@gora
gora wrote:
Demokratsko,nego sta!
Upravo bi svi Bosnjaci trebali da izadju i Hrvati i ostali gradjani koji su zivjeli 1991.godine u RS i oni koji su njeno drzavljanstvo stekli u medju vremenu.
Zasto bi se to pravo ikome oduzimalo?
Pa ti ljudi u RS glasaju na izborima,oni su se skraslili u RS,vec deset ili petnaest godina zive u Srpskoj..…

SKRASILI?? Očito da ti semantika i nije jača strana, čim je za tebe SKRASILI = POZATVARALI, POPLJAČKALI, SILOVALI, PROTJERALI, POKLALI OSTATAK...
biraj riječi...
gora wrote:
Ovdje na forumu nikad kraja diskriminaciji i segregaciji…
Kome ti to dikriminaciju i segregaciju podmećeš? Ja sam se sa nekim kretenom potukao u tramvaju, jer je psovao vlašku majku čovjeku i ženi kada je čuo da su pravoslavci, i jedva živu glavu izvukao. Jesi ti kada založio svoja muda za takvu stvar? Malo zvuči nevjerovatno, jer se takve pizdarije ne dešavaju u Sarajevu, nego u tvom entitetu. Da, u tvom entitetu sam to doživio par puta, i to u SVOJOJ avliji, od strane nekog šumonje koji je kupio kuću do moje u centru grada od porodice koja je napola poklana, napola raseljena po bijelom svijetu. Kupio parama koje je zaradio pljačkajući nesrpske kuće po tvojoj miloj RS, čega se ne stidi i sam priznaje.
Šta misliš kakve bih stvari doživljavao da taj entitet postane nezavisan?
Smatraš diskriminacijom i segregacijom moj stav da takvo glasanje ne bi bilo pošteno čak i ako bi samo stanovnici po posljednjem popisu glasali, jer je pola Bošnjaka i Hrvata pobijeno, protjerano u prekookeanske zemlje i državljanstva? Nije ti to dovoljno, želio bi da dodaš još one koji su se tu "skrasili"?
gora wrote:
Sto se tice procenata Bosnjaka u RS 1991.godine pitaj Sulejmana Tihica za istinit podatak…
i
gora wrote:
Evo sta ce ti reci:
BOSNAJAKA U DANASNJOJ REPUBLICI SRPSKOJ JE PREMA POPISU IZ 1991.GODINE BILO 28% ILI OKO 400.000!
Srbi su prema tom popisu u apsolutnoj vecini ili nesto malo manje od 60 %…
Ako toliko voliš i cijeniš Tihića, glasaj za njegovu stranku...Postoje zvanične brojke iz popisa stanovništva, možeš ih lahko naći, nije nikome potreban Tihić za to.
Zbog ovog si mi pao u očima još niže nego što si već bio...mislio sam da barem koristiš istinite podatke u pogrešnom kontekstu, ali ti ni podaci nisu jača strana...
@gora
Inteligentan si i igraš se logike sa ljudima ovdje. To ti uspijeva jer si diskusiju počeo na pogrešnim temeljima. Predstavljaš se kao neko ko osuđuje zločine na svim stranama, ali te iste zločine želiš ugraditi kao potpuno normalnu stvar u polazište ove diskusije.
Kada neko spomene genocid nad nesrpskim stanovništvom počinjen u RS, ti spominješ srpske žrtve i skrećeš diskusiju. Srpske žrtve jesu relevantne, ali ne za ovu temu. Nesrpske žrtve su relevantne za ovu temu jer su njihovim uklanjanjem onemogućene pretpostavke za istinsko demokratsko glasanje na fer osnovama.
Zanima me tvoje mišljenje o slijedećim stvarima
Da li je nesrpsko stanovništvo istrijebljeno sa područja današnje RS i da li su stotine hiljada srba pridošli u RS u toku rata?
Ako je odgovor "NE" ili "NE, ALI", nemamo o čemu pričati...
Ako je odgovor "DA", to znači da je sadašnje demografsko stanje postignuto nasilnim sredstvima (nebitno s koje strane) i da je cijela jedna populacija koja bi se suprotstavila poželjnom otcjepljenju izbrisana sa tih prostora, a populacija koja želi otcjepljenje uvećala svoj broj, čime su se izgubile pretpostavke da sadašnje stanovništvo RS može i ima moralno pravo da organizuje istinsko demokratsko glasanje o tom pitanju.
Bosna i Hercegovina prije rata nije imala veće čisto etničke regije, kao neke zemlje u njenom okruženju. Sadašnje čisto etničke regije su nastale kao posljedica nasilja i ako ima Boga, nestaće brže nego što su nastale.