PETICIJA za zabranu fondacije "Bosanska piramida Sunca&

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
novalic

Post by novalic »

mIRCerka wrote:
mačak u čizmama wrote:
mIRCerka wrote: moramo prestati da odbijamo ono sto je nase...
ponavljam jos jednom, ako se nadju piramide u Visokom, sve da su od ciste balege, to je NASE i trebamo to cuvati....
imaš piramida od balege koliko hoćeš, dobro ih čuvaj :lol: :lol: :lol:
ma htjedoh napisati od govana, i vidim da sam trebala obzirom da sam pogresno protumacena...
ma neka, ko jebe Bosnu, Bosna ne moze ni pomisliti da nesto ima....
pa sta vi mislite, da su ostale bile onako otkrivene i prohodne oduvijek???
pa u samoj libiji u pustinji nedavno otkrise dva grada....potpuno sacuvana...pod pijeskom....
a sto li su oni vjerovali da imaju nesto takvo....

pitam se samo zasto ste tako kategoricni da piramida nema???
kao da ste svi rodjeni geolozi i arheolozi...

da se razumijemo, jedino sto mi smeta je sto je to u Visokom....
ne kazu dzaba NISI EKONOMISTA AKO NISI ZAVRSIO VISOCKU SKOLU...

ali me znatizelja gricka i jedva cekam da vidim da li toga ima ili nema...
jer volim da dobijem ARGUMENTE za bilo sta u sta me neko ubjedjuje...
a vi antipiramidasi do sada niste bili konkretni...

hajd vozdrica :razz:
od samoga pocetka.. afere piramida.. tek sada skontah.. da ni u jednom slucaju.. nisam stavila zajedno.. Bosnu i piramidu.. ni politicku situaciju zemlje, ni ekonomsku 8-) .. i jedino, od pocetka, prvo uzela kamaricu knjiga.. i citala o piramidama.. nikada nisam ni kontala da ce me i to jedan dan interesovati, mada me egipatske fasciniraju.. i onda. .malo prelistala.. povijest.. na nasim krajevim, cisto da se osvjezim.. pa onda.. pogledala malo.. nacin pristupa teoriji od strane.. zapocetnika.. sljedbenika i protivnika :D

i dosla do zakljucka.. da se samo u nas.. moze.. patriotskim pamfletima.. staviti u sjenu.. realno stanje...

znamo mi mirci da si ti zagovornik Bosne i bosanstva.. ali, brate, deder malo strucne literature.. pa razluci javu od zelje..

pa onda....
Last edited by novalic on 02/02/2006 11:37, edited 1 time in total.
tataratira

Post by tataratira »

rimda wrote:da mi nebi bezz shupljirali...

ko che sa mnom po 20km da imamo piramidu... :D
može, ako nađu faraona u njoj imaš još cvaju
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:imal' ko ovdje da je normalan? :roll:
Image
sl@ven

Post by sl@ven »

mIRCerka wrote:
tataratira wrote: sram tebe bilo, već si prevario nekoga i nas nagovaraš na isto
hajde da lažemo zajedno jer smo ionako moralno nekakvi pa da se prepustimo osjećajima da bi ti mogao prodati neko kamenje nekom jadniku koji pored svih čuda svijeta dođe da gleda u brdo pored Visokog
otvori fast food i guraj tripove u hamburger
buraz, nemoj biti tako negativan....sto je to neka druga gradjevina bolja i interesantnija od moguce piramide u Bosni?
zar je bosna osudjena samo na ugalj pod zemljom???
sto je to bilo ko drugi bolji od nas???
zobg takvog i slicnog odnosa nam propada sve ono na cemu ostatak svijeta zgrce pare....
na ilidzi pored tramvajskog tsajalista stoji stecak, i boli sve nas peta za to, a u Francuskoj cuvaju sobu gdje je neki Luj prnuo i shvatio s kim treba da ratuje...
moramo prestati da odbijamo ono sto je nase...
ponavljam jos jednom, ako se nadju piramide u Visokom, sve da su od ciste balege, to je NASE i trebamo to cuvati....
Hvala i prijatno :D
Nisam ja buraz nikog prevario iako tebe, a i mnoge izgleda odmah sve aludira na prevaru. Nisam prevario vec sam ZARADIO. Tri noci nisam spavo, pa ujutro na redovni poso. Radio sam na filmu o svom gradu Visokom, na filmu koji promovira da taj grad ima vec puno toga i bez piramide, a piramida je samo sansa da se iskoristi povecana paznja za Visoko.

Radio sam samooinicijativno sa svojom rajom i svojom ekipom iz Visokog (reziserom, toncem, kamermanima, sminkerom, muzicarem itd...), a zaradio sam ne samo pare nego sam zaradio mogucnost da pokazem sta znam, sto je u ovoj zemlji tesko postici.đ

A ti ako znas samo kritikovati i srat bujrum. Razmisljaj i dalje o ugledu BiH na taj nacin, a ja cu na drugi. I potpisuj peticije.

By the way, mi buraz vec imamo i ugled prevarantske drzave. Znaci, nemamo sta izgubit.
ludvig

Post by ludvig »

tataratira wrote:
sram tebe bilo, već si prevario nekoga i nas nagovaraš na isto
hajde da lažemo zajedno jer smo ionako moralno nekakvi pa da se prepustimo osjećajima da bi ti mogao prodati neko kamenje nekom jadniku koji pored svih čuda svijeta dođe da gleda u brdo pored Visokog

Haha koja ljubomora, kako mislis da je covjek prevario nekoga? Sposobnost da se zaradi se ne mora zasnivati na prevari, ako nisi znao, hajd idi cijepaj drva pa ces vidjeti kako se i posteno moze zaraditi.

I turisti nisu jadnici, jadnik si ti ocito :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ama ljudi mi svi ovdje pisemo jedni da ima, drugi da nema a treci su negdje u sredini jer ne mogu dozvoliti sebe da negiraju ili da potvrdjuju nesto o cemu nemaju pojma. U globalu nije uopste bitan Osmanagic, nije bitna piramida nego je bitan nas mentalitet koji ne dozvoljava neke nove stvari, ne dozvoljava mogucnost. Samo lud cuvjek bi sa sigurnoscu mogao reci da je Visocica piramida ali jos ludji bi rekao da nije. Ovaj prvi je otisao na Visocicu, nesto kopao, nesto istrazivao a ovi drugi su citali knjige, istorijske fakte, surfali po internetu i sa 100% tacnosti ustvrdila da tamo nema nista. Knjige mogu pisati istinu a mogu pisati i lazi pogotovo ako su istorijske cinjenice u pitanju. Ja sam ucio jednu istoriju ali moje dijete sada uci neku drukciju.
Ovi sto tvrde da nema su vjeciti opurtunisti ali nemaju dovoljno hrabrosti da recimo izadju na tu Visocicu pred TV kamerama i svojim imenom i prezimenom potvrde svoja negiranja. Evo koliko vidim "Znanje" je provaljen na nekom drugom forumu i sad mu izgleda znamo ime i prezime, naravno ako je to taj lik. Ljudi koji su potpisani na peticiji vise manje ili nisu u BiH ili nemaju veze sa BiH. Kada bi se gledao odnos onih ZA i onih PROTIV, ali ne anonimaca, puno je vise onih ZA. Jednostavno mozda samo zato sto je to nesto novo i interesantno. Zato sto dolazi iz zemlje koja je poznata najvise po krvi i patnjama i sad je to nesto drukcije. Zar nije posten prijedlog:
* Ime onoga koji tvrdi da ima piramide znamo i on se ne krije
* Imena onih koji to osporavaju ne znamo i oni se kriju, kukavicki iza svojih PC-eva.
Izvolite ovi drugi javno se konfrontirajte sa Osmanagicem i dokazite svoje tvrdnje iza kojih ce stajati vase ime i vase prezime. Posto je tema vise nego interesantna budite "vitezovi" pa ga izazovite na TV duel i to ako je moguce na samoj Visocici. Tako se stvari dokazuju a ne skrivenim kucanjima po tastaturi. Predpostavljam da ste vi isti likovi koji kuraze one sto stoje na Marin Dvoru ali tamo jos nisu nogom krocili ili isti oni sto su 92 otisli iz BiH kategoricki tvrdeci da BiH nema sansu. E pa sansa uvijek postoji pa makar bila i onih bijednih 0.1%.
Macuser

Post by Macuser »

Ama, da se mi svi, kolektivno, proglasimo da smo potomci vanzemaljaca sa Plejada (Osmanagiceva tvrdnja, svaka mu valja, nema veze sto su Plejade konstelacija, a ne planeta, kod Semira svaka igra, svaka dobija, aferim ublehasu); pa neka stranci dolaze da gledaju NAS.
hrasno38

Post by hrasno38 »

sl@ven wrote:
mIRCerka wrote:
tataratira wrote: sram tebe bilo, već si prevario nekoga i nas nagovaraš na isto
buraz, nemoj biti tako negativan....sto je to neka druga gradjevina bolja i interesantnija od moguce piramide u Bosni?
zobg takvog i slicnog odnosa nam propada sve ono na cemu ostatak svijeta zgrce pare....
na ilidzi pored tramvajskog tsajalista stoji stecak, i boli sve nas peta za to, a u Francuskoj cuvaju sobu gdje je neki Luj prnuo i shvatio s kim treba da ratuje...
Nisam ja buraz nikog prevario iako tebe, a i mnoge izgleda odmah sve aludira na prevaru. Nisam prevario vec sam ZARADIO. Tri noci nisam spavo, pa ujutro na redovni poso. Radio sam na filmu o svom gradu Visokom, na filmu koji promovira da taj grad ima vec puno toga i bez piramide, a piramida je samo sansa da se iskoristi povecana paznja za Visoko.

Radio sam samooinicijativno sa svojom rajom i svojom ekipom iz Visokog (reziserom, toncem, kamermanima, sminkerom, muzicarem itd...), a zaradio sam ne samo pare nego sam zaradio mogucnost da pokazem sta znam, sto je u ovoj zemlji tesko postici.đ

A ti ako znas samo kritikovati i srat bujrum. Razmisljaj i dalje o ugledu BiH na taj nacin, a ja cu na drugi. I potpisuj peticije.

By the way, mi buraz vec imamo i ugled prevarantske drzave. Znaci, nemamo sta izgubit.
Dzaba objasnjavas, ovi ne znaju da se uglavnom pare zaradjuju radom i trudom a ne filozofiranjem.
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote:.
Zar nije posten prijedlog:
* Ime onoga koji tvrdi da ima piramide znamo i on se ne krije
* Imena onih koji to osporavaju ne znamo i oni se kriju, kukavicki iza svojih PC-eva.
Izvolite ovi drugi javno se konfrontirajte sa Osmanagicem i dokazite svoje tvrdnje iza kojih ce stajati vase ime i vase prezime. Posto je tema vise nego interesantna budite "vitezovi" pa ga izazovite na TV duel i to ako je moguce na samoj Visocici.
Super ideja!
Ali je cijelu stvar moguce organizovati i ovdje, kad je vec toliko IP paketa potroseno oko piramide bas na ovom forumu.
Slobodna Evropa radi slicne cyber intervjue i debate vec dugo vremena.
Naravno, umjesto nickova, svi bi bili obavezni koristiti stvarna imena i prezimena!

Sta mislite?
Macuser

Post by Macuser »

Ja sam za.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sl@ven wrote:

.
jel u pitanju onaj filmic troje mladih sto upadose u piramidu, pa nadjose i suho meso i kozu???

ono mi je bilo extra majke mi, iako sam vidjela tek djelic :D:D:D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novalic wrote: od samoga pocetka.. afere piramida.. tek sada skontah.. da ni u jednom slucaju.. nisam stavila zajedno.. Bosnu i piramidu.. ni politicku situaciju zemlje, ni ekonomsku 8-) .. i jedino, od pocetka, prvo uzela kamaricu knjiga.. i citala o piramidama.. nikada nisam ni kontala da ce me i to jedan dan interesovati, mada me egipatske fasciniraju.. i onda. .malo prelistala.. povijest.. na nasim krajevim, cisto da se osvjezim.. pa onda.. pogledala malo.. nacin pristupa teoriji od strane.. zapocetnika.. sljedbenika i protivnika :D

i dosla do zakljucka.. da se samo u nas.. moze.. patriotskim pamfletima.. staviti u sjenu.. realno stanje...

znamo mi mirci da si ti zagovornik Bosne i bosanstva.. ali, brate, deder malo strucne literature.. pa razluci javu od zelje..

pa onda....
novo, o kojim strucnim knjigama govoris???

pa egipatske piramide nisu 200 godina stare...

i ko uopste pise knjige vise?

mene je rat naucio da knjigama istorije/historije/povijesti ne vjerujem slijepo...

i piramida koju mi mozda imamo ne mora biti klasicna egipatsko- faraonska piramida....mozda je to bio hambar...piramidalnog oblika...sta znas....
i hebemu, nekad davno je sve ovo bilo JEDNO JEDISNTVENO KOPNO....

ne znam samo cemu ta kategoricnost NEMA NEMA....
niko od piramidasa naforumu nije kategorican IMA IMA IMA!!!

a to sto pletem bosnu u to sve, pa STA OCEKUJETE KAKO DA NAS LJUDI GLEDAJU KAD MI SAMI SEBE SROZAVAMO BEZ I TRUNKE DOKAZA ?!?!

ko sto rekoh prosle godine, zivi bili pa vidjeli sta ima ispod zemlje....
:D
do tada, ujedajte se i pljujte i dalje :D
horoz

Post by horoz »

sl@ven wrote:
mIRCerka wrote:

Svaka cast jarane.

Steta sto ekipa peticijasa nemaju dovoljno kapaciteta da shvate sta si im napis'o
sl@ven

Post by sl@ven »

E bas taj filmic :D :D :D
ludvig

Post by ludvig »

sl@ven wrote:E bas taj filmic :D :D :D
Filmic je extra :thumbup:

Gdje se moze kupiti?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sl@ven wrote:E bas taj filmic :D :D :D
hajd pecenica....al JOJ KOZA....PRAVAAAAAA>>.....
KTK mora da je bio dobar sponzor filma :D:D:D:D reklama i po :D

ma nek nam je svima sa srecom...voljela bih da ima piramida samo da ove kategoricne malo uzdrmamo :D
a ako nema, ipak je bilo lijepo zivjeti u nadi :D

PS Koliko se sjecam, FONDACIJA je tipa DOBROVOLJNIH priloga, stoga niko vas ne tjera da donirate...
a sta cu ja uraditi sa svojim parama, to je cisto moj cejf i niciji vise...
cak ni medo ne mora znati da li sam dala para ili ne :D
Macuser

Post by Macuser »

Marvel at the pyramids on your mobile phone! Now it's easy to take Pyramids with you everywhere. The name of the game is to clear the board of cards and collect major points. To clear cards, just click those in the Pyramids that are one higher or lower than the up card in the lower deck. And always think ahead, because the fewer the moves, the higher the score.

Image

Features
Complete set of instructions
Easy, one-handed play
Familiar Yahoo! look, feel, and style
Quick start screen displays key game controls
Save and resume game anytime
ludvig

Post by ludvig »

Macuser wrote:Marvel at the pyramids on your mobile phone! Now it's easy to take Pyramids with you everywhere. The name of the game is to clear the board of cards and collect major points. To clear cards, just click those in the Pyramids that are one higher or lower than the up card in the lower deck. And always think ahead, because the fewer the moves, the higher the score.

Image

Features
Easy, one-handed play
Hvala za igru, evo i za papka filozofa jedna:

http://www.leisuresuitlarry.com/age_gat ... /main.html

Mozda dodjes pameti :lol: :lol: :lol:
Last edited by ludvig on 02/02/2006 13:54, edited 1 time in total.
hrasno38

Post by hrasno38 »

ludvig wrote:
Macuser wrote:Marvel at the pyramids on your mobile phone! Now it's easy to take Pyramids with you everywhere. The name of the game is to clear the board of cards and collect major points. To clear cards, just click those in the Pyramids that are one higher or lower than the up card in the lower deck. And always think ahead, because the fewer the moves, the higher the score.

Image

Features
Easy, one-handed play
Hvala za link, evo i za papka filozofa jedan:

http://www.leisuresuitlarry.com/age_gat ... /main.html

Mozda dodjes pameti :lol: :lol: :lol:
Ma bravo hahahaha gdje njega nadje
tataratira

Post by tataratira »

ludvig wrote:
I turisti nisu jadnici, jadnik si ti ocito :roll:
važi, a ti budi faraon :D

dajte neku normalnu ideju pa da se dogovorimo....
da preselim ja ovu moju piramidu u Visoko pa da je slikamo iz satelita
pa da pravimo razglednice...

imate već razrađenu ideju a ja piramidu dva puta i veću i bolju i već otkopana..samo mi treba podrška naroda i idemo na CNN
novalic

Post by novalic »

mirci, mores li ti ista, a da ne ubacis sta te je naucio rat..
hrasno38

Post by hrasno38 »

novalic wrote:mirci, mores li ti ista, a da ne ubacis sta te je naucio rat..
Neke skole zaboravis brzo a neke ti ostanu za cijeli zivot pogotovo one zivotne!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novalic wrote:mirci, mores li ti ista, a da ne ubacis sta te je naucio rat..
ne mogu i necu....moj sadasnji stav i razmisljanje je takvo zahvaljujuci zivotnom iskustvu, a velike promjene su se desile upravo za vrijeme rata...
tako da citanje takvih knjiga i stvari koje se navode u njima uzimam s rezervom...

hvala i prijatno... :D
Last edited by mIRCerka on 02/02/2006 14:17, edited 1 time in total.
vnn

Post by vnn »

VNN - Visochica Network News

BREAKING NEWS :: RAZBIJAJUĆI VIJESTI

VISOKO – Jutros je u Visokom svečano počeo s radom još jedan komitet u sklopu Fondacije za istraživanje bosanske piramide Sunca.

Trinaesti po redu, Komitet za drevne vibracije osnovan je nakon jučerašnje izjave ispred Fondacije, koju su prenijele sve svjetske novinske agencije: "Prema rezultatima antropološke genetike, na prostoru BiH imamo 60% potomaka Prailira (27.000 godina), 30% su potomci došljaka iz Ukrajine, a 10% su došljaci sa Bliskog i Srednjeg istoka od prije 9000 godina. Ideja o piramidama će zazvučati poznato 70% populacije i oni će je dobronamjerno podržati kada ih djelomično otkrijemo ove godine. Već sada, oni koji vibriraju pozitivno, vjerovatno se "prisjećaju" znanja svojih predaka. Piramide nisu novost za njih, odnosno nas".

Ovaj komitet bit će zadužen za mjerenje vibracija stanovništva BiH, i to, kako VNN saznaje iz pouzdanih izvora, najsavremenijim naučnim metodama grane antropologije – vibrirologije. "U poćetku će mo mijerenja vršti u Visokom i unaokolo, i to tako da će mo hodati otkuće dokuće, i metalnim viljuškama lupnit ljude po glavi, te najsavremenijima instramentima izmjeriti kako oni virbiraju“, ističe predsjednik Komiteta za drevne vibracije, dr. El Bršljaniko. On dodaje kako je veliki broj ljudi već pokazao interes da se sami prijave za ova istraživanja, te ga je jutros pred vratima zatekla jedna grupa ljudi koja nije mogla dočekati da bude opaljena viljuškom po glavi. Dr. El Bršljaniko obećao je da će VNN-u poslati prve izvještaje istraživanja čim budu gotovi i lektorirani na bosanski. (vnn)

Image
tataratira

Post by tataratira »

sl@ven wrote:

This is for my country :D

kako ti film dopušta umjetničku slobodu nisi nikoga prevario
pa ti to ne zamjeram :D
Locked