.
-
Ripicipi
- Edin H.
#302 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jeste onaj sa kapom preko usiju, premda snimak nije dugacak 5 minuta.potres_mozga wrote:Jel' to taj Brne o kojem ste bricali??
http://www.youtube.com/watch?v=yUIGkPl_VNE
na 5:05
-
Ripicipi
#303 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mislio sam 3:05 
-
CAUS-VISOKO
#304 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Procitah sve postove i niko ne spomenu Bureka. Molio bih koju o njemu i zna li ko sta je sa njim sada ? Gospodin, frajer, dasa..., iz 70-tih
-
CAUS-VISOKO
#305 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Tema jako zanimljiva a zastopala ?
-
irrelevant
#306 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
mojne ga pitat za sukija, u teškim je mukama krepo prije nekoliko mjeseci. kico i sad seta istu rutu svaki dan, ne znam hocel se ikad oporavit od gubitkaKicu vidjam bez cuke ima par mjeseci, a sve mi mrsko da ga pitam gdje je, jer ce se razvezati.Inace je za tog psa, Suki se zove, tvrdio da pripada nekoj vrsti kineskih carskih pasa koji kostaju basnoslovne sume novca, a ono avlijaner klasicni.
-
mitke_nl
#307 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
znate kad prije bea prodje ulicom isprsi se nesto tazviotika ko motika gdje li mu je buraz velimir vesa
-
mitke_nl
#308 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
zna li ko sta je sa zutim sa kosevskog brda jeben isto bio
-
mitke_nl
#309 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
zna li neko sta je sa pasom jeli jos ziv siguran sam da jos vuce onu konzervu a ratko je pravi volan i u trolejbus i u skolu doktor
-
mitke_nl
#310 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
znas li za onaj slucaju veroni gazda se ubio nije mu htio popusit kurac nixon probisvijet bio pa u teatru nacjepo sav sank za zimu trebalo mu
Shoshana wrote:Joj, kad god pomislim na Sandru i (kako li se ono zvala.... Marina?) curu mu, stomak mi se okrene.... Neki koncert u Skenderiji, a njih dvoje u dnu sale leze u vlastitoj povracotini i ljube seAtrus wrote:Piju pice za sankom u Kaktusu Sandro i Nixon. U neko doba Nixon razbi pivsku bocu, pa poce sebe da reze po licu i obrati se Sandru: "Vidi sta sebi radim, mozes zamisliti sta cu TEBI da URADIM!?" Sandro pobjegao glavom bez obzira. Bio je tu i Miroslav Corovic, odnosno Miro Coro, a kako se stvarno zvao, to ne znam. Probisvjetovi.
- ja.neron
#311 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Paša živi još uvijek u A-fazi može se ponekad viditi kod taxi štanda pred opštinom Novi Grad, a Ratko(Švrakino) ostao isti ponekad nosi štikle od svoje stare...nije se haman ništa promijenilo sa njima dvojicom i ako se sječaš Rašida isto iz Švrakina njega su strpali u Jagomir prije 3 godine.mitke_nl wrote:zna li neko sta je sa pasom jeli jos ziv siguran sam da jos vuce onu konzervu a ratko je pravi volan i u trolejbus i u skolu doktor
- 1941.
#312 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Edin H. wrote:Bobo, Bato i Spasko sa Otoke su bili takodje dragi i zanimljivi momci.
Je li istina da je Bato (Mitar) poginuo?
Bato-Mitar sa Otoke mislim da je umro od bolesti,rat proveo u ABiHBaileyS wrote: Ista stvar i sa ovim pokojnim Batom, mozda on i nije bio toliki debil ali sto su mu raja bila degenerici to je cudo jedno. Odlezali su za silovanje, naime za vrijeme olimpijade par iz Slovenije pozvonio na vrata stana na Otoci gdje su ovi debili dernecili, da pitaju za adresu. Oni ih uveli u stan, silovali curu a momka svezali za stolicu. Posto se ovaj puno bunio navodno je jedan od njih silovao i njega na kraju.
Spasko i Bobo,nedugo nakon tog poduhvata sa Slovencima brutalno pretukli milicionera ispred škole i opet odležali.
-
irenam
#313 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
-
irenam
#314 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ovde niko ne spominje Muju iz pofalica.Lik se smirijo ozenijo 3 dece.Za vreme rata bijo je strah i trepet.Pirgo je ubijen cinimi se,Pticar je u Beogradu odao se alkoholu
- exliberal
#315 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
koji mujo?....ja sam jednog znao sto je bio u policij tokom rata...i taj je zijanio na zuci......fakat neznamirenam wrote:ovde niko ne spominje Muju iz pofalica.Lik se smirijo ozenijo 3 dece.Za vreme rata bijo je strah i trepet.Pirgo je ubijen cinimi se,Pticar je u Beogradu odao se alkoholu
- Chisum
#316 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hehe... Pticar...irenam wrote:ovde niko ne spominje Muju iz pofalica.Lik se smirijo ozenijo 3 dece.Za vreme rata bijo je strah i trepet.Pirgo je ubijen cinimi se,Pticar je u Beogradu odao se alkoholu
Da u Beogradu je... odavno... valjao gudru po parkovima... krpio kraj s krajem. Sada, sta je s njim - ne znam.
Kada sam, nakon rata bio u Bg, onako "undercover"
Kaze mi, flekao se nekoj babi...
Ja ga nakon rata nisam sreo, niti znam da li je istina... ali sto se njega tice, jos mi je jedan lik o njemu rekao nesto slicno... I on je u neka doba tarapane sprzio rego (mada, opalio je i jednu dobru "smjenu" ovdje kod nas, pa mu odlazak nikada nisam uzeo za zlo)... pa ga nasao... a srodne se duse lako pronadju...
Nego, onako, usput.... svi pricaju o nekim travuljinama, dopu, njuskanju... i slicnim sranjima.... ali svi nekako presute kako su artani znali da propaljuju omladinu, a i sire... Sta je ljudi? Je l' vas to nesto stid?!
Sad mozete otvoreno... svejedno smo dosli tobe.
Last edited by Chisum on 09/11/2009 16:49, edited 3 times in total.
-
dugacki
#317 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Atrus wrote:Loseri, probisvjeti, budale, problematicni likovi. Takvih nije bilo u Sarajevu dok je Bosna bila pod Austrougarskom. Visili su po okolici. Poslije se to naselilo u grad, od zla oca, od gore matere. Bolje bi bila tema o sarajevskim ljepoticama, kao recimo sto je Aida Prohic.
-
irenam
#318 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
- Boom71
#319 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Samo da se prijavim.
Dobra je tema,ali bi mogli spomenuti i ljude koji su i na neki drugi nacin bili Face svog vremena,Grada ili kvarta.
Sticajem okolnosti,upoznao sam dosta interesantnih likova vezanih za ovu temu.
Sa Kovacica sam pa cu napisati i ja neku o tom vremenu i ljudima koji su nesto znacili u Gradu.
Evo samo da spomenem neke: Ljubo,Seno,Macak,Fako,Cola.....mozak mi zablokirao,ali polako nadoce.
Pokusavam se sjetiti vremena kad je aktuelan bio "Concert" i "Capucino" '80 tih.
E da,Momo Hala je jedan od onih sto su se stalno shibali sa Izom Spahovicem.
Bice jos kad se sjetim....Sumarski fakultet....itd.

Dobra je tema,ali bi mogli spomenuti i ljude koji su i na neki drugi nacin bili Face svog vremena,Grada ili kvarta.
Sticajem okolnosti,upoznao sam dosta interesantnih likova vezanih za ovu temu.
Sa Kovacica sam pa cu napisati i ja neku o tom vremenu i ljudima koji su nesto znacili u Gradu.
Evo samo da spomenem neke: Ljubo,Seno,Macak,Fako,Cola.....mozak mi zablokirao,ali polako nadoce.
Pokusavam se sjetiti vremena kad je aktuelan bio "Concert" i "Capucino" '80 tih.
E da,Momo Hala je jedan od onih sto su se stalno shibali sa Izom Spahovicem.
Bice jos kad se sjetim....Sumarski fakultet....itd.
- Boom71
#320 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Evo jedan prilog Nixonovoj biografiji.
Sjeca li se neko kad je Nixona izrezbario Miki Blazic,jedan od stvarno zajebanih sa gradskog asfalta,kod "Parkuse"?!
Pokojni Rato Spajic je bio bas igrac.
Celo Muco recimo.
Rahmetli Keno Banana,Mali Zulic.......
Izvinjavam se,pisem kako mi ko padne na pamet.

Sjeca li se neko kad je Nixona izrezbario Miki Blazic,jedan od stvarno zajebanih sa gradskog asfalta,kod "Parkuse"?!
Pokojni Rato Spajic je bio bas igrac.
Celo Muco recimo.
Rahmetli Keno Banana,Mali Zulic.......
Izvinjavam se,pisem kako mi ko padne na pamet.
- mrtva kokoš
#321 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
cuj Rushida strpali u Jagomir ...sjecam se jedne scen, ja bio sa jaranima i ono ponudim mu bombonu kaze necu sta je to gadroja.neron wrote:Paša živi još uvijek u A-fazi može se ponekad viditi kod taxi štanda pred opštinom Novi Grad, a Ratko(Švrakino) ostao isti ponekad nosi štikle od svoje stare...nije se haman ništa promijenilo sa njima dvojicom i ako se sječaš Rašida isto iz Švrakina njega su strpali u Jagomir prije 3 godine.mitke_nl wrote:zna li neko sta je sa pasom jeli jos ziv siguran sam da jos vuce onu konzervu a ratko je pravi volan i u trolejbus i u skolu doktor
-
bili smo sretni
#322 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vidim da ste spominjali Sinka.On je bio covjek kojeg mnogi su voljeli.Bio je drugarcina,a imao je veliko srce!Na zalost je poginuo 10.decembra 1993,na Jevrejskom groblju.Od sveg srca volio je Zvezdu i svoje Sarajevo.Za raju je ginuo,i to ga je i doslo glave.U mom srcu ce vecno ziveti!!!!
-
bili smo sretni
#323 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne znam odakle ti ta informacija da je bio ranjen.Nije sigurno,jer sam do zadnjih trenutaka bio sa njim.Nije se on igrao rata.Igrali su se Alija,Sloba i Tudzman.On je branio svoje,kao i ti tvoje.Nekako s proljeća wrote:![]()
Ma dobro, mi smo to znali i ...dopustili im da se okupljaju tamo u kafani ''Lovac''...bili su gore u Borovu selu neki.Šinik je poginuo na Jevrejskom groblju, čvaka je bacala dinamit na nas a on mu se vratio i fakticki sam sebe ubio.Nije bio pametan da shvati da mu je predhodno ranjavanje bilo isaret da se prestane igrati rata.
Bimbalo je iz Vogosce bio ...
-
bili smo sretni
#324 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da,Sinik je poginuo na Jevrejskom ali ne bas kako pojedini pricaju.Bio je Delija!Bloodflow wrote:Ja k'o da sam u vremeplov upaoje li govoriš o Aci (Aleksandru) Šiniku što je imao (a mislim da i sada ima živog) brata Mladena što je išao u građevinsku tehničku, a vidiš ako je taj nisam znao da je tako poginuo, znao sam samo da je poginuo...A Toma, valjda govorite o Veljančiću što je bio delija jer taj je poginuo u Nedžarićima?
- Bernard_Prince
#325 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mislis, Arkanov delija? Cetnik? Sumsko stvorenje koje je pucalo po Sarajevu? Ta vrsta delije? Killer?bili smo sretni wrote: Da,Sinik je poginuo na Jevrejskom ali ne bas kako pojedini pricaju.Bio je Delija!