Nova Dacia Logan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
džetro
Ovaj moj plinar je jedno 300 metara od mene. Puni normalno, na pištolj. I čini mi se da je u zadnje vrijeme u velikom poslu, jer dosta ljudi ugrađuje plin. Pogotovo ovi što voze Mercedese, desetak godina stare i one starije, ali ima ih bogami i sa Passatima, Audijima...Znaš ono, raja uzme veliko auto, ali mu trošak točiti ga, pa onda gleda uzeti još malo kreditića pa ga častiti plinom. Ljudima je važno da svakodnevno ne daju puno para na benzin, a to što je krehnuo 2.000 ili više za ugradnju plina postaje nevažno kada se razbije na rate. Subjektivan osjećaj je važniji od objektivnog. Ali, kažem, kako je krenula cijena benzina divljati, plin se svbakako isplati. I kad nestane nafte, plina će normalno u eksploataciji biti narednih 50 godina.
-
džetro
Btw, sreo sam juče popodne jednoga što je kupio Logana, stigao mu neki dan. Ugledam ga blista se, tamnoplavi, ona srednja oprema, pa mu priđem da malo porazgovaramo. Ima lik onako jedno blizu 4 banke u godinama. Inače je veli vozio Clija iz 2001. Kaže da mu je trebao veći auto, jer mu je Clio dobar, ali premali. On je onako, malo veći čovjek i nezgodan mu Clio u visinu, malena mu sjedišta i onako mora gimnasticirati kad ulazi i izlazi. I prtljažnik u Clija je ništa, nula. I htio prodati tog Clija i dići kredit, malo uštedjeti, veli, pa kupiti nešto veće. Žena nije baš bila za to, jer je njoj Clio taman, a simpatičan i lagan za voziti. A onda vidio Logana i kad je sve sračunao, na kraju nije morao Clija ni prodavati. Ostavio ga ženi, a sebi uzeo Logana. Na obični kredit ga uzeo, ali je dao 9000. u kešu, tako da ne bi trebao kredu ni osjetiti. Oba su mu auta tamno plava, s tim da mu Logan izgleda kao tata auto, a Clio kao sin, po veličini. Čovjek za Logana kaže, onako jednostavno - Reno ko Reno, jebo ga ti. Ali pravo velik.
Eto..
Eto..
-
džetro
A evo teksta iz Der Spiegela:
BESTSELLER
Dacia Logan in Frankreich bereits ausverkauft
Vor genau einer Woche startete Renault den Verkauf des Dacia Logan in Frankreich - mit durchschlagendem Erfolg: Alle dort angebotenen Autos des rumänischen Billigmodells sind bereits verkauft. In Deutschland kommt der Logan morgen auf den Markt.
Paris - Trotz der starken Nachfrage wolle Renault die Produktion vorerst nicht steigern, berichtete die französische Tageszeitung "Le Figaro". Der französische Autohersteller habe zuvor angedeutet, in diesem Jahr nur 5000 Logans verkaufen zu wollen, um den Absatz anderer Renault-Modelle nicht zu schwächen.
Prevod na Engleski:
Dacia Logan in France already sells off Exactly one week ago Renault started the sales of the Dacia Logan in France - with piercing success: All cars of the Romanian cheap model offered there are already sold. Into Germany the Logan comes tomorrow on the market. Paris - defiance of the strong demand wants not to increase Renault production for the time being, reported the French daily paper "Le Figaro". The French automaker suggested before wanting to sell in this year only 5000 logan to in order not to weaken the paragraph of other Renault models.
Dakle, u Francuskoj prva narudžba planula, a planiraju prodati u ovoj godini tek 5000 vozila, iako je potražanja ogromna očito, da ne bi sjebavali prodaju ostalih Renaultovih automobila.
BESTSELLER
Dacia Logan in Frankreich bereits ausverkauft
Vor genau einer Woche startete Renault den Verkauf des Dacia Logan in Frankreich - mit durchschlagendem Erfolg: Alle dort angebotenen Autos des rumänischen Billigmodells sind bereits verkauft. In Deutschland kommt der Logan morgen auf den Markt.
Paris - Trotz der starken Nachfrage wolle Renault die Produktion vorerst nicht steigern, berichtete die französische Tageszeitung "Le Figaro". Der französische Autohersteller habe zuvor angedeutet, in diesem Jahr nur 5000 Logans verkaufen zu wollen, um den Absatz anderer Renault-Modelle nicht zu schwächen.
Prevod na Engleski:
Dacia Logan in France already sells off Exactly one week ago Renault started the sales of the Dacia Logan in France - with piercing success: All cars of the Romanian cheap model offered there are already sold. Into Germany the Logan comes tomorrow on the market. Paris - defiance of the strong demand wants not to increase Renault production for the time being, reported the French daily paper "Le Figaro". The French automaker suggested before wanting to sell in this year only 5000 logan to in order not to weaken the paragraph of other Renault models.
Dakle, u Francuskoj prva narudžba planula, a planiraju prodati u ovoj godini tek 5000 vozila, iako je potražanja ogromna očito, da ne bi sjebavali prodaju ostalih Renaultovih automobila.
-
Sirko
Evo i ja ozbiljno planiran da ga kupim na jesen. U oktobru dolazi model sa dizel mašinom 1,5. To je ona što se ugrađuje u Megan, Scenic i Clio. Još uvijek ne znaju cijenu ali neće biti iznad 18 hiljada. Boju sam već izabrao - plava i malo bih ga sredio kao što je ovaj na slici.

-
Golfoljubac
Mislim da sam vidio ovakvog na Ilidži, spušten i na 16 cola felgama.Sirko wrote:Evo i ja ozbiljno planiran da ga kupim na jesen. U oktobru dolazi model sa dizel mašinom 1,5. To je ona što se ugrađuje u Megan, Scenic i Clio. Još uvijek ne znaju cijenu ali neće biti iznad 18 hiljada. Boju sam već izabrao - plava i malo bih ga sredio kao što je ovaj na slici.
-
BigusDickus
Je l' to Gašijev? 
-
icatenej
Ljudi, ja sam overio Logana... Imao sam koliziju sa Ladom Samarom. Ja sam pogodio njegovu stranu od vozaca malo postrance mojim branikom (male su brzine bile tako da niko nije povredjen). Rezultat:
Lada: Otisla vrata, puklo staklo na vratima, pomeren centralni stub i otislo zadnje krilo (sve u svemu kompletna vozaceva strana je totalno shebana)
Logan: NISTA!!! Ostalo malo farbe od Lade na braniku i to je sve. Branik mi nije mrdnuo ni za milimetar.
E sad, da je on mene na slican nacin dohvatio verovatno bi situacija bila obrnuta ali opet, ko god je pogledao jedan i drugi auto, nije mogao da veruje...
Napominjem da nije bila skroz moja greska (da ne mislite da sam neki napaljeni klinac), covek je izbegavao neku zardinjeru i prakticno presao na moju stranu. Dok sam ja krenuo da kocim, vec je bilo kasno. Jedino sto mi se zena istraumirala pravo i sad kaze da nece da sedne u auto sa mnom, a ja ne mogu da joj objasnim da se svasta desava na putu i da smo dobro prosli. Jebiga...
Lada: Otisla vrata, puklo staklo na vratima, pomeren centralni stub i otislo zadnje krilo (sve u svemu kompletna vozaceva strana je totalno shebana)
Logan: NISTA!!! Ostalo malo farbe od Lade na braniku i to je sve. Branik mi nije mrdnuo ni za milimetar.
E sad, da je on mene na slican nacin dohvatio verovatno bi situacija bila obrnuta ali opet, ko god je pogledao jedan i drugi auto, nije mogao da veruje...
Napominjem da nije bila skroz moja greska (da ne mislite da sam neki napaljeni klinac), covek je izbegavao neku zardinjeru i prakticno presao na moju stranu. Dok sam ja krenuo da kocim, vec je bilo kasno. Jedino sto mi se zena istraumirala pravo i sad kaze da nece da sedne u auto sa mnom, a ja ne mogu da joj objasnim da se svasta desava na putu i da smo dobro prosli. Jebiga...
-
Zadig
Ih kad bi ja od svoje zene cuo tako ljepe rijeci....Jedino sto mi se zena istraumirala pravo i sad kaze da nece da sedne u auto sa mnom,
Evo jedan vic na tu temu:
Pita sudija coeka optuzenog da je zenu gurnuo iz auta:
sudija: kada ste primjetili da vam je zena "ispala" iz auta??
vozac: kada je nastupila prijatna tisina!
-
The_Flyer2002
e to je glavnoNadir wrote:Isao sam danas u Mostar sa Loganom 1,6 i više sam nego zadovoljan.
Fino leži, udoban je i dobro vuče. A i klima dobro radi.
-
Sirko
Čuj Logan WRC!?!Golden wrote:Nažalost nema (i sigurno neće ga biti) modela Logan Sport, ali će Dacia do kraja 2006. početi ugrađivati motor 1,6 16v sa 107 KS.
A postoje i neke indicije da će s Loganom u 2007. pojaviti u WRC.
Kako bi to trebalo izgledati?
A ovako bi trebala izgledati verzija Logan Break 4x4:

-
The_Flyer2002
zasta li mu ova kuka sluzi da mi je samo znati
(druga slika - branik)
(druga slika - branik)
-
Sirko
Evo slika "opičenog" Logana.icatenej wrote:Objavljeni su rezultati Euro NCAP Crash testa za Logan-a. (testiran je u kategoriji "mali porodicni auto" u kojoj su jos izmedju ostalog i Audi A3, Peugeot 306 i 307, Fiat Brava i Stilo, Golf, Toyota Corolla itd. - ovo je bitno jer je testiran u klasi automobila koji zahtevaju vise bezbednosne standarde od npr. "malih gradskih"). Osvojio je tri zvezdice za bezbednost putnika, tri zvezdice za bezbednost dece i jednu zvezdicu za bezbednost pesaka (znaci trudite se da ne opalite pesaka Loganom jer ovaj bas i nece biti preterano srecan).
Testiran je model sa vazdusnim jastucima za vozaca i suvozaca. I u frontalnom i u bocnom sudaru grudi trpe najvece opterecenje (ali ne i alarmantno - vrednosti su u narandzastoj zoni, znaci na sredini). Veca zamerka odnosi se na dislokaciju pedala kvacila i kocnice koja nije sjajna i moze dovesti do ozbiljnije povrede stopala vozaca (sam pod se vrlo neznatno deformise sto znaci da je sasija stvarno cvrsta).
U svakom slucaju ovaj test je jedna od stvari koja ce zacepiti usta "pljuvacima" po Loganu. Tri zvezdice na NCAP testu za vozilo sa tim nivoom opreme i tom cenom je fantastican rezultat (posto u toj klasi nema ni jednog testiranog auta da nije barem duplo skuplji). To samo znaci da ako budu smatrali za shodno da ugrade bocne vazdusne zavese i recimo jastuke za kolena za nekih 1500-2000 EUR vise, napravice auto koji ce ubiti 4 ili 5 zvezdica i biti i dalje za 2-3000 EUR jeftiniji od najjeftinijih adekvatno opremljenih ostalih automobila u klasi.
Renault-u svaka cast...
Kompletan tekst na engleskom mozete naci na sledecoj adresi:
http://www.autoexpress.co.uk/crashtest/car/206/