Biciklo-gdje kupiti??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#301 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

ako mu je pukla guma, unutrasnja je 7 KM

ne znam, mozda GTa, nakamura je slovenacka marka, za genesis sam cuo ali pojma nemam o njemu, GT mi je tu mozda najjaci brand ako ces birati po brandu

ipak, brand danas malo znaci, razlika medju brandovima je najcesce u geometriji, mjenjaci, kasete, shifteri, diskovi, amortizeri su manje vise iste po klasama razlicitih proizvodjaca...

trebao bi gledati sta tebi pase (tvojoj gradji), opremu i stanje bicikla, obrati paznju na velicinu rama u odnosu na tvoju visinu, cisto sumnjam da ti sva tri pasu velicinom...
karanana

#302 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by karanana »

da vas pitam, primjetio sam nekolicinu bicikala , ne znam ni kako bi ih opisao, male gume kao u violete, onda ide visok sitz i guvernala tako da ih voze odrasli. i cini mi se da su na rasklapanje, kao da su napravljeni za ljude koji biciklima idu na posao pa ih unesu u kancelarije ili gdje rade a ne zauzimaju puno prostora. kako se zovu te vrste bicikala, ako ste me skontali o kojim biciklima pricam, koje su cijene i gde se u sarajevu mogu pogledati?
shandrprcSA

#303 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by shandrprcSA »

karanana wrote:da vas pitam, primjetio sam nekolicinu bicikala , ne znam ni kako bi ih opisao, male gume kao u violete, onda ide visok sitz i guvernala tako da ih voze odrasli. i cini mi se da su na rasklapanje, kao da su napravljeni za ljude koji biciklima idu na posao pa ih unesu u kancelarije ili gdje rade a ne zauzimaju puno prostora. kako se zovu te vrste bicikala, ako ste me skontali o kojim biciklima pricam, koje su cijene i gde se u sarajevu mogu pogledati?
na ovo mislis http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=396
karanana

#304 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by karanana »

shandrprcSA wrote:
karanana wrote:da vas pitam, primjetio sam nekolicinu bicikala , ne znam ni kako bi ih opisao, male gume kao u violete, onda ide visok sitz i guvernala tako da ih voze odrasli. i cini mi se da su na rasklapanje, kao da su napravljeni za ljude koji biciklima idu na posao pa ih unesu u kancelarije ili gdje rade a ne zauzimaju puno prostora. kako se zovu te vrste bicikala, ako ste me skontali o kojim biciklima pricam, koje su cijene i gde se u sarajevu mogu pogledati?
na ovo mislis http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=396

tako nesto. nije isto, ali vrlo vrlo slicno na isti fazon. pa i konto sam pogledati u ciklocentru i onoj drugoj prodavnici na malti. znaci vjerovatno oko 700-800 maraka.
mokhac

#305 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by mokhac »

.
harph

#306 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by harph »

Pozdrav
kontam uzeti neki bajk. Budzet mi je do 1500KM.
dal se to isplati sad uzimat ili da sacekam neka sniženja?
Razmisljao sam o trek mamba 29er.
znaci varijanta mtb hardtail.
skafiskafsnjak

#307 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

Vala, meni taj bajk ne vrijedi 1500 KM .Ebote trek vala... da je ne znam ti kakva marka... Puno je. Acera, Alivido xc32 ... mnoogo para.
harph

#308 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by harph »

skafiskafsnjak wrote:Vala, meni taj bajk ne vrijedi 1500 KM .Ebote trek vala... da je ne znam ti kakva marka... Puno je. Acera, Alivido xc32 ... mnoogo para.
Imas li neku preporuku? Zbog toga sam se i javio na forum :)
BlackCaviar

#309 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by BlackCaviar »

harph wrote:
skafiskafsnjak wrote:Vala, meni taj bajk ne vrijedi 1500 KM .Ebote trek vala... da je ne znam ti kakva marka... Puno je. Acera, Alivido xc32 ... mnoogo para.
Imas li neku preporuku? Zbog toga sam se i javio na forum :)

Možda nešto polovno za te pare? Mogao bi kupiti fkt predobar bajk za te pare.
skafiskafsnjak

#310 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

Ma vala, i odlican nov bajk moze kupiti za te pare... o polovnom da ne pricam.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
BlackCaviar

#311 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by BlackCaviar »

Može, ali npr polovan a bukvalno ko nov, bez packe.

Kolega je uzeo nedavno ovo

Image

novi xt pogon, mjenjači, šifteri, reba race 2012, mavic 319 točkovi, formula rx sa formula rotorima kočnice itd. za milju i po, bukvalno nov bajk. Platio 1500 tačno.

A evo mog bivšeg, platio ga 1050 sa Rebom naprijed onda uzeo Foxa ovog. (koji je btw sad na prodaju)

Image
harph

#312 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by harph »

skafiskafsnjak wrote:Ma vala, i odlican nov bajk moze kupiti za te pare... o polovnom da ne pricam.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Koji odlican nov?
harph

#313 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by harph »

BlackCaviar wrote:Može, ali npr polovan a bukvalno ko nov, bez packe.

Kolega je uzeo nedavno ovo

Image

novi xt pogon, mjenjači, šifteri, reba race 2012, mavic 319 točkovi, formula rx sa formula rotorima kočnice itd. za milju i po, bukvalno nov bajk. Platio 1500 tačno.

A evo mog bivšeg, platio ga 1050 sa Rebom naprijed onda uzeo Foxa ovog. (koji je btw sad na prodaju)

Image
Gdje da potrazim dobar polovan bajk?
šonjo

#316 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by šonjo »

koje radnje postoje u sa osim ciklo centra ili jos bolje ima li gdje cube acid 29 hvala unaprijed i unazad :-D
quarterback

#317 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

gir kod ekonomije
trek na otoci kod mekura
capriolo vilsonovo i cvila
polar zgrada kod zeljeznicke

ne znam da li neko drzi cube
saibaba

#318 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by saibaba »

hm..
skafiskafsnjak

#319 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by skafiskafsnjak »

quarterback wrote:gir kod ekonomije
trek na otoci kod mekura
capriolo vilsonovo i cvila
polar zgrada kod zeljeznicke

ne znam da li neko drzi cube
citiram korisnika foruma, ali post je od 2009.
texas wrote:
zLatk0 wrote:
texas wrote:Kakvi su CUBE bicikli?
Nema nijedan ispod 1000, zato ih nisam ni stavio u izbor
imaš CUBE bicikala po 600-700 KM u capriolu na Vilsonovom...

ali eto, mozda ima i sad. Ako nista, da se naruci mozda ...

EDIT: evo i potvrde, http://www.cube-bicikli.hr/Stranica.asp ... asiDealeri
crni gruja

#320 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by crni gruja »

pozdrav,kontam kupiti sebi bajk do nekih 700 KM,naletio sam na pik-u na ovaj pa me zanima kakav je i da li vrijedi tih para?
naveo je cijenu 650 KM

http://www.pik.ba/artikal/10801995/bulls-king-boa/

ili je mozda bolje da sebi kupim nov?
quarterback

#321 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

slicna pitanja se postavljaju svakih par dana

kupovati bajk gledajuci slike je kao kupovati auto gledajuci slike, bajk izgleda odlicno, ocuvano, medjutim na osnovu slika se ne moze zakljuciti kakvo je stvarno stanje bicikla, u kakvom je stanju lanac, kaseta, pogon, zupcanici pogona, amortizer, kocnice, to je vrlo bitno jer servis bajka koji je naizgled OK moze lako biti i par stotina maraka

to tek mozes vidjeti kada dodjes kod prodavca i testiras bajk, testiranje bajka nije krug po parkingu nego bi trebao biti iskusan biciklista da znas sta treba gledati i kako isprobati

ako postoji mogucnost da se dogovoris sa nekim iskusnim da ide sa tobom ili da odvezes bajk u neki servis na pregled to bi bilo najbolje rjesenje

mimo toga bajk bar meni izgleda OK i mislim da vrijedi tog novca, ipak uzmi u obzir da jos uvijek traju snizenja pa u ciklocentru imas specialized hardrock 29" sa diskovima za oko 770 KM (kes placanje)
crni gruja

#322 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by crni gruja »

ok,hvala na odgovoru i nisam ga mislio tek tako uzeti
quarterback

#323 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

onda je to - to, sa srecom
Seherovac

#324 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Seherovac »

Da li se išta pristojno moze kupiti kod nas za nekih 600-700 maraka...? Mislim na novo biciklo za grada i s vremena na vrijeme baciti djir na planinu, ono rekreaciono, nikakvi spustovi niz padine i kamenje.I hoce li mi biti problem naci velicinu bicikla jer sam visok oko 195 cm? Za pocetak sam kontao u ciklocentru pogledat , a ako neko zna jos koju finu radnje gdje mogu pogledat neka postavi. Hvala :-D
quarterback

#325 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by quarterback »

cc
trek na otoci, blizu merkura
gir kod vanni grila kod pravoslavne crkve u gradu

evo bogo prodaje treka 3900, solidno izgleda na silkama, plato skenderije ili ga dodaj na fb - bogo livestrong
Post Reply