Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#301 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by VenomousV »

leo karan wrote:najgori,
dijelovi opcine stari grad i centar, memli strana pogotovo iznad tranzita
velesici
hrasno brdo
otoka
anex
svrakino
buca city

a najbolji,
gornje kosevsko brdo
dzdidikovac
kovacici
marijin dvor
ciglane
elaborisi ovo hrasno brdo molim te :D
Altsa

#302 Re:

Post by Altsa »

horns&drums wrote:Najbolji: Grbavica i Visnjik, kvartovi sa najvise zelenila u Sarajevu

Najgori: Alipasino i Dobrinja. Beton, beton samo beton. I naselilo se papaka bruka...
opste je poznato da je sva sarajevska mlada raja kupila stanove na Dobrinji a da su se papci i dikani sjorgali u centar...a sto se tice zelenila ni tu nisi u pravu ali :run:
Pasiflora

#303 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Pasiflora »

Altsa wrote:
horns&drums wrote:Najbolji: Grbavica i Visnjik, kvartovi sa najvise zelenila u Sarajevu

Najgori: Alipasino i Dobrinja. Beton, beton samo beton. I naselilo se papaka bruka...
opste je poznato da je sva sarajevska mlada raja kupila stanove na Dobrinji a da su se papci i dikani sjorgali u centar...a sto se tice zelenila ni tu nisi u pravu ali :run:
Sto se Dobrinje tice, puno ljudi u ovom gradu zivi u totalnoj zabludi.
Zelenilo, sirina, ravno - ma ljepota bozja :!: Cesto se zezam: kad bi mi neko dao stan u gradu uzela bih ga samo da ga prodam i niti slucajno ne bih odselila sa Dobrinje.
Znam lika koji toliko mrzi Dobrinju da je kupio stan u VOGOSCI :!: :?: :!: :?: Brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Sreca pa se ukusi razlikuju.
madner

#304 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by madner »

Chmoljo wrote:
madner wrote:Luzani, bivse elitno naselje komunistickih fora.
ma Ilidža je prije rata sva lijepa bila... sada terminal izgleda kao Šabac...
Pejton nikad nije bio ljep :D

Dobrinja jeste siroka, ima zelenila itd... ali one ceste su kriticne. Svaki put bi plakao kada cujem armotizer kako lupa :D
Qler

#305 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Qler »

madner wrote:
Chmoljo wrote:
madner wrote:Luzani, bivse elitno naselje komunistickih fora.
ma Ilidža je prije rata sva lijepa bila... sada terminal izgleda kao Šabac...

Dobrinja jeste siroka, ima zelenila itd... ali one ceste su kriticne. Svaki put bi plakao kada cujem armotizer kako lupa :D

Zbog ovoga je najvise i izbjegavam. Ako mi je nesto blize kroz dobrinju, ja opet idem okolo, ceste su katastrofa..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#306 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

madner wrote:

pa dobro sad... u svakom žitu ima kukolja :mrgreen:
Šešir

#307 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Šešir »

:run:
Last edited by Šešir on 18/11/2023 00:59, edited 1 time in total.
semmy

#308 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by semmy »

madner wrote:

[/quote]
zaobidjes sahtove i nista nelupa..

meni je dobrinja naj kvart u sarajevu, ima sve sto ti treba, 3 osnovne, 2 srednje skole, markte na pretek, kafica, slasticarne, pijaca, policijska stanica, 3 ambulante itc....
i sto je najbitnije zelenila i igralista za djecu na svakom cosku..
zao mi sto se preselih s dobrinje :(
madner

#309 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by madner »

Kad nema poplava :D
Ma nisu to vise sahtovi, to bi trebalo dignut cijele ceste pa posteno popravit.

Ali tacno je da je napravljenja moderno, jer da bi se smanjilo opterecenje centra prave se zasebne cijeline koje imaju sve sadrzaje.
Fossil

#310 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Fossil »

Ne znam koja su najbolja i najelitnija mjesta al znam da Boljakov, Buća najgora mjesta :D
zecko_kupuz

#311 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zecko_kupuz »

Dio Butmira (prema Hrasnici, uz Željeznicu) je mogao postati prelijepo naselje, ljepše i od Dobrinje da nije bilo divlje privatne gradnje. Ovako, brdo kuća nakalemljenih jedna na drugu, uništilo je krajolik. :sad: A Famos je još prije rata sagradio onih nekoliko slatkih zgradica uz Hrasničku cestu, ako ne griješim. Šteta. :roll:
Pasiflora

#312 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Pasiflora »

madner wrote:Kad nema poplava :D
Kakvih poplava? Na Dobrinji nema poplava.
zecko_kupuz

#313 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zecko_kupuz »

Zna li iko postoji li kod nas bilo kakav pravilnik u zakonu koji nalaže obavezno postavljanje fasade na privatni objekat ili zabranjuje ograđivanje balkona na zgradama?
Znam da su se ovi problemi spominjali i ranije, ali postoji li zakonsko uporište u svemu tome? :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#314 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

madner wrote:Kad nema poplava :D
Ma nisu to vise sahtovi, to bi trebalo dignut cijele ceste pa posteno popravit.

Ali tacno je da je napravljenja moderno, jer da bi se smanjilo opterecenje centra prave se zasebne cijeline koje imaju sve sadrzaje.
onaj dio pored pizzerie Dino je katastrofa put... podsjeti me na one u Australiji,izbrazdane bujicom... ali opet kažem, djetinjstvo je ljepše u ovim naseljima (Dobrinja, AP), ono, komotnije.

i što semmy reče, blizina škole je nevjerovatna... ja sa balkona svog čujem zvono za početak nastave. i srednja i osnovna. :mrgreen: ukoliko još imaš sreće, pa su komšije koje te okružuju koliko toliko normalni ljudi, kao kod mene (ne ureklo se), a pogotovo oni sa kojima dijelim zajednički hodnik... idealno je.

ali evo, isto iz prve ruke, stari mi je penzioner, i vjerujte mi, radije bi imao kuću u tom Buća Potoku ili Boljakovu, nego ovdje stan na AP... :)
adnan_hz

#315 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by adnan_hz »

meni je do osnovne trebalo laganim hodom tacno 15 sekundi. Ako potrcim eto me za 5 sekundi... :D
TheWatcher

#316 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by TheWatcher »

Ch Willa The best :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#317 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja koji sam rođen u ovom selu zvano Sarajevo, apsolutno nemam averzije prema bilo kojem dijelu grad. Zivio sam od Bistrika (rano djetinstvo), Aneksa, pa preko Dobrinje, Grbavice, Ciglana i na kraju se skrasio u Velesicima (ko zna). Inostranstvo necu spominjati. Dom je tamo gdje se osjecas lijepo i to je ono sto sam naucio. Obicno najgore stvari su mi se desavala u tzv. "elitnim" naseljima a najbolja iskustva imam u naselju kojeg od milja zovu VelUšići. Smijem se grohotom ljudima koji su Sarajevo otkrili 92' godine i koji se nesto "upinju" da zive u centru (tamo gdje guma gori) :D i u "elitnim" naseljima. :lol:
ljubav_aha

#318 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

paprica29 wrote:aerodromsko naselje je bez premca, bar za ljude s malom dijecom :oops:
hm,ilegalana gradnja napredovala :D
smoki_choko

#319 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by smoki_choko »

leo karan wrote:najgori,
dijelovi opcine stari grad i centar, memli strana pogotovo iznad tranzita
velesici
hrasno brdo
otoka
anex
svrakino
buca city

a najbolji,
gornje kosevsko brdo
dzdidikovac
kovacici
marijin dvor
ciglane
po cemu su to velesici najgori. jesi to zivio u svim ovim naseljima pa nam iz iskustva govoris
semmy

#320 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by semmy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Smijem se grohotom ljudima koji su Sarajevo otkrili 92' godine i koji se nesto "upinju" da zive u centru (tamo gdje guma gori) :D i u "elitnim" naseljima. :lol:
:thumbup: :thumbup:
Corto Maltese

#321 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Corto Maltese »

s_bjelava wrote:Dio grada koji ti je najdrazi je automatski i najbolji, naravno. Svi smo mi vrlo subjektivni u tom pogledu.
Za mene - Bjelave :D , Visnjik, Breka, Mejtas, Dzidzikovac.

Mozda i Kosevo, samo da nije onog "mrskog" stadiona tamo :D
Subjektivno? Ne bih rekao. Nisu slučajno prve stambene vile nikle na sjevernim padinama, i nisu Austrijanci iz čista mira izgradili nekoliko bolnica na potezu Koševo-Višnjik-Podhrastovi. Taj dio je oduvijek bio na glasu kao zračna banja sa najvećim brojem sunčanih sati i najnižom stopom vlažnosti i dnevnim svjetlom koje traje bar pola sata duže nego na kontra padini. U Sarajevu kraće žive oni koji stanuju na nadmorskoj visini nižoj od ganićeve vile, kao i oni koji su na južnoj strani Miljacke.
ssmmiilleeyy

#322 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ssmmiilleeyy »

Ako neko zna gdje su Mladjani :-D

To je Elitno naselje odmah do Alipasina C faze a sve gospoda pravo Bogatasko naselje :-D

i jos ima ono dole naselje na Ilidzi ono sto je bas ravnica a 10 min pjehe od Aleje

Eh tu su kuce bogatasa :-D :D

Stanovi su mi ok dok je u blizini tramvaj ili trola :D al opet kada tad cujes kad komsija pusti vodu u WC ili kad zakiva daske u po noci

Kuca u Ravnici i na mjestu je daleko isplatnija od stana u Ferhadiji :D

Bar je meni tako
zonbirile

#323 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zonbirile »

svako ima svoj ukus,a o njima ne treba raspravljati.Mislim da cijene nekretnina su jasan pokazatelj pogodnosti nekih kvartova.Sem toga,kriminal,narkomanija i sl. su karakteristka upravo nekih od kvartova.Na Zapadu se već po adresi zna koliko zarađuješ,odnosno tvoje mogućnosti.Pogrešno se to tumači elitizmom.Najbolje mi je rekao poznanik na upit kako mu je u Americi-jebeno,njegovo dijete jedini bijelac u školi.Rasizam.Ni slučajno,vrijednostna segregacija,nedostatak novca za stanovanje u boljem kvartu.Kod nas nije tako i teško će do toga doći,ali sječam se da su neki kvartovi imali nadimke Sadaka siti,Katanga i sl.
frngla

#324 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by frngla »

ssmmiilleeyy wrote:Stanovi su mi ok dok je u blizini tramvaj ili trola :D al opet kada tad cujes kad komsija pusti vodu u WC ili kad zakiva daske u po noci

Kuca u Ravnici i na mjestu je daleko isplatnija od stana u Ferhadiji :D

ps daske se inace kuju po kucama, u stanu nemas potrebe da kujes daske, pogotovo u po noci :), a smatram da je 100 puta gore kada ti komsija iz kuce do tebe upali motorku drva da nareze, ili da ih sjekirom nalupa, nego da cujem komsiju koji je pustio vodu u wc-u :)
madner

#325 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by madner »

Covjek je mislio na nocno kucanje, u cilju poboljsanja nataliteta :wink:
Post Reply