Ima u Kaknju
Kakanj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
-
tap3ah75
#302 Re: Kakanj
Jebo te led
Eno iz opštine izdali zvanično saopštenje da se zbog zagađenog zraka ne izlazi iz kuće.
Ne udara sumpor iz zraka na ove na mevludu nego samo na nas šejtane što bismo malkice napolje oko ponoći.
Jebem si selo i džamahiriju gdje ovo živim.
-
Vjecita_zavrzlama
#303 Re: Kakanj
Prosle godine je nesto kao radi gaze, pretprosle za djecu kao neku, svake godine nesto
-
Vjecita_zavrzlama
-
tap3ah75
#306 Re: Kakanj
U koaliciji su sa esdepeVjecita_zavrzlama wrote: ↑31/12/2024 23:05Bili ste na klixu sjecam vas se, pred svaku novu godinu ste vijestdzamahirija teska,ali posto vam sda uveliko vodi i sad znaci da narodu pase to uredjenje
Ali su gori ovi crveni od zelenih.
Koalicija lubenica
- anex
- Nindža revizor
#307 Re: Kakanj
Drug moj...tako ti je kad je zeleno na vlasti...
Tako je i kod nas bilo...kad su zeleni vladali...
Zabranjen doček uopšte...
Evo ovaj organizuje doček al je tanko sve...u sve upetljao sebe, komplet organizacija preko njega ide...sranje...
Al eto, barem imamo slavlje na cesti...
Evo ja u Bihaću..kao da sam u Amsterdamu, na spram Zenice
Evo ovaj organizuje doček al je tanko sve...u sve upetljao sebe, komplet organizacija preko njega ide...sranje...
Evo ja u Bihaću..kao da sam u Amsterdamu, na spram Zenice
-
Vjecita_zavrzlama
#308 Re: Kakanj
Bihac i jeste za Zenicu Amsterdam, oduvijek vise gravitiraju EU jer i jesu fizicki blizi Zagrebu nego Sarajevuanex wrote: ↑31/12/2024 23:57 Drug moj...tako ti je kad je zeleno na vlasti...
Evo ja u Bihaću..kao da sam u Amsterdamu, na spram Zenice![]()
- Chloe
- Photo mod
#309 Re: Kakanj
Isto da si pitao ko organizuje doček Bajrama za NG...
IZ prati datume po hidžrerskom kalendaru a što se datumi tj. neki praznici pokloope sa gregorijanskim praznicima, ne možeš gledati kao urotu, svako fura svoje.
Kod nas je načelnik Hrvat, pa je presjekao sredstava za doček NG, novac za vatromet je otišao u humanitarne svrhe, sveo je na minimum sve, od kićenja čaršije pa do iznosa novca zabavljačima. Bio je na Trgu organizovan doček, uz lokalnog pjevača, ali narod želi neke zvEzdE.
Ima ljudi koji smatraju da postoje prioritet ispred provoda i zabave, situacija i okolnosti kojima se prilagođava. I ja takve podržavam. Za jednu noć zbombati lovu a sutra nemati za kruh, pa se zaduživati je neozbiljno i neodgovorno.
Kakvo je kod vas stanje s budžetom?
-
tap3ah75
#310 Re: Kakanj
Para ima
Samo ignorišu Novu Godinu.
Organizuju se razne sitne stvari za djecu - do 30.12.
I onda apsolutno ignorisanje 31.12. - osim mevluda kojeg Opština sponzoriše.
Sad su se dosjetili pa zbog zagađenog zraka proglasili stanje pripravnosti - upozoravaju ljude da od 31.12 - 3.1 ne izlaze vani.
Zadnjih par godina se organizuje i "doček" Ramazana i ukrašava se grad za taj mjesec - što je meni lično van svake pameti.
Samo ignorišu Novu Godinu.
Organizuju se razne sitne stvari za djecu - do 30.12.
I onda apsolutno ignorisanje 31.12. - osim mevluda kojeg Opština sponzoriše.
Sad su se dosjetili pa zbog zagađenog zraka proglasili stanje pripravnosti - upozoravaju ljude da od 31.12 - 3.1 ne izlaze vani.
Zadnjih par godina se organizuje i "doček" Ramazana i ukrašava se grad za taj mjesec - što je meni lično van svake pameti.
-
clio_dci120
#311 Re: Kakanj
Nadam se da neko od nadleznih iz opcine Kakanj ovo cita. Svaka vam cast za Ponijere, nedavno sam prvi put iste posjetio i zaljubio se na prvu, dok na Bjelasnici i pogotovo Vlasicu mahom kaznjavaju za parkiranje sa strane ulice, ovdje masine cak ciste snijeg i prave mjesta za parkiranje. Policija je non stop prisutna, i ne kaznjavaja kao na Vlasicu.
Dok na Vlasicu policija gleda kako samo nalijepiti kaznu za parkiranje, dotle zatvaraju oci na divljanje sa kvadovima. U isto vrijeme na Ponijerima zaustavljaju sve kvadove i kontrolisu vozacke i papire, licno vidio i cuo kako upozoravaju vozaca kvada da ne divlja, jasno govoreci sada ide opomena iduci put kazna.
Da ne govorim kako je ta ista patrola non stop obilazila lokalitet prateci da nema divljanja sa vozilima. To i jeste uloga policije, da ne govorim da im se vidi na facama da su kulturni momci za razliku od cobana na Vlasicu.
Cijene pristojne u lokalima, masine non stop ciste put, jako cisto i uredjeno.
Znaci, smatrao sam Kakanj za selendricu, ali defitivino i Vlasic i Bjelasnica imaju mnogo sta nauciti.
Sve.preporuke za izlet, upravo iz razloga koji mi se najvise svidio - svi posjetioci su normalni ljudi, nema kurcenja, nema bahacenja, bas da se mozak odmori na cistom zraku.
Sve pohvale zaista.
Nase Smetove nazalost ne mogu ni porediti sa Ponijerima, umjesto da smo mi primjer za Kakanj, bogami Kakanj postaje primjer za Zenicu, itekako...
Zaista ko god moze, deset puta su bolji nego Smetovi, pa i Vlasic, ja sam eto uvijek imao predrasude, ali ubuduce sam stalni posjetilac.
Dok na Vlasicu policija gleda kako samo nalijepiti kaznu za parkiranje, dotle zatvaraju oci na divljanje sa kvadovima. U isto vrijeme na Ponijerima zaustavljaju sve kvadove i kontrolisu vozacke i papire, licno vidio i cuo kako upozoravaju vozaca kvada da ne divlja, jasno govoreci sada ide opomena iduci put kazna.
Da ne govorim kako je ta ista patrola non stop obilazila lokalitet prateci da nema divljanja sa vozilima. To i jeste uloga policije, da ne govorim da im se vidi na facama da su kulturni momci za razliku od cobana na Vlasicu.
Cijene pristojne u lokalima, masine non stop ciste put, jako cisto i uredjeno.
Znaci, smatrao sam Kakanj za selendricu, ali defitivino i Vlasic i Bjelasnica imaju mnogo sta nauciti.
Sve.preporuke za izlet, upravo iz razloga koji mi se najvise svidio - svi posjetioci su normalni ljudi, nema kurcenja, nema bahacenja, bas da se mozak odmori na cistom zraku.
Sve pohvale zaista.
Nase Smetove nazalost ne mogu ni porediti sa Ponijerima, umjesto da smo mi primjer za Kakanj, bogami Kakanj postaje primjer za Zenicu, itekako...
Zaista ko god moze, deset puta su bolji nego Smetovi, pa i Vlasic, ja sam eto uvijek imao predrasude, ali ubuduce sam stalni posjetilac.
-
tap3ah75
#312 Re: Kakanj
Eto hvala.
Da me nisu banirali sa Opštinske FB stranice sve bi im ovo poslao što si napisao.
Ali ovo nema kurčenja i bahatosti ti ne vjerujem.
Ili si potrefio ono baš baš dobar termin
Da me nisu banirali sa Opštinske FB stranice sve bi im ovo poslao što si napisao.
Ali ovo nema kurčenja i bahatosti ti ne vjerujem.
Ili si potrefio ono baš baš dobar termin
- Chloe
- Photo mod
#313 Re: Kakanj
Little Cottage Dream - Ponijeri ... 
-
tap3ah75
#314 Re: Kakanj
Pravo mi je drago kad tako hvalite.
Neka barem neko uživa i (valjda) ostavlja lovu kod nas.
Valjda vi sve to vidite drugačijim očima nego mi lokalni.
Neka barem neko uživa i (valjda) ostavlja lovu kod nas.
Valjda vi sve to vidite drugačijim očima nego mi lokalni.
- Chloe
- Photo mod
#315 Re: Kakanj
To je individualno, svako od nas ima šta voli i gdje mu je ljepše boraviti.
Sebi sam zadala upoznavanje moje države, naše ponude, naših bogastava.
U nedostatku vremena ne mogu tempom kojim bih voljela, ali malo pomalo,
obilazim, nisam zahtjevna, prilagodljiva sam, gledam pozitivno u sve,
i zaista znam uživati u momentima i prizorima koji su nekima glupost, ništa.
Npr. u vašoj vikendici "Little Cottage Dream",
sabah i akšam uz krajolik, je nešto fantastično (planiran aBd jesenas obavezno otići ).
Ne oduševljavaju me pompozna mjesta, ona za mene uglavnom nemaju dušu samo "sjaj i svjetla",
prije biram Vlašić nego Bjelašnicu, ili Ponijere prije nego Vlašić.
Aposlutno me ne zanima šta je popularno ili "na cijeni", furam svoje sne...
Da je sve idealno, nije, treba raditi i ulagati, a vidi se ko pokušava nešto popraviti/napraviti,
a to je kod vas slučaj.
-
tap3ah75
-
tap3ah75
#317 Re: Kakanj
Znači sdp+sda banda prvo izglasa poskupljenje vodo/komunalnih usluga a onda se ovi sdpeovci iz vodokoma dosjete da pored tog poskupljenja ubace dodatno i stavku "odvoz krupnog otpada" i naplaćuju to svima.
Znači poskupe za 58% i dodaju još 1.5 KM.
+ Račun naplate po novim cijenama retroaktivno za mjesec februar iako je odluka 27.2. donešena i piše da važi od dana donošenja.
A Kakanj nikad prljaviji, smeća nema gdje nema ... ovi uređuju travu i sade cvijeće od Binga dole do malog huntića na maloj cesti.
Znači poskupe za 58% i dodaju još 1.5 KM.
+ Račun naplate po novim cijenama retroaktivno za mjesec februar iako je odluka 27.2. donešena i piše da važi od dana donošenja.
A Kakanj nikad prljaviji, smeća nema gdje nema ... ovi uređuju travu i sade cvijeće od Binga dole do malog huntića na maloj cesti.
-
tap3ah75
#318 Re: Kakanj
Samo da vas obavijestim da su na ulaz/izlaz iz grada postavili niđeneviđene ležeće policajce .... pa narode oprezno i polako - da ne sjebete avto bezveze.
- anex
- Nindža revizor
-
tap3ah75
#320 Re: Kakanj
Od Robora pa prema gradu .... pređeš most i kod škole hopalaaaaaaa
Danas pitam par profi šofera - kažu ljudi ovo nisu nigdje vidjeli.
U rangu je otvaranja kontejnera
Danas pitam par profi šofera - kažu ljudi ovo nisu nigdje vidjeli.
U rangu je otvaranja kontejnera
- anex
- Nindža revizor
#321 Re: Kakanj
haman je nekom dosadno u Kaknju
Pa kren'o redati kružne, ležeče....
Pa kren'o redati kružne, ležeče....
-
Silent.Hunter
#322 Re: Kakanj
Ima i kod osnovne MMB, kod pekare 
-
tap3ah75
#323 Re: Kakanj
Oooo komšija
Nisam išao gore ovih dana a i meni je to RČ a ne MMB
Nije mi jasno .... onaj ležeći kod Doma Zdravlja je OK a ovi su božesačuvaj.
Kao da se skupilo nas 5-6, uzeli 2 gajbe pive i ukrali valjak i kamion asfalta i napravili ovo.
-
Silent.Hunter
#324 Re: Kakanj
I jos naplatili 16000KM za to 
- anex
- Nindža revizor