Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Moderator: anex
-
jadran
#301 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Andrea vital - ujutro od 7 do 9 sati u pola cije i dibijes kupon 50% koji mozes dati mami kolegici...da u bilo koji termin ili dan ode esto joj je u pola cijene sisanje...duga kose standardna cijena 35-40 KM , u pola oko 20 maraka:)
-
Lounge Act
#302 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
kod nas sisanje nema veze sa duzinom kose, uvijek je 5 do 7 KM, ima samo jedna frizerka kod koje je 12 i jedan frizer kod kojeg je 17, kod svih ostalih od 5 do 7. ja godinama svoju dugu kosu sisam kod jedne frizerke, rijetko odem kome drugom, nije samo da pazi na frizuru vec pazi i na zdravlje kose, moju kosu uvijek sisa ravnim makazama (kod nekih sam nakon sisanja onim britvicama i makazama koje istanjuju vrhove, ne znam kako se zovu, znala izlaziti cini mi se gora nego sto sam usla), nikad fen ne stavlja blizu kose i ne tegli je puno, a cesto mi daje i savjete sta cu i kako cu da je prirodno njegujem kod kuce...uhh ne znam bas da bih mogla halalit 30-45 KM za sisanje 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#303 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Enisa gdje to?
Ja svoje redovno placam 30.
-
saga
#304 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ljudi, znal ko imal na dobrinji kakav jeftin frizerski salon. Ne treba mi neko umjece.
Sada se sisam na 'dvicu', znaci masinica i opali... a valja mi se sisat barem svako 15 dana. Imam neki frizerski na 5m od mog ulaza, ali 7KM mi ispadne sada puno.
Planiram i masinicu kupit, al dok se to ne desi i dok se ne izvjezbam ipak mi treba frizer.
Sada se sisam na 'dvicu', znaci masinica i opali... a valja mi se sisat barem svako 15 dana. Imam neki frizerski na 5m od mog ulaza, ali 7KM mi ispadne sada puno.
Planiram i masinicu kupit, al dok se to ne desi i dok se ne izvjezbam ipak mi treba frizer.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#305 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
samo shishanje 30 KM?ladyblue18 wrote:Enisa gdje to?![]()
- ladyblue18
#306 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Aham.plain vanilla wrote: samo shishanje 30 KM?![]()
![]()
Jbg, Sarajevo...
- bijela
#307 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
moje šišanje u Sa je 10-15 KM.
- ladyblue18
#308 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Bilo je i moje 15 dok mi nije unistio kosu, e onda sam odlucila radije ne sisati se tako cesto ali ici nekome ko zna svoj posao, pa makar to bilo i 30 KM, ali dobro ta je cijena i dijelom zbog lokacije.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#309 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
paaaa i moje je... 15 km....
plus feniranje i pranje 25
lady, gdje se ti sisas?
lady, gdje se ti sisas?
-
saga
#310 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Joj mene to feniranje vazda nerviralo. Uvijek molim da mi samo osusi kosu, dakle bez ikakve cetke icega, ali ovaj moj redovni kod kog sam isla ni da cuje. Vec cetka i ozezi. Mrzila sam tu svoju isfeniranu kosu.
A ajte ljudi, eto i ne mora dobrinja... dajte kakav jeftin frizerski
- ladyblue18
#311 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Dobro, ja pod sisanjem podrazumijevam i feniranje i pranje, da ne bude zabune.ALexis wrote:paaaa i moje je... 15 km....
![]()
lady, gdje se ti sisas?
U Beti, tj. kod Toskica.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#312 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
a ja gledam sta je to tako skupo
@saga:ja izgledam kao metla ako se ne isfeniram...
uvijek sam zavidila djevojkama kojima feniranje nije potrebno
@saga:ja izgledam kao metla ako se ne isfeniram...
uvijek sam zavidila djevojkama kojima feniranje nije potrebno
- plain vanilla
#313 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
ladyblue18 wrote:Dobro, ja pod sisanjem podrazumijevam i feniranje i pranje, da ne bude zabune.ALexis wrote:paaaa i moje je... 15 km....
![]()
lady, gdje se ti sisas?![]()
U Beti, tj. kod Toskica.
pa tako reci, mislila sam da su samo makaze 30KM
mada, meni to i dalje preskupo..ja placam 17KM u nimalo losem salonu pranje,shishanje i feniranje(peglanje)
(3+7+10)
- ALexis
#314 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
koji salon? pa to je bas jeftino
cek, sad me zbunjujes 3+7+10 je 20
cek, sad me zbunjujes 3+7+10 je 20
- plain vanilla
#315 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja sam u TZALexis wrote:koji salon? pa to je bas jeftino
ali svejedno mi se 30KM ucinilo previse samo za makaze..ovako sa svim nabrojanim, i nije toliko..ne shishamo se svaki dan
- ALexis
#316 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
eh, TZ... nas ovdje oderase 
-
Lounge Act
#317 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Tešanjladyblue18 wrote:Enisa gdje to?![]()
-
zbrnt
#318 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
meni je najjaca Nera u salonu Ena, kod Narodnog Pozorista. Zena je umjetnik...
- djulbehara
#319 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
U salonu ZigZag na Ciglanama cesto bude neki popust, sad za 8.mart je bilo u pola cijene, a mislim da jos traje akcija-feniranje 10 km neovisno o duzini kose 
- SinjaD
#320 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Šišam se na Dobrinji II, salon se zove Frizeraj; poslovni prostori odmah do pošte (salon je na spratu, gleda na sportsku dvoranu). Ja sam jako zadovoljna pa eto preporučujem.saga wrote:Joj mene to feniranje vazda nerviralo. Uvijek molim da mi samo osusi kosu, dakle bez ikakve cetke icega, ali ovaj moj redovni kod kog sam isla ni da cuje. Vec cetka i ozezi. Mrzila sam tu svoju isfeniranu kosu.
A čula sam za neki jako dobar salon iza bus stanice u Lukavici. Čini mi se da se zove Anđela. Rekoše mi da žena divno šiša i da nije skupo.
Ako je to Nera što je nekad radila na Ciglanama u jednom salonu (zabotavih naziv) moram reči da je predobra i da stvarno super radi.zbrnt wrote:meni je najjaca Nera u salonu Ena, kod Narodnog Pozorista. Zena je umjetnik...
- Alhemicarkaa
#321 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Salon Mošus (Dundee, kod Bagatele na Pofalićima) je ekstra povoljan, ja šišanje, pranje i feiranje plaćam 18 KM, dužina paž, a samo pranje i feniranje 11 i ekstra rade. Preporučila bih frizerku Irmu - cura stvarno super radi, kao da ima iskustva 20 godina, tačno zna koji omjer boja uzeti da bi potrefili nijansu koju tražiš, i uvijek ispadne baš onako kako sam htjela (meni je malo teško potrefiti). S njom je jedini problem što su zakupili prostor u Vili Park
i prebacili je tamo, i pošto je uz onu TV jedina u objektu, malo je freak-i, naročito ako idete noću 
-
zamzija
#322 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
( malo offtopic - Alhemičarkaa sviđa mi se tvoj nick
)
Mene zanima ovo: Kad nađete dobrog frizera / frizerku, da li im ikad recimo poslije nekog velikog tretmana kose tipa bojenja / pramenova / šišanja, platite i dodate neki bakšiš ? Da li je to praksa ?
Ja ponekad svojoj frizerki koja me šiša deset godina, donesem ili čokoladu za njenu djecu, ili joj uručim kesu starih časopisa koje sam pročitala ( Ljepota i Zdravlje, Gracija ... ) i imam osjećaj da se svaki put malo više potrudi baš zbog tih mojih sitnih gesti pažnje
Vidim da joj je drago, a i ja dobijem super frizuru 
Mene zanima ovo: Kad nađete dobrog frizera / frizerku, da li im ikad recimo poslije nekog velikog tretmana kose tipa bojenja / pramenova / šišanja, platite i dodate neki bakšiš ? Da li je to praksa ?
Ja ponekad svojoj frizerki koja me šiša deset godina, donesem ili čokoladu za njenu djecu, ili joj uručim kesu starih časopisa koje sam pročitala ( Ljepota i Zdravlje, Gracija ... ) i imam osjećaj da se svaki put malo više potrudi baš zbog tih mojih sitnih gesti pažnje
- SinjaD
#323 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja bakšiš ostavljam svaki put. Navika. Nije mito , majke mizamzija wrote:( malo offtopic - Alhemičarkaa sviđa mi se tvoj nick)
Ja ponekad svojoj frizerki koja me šiša deset godina, donesem ili čokoladu za njenu djecu, ili joj uručim kesu starih časopisa koje sam pročitala ( Ljepota i Zdravlje, Gracija ... ) i imam osjećaj da se svaki put malo više potrudi baš zbog tih mojih sitnih gesti pažnje![]()
Vidim da joj je drago, a i ja dobijem super frizuru
- Alhemicarkaa
#324 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
zamzija, hvala
I ja ostavljam bakšiš, uvijek, nekako mi to normalno. Ako mi je još neka učenica oprala kosu, obavezno joj marku ubacim u džep.
I ja ostavljam bakšiš, uvijek, nekako mi to normalno. Ako mi je još neka učenica oprala kosu, obavezno joj marku ubacim u džep.
- Tikvica
#325 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Znaci i dalje drzi visoke cijene. Ja sam bila zadovoljna sa njegovim sisanjem i kako me je farbao, ali kad moram subotom traziti parking, pa plati sisanje, farbanje 80KM, plati parking i jos izgubim pola dana od kako je u Starom gradu, odustanem. Sad imam frizericu u zgradi i vec 4 godine sam kod nje i pravo sam zadovoljna. Pranje, sisanje, feniranje - 18KM, a kad se farbam 45KM. Nemam gubitka vremena, a platim pola od onog sto sam prije placala kod Toskica.ladyblue18 wrote:Dobro, ja pod sisanjem podrazumijevam i feniranje i pranje, da ne bude zabune.ALexis wrote:paaaa i moje je... 15 km....
![]()
lady, gdje se ti sisas?![]()
U Beti, tj. kod Toskica.