Ko je od vas imao partnera druge vjere....
- cHupjahalic@
Osjecam sevesela wrote:mojne mi se izvinjavati i na zezu okretati...otkrila si se
...u neZnanju
![]()
- Fair Life
Kakvu shunku? Ovak'u?cHupjahalic@ wrote:Mislim da bi se on vise zabrin`o za ovcedanas wrote:ja kazem da si mi sumnjiva sa tom sunkomi dzehenemom
![]()
moram poslat cojeka da te regulise malo, bice da te zapostavio...![]()
![]()
![]()
, al jock: on ti ni mukajat za sunku.
![]()
![]()

-
senada
...bijeli luk je jak antiholesterotik i ima antibiotaso djelovanje... uz casicu domace loze.. te tri komponente su najbolja imunoloska prevencija za sva oboljenja, posebno plucna...flora.sa wrote:uh...sto je ovo masno...holesterol
![]()
....ali meni religija ne dozvoljava konzumiranje svinjetine, a bijeli luk ima neugodan miris a alkohol dezorijentira...
- flora.sa
ja na slici nisam vidjela bijeli luk...jedino bijelosenada wrote:...bijeli luk je jak antiholesterotik i ima antibiotaso djelovanje... uz casicu domace loze.. te tri komponente su najbolja imunoloska prevencija za sva oboljenja, posebno plucna...flora.sa wrote:uh...sto je ovo masno...holesterol
![]()
....ali meni religija ne dozvoljava konzumiranje svinjetine, a bijeli luk ima neugodan miris a alkohol dezorijentira...
- cHupjahalic@
Ne smijem se izjasnjavati dok se nas coJek ne pomoli i potvrdi svoju vjersku pripadnost.Fair Life wrote:Kakvu shunku? Ovak'u?cHupjahalic@ wrote:Mislim da bi se on vise zabrin`o za ovcedanas wrote:ja kazem da si mi sumnjiva sa tom sunkomi dzehenemom
![]()
moram poslat cojeka da te regulise malo, bice da te zapostavio...![]()
![]()
![]()
, al jock: on ti ni mukajat za sunku.
![]()
![]()
- danas
moja chupka, jal' ima dje kakav kaurin, vlah, sokac, cifut, i naravno munafikcHupjahalic@ wrote: Ne smijem se izjasnjavati dok se nas coJek ne pomoli i potvrdi svoju vjersku pripadnost.![]()
![]()
on je garant zaglavio u nasem haremicu....
-
Edit
Kad sam vidjela 15 stranica, odmah sam odustala
Druge vjere... god pojnt.
No dobro, onaj ko se deklarira kao pripadnik neke religije sigurno ce se teze odluciti za krsenje njenih pravila... ali ipak ima puno lijepih primjera i uspjesnih kombinacija oko nas.
Druge vjere... god pojnt.
No dobro, onaj ko se deklarira kao pripadnik neke religije sigurno ce se teze odluciti za krsenje njenih pravila... ali ipak ima puno lijepih primjera i uspjesnih kombinacija oko nas.
-
Semiramida
Ja jesam. Kratko.
Al' ne bih ponovila.
Prekomplikovano, majke mi.
Al' ne bih ponovila.
Prekomplikovano, majke mi.
- kriticarka_nikova
Edit wrote:"ko je od vas imao pratnera druge vjere... "
ako je ovo sarajevski forum, pitanje je - ko nije?
- danas
a ja moram da ponovim moj omiljeTi vicBECHO wrote:Ipak, Mujo je Mujo!A wrote:Tako da nevjernik Mujo sa nevjernicom Marijom ne predstavlja vjerski mjesanu vezu.
doso mali mujica kuci, pa kaze: babo ja se zaljubio!
pa u koga bolan?
u stojana!
au majku mu, pa kud bas u srbina!
-
BECHO
I ja bi mu to isto rek'o!danas wrote:a ja moram da ponovim moj omiljeTi vicBECHO wrote:Ipak, Mujo je Mujo!A wrote:Tako da nevjernik Mujo sa nevjernicom Marijom ne predstavlja vjerski mjesanu vezu.
doso mali mujica kuci, pa kaze: babo ja se zaljubio!
pa u koga bolan?
u stojana!
au majku mu, pa kud bas u srbina!
![]()
- Ahmmed
Edit wrote:"ko je od vas imao pratnera druge vjere... "
ako je ovo sarajevski forum, pitanje je - ko nije?
Edit, ako recimo, ovo pitanje postaviš na Vratniku ili Bistriku, a ja ih još uvijek smatram dijelovima Sarajeva, ovo tvoje "pitanje je -ko nije?", neće naići na razumijevanje većine onih koji žive u tim dijelovima grada
-
sasomange
Morala bi bit iz bosne, nebi volio da se ujutro budim i da mi se na engleskom obrati. Djeca mjesanih brakova su dosta opustenija i naprednija, jednostavno nemaju vremena da se opterecavaju sa tim stvarima. Ne podrzavam brakove gdje jedna strana mjenja vjeru zato sto to drugi clan zapovjeda, gdje je nesto razlog za sklapanje braka?
Mjesani brakovi nastaju, samo tad ako obadvje strane ama bas razlikuju dobro od loseg. Zato kazem da bi se ozenio za osobu koja sebe tretira bosankom. Sta nebi mogo ucinit je da se ozenim za one koje smatraju srpkinjama hrvaticama i bosnjakinjama a zive u Bosni. Nebi mi smetalo ni da se ozenim sa srbijankom il hrvaticom (kao iz hrvatske a ne iz bih). Znam jednu stvar da nebi mogo' ozenit nekoga ko nosa mjesec i zvjezdu ili krst na lancicu, il da su malo vise u religioznom smjeru. Najvaznija stvar od svih nebih nikada zenio se za zenu iz Pitarske familije, jednostavno nebi bio u stanju nekog 6 godina zezat
. Da takva veza funkcionise, trebaju dvije osobe koje nisu bas religiozno orjentisane, trebaju da zive za godisnji odmor, kino, vecere, da slusaju Montena Indexe, zajebavaju sa rajom, da vrisne jedno na drugo kad upali grijanje a otvori vrata u Januaru i tako te stvarcice.
Da dodamo zakljucak; Obadvoje moraju bit gradska raja, ako ne uspje onda jedno il eventualno obadvoje ne ispunjavaju gore navedene kriterije.
Mjesani brakovi nastaju, samo tad ako obadvje strane ama bas razlikuju dobro od loseg. Zato kazem da bi se ozenio za osobu koja sebe tretira bosankom. Sta nebi mogo ucinit je da se ozenim za one koje smatraju srpkinjama hrvaticama i bosnjakinjama a zive u Bosni. Nebi mi smetalo ni da se ozenim sa srbijankom il hrvaticom (kao iz hrvatske a ne iz bih). Znam jednu stvar da nebi mogo' ozenit nekoga ko nosa mjesec i zvjezdu ili krst na lancicu, il da su malo vise u religioznom smjeru. Najvaznija stvar od svih nebih nikada zenio se za zenu iz Pitarske familije, jednostavno nebi bio u stanju nekog 6 godina zezat
Da dodamo zakljucak; Obadvoje moraju bit gradska raja, ako ne uspje onda jedno il eventualno obadvoje ne ispunjavaju gore navedene kriterije.
- kriticarka_nikova
sasomange za kraljasasomange wrote:Morala bi bit iz bosne, nebi volio da se ujutro budim i da mi se na engleskom obrati. Djeca mjesanih brakova su dosta opustenija i naprednija, jednostavno nemaju vremena da se opterecavaju sa tim stvarima. Ne podrzavam brakove gdje jedna strana mjenja vjeru zato sto to drugi clan zapovjeda, gdje je nesto razlog za sklapanje braka?
Mjesani brakovi nastaju, samo tad ako obadvje strane ama bas razlikuju dobro od loseg. Zato kazem da bi se ozenio za osobu koja sebe tretira bosankom. Sta nebi mogo ucinit je da se ozenim za one koje smatraju srpkinjama hrvaticama i bosnjakinjama a zive u Bosni. Nebi mi smetalo ni da se ozenim sa srbijankom il hrvaticom (kao iz hrvatske a ne iz bih). Znam jednu stvar da nebi mogo' ozenit nekoga ko nosa mjesec i zvjezdu ili krst na lancicu, il da su malo vise u religioznom smjeru. Najvaznija stvar od svih nebih nikada zenio se za zenu iz Pitarske familije, jednostavno nebi bio u stanju nekog 6 godina zezat. Da takva veza funkcionise, trebaju dvije osobe koje nisu bas religiozno orjentisane, trebaju da zive za godisnji odmor, kino, vecere, da slusaju Montena Indexe, zajebavaju sa rajom, da vrisne jedno na drugo kad upali grijanje a otvori vrata u Januaru i tako te stvarcice.
-
sasomange
Blagodarim na komplimentukriticarka_nikova wrote:sasomange za kraljasasomange wrote:Morala bi bit iz bosne, nebi volio da se ujutro budim i da mi se na engleskom obrati. Djeca mjesanih brakova su dosta opustenija i naprednija, jednostavno nemaju vremena da se opterecavaju sa tim stvarima. Ne podrzavam brakove gdje jedna strana mjenja vjeru zato sto to drugi clan zapovjeda, gdje je nesto razlog za sklapanje braka?
Mjesani brakovi nastaju, samo tad ako obadvje strane ama bas razlikuju dobro od loseg. Zato kazem da bi se ozenio za osobu koja sebe tretira bosankom. Sta nebi mogo ucinit je da se ozenim za one koje smatraju srpkinjama hrvaticama i bosnjakinjama a zive u Bosni. Nebi mi smetalo ni da se ozenim sa srbijankom il hrvaticom (kao iz hrvatske a ne iz bih). Znam jednu stvar da nebi mogo' ozenit nekoga ko nosa mjesec i zvjezdu ili krst na lancicu, il da su malo vise u religioznom smjeru. Najvaznija stvar od svih nebih nikada zenio se za zenu iz Pitarske familije, jednostavno nebi bio u stanju nekog 6 godina zezat. Da takva veza funkcionise, trebaju dvije osobe koje nisu bas religiozno orjentisane, trebaju da zive za godisnji odmor, kino, vecere, da slusaju Montena Indexe, zajebavaju sa rajom, da vrisne jedno na drugo kad upali grijanje a otvori vrata u Januaru i tako te stvarcice.
- cHupjahalic@
Jes` moja @danas.danas wrote:moja chupka, jal' ima dje kakav kaurin, vlah, sokac, cifut, i naravno munafik![]()
![]()
![]()
on je garant zaglavio u nasem haremicu....![]()
![]()
nidje nijednog pravovjernog
![]()
![]()
Al` poslije procitanih 15 stranica na forumu skontala sam da ne bi bilo zgoreg probati nesto novo.
Ako nista, makar da umjesto Keme i Indexa slusa
-
mr__bosnjak
Ma nedami se citat 15 stranica pa halalite ako napisem nesto sto ste vec prezvakali ali evo da se i ja javim. Kao prvo, privatno je(hahaha jesam vas pres´o). Onda drugo ja mislim da momci vise gledaju na curi druge stvari a vjera, nacija i ostalo dolazi nekud iza. Inace nemam sta protiv. Vazno je da se vole i da mogu zajedno.
- cHupjahalic@
Komotno ubaci i jednu a i drugu varijantu u lonac i jos ako na to mozes dodati one sto (ne)jedu krmetinuEdin H. wrote:Je li se pitanje odnosi na partnera istog ili suprotnog spola?