Nije Amerika obećana zemlja
-
underground
Meni nista ne fali ni ovdje. Ako hoces raditi ima posla...ali nece gospoda da konobarisu i tako to...a to je po Americi normala.
Pa eto..samo se zalite..nema posla..i bice bolje..
-
underground
Bolje je konobarisati cak i sa fakultetom neko biti kuci i kukati kako nema posla. To se ovdje radi.
-
xAidax
Pa nije te teticna slagala.........
Ja sam u Americi akoBogda punih osam godina za koji dan .....i vidim kako nasi ljudi zive u ovoj Drzavi .....ili Gradu i mogu ti reci da je bezobrazluk reci da im Amerika ne valja ili nije obecana zemlja ........prosjecne plate .....osiguranje......skolstvo .........sve to nista ne valja........pa odakle nasoj raji to jeste njima vecini tolike pare kada mogu da sebi priuste bar u ovom gradu gdje ja zivim kuce preko 600,000 dollara i najnovije SUV na marketu..........sa novim namjestajem i sta vec sve dodje uz to i komunalijama i strujom i telefonima.......preskupa drzava .....standard najveci u Americi .....sve poskupilo a samo mali broj nas je ostao da zivi u stanu i placa kiriju ........vecina ih zivi u kucama a niti jedna kuca ovdje nije ispod 600,000 i opet niko nije ni doktor niti advokat ........ako i jeste to moze da stane na prste.........pa kako mnoge nije grijehota reci da Amerika ne valja........ne valjamo mi sto nismo skromni .......
Ja sam u Americi akoBogda punih osam godina za koji dan .....i vidim kako nasi ljudi zive u ovoj Drzavi .....ili Gradu i mogu ti reci da je bezobrazluk reci da im Amerika ne valja ili nije obecana zemlja ........prosjecne plate .....osiguranje......skolstvo .........sve to nista ne valja........pa odakle nasoj raji to jeste njima vecini tolike pare kada mogu da sebi priuste bar u ovom gradu gdje ja zivim kuce preko 600,000 dollara i najnovije SUV na marketu..........sa novim namjestajem i sta vec sve dodje uz to i komunalijama i strujom i telefonima.......preskupa drzava .....standard najveci u Americi .....sve poskupilo a samo mali broj nas je ostao da zivi u stanu i placa kiriju ........vecina ih zivi u kucama a niti jedna kuca ovdje nije ispod 600,000 i opet niko nije ni doktor niti advokat ........ako i jeste to moze da stane na prste.........pa kako mnoge nije grijehota reci da Amerika ne valja........ne valjamo mi sto nismo skromni .......
-
njonjica
Ha, ma i to sto kazes......sto gospodo sa fakultetima, sa zuljevima na straznjicama necete da nosite tacnu i svakoj fukari govorite "gospodine" za tristotine yebenih maraka?Mjesecno.underground wrote:Meni nista ne fali ni ovdje. Ako hoces raditi ima posla...ali nece gospoda da konobarisu i tako to...a to je po Americi normala.
Sram vas bilo pa u Americi to radite za bijednu svoticu od 7-8 dolara na SAT!!
Blago nama, evo i ovdje se polako sve amerikanizira....cijene su nam haman americke, al je zato plata bosanska....
-
underground
Dobro je pa se ne zalimo, nego prihvatamo posao koji se nudi. Pa jebo mater shvatite da ovdje NEMA IZBORA, da fakultet kurcu ne vrijedi.
Kad to shvatite mozda ce onda biti posla za Vas, doticna gospodo.
-
njonjica
LOSE je sto se ne zalimo i pustamo stoku da nas vuce za nos evo drugu deceniju. IMA IZBORA a zove se Izbori! Fakultet vrijedi u svakoj zemlji osim u BiH! Jel to mozda znaci da su svi drugi nenormalni????underground wrote:Dobro je pa se ne zalimo, nego prihvatamo posao koji se nudi. Pa jebo mater shvatite da ovdje NEMA IZBORA, da fakultet kurcu ne vrijedi.
Nije nego!!!!
-
underground
Uredu je. Ja cu konobarisati a ti sjedi kuci sa fakultetom, cekaj izbore, i kukaj kako nema posla.
Ne mogu da vjerujem da se ljudi jos uvijek pouzdaju u izbore. To je sve ista klapa, sa istim ciljevima. Nista se nece promjeniti ni poslije oktobra. Dzaba se nadas.
Ne mogu da vjerujem da se ljudi jos uvijek pouzdaju u izbore. To je sve ista klapa, sa istim ciljevima. Nista se nece promjeniti ni poslije oktobra. Dzaba se nadas.
-
underground
Kukati kako nema posla nije bas neki pametan izlaz. Protestirati ispred neke institucije nije takodje.
Pitas se sigurno sta i gdje je izlaz ?
Odgovor ces dobiti kada se pomucis malo i budes radila ono sto se nudi. Niko odma direktor nije postao. A ovdje bi svi da su direktori...sa fakultetom.
Pitas se sigurno sta i gdje je izlaz ?
Odgovor ces dobiti kada se pomucis malo i budes radila ono sto se nudi. Niko odma direktor nije postao. A ovdje bi svi da su direktori...sa fakultetom.
-
underground
Ja se ne brinem za sebe. Ja se mogu snaci i bez toga. Problem su ljudi kukadzije koji stalno kukaju da nema posla a nece nista da rade.
-
underground
Naprotiv. Svako je krojac svoje sudbine. Ako neko hoce da radi, ima posla. Ako neko nece da radi, ima izlaza. Dijaspora pa rintaj ko konj.
-
nineac
Pa sta radis u BiH matereti? Dole konobarises za nekog konja koji je posto "gazda" u toku rata, i koji je shvatio kapitalizam kao robovlasnistvo! Ovdje te bar placaju, i svi ti gosti ostave baksis, ja sam radio u restoranu jaro, za noc sam znao po 250$ da izadjem mimo satnice, nema gosta koji nije ostavio bar 10%!
-
tatoo
Da se ukljucim. Ne znam za USA ali EU poprilicno dobro poznajem. Neko rece kad ti je najgore van Bosne sto se tice love opet ti je bolje nego u Bosni. I ovi su mi najbolji sto kazu, ma ima ovdje posla ko hoce da radi. Ima, ali ja dole za svoj rad dobijem (mozda) 300 maraka a ovdje puno vise. A cijene nisu puno skuplje (hrana, garderoba,kola
), nego kod nas. I dok u Bosni mogu u penziju sa nulom ovdje mogu sa cifrom. Naravno nije sve u lovi, ali jebiga hajmo biti realni, svi volimo biti realno placeni za ono sto radimo. A u BiH to nije slucaj.
-
Powered_by_M
nineac wrote:E Powered, uzeo Mazdu Milleniu! Jbg, pravi amerikanac, vozam japansko auto
Hahahaha, ja mislio uzet ces nekog GM-a, posto ti volis Opel.
-
underground
Meni je dobro ovdje. Nisam ja jedan od onih kukavica koji brze-bolje idu vani pa sta bude bude. Ovdje sam na svom, a tamo si stranac. Jebes to.nineac wrote:Pa sta radis u BiH matereti? Dole konobarises za nekog konja koji je posto "gazda" u toku rata, i koji je shvatio kapitalizam kao robovlasnistvo! Ovdje te bar placaju, i svi ti gosti ostave baksis, ja sam radio u restoranu jaro, za noc sam znao po 250$ da izadjem mimo satnice, nema gosta koji nije ostavio bar 10%!