Alija - nece biti rata - JNA vam nece nista. Elem jebasmo se jer ko nece biti rata, i vljda se srbi predomislise onako nabrzinu. A jadni Alija to nista nije znao. E moj Alija, hvala ti sto sto nas ostavi onako bez icega da se branimo protiv JNA koja isto tako nije imala nicega, osim po brdima.
Hrvatska treba da bude zahvalna Aliji jer je on pozvao da se nasi momci ne javljaju u JNA. Sta bi bilo da je Alija poslusao Milosevica i regrutovao 300 000 nasih momaka, Hrvatska bi danas bila pokojna!!

Alija je na svaki nacin pokusavao da izbjegne rat pa i smirivanjem naroda i situacije, jer smo bili goloruki! A kad si goloruk nemozes se previse prsiti! Takodje mu svaka cast sto je otezao i odugovlacio pocetak rata koliko god je bilo moguce, jer je time dao vremena Bosni da prvo bude priznata kao samostalna drzava. To je bitan faktor koji Srbiju obiljezava kao agresora!!

A bili smo goloruki i zbog EMBARGA NA ORUZJE!!

Alija predsjednice, trebali smo da nestanemo, trebali smo da budemo Velika Srbija. Alija predsjednice, niti smo nestali, niti je Bosna nestala, ali je Velika Srbija propala!!

Hvala ti!!
Kako onda pade kasarna u Zenici od golorukog naroda? Sta bi s Tuzlom? Zasto su se i iz Sarajeva povukli na brda, sto nisu ostali u Marsalci okruzeni s 500.000 golorukih stanovnika? Zato sto bi im ti stanovnici jebali mater, i sto bi prosli kao i u Zenici i Tuzli!

Ali ne, nece biti rata... Pustite ljude da fino izadju na brda i ukopaju se, zasto dizati tenzije i rijesiti stvar kao i Slovenci...
Apos

Post by Apos »

mostarac wrote:alija je bio jedan dobri dedica koji je svoje penzionerske dane volio provoditi gledajuci avanturisticke filmove i citajuci avanturisticke knjige i sebi je onda rekao "Hocu i ja vako. Hocu i ja da budem avanturista i da me svi slave." Onda je narod goloruk, nespreman i opkoljen poveo u rat sa 4. armijom evrope i postao avanturista. Nazalost nasa prica nije imala sretan kraj. Avanturista je pobjego prije nego ga je narod skontao, a nama je ostala posljedica avanturizma dobrig cicice koji je samo ubijao dosadu u penzionerske dane. Ostavio nam dobri cicica ambasade, groblja, cak i jednu republiku koja je malo manja od one koju smo cici dali kad je krenuo u avanturu, ali ovu manju je cicica potpisom amenovo pa mu je vise srcu prirasla, a i sve nam se sareni od boja pasosa pa nam to dodje ko slikovnica.
Mostarac. Ne da si neupučen nego si i izuzetno bezobrazan.
Alija se za neke stvari borio čitav život, a ti besposlen sjediš doma pred kompjuterom i laješ. Narod nije bio skroz goloruk nego nije htio da prihvati činjenicu da dolazi rat i to na kučni prag. Zbog toga nije došlo do masovnijeg naoružavanja naroda. Amerikanci su bili jedna od dvije najveće vojne sile pa su iz vijetnama pobijegli viseći na helikopterima(ko se uspio zakačit). Bio sam u ratu cijelo vrijeme kao vojnik, a imam iskustvo i iz HR i nemogu mirno da gledam kako landohan poput tebe vrijeđa i omalovažava stvari koje su mi svete.
Umjesto da samo kritiziraš i vrijeđaš, reci šta si uradio za druge, a da ne spominjemo šta si uradio za BiH ako ti je domovina.
mostarac

Post by mostarac »

Apos wrote:
mostarac wrote:alija je bio jedan dobri dedica koji je svoje penzionerske dane volio provoditi gledajuci avanturisticke filmove i citajuci avanturisticke knjige i sebi je onda rekao "Hocu i ja vako. Hocu i ja da budem avanturista i da me svi slave." Onda je narod goloruk, nespreman i opkoljen poveo u rat sa 4. armijom evrope i postao avanturista. Nazalost nasa prica nije imala sretan kraj. Avanturista je pobjego prije nego ga je narod skontao, a nama je ostala posljedica avanturizma dobrig cicice koji je samo ubijao dosadu u penzionerske dane. Ostavio nam dobri cicica ambasade, groblja, cak i jednu republiku koja je malo manja od one koju smo cici dali kad je krenuo u avanturu, ali ovu manju je cicica potpisom amenovo pa mu je vise srcu prirasla, a i sve nam se sareni od boja pasosa pa nam to dodje ko slikovnica.
Mostarac. Ne da si neupučen nego si i izuzetno bezobrazan.
Alija se za neke stvari borio čitav život, a ti besposlen sjediš doma pred kompjuterom i laješ. Narod nije bio skroz goloruk nego nije htio da prihvati činjenicu da dolazi rat i to na kučni prag. Zbog toga nije došlo do masovnijeg naoružavanja naroda. Amerikanci su bili jedna od dvije najveće vojne sile pa su iz vijetnama pobijegli viseći na helikopterima(ko se uspio zakačit). Bio sam u ratu cijelo vrijeme kao vojnik, a imam iskustvo i iz HR i nemogu mirno da gledam kako landohan poput tebe vrijeđa i omalovažava stvari koje su mi svete.
Umjesto da samo kritiziraš i vrijeđaš, reci šta si uradio za druge, a da ne spominjemo šta si uradio za BiH ako ti je domovina.
hahahha cuj narod se nije htio naoruzati. Ovo je novi biser. Ovaj do sad jos nije upotrebljen. To sto se Alija borio za nesto citav zivot ga nimalo ne opravdava. Borili su se mnogi, za plemenite i neplemenite ideje. Alija se borio za ove druge. Ako ti je Alija svet, vodi ga kuci. Meni nije i mi veceg unutrasnjeg neprijatelja i vece budale na celu zemlje u istoriji dugoj 1.000 godina nismo nikad imali pa nas to i pogadja sto je razumljivo. Tebe ocito ne pogadja, jer izgleda nisi odavde.
Apos

Post by Apos »

mostarac wrote: hahahha cuj narod se nije htio naoruzati. Ovo je novi biser. Ovaj do sad jos nije upotrebljen. To sto se Alija borio za nesto citav zivot ga nimalo ne opravdava. Borili su se mnogi, za plemenite i neplemenite ideje. Alija se borio za ove druge. Ako ti je Alija svet, vodi ga kuci. Meni nije i mi veceg unutrasnjeg neprijatelja i vece budale na celu zemlje u istoriji dugoj 1.000 godina nismo nikad imali pa nas to i pogadja sto je razumljivo. Tebe ocito ne pogadja, jer izgleda nisi odavde.
Večini ljudi kjima sam govorio da treba kupiti oružje prije rata govorili su : Šta će mi to, šta policija radi, radije ću kupiti kravu. Jedna veoma neplemenita ideja je billa ona tvojih roditelja da te donesu na ovaj svijet. Ako je ko budala i unutrašnji neprijatelj onda si to ti. Rahmetli Alija je griješio ali nije ni izbliza bio izdajnik i prodana duša.
Odkle sam ja takve kao ti, tamo ne puštaju da priđu ni kao turisti.
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Aljo = zelen
Njofra = plav
Miki = crven

kad ih pomjesas ispade GOVNO.. Priznali ili ne danas se mi kupamo u toj pomjesanoj smjesi.
mostarac

Post by mostarac »

Apos wrote:
mostarac wrote: hahahha cuj narod se nije htio naoruzati. Ovo je novi biser. Ovaj do sad jos nije upotrebljen. To sto se Alija borio za nesto citav zivot ga nimalo ne opravdava. Borili su se mnogi, za plemenite i neplemenite ideje. Alija se borio za ove druge. Ako ti je Alija svet, vodi ga kuci. Meni nije i mi veceg unutrasnjeg neprijatelja i vece budale na celu zemlje u istoriji dugoj 1.000 godina nismo nikad imali pa nas to i pogadja sto je razumljivo. Tebe ocito ne pogadja, jer izgleda nisi odavde.
Večini ljudi kjima sam govorio da treba kupiti oružje prije rata govorili su : Šta će mi to, šta policija radi, radije ću kupiti kravu. Jedna veoma neplemenita ideja je billa ona tvojih roditelja da te donesu na ovaj svijet. Ako je ko budala i unutrašnji neprijatelj onda si to ti. Rahmetli Alija je griješio ali nije ni izbliza bio izdajnik i prodana duša.
Da nisi iz Bocinje :D
Apos

Post by Apos »

mostarac wrote:
Apos wrote:
Nisam ali nisam ni iz podveležja kao ti.
mostarac

Post by mostarac »

Apos wrote:
mostarac wrote:
Apos wrote: Večini ljudi kjima sam govorio da treba kupiti oružje prije rata govorili su : Šta će mi to, šta policija radi, radije ću kupiti kravu. Jedna veoma neplemenita ideja je billa ona tvojih roditelja da te donesu na ovaj svijet. Ako je ko budala i unutrašnji neprijatelj onda si to ti. Rahmetli Alija je griješio ali nije ni izbliza bio izdajnik i prodana duša.
Nisam ali nisam ni iz podveležja kao ti.
u podvelezju alica nesalomivi ima plebiscitarnu podrsku, a nisam jedan od tih :D
Apos

Post by Apos »

Onda si sa balinovca.
mostarac

Post by mostarac »

Apos wrote:Onda si sa balinovca.
stara mostarska mahala, sto da ne :D
Apos

Post by Apos »

mostarac wrote:
Apos wrote:Onda si sa balinovca.
stara mostarska mahala, sto da ne :D
Pa što naletište na efendiju Jakirovića? Šta vam je čovjek skrivio.
jusuff

Post by jusuff »

SiSaJuMe wrote:Aljo = zelen
Njofra = plav
Miki = crven

kad ih pomjesas ispade GOVNO.. Priznali ili ne danas se mi kupamo u toj pomjesanoj smjesi.
prijatelju, samo se ti kupaj u govnima, ali nemoj misliti da nam je svima tako...
uzivaj u govnima
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

jusuff wrote:
Njofra = plav
Miki = crven

prijatelju, samo se ti kupaj u govnima, ali nemoj misliti da nam je svima tako...
uzivaj u govnima
Upravu si prijatelju , ima i onih koji uzivaju u ovom kupanju.
jusuff

Post by jusuff »

SiSaJuMe wrote:
jusuff wrote:
Njofra = plav
Miki = crven

uzivaj u govnima
Upravu si prijatelju , ima i onih koji uzivaju u ovom kupanju.
dakle, nisu u govnima...
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Ma jesu prijatelju ,. kako da nisu,. Samo njima odgovara ovo kupanje.
vatrogasac

Post by vatrogasac »

Nosferatu wrote:
.....Nego - sjeti se Bleiburga - bagro Mlado Muslimanska. Kako vas nije sramota - .....
:? ...ovo mi u stili UDBE i OZNE...... :D

http://www.mm.co.ba/organizacija/histor ... ehida.html
" I ja sam slušao kao da neki ne smatraju nas baš najkompetentnijim da radimo ono što radimo,zato jer nismo redovito birani po starom načinu od naroda t.j. nismo bili birani gumenim kuglicama:Istina i tome bi se mogli malo nasmijati,kad se čuje,da se što takvoga sada veli.Ali tih gumenih kuglica mi sada ne trebamo.Što će nam gumene kuglice? Mi smo ovlasteni raditi ono što sada radimo jer smo pravi zastupnici čitavog našeg naroda,jer smo birani ne po kojekakvim prijedlozima i po kojekakvim kuglicama i po kojekakvim drvenim škrinjama.Mi smo birani i mi smo dobili glasove na drugi način".
Govor V.Nazora u proljeće 1945.
....nije sve u '45.....između '45. i hajd' uzmimo do '68.....i ja mislim da je autor spomenute knjige izgleda zaokružio....ne vjerujem ni ja da je toliko, samo da je bilo, bilo je i to ne malo.....među bližim rođacima imam čak i partizana sa Titovim ordenom zasluga za narod u toku NOB-a, a koji su poslije postali mladomuslimani.....imam informacije iz prve ruke....teško je naći pisane relevantne izvore....ono što ima treba uzeti sa rezervom zbog političke pozadine.....

http://www.hsp1861.hr/vijesti6/050615gj.htm
Locked