SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
lolita_xx

#301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lolita_xx »

my favourite :)

Image

Image

Image

Image
anais_nin

#302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anais_nin »

Image
ajsela

#303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ajsela »

Jel znate gdje ima kupiti Revlon kozmetiku u Sarajevu?? Obisla sam i DM, CM, Sam shop, i nigdje nisam nasla Revlon:( Treba mi hitno da kupim puder koji su mi svi nahvalili Revlon Colorstay. Jel ga neko od vas koristio?
vitamini

#304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vitamini »

Revlon je nekada bio u CM-u, ne znam iz kojeg razloga su ga ukinuli. Bas steta. Sad imas na dva mjesta, u maloj parfimeriji u Bezistanu i u apoteci u Merkuru na Otoci. Imaju klasični color stay, ali nemaju onaj flexi color stay, koji je zaista bio pravo dobar puder. Samo se bojim da nije bio jako štetan, pa da su ga iz tog razloga povukli sa našeg tržišta.
ajsela

#305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ajsela »

Trazim ovaj Revlon ColorStay Makeup with SoftFlex for combination/oily skin. Jel ga neko koristio da mi kaze jel stvarno dobar
vitamini

#306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vitamini »

Ja sam ga koristila i stvarno je dobar. Kako ga staviš ujutro na lice, takav je do naveče, a nije skup bio, oko 25-30 KM. Nažalost, u Sarajevu ga nema nigdje kupiti. Samo obični Color Stay koji nisam koristila.
ajsela

#307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ajsela »

Steta sto ga nema u Sarajevu, bas sam pomislila da sam konacno nasla puder koji ce mi odgovarati
ajsela

#308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ajsela »

Imam uzasno masno lice i akne, ima li neki tecni puder da mi preporucite, kad vec nema ovog Revlonovog za kupiti? Please help
Michun

#309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ako se vrtis po gradu ima Revlona kupiti u parfimeriji kod pozorista - samo ne znam da li ima puder koji trazis.
A za masno lice...clinique, dior. Ne znam koliki ti je budzet.

EDIT: a uvijek mozes i na ebay http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... Categories
Fillmore

#310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Fillmore »

Pored parfimerije kod Pozorista, Revlon ima i u Mamcetu. Izbor je malo losiji, ali su cijene nize. Color stay kosta oko 21 KM, dok je kod Pozorista 23,60 KM.
lavv

#311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavv »

Sta mislite koji je bolji puder dior ili clinique? Razumije li se ko u šminku? I ja imam osjetljivo lice i moram biti oprezna. Nije mi bitna cijena, nego samo bas da je dobro i kvaliteno.
ajsela

#312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ajsela »

Vidjela sam juce u parfimeriji u VF Koreja CLINIQ puder za masnu kozu , kosta oko 56 KM, pa me interesuje jel taj neko koristio, da mi bude rezervna opcija ako ne nadjem ovaj Revlon Colorstay
Michun

#313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ja sam dugo "na Clinique". Meni se dopada jer vecina njihovih proizvoda nije ko malter na licu. To nam je svima vazno.
Opet i Avene ima pudera za problematicnu kozu pa se treba raspitati - opet kod pozorista apoteka. Jako fine tete.

Neko pitao dior ili clinique - kazu da su dior dobri puderi za suho lice.

Ma treba traziti testere prije kupovine ovako skupih stvari. Ili ako nemaju tester - bez sminke izletiti pa traziti da naneses puder i vidjeti kako ti lice taj dan reaguje.
suncica24

#314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suncica24 »

Ja koristim Deborah kremasti puder, mislim da je odlican, nije mastan i tezak za lice, a nabavila sam ga nakon sto ga je sestra, koja ima velike probleme sa kozom, bubuljice koje su prerastle u rane i ozbiljan dermatoloski i zdravstveni problem, otkrila i proslijedila otkrice.
Kosta nekih 30-tak maraka, meni bude mekana koza, nekako je prozracan, pjenast, i iako puder koristim samo kad moram, ovaj zaista preporucujem :)
lavv

#315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavv »

Je li istina da je Clinique kancerogen? Drugarica me sad isprepada.
Michun

#316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma daj - reci drugarici da ne lupa :)
Mislis da bi bio najprovadanija marka u US da ima sumnji. Konkurencija ce cudo!
Mislim da ni jedna sminka nije "zdrava" za lice ali ako vec moras koristiti onda je clinique, avene, doir, guerlain itd. super. Ko ne moze sebi prisutiti navedene marke: revlon, deborah, maybeline je sasvim OK.
Neko je spominjao Manhatan - meni je to ko djecija sminka. Mada nisam probala pa da ne lupam.
lavv

#317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavv »

Michun slazem se s tobom. I ja sam cula da je Clinique dobra sminka. Pokusat cu da mi neko donese iz US? Cula sam da je u Americi jeftinija sminka nego kod nas? Zna li iko kakve su gore cijene Clinique sminke? Nisam znala da je ova marka gore najprodavanija.
kolega

#318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

suncica24 wrote:Kosta nekih 30-tak maraka, meni bude mekana koza, nekako je prozracan, pjenast, i iako puder koristim samo kad moram, ovaj zaista preporucujem :)
... i preporucujem u kombinaciji sa ovim da se smanji unos agdali slatka u organizam :D
Michun

#319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

lavv wrote:Michun slazem se s tobom. I ja sam cula da je Clinique dobra sminka. Pokusat cu da mi neko donese iz US? Cula sam da je u Americi jeftinija sminka nego kod nas? Zna li iko kakve su gore cijene Clinique sminke? Nisam znala da je ova marka gore najprodavanija.
Imas na njihovoj web stranici cijene kad odes na US. Toliko je i u prodavnicama.
Pa kazu da je najprodavanija srednja klasa sminke. Da li lazu, nemam pojma :)
Kona__

#320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

Za kombinovanu/masnu a dehidriranu kozu je odlican Shiseido pureness (tacnije Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free)... Clinique-odlicna maskara High Impact, kao i preparativna kozmetika, sa puderima nisam bila odusevljena. To da je kancerogen je jedna od vecih gluposti koje sam cula... :D
kolega

#321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

besana wrote:3. eye liner (oliti tuš) ovo ponekad stavim, nekad ne, proizvođač nebitan, samo nek je tuš crni :faraon:
koje je debljine; da li bih ga mogao koristiti umjesto rapidografa? :D
Michun

#322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

besana - za korektor pitanje - jel onaj mastertouch koristis? ja imam groSne podocnjake tj. modroljubicaste, pa uvijek trazim bolji korektor.
Michun

#323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Hvala na info.
Ma ima taj trik - zelena ide na crveno tj. na bubuljice a crvena na neke druge...
A da mi se dokopat make up forever sminke :) Pogledaj na www
bilosto

#324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bilosto »

samo da se pohvalim da sam pred novu godinu sama sebe pocastila sa profi setom cetkica za sminku... majko moja mila! kakvo je to potpuno novo iskustvo... imam osjecaj da mobu na kapku nacrtati cvijet sa 12 latica i sa 3 liske, samo kad bih htjela (hocu reci, toliko su dobre i tako se moze biti precizan)

koristim maxfactor i loreal, no cesto uzmem i ponesto od avona ili oriflame, jer sam okruzena curama koje to prodaju, pa se povremeno nesto interesantno nadje...
anais_nin

#325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anais_nin »

Image

TRUblend MicroMinerals Translucent Finishing Veil
CoverGirl

Image

Multiple Duo Highlighting/Bronzing Blush Duo in Portofino/Malibu
Nars

Image

BeachBlush Bronzer in Coral Beach
Cargo