Novi filmovi!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Shamrock

Post by Shamrock »

dijalozi su dosta dobri :)
gluma isto tako nemam nekih vecih primjedbi jedino sto me Damon nervira i onaj njegov debilni izraz lica..ali jebiga nije do njega :?
kraj je odlican ;)
P4cha

Post by P4cha »

zadnji dobar film koji sam ja gledao bio je Lonely Hearts http://www.imdb.com/title/tt0441774/
sa Travoltom, Gandolfinijem, Selmom Hayek i Jaredom Leto... Super film, bas dobar detektivski triller za pogledati, ne previse dug, dobar kraj.

The Departed sam isto gledao, ali nije mi se nesto previse svidjet, ono da kazem da sam odusevljen, mada kada se sastanu onako tri kvalitetna i priznata glumca i dobar režister film ne može da ne bude dobar. Ako nista ima dobar kraj... 8-)

Isto sam gledao Crnu Daliju, moram priznati da mi je bilo dosadno, jer stvarno dug film, a radnja isto tece nekako presporo, mada ima dobar kraj...

Sinoc je na red dosao "Vrag nosi Pradu" i moram reci da mi se svidio film, ako nista zbog glavne glumice - Anne Hathaway http://www.imdb.com/title/tt0458352/

E iducih dana na repertuaru bi trebali da budu
All The Kings Men http://www.imdb.com/title/tt0405676/,
naravno Borat, koji mi je vec kuci na DVD ali sam ga nekako ostavljalo sve do sada za pogledati, da se digne atmosfera pred praznike,
The Good Shepherd
http://www.imdb.com/title/tt0343737/

valjda ce koji valjati, puno nade polazem u sve naslove... :P
van Basten

Post by van Basten »

eh, konačno da i u Sarajevu dočekamo taj Departed u kinima
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

haraè wrote:nego jel' ko gledao APOCALYPTO, planiram sutra i ba¹ mi je drago... dal' æe mi biti kad izaðem je druga stvar
Tehnièki dobar i bez ikakve (spomena vrijedne) radnje :)
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
Zhaba wrote: Bas tako je. A gledala sam skoro neki film "The Covenant" se zove. Jedino dobro su bili sixpacks :roll:
:lol: kako je mogao biti uspjesan teen film samo da su uzeli glumce koji znaju glumiti....onaj mali glavni i nije bio tako losh (i obucen i skinut), ali radnja je bila upish zivi :D ono razvuceno pa bum bum bum, pa opet razvuceno pa bum bum bum :D i ono najsmijesnije je bilo sto su neki likovi na pocetku detaljno predstavljeni da u po frke skontas da se vise nikad nece pojaviti...very loshe :D :lol: ali vrijedilo je ako nista zbog onih scena oko bazena :D
:lol: mali mi i nije nes' dobar ali zato onaj "cupavi na motoru" uhhhhh ne smijem se ni sjetiti, nego te scene oko bazena su i bile glavna tema poslje filma :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote: :lol: mali mi i nije nes' dobar ali zato onaj "cupavi na motoru" uhhhhh ne smijem se ni sjetiti, nego te scene oko bazena su i bile glavna tema poslje filma :D
dobar je onaj dugokosi na motoru, ali meni malo previse plav :D ja volim mrke dobrice :lol: :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Planet Terror
Grindhouse
Dimension Films

Directed by Quentin Tarantino and Robert Rodriguez.

Starring Danny Trejo and John Jaratt.
http://movies.yahoo.com/feature/grindhouse.html

jos jedan njihov horor :D jaoooo

Image
three sisters

Post by three sisters »

Zhaba wrote:
anais_nin wrote:
Zhaba wrote: Bas tako je. A gledala sam skoro neki film "The Covenant" se zove. Jedino dobro su bili sixpacks :roll:
:lol: kako je mogao biti uspjesan teen film samo da su uzeli glumce koji znaju glumiti....onaj mali glavni i nije bio tako losh (i obucen i skinut), ali radnja je bila upish zivi :D ono razvuceno pa bum bum bum, pa opet razvuceno pa bum bum bum :D i ono najsmijesnije je bilo sto su neki likovi na pocetku detaljno predstavljeni da u po frke skontas da se vise nikad nece pojaviti...very loshe :D :lol: ali vrijedilo je ako nista zbog onih scena oko bazena :D
:lol: mali mi i nije nes' dobar ali zato onaj "cupavi na motoru" uhhhhh ne smijem se ni sjetiti, nego te scene oko bazena su i bile glavna tema poslje filma :D
a film je stvarno jedan od lošijih koje sam gledala, ma taj mali je maneken :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

http://www.zuti-titl.com/forum/viewtopi ... terminator

već se žale na plagijate postera :D:D:D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Between the two segments will be trailers advertising fake films. Tarantino has stated that fake trailers will be shot for a blaxploitation film, a kung fu film, a sexploitation movie and a Spaghetti Western film. Tarantino confirmed that he will be directing the trailer for the sexploitation "film" Cowgirls in Sweden
:lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

Black Christmas, 2006

Image

Blago receno KATASTROFA... :D ne trachiti vrijeme na nesto ovako loshe ni pod razno...odavno mi se nije desilo da se vise ljudi u kinu ukidalo od smijeha tokom horor filma :D sta vise da kazem :D
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
Zhaba wrote: :lol: mali mi i nije nes' dobar ali zato onaj "cupavi na motoru" uhhhhh ne smijem se ni sjetiti, nego te scene oko bazena su i bile glavna tema poslje filma :D
dobar je onaj dugokosi na motoru, ali meni malo previse plav :D ja volim mrke dobrice :lol: :D
ma da se kosa ofarbati, ali od manekena tesko muskarca stvoriti ;-)
anais_nin

Post by anais_nin »

zmijaIzmaj wrote:Planet Terror
Grindhouse
Dimension Films

Directed by Quentin Tarantino and Robert Rodriguez.

Starring Danny Trejo and John Jaratt.
http://movies.yahoo.com/feature/grindhouse.html

jos jedan njihov horor :D jaoooo

Image
ovo izgleda potencijalno odlicno :D

ja sada iscekujem ova dva (SMOKIN' ACES & 300):

Image

Image
Last edited by anais_nin on 29/12/2006 18:02, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

Zhaba wrote:
anais_nin wrote:
nemoj tako :D i manekeni su ljudi :D posebno kanadski

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Black :oops: :D :D niđe filmova novih :oops:
Zhaba

Post by Zhaba »

anais_nin wrote:
Zhaba wrote:
anais_nin wrote: dobar je onaj dugokosi na motoru, ali meni malo previse plav :D ja volim mrke dobrice :lol: :D
nemoj tako :D i manekeni su ljudi :D posebno kanadski

Image
uhhh to jedan od onih medaaaa koji se zene ne cuvaju :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

anais_nin wrote:Black Christmas, 2006

Image

Blago receno KATASTROFA... :D ne trachiti vrijeme na nesto ovako loshe ni pod razno...odavno mi se nije desilo da se vise ljudi u kinu ukidalo od smijeha tokom horor filma :D sta vise da kazem :D
to ti je rimejk
odličnog KANADSKOG horrora :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:
anais_nin wrote:Black Christmas, 2006

Image

to ti je rimejk
odličnog KANADSKOG horrora :roll:
znam Black Christmas iz 70tih :roll: ali ovo je jad jadova, sa inace totalno OK glumicama, tako da moram pretpostaviti da je do rezisera :D fakat katastrofa....
anais_nin

Post by anais_nin »

BOBBY (2006), rez. Emilio Estavez....glumacka ekipa: Anthony Hopkins, Harry Belafonte, Demi Moore, Joshua Jackson, Sharon Stone, Martin Sheen, Christian Slater...

Image

Vrlo simbolicno pogledala sam ovaj film na noc Sadamovog pogubljenja...film o ubistvu senatora Robert-a Kennedy-ija.....mada fokus filma nije samo Bobby nego i amerika 1968, price malih ljudi, njihove nade, snovi, frustracije...mada film nije bas "savrsen" filmski, vadi ga stvarno izvanredna filmska ekipa, kao i tezina politickog komentara (indirektnog) o SAD danas....mene je malkice zuljalo sto film nekako nema izgled tih kasnih 60tih, mada su kostimi, frizure itd itd sve u odgovarajucem stilu, nesto mu je malo zapelo po tom pitanju....i mada ne mogu ocima gledat onu malu Lindsey Lohan film je bio dosta interesantan za pogledat....i uz sve to podsjetnik da trenutno u svijetu nemamo vodja (lidera) vrijednih pomena [[2q]]
Last edited by anais_nin on 02/01/2007 18:38, edited 1 time in total.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Gledala ovo juce......BLOOD DIAMOND.....odlican film, ali ga definitivno ne preporucujem ljudima sa slabim zivcima.....Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou i Jennifer Connelly.....
Radnja se odvija u Sierra Leone-u za vrijeme gradjanskog rata (tacnije 1999) kako su se pobunjenici (RUF) oslanjali na ilegalnu trgovinu dijamantima kako bi financirali svoj rat, sukob koji je raselio milijune ljudi. Definitivno tezak film, ali takodje definitivno vrijedan gledanja.....

Image
three sisters

Post by three sisters »

BABEL

Tragedy strikes a married couple on vacation in the Moroccan desert, touching off an interlocking story involving six different families.

Baš je fin filmić, nadam se da ne ponavljam, vodi nekoliko paralelnih priča, ja to obožavam :-D

Image
anais_nin

Post by anais_nin »

evo jedan interesantan link za one koji vole biti u toku kad su u pitanju novi filmovi :D meni je manje vise sve sa ove liste s posterima na listi "za gledanje", osim jindabyne koji sam vec gledala i koji je dosta dobar :D

http://www.independentcritics.com/
anais_nin

Post by anais_nin »

napokon pogledala THE LAST KISS :D u stilu Garden State-a, sa isto tako jako dobrim soundtrack-om, interesantan film, ali je meni ipak talijanski orginal L'ultimo Bacio puno bolji :D Prije bih L'ultimo bacio preporucila nego THE LAST KISS :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrix wrote:
anais_nin wrote:evo jedan interesantan link za one koji vole biti u toku kad su u pitanju novi filmovi :D meni je manje vise sve sa ove liste s posterima na listi "za gledanje", osim jindabyne koji sam vec gledala i koji je dosta dobar :D

http://www.independentcritics.com/
za jindabyne sam cula najrazlicitije stavove, tako da ga pod obavezno moram gledati.

p.s. jel ko apocalypto gledao...
meni je jindabyne bio super...nimalo americki...dosta je razvucena radnja, ali pashe tempo uz pricu...i Gabriel Byrne i Laura Linney obadvoje wow...pisala sam negdje o tom filmu odmah nakon festivala :D

a imas par komentara o apocalyptu na prethodnim stranicama....meni on nije trenutno na listi filmova koje hocu da pogledam...priritetniji su mi THE GOOD SHEPHERD, THE GOOD GERMAN, NOTES ON A SCANDAL, CHILDREN OF MEN i SNOW CAKE :D a i THE PAINTED VEIL pocinje igrati ove sedmice :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrix wrote:ma ja se bojim da je apocalypto dosadan, vidim da i forumasi nisu daleko od tog misljenja :D

joj, sto volim eksploziju filmova, vec sam bila u depri jer sam pocela gledati neke stare po ko zna koji put :D

a kod nas u kino dolaze "brzinom munje" :roll:
kako god okrenes ne valja :D ovde prebrzo izlaze, i ako odmah ne zadovolje finansijski brzo ih povuku s trzista...a ljudi sve manje idu u kino jer je katastrofa skupo... karte za kino su od $11-15, ne mogu svi ljudi to sebi priustiti :D a onda zbog brzine kojom filmovi izadju pa nestanu nikad sve pogledat :lol:
Post Reply