Ovo citirano je pravo!anais_nin wrote:pustopoljina wrote:i ja sam tri godine...poslije veze od nekih 5 god. svasta se nesto izmijenjalo. i onda sam nekako dosla u fazu da sam umorna od razmisljanja o sebi...onda je dosao ON...i sve smo kulirali-kao,ma nije ni meni ni njemu do takvih glupostii onda paf! pa ja njega volim. ama bas ga volim. ama volim ga i kad se naljutim na njega. i tako se volimo
ali ne daj boze,da mi ga odnesu cigani cergari..sve bih za njega dala. bas bih i jahorinu pregazila bez konja
![]()
![]()
![]()
![]()
ovo tako lijepo zvuci
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#301 Re: Raskid veze
-
d2
#302 Re: Raskid veze
hvala na ukazanom povjerenju mamice papucarko, bitna je zelja, i to se racunamamica papucarka wrote:
ja da imam kakvih neudatih jaranica, sad bih tebi, d2 (hebi ga generacija) i jos jednom kolegi (prepoznat ce se
) nasla. Ali, hebi ga, nemam
![]()
-
d2
#303 Re: Raskid veze
Lilana wrote:Ja se mogu smatrati sretnom što je moj bivši na kraju ispao nečovjek, skinuo masku, izbacio sav svoj egoizam na "vidjelo" ... da nije toga bilo, vjerovatno bih čeznula, nadala se, željela budućnost sa njim. Ovako, "samo" ga volim, jer ono u šta sam se zaljubila i zbog čega sam provela godine s njim nije otišlo zajedno s njim, to je ostalo u mom srcu, na fotografijama, porukama, u glavi ...
-
life_oh_life
#304 Re: Raskid veze
cao svima, nova sam na forumu. što se tiče teme, kod mene je problem drugaciji, ja se spremam za raskid nakon dugogodisnje veze ali mi fali hrabrosti jer kad vidim sve ovo sto ste napisali...
znam da zvuci glupo ali, sve kontam popravice se nesto... bas kao sto je neko vec napisao:sad: nalazim glupa opravdanja i tako u nedogled. ne moze covjek biti pametan
- zauzeto
#305 Re: Raskid veze
Cim ti razmisljas o prekidu to je vec gotoFo.
Nego bolje danas nego sutra.
Nego bolje danas nego sutra.
-
life_oh_life
#306 Re: Raskid veze
ma svjesna sam toga, ali vjeruj da je teze otici kada zivis sa nekim. nije lako spakovati stvari i ostaviti sve (pored svega moram traziti novi stan
). nije sada nesto strasno bilo, nego vidis da to vise nije to (ili nije ni bilo), da te neko ne postuje, da te uzima zdravo za gotovo vodeci se mislju da ces zauvijek biti tu. a opet je tesko otici. jednostavno ima puno pitanja. a ipak znas sta te ceka...tuga, bol...
-
redondo72
#307 Re: Raskid veze
Simptomatično je što si post pisala u minut do dvanaest.Postao/la life_oh_life dana 16/06/2008 23:59
-
life_oh_life
#308 Re: Raskid veze
ma nisam ni skontala dok ne rece:D a sta mislis sta bi tu mogla biti sudbina, neka poruka vezano za temu ??? 
-
life_oh_life
#310 Re: Raskid veze
Kako to sama nisam sama odmah vidjela?????????????????????? Idem ja to rijesiti pa se vracam na forumredondo72 wrote:Raskidaj to odmah.
- vitamini
#311 Re: Raskid veze
kada covjek bude sretan sam sa sobom - onda je skoro spreman i da krene dalje
dok nije sretan sa sobom - srlja u novi problem
ISTINA 1000000 %. Ne može se pojaviti neko novi ko će nam riješiti sve dosadašnje probleme, frustracije, neispunjene želje. Samo onaj ko je zadovoljan sobom i ko voli sebe može biti otvoren i spreman za nove ljude, ali bez pogrešnih i nerealnih očekivanja
p.s. i moj dugogodišnji a sada već bivši, se oženio relativno brzo nakon našeg prekida. JA to smatram bijegom. Od sebe, od osjećanja, od iskušenja da me opet potraži... Ne znam koliko je sretan, jer ni dana nije bio sam , sa svojim mislima... Mislim da je takav način srljanje. Nisam protivnik brakova koji se sklope nakon 3-6 mjeseci zabavljanja, kada su u pitanju zrele ličnosti, vrlo brzo mogu ustanoviti da li imaju zajedničke želje. Ali ako se iz jedne veze uleti u drugu, a zatim odmah u brak, to je klasični BIJEG, i po meni kukavički potez. ... Ne bih ništa zamijenila za dvije godine pa čak i više koje provodim sama...i predivno se osjećam u svojoj koži
Prestala sam da tražim niti da očekujem čudo , a ako se desi jednog dana...neću bježati od toga. Samo to neću smatrati izvorom sreće, izvor je u meni.
Pozdrav svim istomišljenicima
ISTINA 1000000 %. Ne može se pojaviti neko novi ko će nam riješiti sve dosadašnje probleme, frustracije, neispunjene želje. Samo onaj ko je zadovoljan sobom i ko voli sebe može biti otvoren i spreman za nove ljude, ali bez pogrešnih i nerealnih očekivanja
p.s. i moj dugogodišnji a sada već bivši, se oženio relativno brzo nakon našeg prekida. JA to smatram bijegom. Od sebe, od osjećanja, od iskušenja da me opet potraži... Ne znam koliko je sretan, jer ni dana nije bio sam , sa svojim mislima... Mislim da je takav način srljanje. Nisam protivnik brakova koji se sklope nakon 3-6 mjeseci zabavljanja, kada su u pitanju zrele ličnosti, vrlo brzo mogu ustanoviti da li imaju zajedničke želje. Ali ako se iz jedne veze uleti u drugu, a zatim odmah u brak, to je klasični BIJEG, i po meni kukavički potez. ... Ne bih ništa zamijenila za dvije godine pa čak i više koje provodim sama...i predivno se osjećam u svojoj koži
-
La_Forge
#312 Re: Raskid veze
@vitamini - super post
@life_oh - po meni ti motivi nisu dovoljno veliki da bi u konačnom uticali na tvoju odluku, dakle pakovanje i izlazak iz zajedničkog stana i sl... na duge straze posmatrano, to je sasvim nebitno ...
a ako si već i odlučila da vezu privedeš kraju, posebno nakon nekog dužeg zabavljanja, moj ti je savjet da sve otvoreno i jasno kažeš ... koliko god to tebi ili njemu teško palo, iz iskustva pričam, jedino ispravno ...
ti neki finjaci, "ne znam ni sama", "tražim sebe..".. itd ... samo produžuju bezpotrebno agoniju .. kažeš onako kako jest i ćao ... (guzicom zatvoriš vrata jer poslije nema nazad)
@life_oh - po meni ti motivi nisu dovoljno veliki da bi u konačnom uticali na tvoju odluku, dakle pakovanje i izlazak iz zajedničkog stana i sl... na duge straze posmatrano, to je sasvim nebitno ...
a ako si već i odlučila da vezu privedeš kraju, posebno nakon nekog dužeg zabavljanja, moj ti je savjet da sve otvoreno i jasno kažeš ... koliko god to tebi ili njemu teško palo, iz iskustva pričam, jedino ispravno ...
ti neki finjaci, "ne znam ni sama", "tražim sebe..".. itd ... samo produžuju bezpotrebno agoniju .. kažeš onako kako jest i ćao ... (guzicom zatvoriš vrata jer poslije nema nazad)
-
life_oh_life
#313 Re: Raskid veze
Nije stvar samo u onom napisanom, ali kada sjednes i sve otvoreno kazes, da si primijetio da te neko ne primjecuje, da je sve bitnije od tebe, a ta osoba uvijek ali za sve uvijek ima izgovor-e onda ti laganini pop..... i pitas se da li to vrijedi. sve je to bezveze kad ti neko stalno prica kako te voli a nista ne radi da ti to dokaze...to je poenta, ne znam razumijes li me sada, jer skontah da mislis da ja to gledam na par stvariLa_Forge wrote:@vitamini - super post
- ovo_malo_duse
#314 Re: Raskid veze
2 godine veze + 2 godine braka = 4 propale godine (kad pogledam preko ramena)Bond_JaneBond wrote:Nema ti zasto biti nevjerovatno to sto se desava..Moj prvi rodjak je bio u vezi od 7 godina, samo smo cekali pozivnice za svadbu, i onda odjedanput gotovo..Nakon dvije sedmice upozna drugu djevojku, jos dvije sedmice i odluci da zeli provesti zivot s njom..La_Forge wrote:super post d2, sa većinom napisanog se slažem ...
većinu sam već čuo sa svih strana nekoliko puta ... neke zaključke doneseš uglavnom sam sa sobom na kraju puta koji si prešao ... barem sam ja takav...
možeš ti meni pričati o tome kako si bacio tri godine života nizašta, kako si sada svjesniji i u mnogo čemu pametniji ...
jedno je kad sam prođeš kroz sve to i dodđeš do zaključka - potpuno drugo kada ti neko to ispriča i da savjet ...
PS... juče sam saznao da moja planira vjenčanje ... i sad mi je nakon zadnjih pola godine sve samo smiješno ... tačno se osjećam kao lik u nekom filmu ...
čuo sam i sam 100 puta za tu varijantu - poslije duge veze, par mjeseci i zviz u brak ... ali ovo mi je tačno nevjerovatno
![]()
Zao mi je zbog tebe, al' ko zna zasto je to dobro
![]()
![]()
p.s. Na kraju ona tako preboljeva vezu s tobom..S tobom je hodala predugo,mozda se i nadala da cete ostati zajedno, a sada sa ovim novim garant misli il' sad il' nikad..
Razvod prije 3 mjeseca, ukakila mi se u zivot bukvalno...Spakvao kofere, izaso na vrata i zatvorio ih guzicom...
15 dana poslije za nepovjerovat rahat,stres na nivou, prtisak normala, ma novi zivot nova nafaka......
Prije mjesec dana upoznah nekog ko mi nakon 7 dana pokaza kako zivot moze da bude lijep, ako ga dijelis s pravom osobom....
A Ex ...nesto se nesjecam koja ono bijase ta............
- anais_nin
#315 Re: Raskid veze
vitamini wrote:kada covjek bude sretan sam sa sobom - onda je skoro spreman i da krene dalje
p.s. i moj dugogodišnji a sada već bivši, se oženio relativno brzo nakon našeg prekida. JA to smatram bijegom. Od sebe, od osjećanja, od iskušenja da me opet potraži... Ne znam koliko je sretan, jer ni dana nije bio sam , sa svojim mislima... Mislim da je takav način srljanje. Nisam protivnik brakova koji se sklope nakon 3-6 mjeseci zabavljanja, kada su u pitanju zrele ličnosti, vrlo brzo mogu ustanoviti da li imaju zajedničke želje. Ali ako se iz jedne veze uleti u drugu, a zatim odmah u brak, to je klasični BIJEG, i po meni kukavički potez. ... Ne bih ništa zamijenila za dvije godine pa čak i više koje provodim sama...i predivno se osjećam u svojoj kožiPrestala sam da tražim niti da očekujem čudo , a ako se desi jednog dana...neću bježati od toga. Samo to neću smatrati izvorom sreće, izvor je u meni.
mudro zboris
-
d2
#316 Re: Raskid veze
ah, vidi sto sam rado citirand2 wrote:kada covjek bude sretan sam sa sobom - onda je skoro spreman i da krene dalje
- Citizen-X
#317 Re: Raskid veze
Ah sto volite da kopirate vec stare Nietzche-ove fored2 wrote:ah, vidi sto sam rado citirand2 wrote:kada covjek bude sretan sam sa sobom - onda je skoro spreman i da krene dalje
- ovo_malo_duse
#318 Re: Raskid veze
Hvala.... niko mi ne rece/napisa odavno nesto bolje...kad bolje razmislim u pravu si..Bond_JaneBond wrote:Ja ovo ne kontam stvarno..Ako ti je s nekim provoditi vrijeme muchenje, zasto protraciti 2 godine na tog nekoga?
Druga stvar, ako je veza losa, zasto brak???? Nakon 3 mjeseca zrela osoba zna da li partner valja ili ne valja kao osoba, s nekima ti to bude jasno nakon 5 minuta, ili 3 dana..
@ovo_malo_dushe, mislim da ti se nije ona ukakila u zivot, valjda si se sam sebi ukakio u zivot, a sad si sretan jer si pocistio,![]()
sretno...
-
tuberan_1
#319 Re:
a kakvu ljubav ti preferises?ili samo skaces s kamena na kamen?za mene je to kurvarluk cisti...zao mi jelelic_sa wrote:ma dajte ljudi zamislite patite za jednom osobom pola godine ili godinu i umrete a zadnje vam je bilo to samo jadanje i gusenje u bolu........to je cista glupost nikad neces nikog voljeti kao nekog prije ali sad trebas prestati zivite jel???nidze veze.........svaki dan ti donosi nesto drugo tako i svaka veza.......po mom misljenju onaj koji ne krene dalje poslje mjesec haj da kazemo taj je patetican ili pateticna i ocekuje samo sazaljenje........
- Josip
#320 Re: Raskid veze
raski veze je bez veze
-
Kjajević Majko
#321 Re: Re:
Ti čekaš desetljeće da skočiš na drugi kamen?tuberan_1 wrote:a kakvu ljubav ti preferises?ili samo skaces s kamena na kamen?za mene je to kurvarluk cisti...zao mi je
-
La_Forge
#322 Re: Raskid veze
šta je raja - ima li muštuluka ... ?
jel se ko snašao, jel ko prebolio ... ?
kakva je situacija u međuvremenu ...
- Šeherzada
#323 Re: Raskid veze
Kod mene sjajna situacija.Mustuluka koliko hoces,a stari je malo stari,malo sadasnji ko ce ga znati.I navikla na ove silne raskide i pomirenjaLa_Forge wrote:šta je raja - ima li muštuluka ... ?
-
La_Forge
#324 Re: Raskid veze
ja ništa ne kontam sad ... ko je stari --- ko novi ?
ko se pomirio a ko snašao ... ???
uglavnom - ti si zadovoljna ...
- Šeherzada
#325 Re: Raskid veze
Ma no sikiriki,skontacesLa_Forge wrote:![]()
ja ništa ne kontam sad ... ko je stari --- ko novi ?
ko se pomirio a ko snašao ... ???
uglavnom - ti si zadovoljna ...