Protesti zbog poskupljenja struje!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Treba izaci na proteste 1. aprila?

da
60
81%
ne
6
8%
zaboli me, imam danas marku za kafu a za cigare cu se ogrebat'
8
11%

Total votes: 74

Edmond

Post by Edmond »

Svirao sam vam iz auta večeras :-D Vidimo se sutra. Vozdra
Edmond

Post by Edmond »

Je li to svi spavaju ili odustajemo ? :-D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Ja sam kazao na početku ........iza 15 tek mogu :oops: biti prisutan :oops:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...moj zakljucak je..nama je pravo dobro... u ovoj drzavi se kvalitetno zivi...
hajde nek neko da tacan info koliko je danas nezadovoljnika bilo...50 plafon...ali Stolac, Dostashi i ostali, svaka vam cast :)

I da, neka su nam poskupili struju, da su bar duplo i treba nam
Dosta

Post by Dosta »

zena wrote:...moj zakljucak je..nama je pravo dobro... u ovoj drzavi se kvalitetno zivi...
hajde nek neko da tacan info koliko je danas nezadovoljnika bilo...50 plafon...ali Stolac, Dostashi i ostali, svaka vam cast

:)

I da, neka su nam poskupili struju, da su bar duplo i treba nam
Znaci 50 :lol: pa dobro nezgodan je termin, ono raja izasla u petak pa spavaju dokasno danas, odmaraju :D

Ma kakav Dosta, kakve organizacije protesta, kakvo sta... Za koga.ba nek vam bude novi slogan umjesto dosta.ba

Nego ako vi koga mozete osedlati, osedlaj i jasi :-D
klif

Post by klif »

stochar wrote:Zivjeli penzioneri!!!
Ima li ikalvih informacija? Koliko se ljudi okupilo? Pricajte sa nama.
klif

Post by klif »

Hvala Stochar. Drago mi je da si ti i jos par forumasa bili tamo. Porasli ste u mojim ocima.
Dosta

Post by Dosta »

stochar wrote:Okupilo se stotinjak ljudi, uglavnom penzionera. Stolac92 je odrzhao kratak govor, podijelila se kuhana hrana, dosli svi mediji iz BiH (sedam-osam kamera, nekoliko radio stanica, skoro svi predstavnici agencija i dnevnih listova, gledajte vijesti veceras) i mislim da se za pochetak mnogo postiglo:

Ljudi su dosli, rekli sta ih brine i sta ih tisti, sad ocekujemo daljnju podrsku!!!

P.S. Neka je stid omladinu koja ce tek u maju da se uhvati za glavu kad im dodju rachuni, koja se nije odazvala. S foruma su se, koliko sam primijetio, pojavili irfan2 i zmijaIzmaj. Bez obzira na sve, idemo dalje!!!
Prvo da kazem da stvarno ne zelim da provociram, ali kako mozes u svom postu skup stotinjak penzionera proglasiti uspjesnim, te reci da se mnogo postiglo za pocetak?!

To je katastrofa... Shvati da su ljudi ovdje tokom godina tlacenja razvili jak mazohisticki poriv. Ništa ih ne pokreće... A te kamere, ljudima treba materijala, rade posao, dobiti će te par minuta u eteru i to je sve. A i da vam daju 50 sati nista se ne bi promijenilo.

Molim te objasni mi kako je to uspjesan pocetak?

P.S. Kad umjesto hrane budete dijelili molotovljeve koktele mozda vas neko saslusa
Last edited by Dosta on 01/04/2006 13:42, edited 1 time in total.
Dont Let

Post by Dont Let »

Baš smo stoka! Evo ja sama sam prolazila pored vas, ali nikako nisam našla vremena da se zaustavim i pridružim vam se. A željela sam. Očigledno ne dovoljno da nađem 5 minuta :(
klif

Post by klif »

stochar wrote:Znam da je danas tamo trebalo biti nekoliko hiljada
Smatram da drugog puta nema. Na kraju krajeva sto ljudi je sto ljudi. Sledeci put ce ih biti vise i jos vise...

Ne potcjenjujte snagu sto ljudi.
Dosta

Post by Dosta »

stochar wrote:
Dosta wrote:
stochar wrote:Okupilo se stotinjak ljudi, uglavnom penzionera. Stolac92 je odrzhao kratak govor, podijelila se kuhana hrana, dosli svi mediji iz BiH (sedam-osam kamera, nekoliko radio stanica, skoro svi predstavnici agencija i dnevnih listova, gledajte vijesti veceras) i mislim da se za pochetak mnogo postiglo:

Ljudi su dosli, rekli sta ih brine i sta ih tisti, sad ocekujemo daljnju podrsku!!!

P.S. Neka je stid omladinu koja ce tek u maju da se uhvati za glavu kad im dodju rachuni, koja se nije odazvala. S foruma su se, koliko sam primijetio, pojavili irfan2 i zmijaIzmaj. Bez obzira na sve, idemo dalje!!!
Prvo da kazem da stvarno ne zelim da provociram, ali kako mozes u svom postu skup stotinjak penzionera proglasiti uspjesnim, te da se mnogo postiglo za početak?!

To je katastrofa... Shvati da su ljudi ovdje tokom godina tlačenja razvili jak mazohistički poriv. Ništa ih ne pokreće... A te kamere, ljudima treba materijala, rade posao, dobiti će te par minuta u eteru i to je sve. A i da vam daju 50 sati nista se ne bi promijenilo.

Molim te objasni mi kako je to uspjesan pocetak?
Znam da je danas tamo trebalo biti nekoliko hiljada ljudi, ali moras znati da je u zemlji gdje su ljudi razvili taj mazohistichki poriv uspjeh sakupiti i njih 100-tinjak, pa ce se valjda na narednim protestima pojaviti vise njih. Kad ljudi veceras vide na dnevnicima da su drugi izasli da javno iskazhu svoje negodovanje i da su doprli do svih, onda ih to mozhda povuche. Faktichki, protest sa 100-tinjak ljudi jeste neuspjeh, ali kad vidis u kakvoj sredini i u kakvoj atmosferi sveopste letargije se ovo desilo, onda je veliki uspjeh!

Zbog sveopste situacije sam i dao Prijedlog za himnu... :)
Ma znam sta mislis, slazem se, samo sam rezigniran situacijom pa serem. U svakom slucaju želim vam srecu u narednim akcijama.
klif

Post by klif »

stochar wrote: Ja bar mirne duse mogu zaspati, znajuchi da sam bar nesto pokusao.
Samo da podebljam. :D

Jos jednom hvala.
Dosta

Post by Dosta »

stochar wrote:Ja bar mirne duse mogu zaspati, znajuchi da sam bar nesto pokusao.
Da si samo vidio koliko su danas okupljeni penzioneri bili zadovoljni sto su imali priliku da kazhu sta ih muchi, sta ih brine i sta im smeta. Imali su istu priliku i mladi, ali valja kafice ispijati, valja spavati do 13h.

Pa jebem mu, u svakoj NORMALNOJ zemlji studenti su ti koji iskazuju negodovanje i mijenjaju vlast, mi se, nazalost, moramo uzdati u penzionere. (Njima svaka chsat i dobro je sto su aktivni, ali je na sramotu omladine da penzioneri moraju urgirati za njih jer, nece ovo samo penzionere pogoditi, vidjecete svi kad vam dodju rachuni)
To je tek prvi racun, mnogi "racuni" koje cemo dobiti u nasem, relativno nedavno uspostavljenom, "demokratskom" sistemu tek ce da budu ispostavljeni.

Tebi svaka cast, al cuvaj se, zrtvujes se za one koji to ne zele, a zrtva bez podrske od svih nas moze napraviti samo karikature.
manijak1

Post by manijak1 »

Koliko je vidljivo iz medija i raznoraznih saopštenja jedino je FERK za ovo poskupljenje a Vlada ( u ovom slučaju FBiH) nema nadležnosti da ovu odluku promijeni ili odgodi ......ja sam rekao da ne mogu u 12 a kafice nisam ispijao već sam ........ :D :D kopao :D :D
Dakle oni su počiniteljikoji su iznad svih i zakon i instanci :oops:
Dosta

Post by Dosta »

stochar wrote:
manijak1 wrote:Koliko je vidljivo iz medija i raznoraznih saopštenja jedino je FERK za ovo poskupljenje a Vlada ( u ovom slučaju FBiH) nema nadležnosti da ovu odluku promijeni ili odgodi ......ja sam rekao da ne mogu u 12 a kafice nisam ispijao već sam ........ :D :D kopao :D :D
Dakle oni su počiniteljikoji su iznad svih i zakon i instanci :oops:
Suplja je to manijache, ne mozhe Vlada ne imati veze s poskupljenjem. Samo prabacuju lopticu s jednih na druge kako bi raji razvukli pamet i zbunili ih.
Jest razvlace pamet tacno, nekad general a sad oni, i gdje ima i gdje nema srpskog zivlja :D
Herc

Post by Herc »

Mi koji smo od decembra tu na platou smo pravo zadovoljni.Bilo je do izmedu 100 i 200 ljudi,vecinom penzionera.Neki su ljudi nazalost mislili da je prvoaprilska shala pa nisu dosli :D U svakom slucaju mi nastavljamo dalje.Za cetvrtak,6. april,planiramo ponovo izaci pred Skupstinu u 17h i vjerovatno ce biti marsh do predsjednistva,pa eto vi svi koji ste propustili da dodete danas,dodite u cetvrtak.Nakon sto ljudi vide u medijima da je ovo ozbiljno,nadam se da ce vise ljudi biti u cetvrtak.

Image
Herc

Post by Herc »

Image
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Pitanje, da li čete nastaviti sa ovim portestom ?
Herc

Post by Herc »

FortunaBela wrote:Pitanje, da li čete nastaviti sa ovim portestom ?
U cetvrtak u 17h sati ponovo ispred Skupstine povodom 6. aprila(tog datuma prije 14 godina su bile antiratne demonstracije na istom mjestu i prvi put je pucano na Sarajlije).Dakle na taj dan zelimo da podsjetimo da nam je DOSTA svih sranja koja su nam priredili politicari zadnjih 14 godina,a konkretni zahtjev koji imamo je da ukinu odluku o poskupljenju struje.Ako ne ukinu,mi nastavljamo sa demonstracijama iducu subotu i tako svake subote u 12h.Kada ukinu odluku,idemo sa zahtjevom da politicari smanje sebi plate i povecaju penzije...i tako dalje.Nastavljamo...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Sretno Vam i nemojte odustajati... :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

stochar, eto draze mi je da vidim da nas je bilo stotinu... :) menise valjda ucinilo manje ljudi...nekako mi premalo bilo...
al nejse...bice bolje, neko vice ;)
bpsang

Post by bpsang »

Nadam se da se Stolac 92 nece ljutiti zbog postiranja par fotografija.
Ali neka se zna da nas ima,uz pozdrav svima koji su danas bili a i onima koji ce tek stici...
Image
Image
Image
Image
Stolac92

Post by Stolac92 »

Nakon konsultacije sa medijima zaključeno je da je bilo oko 300 ljudi...

Ali ovo je tek početak...
boston_c

Post by boston_c »

Boga mi je danas kad sam prolazio, nešto vas malo bilo... :-? očekivao sam da će se raja naložiti pa da će biti puno...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Kome ne odgovara broj nek dođe drugi put pa nek nas broji... znam šta su rekli policajci i nepristrasni novinari... a vi svi koji danas niste došli dođite u četvrtak i subotu... a ako nećete, vama na čast....

Mi idemo dalje i mislim da je današnji protest bio odličan i uspješan... Rekli smo da je ovo samo upozorenje i samo početak...

Idemo na plato ispred Skupštine!
Post Reply