Ko je od vas imao partnera druge vjere....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
senada

Post by senada »

jucer, danas, sutra........ i uvijek cu biti za koktel varijantu....
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

vesela wrote:mojne mi se izvinjavati i na zezu okretati 8) ...otkrila si se :D ...u neZnanju :roll: :D
Osjecam se :oops: ugrozenom. :D :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:ja kazem da si mi sumnjiva sa tom sunkom :D i dzehenemom :D
moram poslat cojeka da te regulise malo, bice da te zapostavio... :lol: :lol: :lol:
Mislim da bi se on vise zabrin`o za ovce :D :lol: , al jock: on ti ni mukajat za sunku. :D :lol: :lol:
Kakvu shunku? Ovak'u?

Image
flora.sa

Post by flora.sa »

uh...sto je ovo masno :shock: ...holesterol :roll: :D
senada

Post by senada »

flora.sa wrote:uh...sto je ovo masno :shock: ...holesterol :roll: :D
...bijeli luk je jak antiholesterotik i ima antibiotaso djelovanje... uz casicu domace loze.. te tri komponente su najbolja imunoloska prevencija za sva oboljenja, posebno plucna...

....ali meni religija ne dozvoljava konzumiranje svinjetine, a bijeli luk ima neugodan miris a alkohol dezorijentira...
flora.sa

Post by flora.sa »

senada wrote:
flora.sa wrote:uh...sto je ovo masno :shock: ...holesterol :roll: :D
...bijeli luk je jak antiholesterotik i ima antibiotaso djelovanje... uz casicu domace loze.. te tri komponente su najbolja imunoloska prevencija za sva oboljenja, posebno plucna...

....ali meni religija ne dozvoljava konzumiranje svinjetine, a bijeli luk ima neugodan miris a alkohol dezorijentira...
ja na slici nisam vidjela bijeli luk...jedino bijelo :D sto sam vidjela je sloj loja oko crvenog mesa :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Fair Life wrote:
cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:ja kazem da si mi sumnjiva sa tom sunkom :D i dzehenemom :D
moram poslat cojeka da te regulise malo, bice da te zapostavio... :lol: :lol: :lol:
Mislim da bi se on vise zabrin`o za ovce :D :lol: , al jock: on ti ni mukajat za sunku. :D :lol: :lol:
Kakvu shunku? Ovak'u?
Ne smijem se izjasnjavati dok se nas coJek ne pomoli i potvrdi svoju vjersku pripadnost. :D :lol: :lol:
danas

Post by danas »

cHupjahalic@ wrote: Ne smijem se izjasnjavati dok se nas coJek ne pomoli i potvrdi svoju vjersku pripadnost. :D :lol: :lol:
moja chupka, jal' ima dje kakav kaurin, vlah, sokac, cifut, i naravno munafik :D :D :D
on je garant zaglavio u nasem haremicu.... :lol: :lol: :lol: nidje nijednog pravovjernog :lol: :lol: :lol:
Edit

Post by Edit »

"ko je od vas imao pratnera druge vjere... "

ako je ovo sarajevski forum, pitanje je - ko nije?
Edit

Post by Edit »

Kad sam vidjela 15 stranica, odmah sam odustala :)

Druge vjere... god pojnt.
No dobro, onaj ko se deklarira kao pripadnik neke religije sigurno ce se teze odluciti za krsenje njenih pravila... ali ipak ima puno lijepih primjera i uspjesnih kombinacija oko nas.
Semiramida

Post by Semiramida »

Ja jesam. Kratko.
Al' ne bih ponovila.
Prekomplikovano, majke mi.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Edit wrote:"ko je od vas imao pratnera druge vjere... "

:lol:
BECHO

Post by BECHO »

A wrote:Tako da nevjernik Mujo sa nevjernicom Marijom ne predstavlja vjerski mjesanu vezu.
Ipak, Mujo je Mujo! :D
danas

Post by danas »

BECHO wrote:
A wrote:Tako da nevjernik Mujo sa nevjernicom Marijom ne predstavlja vjerski mjesanu vezu.
a ja moram da ponovim moj omiljeTi vic :D

doso mali mujica kuci, pa kaze: babo ja se zaljubio!
pa u koga bolan?
u stojana!
au majku mu, pa kud bas u srbina!

:lol: :-)
BECHO

Post by BECHO »

danas wrote:
BECHO wrote:
a ja moram da ponovim moj omiljeTi vic :D

doso mali mujica kuci, pa kaze: babo ja se zaljubio!
pa u koga bolan?
u stojana!
au majku mu, pa kud bas u srbina!

:lol: :-)
I ja bi mu to isto rek'o! :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Edit wrote:"ko je od vas imao pratnera druge vjere... "

Edit, ako recimo, ovo pitanje postaviš na Vratniku ili Bistriku, a ja ih još uvijek smatram dijelovima Sarajeva, ovo tvoje "pitanje je -ko nije?", neće naići na razumijevanje većine onih koji žive u tim dijelovima grada :D
sasomange

Post by sasomange »

Morala bi bit iz bosne, nebi volio da se ujutro budim i da mi se na engleskom obrati. Djeca mjesanih brakova su dosta opustenija i naprednija, jednostavno nemaju vremena da se opterecavaju sa tim stvarima. Ne podrzavam brakove gdje jedna strana mjenja vjeru zato sto to drugi clan zapovjeda, gdje je nesto razlog za sklapanje braka?
Mjesani brakovi nastaju, samo tad ako obadvje strane ama bas razlikuju dobro od loseg. Zato kazem da bi se ozenio za osobu koja sebe tretira bosankom. Sta nebi mogo ucinit je da se ozenim za one koje smatraju srpkinjama hrvaticama i bosnjakinjama a zive u Bosni. Nebi mi smetalo ni da se ozenim sa srbijankom il hrvaticom (kao iz hrvatske a ne iz bih). Znam jednu stvar da nebi mogo' ozenit nekoga ko nosa mjesec i zvjezdu ili krst na lancicu, il da su malo vise u religioznom smjeru. Najvaznija stvar od svih nebih nikada zenio se za zenu iz Pitarske familije, jednostavno nebi bio u stanju nekog 6 godina zezat :D . Da takva veza funkcionise, trebaju dvije osobe koje nisu bas religiozno orjentisane, trebaju da zive za godisnji odmor, kino, vecere, da slusaju Montena Indexe, zajebavaju sa rajom, da vrisne jedno na drugo kad upali grijanje a otvori vrata u Januaru i tako te stvarcice.
Da dodamo zakljucak; Obadvoje moraju bit gradska raja, ako ne uspje onda jedno il eventualno obadvoje ne ispunjavaju gore navedene kriterije.
sasomange

Post by sasomange »

I najvaznije od svega, obadvoje mora da su uzgajani u obdanistu Slozna Braca. kako sam samo to mogo' zaboravit
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

sasomange wrote:Morala bi bit iz bosne, nebi volio da se ujutro budim i da mi se na engleskom obrati. Djeca mjesanih brakova su dosta opustenija i naprednija, jednostavno nemaju vremena da se opterecavaju sa tim stvarima. Ne podrzavam brakove gdje jedna strana mjenja vjeru zato sto to drugi clan zapovjeda, gdje je nesto razlog za sklapanje braka?
Mjesani brakovi nastaju, samo tad ako obadvje strane ama bas razlikuju dobro od loseg. Zato kazem da bi se ozenio za osobu koja sebe tretira bosankom. Sta nebi mogo ucinit je da se ozenim za one koje smatraju srpkinjama hrvaticama i bosnjakinjama a zive u Bosni. Nebi mi smetalo ni da se ozenim sa srbijankom il hrvaticom (kao iz hrvatske a ne iz bih). Znam jednu stvar da nebi mogo' ozenit nekoga ko nosa mjesec i zvjezdu ili krst na lancicu, il da su malo vise u religioznom smjeru. Najvaznija stvar od svih nebih nikada zenio se za zenu iz Pitarske familije, jednostavno nebi bio u stanju nekog 6 godina zezat :D . Da takva veza funkcionise, trebaju dvije osobe koje nisu bas religiozno orjentisane, trebaju da zive za godisnji odmor, kino, vecere, da slusaju Montena Indexe, zajebavaju sa rajom, da vrisne jedno na drugo kad upali grijanje a otvori vrata u Januaru i tako te stvarcice.
Da dodamo zakljucak; Obadvoje moraju bit gradska raja, ako ne uspje onda jedno il eventualno obadvoje ne ispunjavaju gore navedene kriterije.
sasomange za kralja :-D
sasomange

Post by sasomange »

kriticarka_nikova wrote:
sasomange wrote:Morala bi bit iz bosne, nebi volio da se ujutro budim i da mi se na engleskom obrati. Djeca mjesanih brakova su dosta opustenija i naprednija, jednostavno nemaju vremena da se opterecavaju sa tim stvarima. Ne podrzavam brakove gdje jedna strana mjenja vjeru zato sto to drugi clan zapovjeda, gdje je nesto razlog za sklapanje braka?
sasomange za kralja :-D
Blagodarim na komplimentu :-D
spongebob

Post by spongebob »

cuj druge vjere, drugog spola :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:moja chupka, jal' ima dje kakav kaurin, vlah, sokac, cifut, i naravno munafik :D :D :D
on je garant zaglavio u nasem haremicu.... :lol: :lol: :lol: nidje nijednog pravovjernog :lol: :lol: :lol:
Jes` moja @danas. :D
Al` poslije procitanih 15 stranica na forumu skontala sam da ne bi bilo zgoreg probati nesto novo. :D :lol: :lol:
Ako nista, makar da umjesto Keme i Indexa slusa :oops: nas. :D :lol: :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma nedami se citat 15 stranica pa halalite ako napisem nesto sto ste vec prezvakali ali evo da se i ja javim. Kao prvo, privatno je(hahaha jesam vas pres´o). Onda drugo ja mislim da momci vise gledaju na curi druge stvari a vjera, nacija i ostalo dolazi nekud iza. Inace nemam sta protiv. Vazno je da se vole i da mogu zajedno.
Edin H.

Post by Edin H. »

Je li se pitanje odnosi na partnera istog ili suprotnog spola? :shock:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Edin H. wrote:Je li se pitanje odnosi na partnera istog ili suprotnog spola? :shock:
Komotno ubaci i jednu a i drugu varijantu u lonac i jos ako na to mozes dodati one sto (ne)jedu krmetinu :D skontas jesi li ili nisi bio sa "anamo njima". :D :lol: :lol:
Post Reply