Ko si ti da "najavljujes" napade?? , ko si ti bolan da udaras po drugoj zemlji i igras se Boga...?...jel ti opravdavas smrt ovakve djece time sto su oni "NAJAVILI" napade???.....e jebem ti maloumnike!!..i onda serete kad kazem kakav moze biti onaj koji podrzava izrael...!nestasna wrote:Jako,jako tuzno, ali kao sto vec neko napisa, Izraelci su "najavili" napade, nemoj da se zavaravamo da ce svijet pomisliti da su oni krivi. Jadna djeca, jadan narod, a sve zbog cega?Haqqani wrote:
Libanonsko dijete, staro 18 mjeseci, ranjeno u izraelskom napadu
http://www.net.hr/vijesti/page/2006/07/17/0053006.html
IZRAEL - Do kada ovako?!
-
Beslija
-
nestasna
-
nestasna
Beslija wrote:nestasna wrote:Jako,jako tuzno, ali kao stoHaqqani wrote:
http://www.net.hr/vijesti/page/2006/07/17/0053006.htmlvec neko napisa, Izraelci su "najavili" napade, nemoj da se zavaravamo da ce svijet pomisliti da su oni krivi. Jadna djeca, jadan narod, a sve zbog cega?
Halo, prvo procitaj sta sam napisala, pa onda reaguj. I smiri duhove, ne opravdam ja Izrael, cak sta vise, ogorcena sam na njihovu politiku. CITAJ STA PISE PA ONDA PRICAJ DALJE
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:01, edited 1 time in total.
-
nestasna
onda serete kad kazem kakav moze biti onaj koji podrzava izrael...![/Beslija wrote:nestasna wrote:Jako,jako tuzno, ali kao sto vec neko napisa, Izraelci su "najavili" napade, nemoj da se zavaravamo da ce svijet pomisliti da su oni krivi. Jadna djeca, jadan narod, a sve zbog cega?Haqqani wrote:
Halo, prvo procitaj sta sam napisala, pa onda reaguj. I smiri duhove, ne opravdam ja Izrael, cak sta vise, ogorcena sam na njihovu politiku. CITAJ STA PISE PA ONDA PRICAJ DALJE
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:01, edited 1 time in total.
-
nestasna
http://www.net.hr/vijesti/page/2006/07/17/0053006.htmlvec neko napisa, Izraelci su "najavili" napade, nemoj da se zavaravamo da ce svijet pomisliti da su oni krivi. Jadna djeca, jadan narod, a sve zbog cega?
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:02, edited 1 time in total.
-
nestasna
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:02, edited 1 time in total.
-
nestasna
Halo, prvo procitaj sta sam napisala, pa onda reaguj. I smiri duhove, ne opravdam ja Izrael, cak sta vise, ogorcena sam na njihovu politiku. CITAJ STA PISE PA ONDA PRICAJ DALJEBeslija wrote:nestasna wrote:Jako,jako tuzno, ali kao stoHaqqani wrote:
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:03, edited 1 time in total.
-
nestasna
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:04, edited 1 time in total.
-
nestasna
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:03, edited 1 time in total.
-
nestasna
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:05, edited 1 time in total.
-
nestasna
Halo, prvo procitaj sta sam napisala, pa onda reaguj. I smiri duhove, ne opravdam ja Izrael, cak sta vise, ogorcena sam na njihovu politiku. CITAJ STA PISE PA ONDA PRICAJ DALJEBeslija wrote:nestasna wrote:Jako,jako tuzno, ali kao stoHaqqani wrote:
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:05, edited 1 time in total.
-
nestasna
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:06, edited 1 time in total.
-
nestasna
Beslija wrote:nestasna wrote:Jako,jako tuzno, ali kao sto vec neko napisa, Izraelci su "najavili" napade, nemoj da se zavaravamo da ce svijet pomisliti da su oni krivi. Jadna djeca, jadan narod, a sve zbog cega?Haqqani wrote:
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:06, edited 1 time in total.
-
nestasna
Last edited by nestasna on 17/07/2006 23:07, edited 1 time in total.
- kicky
Preletio sam po postovima, pa nemojte zamjeriti ako krivo zaključujem. Naime, ja ovdje vdim dva krajnja mišljenja. Prvo - da je izrael nekakva, ironično, fašistička tvorevina koja se ugnjezdila između jadnih Arapa i sad ih doslovno istrebljuju politikom 12 oka za 1 oko.
Druga teza koja se provlači opet je na svoj način radikalna i njezin cilj je opravdavanje svih poteza Države Izrael. Da li su ta opravdavanja racionalna, ralna - who cares. Sve u svrhu opstanka Države.
U obje ove teze ima istine, malo, ali ima. No nitko se nije usudio dati realnu sliku, bar što se ove sitacije tiče. Pa da ja pokušam
Hezbollah iliti ''božja vojska'' je militantna i politička grupacija libanonskih šijita koju podupire materijalno i verbalno službeni Damask i Teheran. Ti so calle božji vojnici otimaju dva izralska vojnika - akt terorizma - OK. Akcija Izraela - OK. Razmjeri te akcije, prava svrha te akcije i rezultat akcije - NOT OK.
Druga teza koja se provlači opet je na svoj način radikalna i njezin cilj je opravdavanje svih poteza Države Izrael. Da li su ta opravdavanja racionalna, ralna - who cares. Sve u svrhu opstanka Države.
U obje ove teze ima istine, malo, ali ima. No nitko se nije usudio dati realnu sliku, bar što se ove sitacije tiče. Pa da ja pokušam
Hezbollah iliti ''božja vojska'' je militantna i politička grupacija libanonskih šijita koju podupire materijalno i verbalno službeni Damask i Teheran. Ti so calle božji vojnici otimaju dva izralska vojnika - akt terorizma - OK. Akcija Izraela - OK. Razmjeri te akcije, prava svrha te akcije i rezultat akcije - NOT OK.
-
forUMASH
....mozel' meni neko samo pojasniti zasto bih se ja kao Bosanac sekirao do ludila, do zelje da nekome hebem familiju, do zelje da nekoga ubijem zbog situacije u Palestini....zasto se sekirati zbog Izraela, a pri tome zaboravljati na Sudan i minimum dvadesetak drugih zarista koja na dnevnoj osnovi uzimaju danak u nevinim zivotima...
....da nije nesto drugo u pitanju....
....osuditi - DA....
....gubiti glavu -NE....
....da nije nesto drugo u pitanju....
....osuditi - DA....
....gubiti glavu -NE....
-
Bosnian_spring
Ja samo kazem da su Vehabije donijele specificni pogrdni rijecnik u Bosnu koji nikad nije bio prije. I tu nema puno da se prica, jer je istina.shin wrote:Bosnian_spring wrote:Osim pausalinih komentara, ideoloskih pamfleta, ima li kakve interesatne konstatacije, cinjenice ili cega da doneses?Gargamel wrote:@Bosnian_spring
Hajde sad još jednom 'pročešljaj' temu i malo 'obradi' i ove svoje pro-cionističke komentare. Jadno je ovo što radiš. Hvala Bogu, ljudi u Bosni bar malo bolje poznaju situaciju, pa im ne može tek tako opravdati jevrejski teror.
Ja samo predstavljam svoje misljenje, a te fraze "pro-cionisticke", "jevrejski teror" si pokupio sa Vehabijskih skupova, jer ti izrazi nisu bili u nasem jeziku sve do unazad 10-tak godina.
Tipicno ljudi kod nas pricaju o Izraelu.
Eto ako ces lakse spavati ja i nisam obozavalac izraelske politike, ali sigurno ne gledam stvari bijelo-crno.
Cinjenice su neumoljive. A to je da su jednu finu sansu za mir dole na Bliskom Istoku uprskali Hamas/Hezbolah pod vodstvom Irana.
Vidi ovo:
UN General Assembly Resolution 3379
United Nations General Assembly Resolution 3379, adopted on November 10, 1975 by a vote of 72 to 35 (with 32 abstentions), equated Zionism with racism. The resolution was revoked by Resolution 4686 on December 16, 1991, and is often referenced in debates of Zionism and racism.
Cionist ili Zidov se nikad nije u Bosni govorilo za Jevreje ili Izrael, a eto Tito je ljubio Arafata do bola, a jedina zemlja sa kojom ex-SFRJ nije imala diplomatske odnose je bio Izrael.
I kakve to sve veze ima sa onim sto si ti napisao?
Usput, rezolucije generalne skupstine su neobavezujuce, a ista o Cionizmu je povucena davnih dana (sam si to i napisao). I kakve to veze ima sa icim? I sa onim sta sam napisao.
De'ba malo logicnije pisi stvari.
Ako hoces da kontriras ovome sto sam napisao, ona lijepo nadji da se u Bosni tamo daleke recimo 1980 govorilo "cionist", "zidov" i sl. To, neces naci!! I to je sve sto govorim.
-
Bosnian_spring
Znaci, jarane BECHO, ja uzmem svoje dijete i natjeram ga da ide na cetnicke tenkove? Ne cuh da toga je bilo po Bosni. U Palestini to je omiljeni nacin rata - salji djete na Izraelski tenk, pa ako zagine zagine.BECHO wrote:Neko spomenu palestinsku djecu, bacanje molotovih koktela i kamenja na izraelske vojnike...! Samo nedovoljno informisana licnost moze klimati glavom na ono sto Izrael vec decenijama radi a to je omalozavanje, diskriminiranje i zlocin prema palestinskom narodu.
Ima more drugih nacina da se izrazi otpor prema politici Izraela. Jes' ikad cuo za Gandija, Menedlu, Martina Lutera Kinga, pa Havela itd?
Djeci nema mjesta u ratu. Roditelji su krivi sto ih salju i to je terorizam cisti. Nek' se oni late puske, a nek se djece prodju.Mnogi izgleda nece da znaju, da ta ista djeca vec generacijama (50 i kusur godina) odrastaju u ratu, gdje nije bilo dana a da je bio mir a i ako je bio, onda je dosao i otisao, kao dubok sanak u hladnoj decembarskoj noci. Iz dana u dan, ti mali palestinski jetimi posmatraju kako izraelska vojska na kamenje odgovara metkom.
Mojne' mi romanticarskih prica.
Treba li da napomenem da ce ijedan vojnik na svijetu stajati mirno dok na njega bilo ko baca molotovljev koktel pa bilo to i dijete?
OVO NEMA NIKAKVOG OPRAVDANJA I CISTA JE ZLOUPOTREBA DJECE.
I eto zato mnoge nase Bosnje koje oca nisu zapamtile jer su ga cetnici ubili, vezu oko sebe pojas sa bombama i odlaze u Beograd da rokaju sebe u civile???Mnogi od njih nisu ni zapamtili oceve, bracu i najblize, koji su svoj zivot ostavili tamo negdje na nekom izraelskom punktu, boreci se za slobodu i ravnopravnost. I, sta vi za boga milog ocekujete od tih klinaca?
I sta ti za boga milog ocekujes od normalnih roditelja i djece da rade?
Da djeca idu u rat? To je tebi normalno. Alooo....?? Postoje konvencije o ratu koje zabranjuju regrutovanje i koristenje djece.
No, boli nesto Hamas i Hezbolah za to. Oni masovno djecu salju u sulude akcije, jer je to dzihad. A u dzihadu se sve moze.
E pa ne moze!
Da, narocito, kad mi isto babo zagine u autobusu u kome se roknu jedan od samo-ubica ili kad im padne kacusa na krov kuce.Danas izraelska djecica odrastaju uz video-igrice, putuju po svijetu, gledaju najbolje tv-programe, jedu najbolju hranu, kupuju najskuplju gardarobu...
Pateticno....Isto mozes pricati i obratno. Imas more Palestinaca koji putuju po svijetu i zive na zapadu uz najbolju hranu, kupuju najskuplju garedrobu, i uzivaju. Salju lovu nazad u Palestinu i prave kuce i zive ko carevi - niko ne mora da radi.
De....
Nije valjda. Pa rat je moj jarane. Znaci i nasa Bosanska vojska i policija je bila nacisticka jer je trazila legitimacije za vrijeme rata po Sarajevu, Zenici i Tuzli???S druge strane, svaki Palestinac mora nositi osobnu iskaznicu ukoliko zeli da predje ulicu, ode u trgovinu ili neki drugi dio Jerusalema.
Pa to nema logike.
Normalno da u ratu i dobu povecanog terorizma ces traziti legitimacije. To sve drzave rade, pa eto i nasa Bosna.
Kakvi grandiozni termini "zidovska dzamahrija", "bjelosvjetske kurvetine". Pridjevi ne pomazu kad cinjenice omanu.Dalje, Izrael je drzava koja je nastala uz blagoslov bjelosvjetskih kurvetina, oteta od nekog drugog, od kojih ti isti danas tako zarko zele da se distanciraju, gradeci ogromne zidine i zapisavajuci teritoriju buduce zidovske dzamahirije.
Npr. 80% arapskog svijeta je priznalo Izrael, ukljucvsi i cijeli svijet, osim par onako malo teroristickih drzava poput Irana. Znaci cijeli svijet je kurvetina osim Hamasa, Hezbolaha i dzihada?
Ima li smo mi i goru situaciju od te u Bosni. I sta smo uradili. Vodili rat protiv agresora vojnim metodama a ne pan-islamskim dzihadom, slanjem maloljetnika u rat i teorizmom. Takodje, bili smo pametni da shvatimo prednosti mira u odnosu na rat i zaustavil ga 1995.Zapitajte se, kako bi vi sami reagovali da vam iznenada neko nepoznat udje u stan, zauzme dnevni boravak, kuhinju, spavacu sobu, kupatilo, terasu i wc a vas stjera u spaiz ili tamo negdje na verandu, gdje vam stara susi tijesto za trahanu?!
Onda smo lijepo zlocince prijavili Hagu, isposlovali povratak izbjeglica, da se ljudima obesteti imovina.....A Inshallah, evo i mirnim putem cemo da ukinemo tu RS i bice Bosna kakva i treba da bude. Dobili podrsku cijelog svijeta....(ukljucivsi i Ameriku,....iako smo vecinski bili muslimani)
Eto vidis kako se moze lijepo boriti sa svoja prava bez terorizma i gluposti koje rade Palestinci jer aman zaman "ONI TO MORAJU". Cuj....price...
Na tebe leti molotovljev koktel od 13-godisnjeg cetnika. Ti sjedis u tenku i onda odlucis da:samo zato sto bace pokoji kamencic na "nevine" izraelske vojnike.
- ostavis tenk
- iskocis iz njega
- odes kod malog cete i das mu bombone
- i kazes da to vise ne radi i da ces ga mami prijaviti.
Jes' kako da ne? Volio bi te viditi u toj situaciji........
Onako usput za tebe, da je Izraelska vojska prema toj djeci koja ih napada primjenila 100% silu (koju nije) vec samo onoliko koliko je nuzno za golu odbranu, pa niko ziv ne bi ostao.
Ne zamjeram, malo onako "romanticarski" pises, nisu ti bas neke cinjenice, ali postujem tvoj stav, jer ako nista drugo je baziran na emocijama, a ne na sistemu "pobi, ubi, zakolji, unisti' kao sto ovdje pise gomila nekakvih novo-ispecenih Vehabija.
Na zalost, emocije i cinjenice ne idu jednim sa drugim.
Postovanje.
-
mostarac
@ Bosnian_spring: Ti pokusavas opravdati Izrael, na isti nacin kao sto cetnici pokusavaju pravdati RS, a ni jedno ni drugo se ne mogu pravdati jer su GENOCIDNE TVOREVINE KOJE SU UTEMELJENE I EGZISTIRAJU NA ZLOCINU, a za to nema opravdanja. Tvoja prica je ista kao da govoris: "Sta hoce za Markale ili tuzlansku kapiju? Ko je vidio da se u ratu masovno okuplja." Eto na to lichi tvoj pokusaj opravdanja za ono sto se ne moze opravdati a nosi ime koje svim normalnim ljudima svijeta izaziva gadjenje - IZRAEL.
-
Bosnian_spring
Hvala lijepa, Stick_it_out. Slazem se potpuno sa tobom.stickitout wrote:Pravo da ti kazem majstore, zadovoljstvo mi je citati nekoga ko je totalno realan i gleda na stvari bez favoritizma prema bilo kojoj strani (za razliku od dosta likova na temi). Pravo si osvijezenje u moru mediokriteta iz "vecernje skole".Bosnian_spring wrote:stickitout wrote: Daj covjeku kontra argumente ili se spremaj za skok![]()
I molim te uputi nas sviju na vezu s temom gospodine strucnjak za bliski istok![]()
I sta ti tu vidis provokativno i sarkasticnoili samo onako pucas s kuka u pokusaju istog.
P.S. Imas smisla za humor to ti priznajem, i ako si malo nagao ipak cijenim smisao za humor![]()
![]()
Stickout - imas duha. Hvala na ovom lijepom javljanju.
Izvinjavam se ako sam ja isuvise ozbiljan na ovoj temi, ali eto tema je ozbiljna pa i ne koristim previse humora.
Jos jednom - hvala na ovom finom komentaru.
Ti si u pravu sto si ozbiljan jer se radi o ozbiljnoj temi i ozbiljnom problemu. Ja jednostavno ne trpim ove "simpatizere", blago receno, jer samo idu po religijskom pripadnistvu ne obaziruci se pri tom ni na dostojanstvo, moralne vrijednosti, pravdu i razmisljanje sopstvenim mozgom. Uz to jos dobijes zigosanje tipa cionista, glupan, izdajnik, mrzilac muslimana itd. i sl.
Tipove koji se tako izjasnjavaju ja ne mogu na zalost uzeti za ozbiljno, niti zasluzuju da se uzimaju za ozbiljno.
tebi svaka cast i hvala na komplimentima, samo naprijed.
Za kraj bih razjasnio da izbjegnem zigosanje. Protiv sam ovog napada Izraela na sve dizne ali niko se zaista ne pita sto hisboulah napade Izrael iz cista mira kad je sve tako dobro islo. Bez veze.
Sve u svemu A(I)braha(i)mova djeca i dalje jedni drugima krv proljevaju.
Drago mi je cuti kad se javljas kao i ostali sugovornici koji na normalni nacin diskutuju, a ne koriste se parolama, uvredama, bijesom u nedostatku cinjenica.
Take it easy
-
Bosnian_spring
Upravo je to bila moja poenta!stickitout wrote:Helem wrote:Ejvala TEMPORA,
upravo tako.
HAMAS je legalni predstavnik Palestinskog naroda,POBIJEDIO JE NA IZBORIMA.
To sto nam BOSANSKO PROLJECE nema veze o uzusima DEMOKRATIJE,to je Njegova stvar jer BOSANSKO PROLJECE MRZI MUSLIMANE.
To ti je slucaj i sa mnogim,i tu je ODGOVOR SVEMU.
Kroz pizmu o vlastitoj mrznji prema svemu muslimansko,dakle i prema muslimanu u sebi,prevrce se sve,s nadom da ce sebe neko prikriti ili spasiti.
Bosansko Proljece gleda na situaciju kao realno i OSUDJUJE TERORIZAM a u dusi je i sam TERORISTA.
Mentalni terorista.
Evo trerorise i ovu temu,uporno.
Sili.
![]()
![]()
ma divota, a ne dao bog da jos neko kaze "imamo i mi demokratiju i pravo da u toj demokratiji nosamo subare i kokarde"
E tu bi tek pukla tikva. Pateticno, krajnje pateticno.....a o zigosanju da i ne govorim
Narod moze da glasa za teroristicke stranke i to sasvim legitimno. (SDS, Hitlerova nacional-socijalisticka stranka itd).
No, tim glasom za teroriste, oni pecate svoju sudbinu i nek' se ne cude sta im se desava.
Kao sto ni Srbi u Srbiji nema sta da se cude sta im se desilo jer su glasali za Milosevica! Tako lijepo nema sta da se cude Palestinci koji su glasali i za Hamas i za Hezbolah.