Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...

Post Reply
pravimjernik

Post by pravimjernik »

uh jes se zakuhalo ovdje-evo malo da se nasmijete (a i kad ste oko kompetentnosti zapeli)

Image

diplomci 4-godišnjeg studija odsjek za geodeziju građevinsk fakultet Sarajevo. (iz časopisa geodetski glasnik 37 ,decembar 2003.god)
RB = r.br. unutar odsjeka
BI = br. indexa
GU = godina upisa (septembar)
DD = datum diplomiranja

nemojte na terzu! čovjek pozna geodeziju bolje neg iko -utvđivao je gradivo na četverogodišnjem studiju punih osam godina! nakon što ga je utvrdio diplomirao je s 6,8 :lol:
wanderer

Post by wanderer »

Vodenjak wrote:
wanderer wrote:
umro je mostar wrote: ako neko ima zasluge ne znaci da ga je bog dao za sve, pa tako i da kao ljekar tumachi ustav zemlje.
Moke, koja ono bi Zlajina struka? :-) A rahmetli Tiletova profesija? Pa zasluge? :-)

Zasto nisi ovako energican i u diskusijama o njihovom liku i djelu?
Od 18. novembra 1990. u BiH je na sceni demokratija koja je smjenila diktaturu koju je uveo "Tile"...

O njegovim zaslugama u poredjenju sa "doktoricinim" mozemo koliko hoces...
AKO hoces!
Vodenjak, cini mi se da je gornji post ipak upucen Moketu, a on zna zasto. :wink:

Sto se tice diskusija s tobom po bilo kojoj postavci (cak i onoj gdje bi se na kraju mozda slozili), moram priznati da ipak nisam zainteresiran. Bez uvrede.
Prenj

Post by Prenj »

water wrote:Polako se rasplinjavate. Ne radi se o tome da raznorazni idioti su politicari, ne radi se otome da su lopovi prepredenjaci; 90% politicara u cijelom svijetu su takvi. Ne radi se o tome da masinbravar moze postati lider (hvala muha), sve to ima u cijelom svijetu. Najbolji primjer je USA gdje je predsjednik najmocnije drzave na svijetu frajer koji ne zna maternji jezik, ali niko nigdje, barem ne u drzavi koja bi voljela da je shvataju za ozbiljno ne postavlja za sudiju USTAVNOG SUDA nekoga koje apsolutno nekompetentna, neko ko nema apsolutno nikakav trag u tumacenju ustavne prakse. Zato ohladite; nabijem i Zlaju i Bakira i koga ne to su politicke igre. Ovdje se radi o zalosnoj nekompetentnosti.

Kao kad bi za selektora nogometne reprezentacije Brazila izabrali komsiju Hameta koji je trenirao u juniora Vrbanjuse, i svake nedjelje igra pomalo sa rajom. Stoga ne mogu da imam nikakav respekt za direktoricu ocne klinike koja brani izbor nekoga u njoj totalno nepoznatoj struci. Mars na svoju kliniku i u svoju partiju.
Nista ni dodati ni oduzeti ovom komentaru.
U ovome je sva sustina.
vryzas

#304 Re: Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...

Post by vryzas »

Prenj wrote:sudiju Ustavnog suda .... upravo javili na radiju.
cistacica iz tuzle :D :-) :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wanderer wrote:
Sto se tice diskusija s tobom po bilo kojoj postavci (cak i onoj gdje bi se na kraju mozda slozili), moram priznati da ipak nisam zainteresiran. Bez uvrede.
Ne bih ni ja bio zainteresiran da sam na tvom mjestu! :D

Nema uvrede! 8-)
foucault

Post by foucault »

Žalosno je što SDP nije u stanju čak ni u situaciji gdje je javnost apsolutno na njihovoj strani kao u slučaju Palavrić, da u emisiju pošalje čovjeka koji je u stanju normalno raspravljat. Onaj Zukan je dno dna.

Još je žalosnije što sutkinju Jašarspahić i sudiju Begića, koji su također bili kandidati niko ne spominje, već se rasprava svodi na to je li Trnka bolji od Seade, a oboje su eksponenti iste političke opcije.
muha_sa

Post by muha_sa »

Evo gledam reprizu na tv Vogošća-----jest ova doktorica grlata aaaaaaaaaa.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

foucault wrote:Žalosno je što SDP nije u stanju čak ni u situaciji gdje je javnost apsolutno na njihovoj strani kao u slučaju Palavrić, da u emisiju pošalje čovjeka koji je u stanju normalno raspravljat. Onaj Zukan je dno dna.
Jeste to zalosno. Doduse, nije bas dno dna, ali je tip bio totalno los izbor ...
foucault wrote: Još je žalosnije što sutkinju Jašarspahić i sudiju Begića, koji su također bili kandidati niko ne spominje, već se rasprava svodi na to je li Trnka bolji od Seade, a oboje su eksponenti iste političke opcije.
U pravu si. S tom razlikom da je Seada u ovom slucaju dno dna...
pravimjernik

Post by pravimjernik »

hmm nešto ne štima: u svojoj oficijelnoj biografiji na
http://www.vijeceministara.gov.ba/bosan ... index.php#

terza je naveo kako je diplomirao 1986.god. dakle 2 godine prije ovog gore. :?

Znal ko ima li načina da se provjeri biografija Palavrićke?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

pravimjernik wrote:Znal ko ima li načina da se provjeri biografija Palavrićke?
Nova SB nesto natuca o tome...
pravimjernik

Post by pravimjernik »

kub lajkan wrote:
pravimjernik wrote:Znal ko ima li načina da se provjeri biografija Palavrićke?
Nova SB nesto natuca o tome...
samo što se kokuz za novine... pitam se čitaju li tužioci novine ili :zzzz:
Herc

Post by Herc »

Najtuznije u ovom svemu je da ovo sto mi pisemo apsolutno ne tangira ljude koji ce glasati ponovo za SDA.Sta god oni uradili,kako god nas izblamiraju u svijetu,uvijek ce imati znacajnu podrsku.Nije bitno da li su Terzic ili Seada sposobni za svoj posao,ljudi ce glasati za SDA makar i koza bila na izbornoj listi te stranke.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Herc wrote:Najtuznije u ovom svemu je da ovo sto mi pisemo apsolutno ne tangira ljude koji ce glasati ponovo za SDA.Sta god oni uradili,kako god nas izblamiraju u svijetu,uvijek ce imati znacajnu podrsku.Nije bitno da li su Terzic ili Seada sposobni za svoj posao,ljudi ce glasati za SDA makar i koza bila na izbornoj listi te stranke.
..ma cekaj sad, sta ti to imas protiv koza :D ne uplici mirne zivotinje u ove politicke diskusije, nit su kome krive nit duzne :roll:

Hajd sad...u pamet!

:)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Jedno pitanje; jel ono Palavricka najednoj od sesija Bosnjackih intelektualca rekal da rat u BiH nije definisan? Ono kad su je hteji tuc pripadnici Armipje! jel ona ili neko drugi? :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nisam ni znao ovo... pa Sahbaz Dzihanovic nije mogao proci u plej-of... eeeeee jadna majko kakvi papci sjede u onom kupleraju od Parlamenta... cast postenima, ali sto je previse previse je...

Prava nacionalisticka prostitucija, sa svojom Cicolinom u Ustavnom sudu... nista drugo...
Last edited by kub lajkan on 12/12/2005 21:44, edited 1 time in total.
Nigmus

Post by Nigmus »

kub lajkan wrote:Nisam ni znao ovo... pa Sahbaz Dzihanovic nije mogao proci u plej-of... eeeeee jadna majko kakvi papci sjede u onom kupleraju od Parlamenta... cast postenima, ali sto je previse previse je...

Prava nacionalisticka prostitucija, nista drugo...
Sahbaz...pravo gradsko celjade :) :-)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Bezze rasprava ...
ako vec raspravljate o tome.. valjda treba naci kriterije po kojima se vrednuju kandidati i pregledati ko je kakav prema tim kriterijima.
Ako kriterija nema... to je onda ionako cisto stimanje...i bez obziira ko bio na vlasti cekala bi nas uvijek ista stvar.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Sahbaz Dzihanovic je bio kandidat, ali nije prosao u najuzi izbor od 5...
jusuff

Post by jusuff »

nije toliko porazno sto je palavriceva izabrana ya sudiju ustavnog suda. porazno je da ja u svemu ovome ne vidim alternativu.
neko je vec spomenuo da sdp nije bila u stanju da poentira na face to face. ona zenska iz sda je iz potpuno defanzivne pozicije sahranila onog sdp-ovca. gledam i kontam, fakat, ako je ono sve sto opozicija zamjera palavricki hmmm, pa neka je sudija ustavnog suda, s onakom opozicijom sda ne treba da brine za svoju pozicijsku buducnost.
citam i ove postove ovdje, dame i gospodo, ja nista konkretno ne vidjeh o nekompetentnosti palavriceve, osim sto je iz tuzle, sto je radila kao cistacica, te sto je pravosudni polozila 1995. ako je to sve, onda nema problema sto je izabrana :D
Prenj

Post by Prenj »

jusuff wrote:nije toliko porazno sto je palavriceva izabrana ya sudiju ustavnog suda. porazno je da ja u svemu ovome ne vidim alternativu.
neko je vec spomenuo da sdp nije bila u stanju da poentira na face to face. ona zenska iz sda je iz potpuno defanzivne pozicije sahranila onog sdp-ovca. gledam i kontam, fakat, ako je ono sve sto opozicija zamjera palavricki hmmm, pa neka je sudija ustavnog suda, s onakom opozicijom sda ne treba da brine za svoju pozicijsku buducnost.
citam i ove postove ovdje, dame i gospodo, ja nista konkretno ne vidjeh o nekompetentnosti palavriceve, osim sto je iz tuzle, sto je radila kao cistacica, te sto je pravosudni polozila 1995. ako je to sve, onda nema problema sto je izabrana :D
Jusuff, kakva je razlika izmedju diktature i demokratije?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

jusuff wrote:citam i ove postove ovdje, dame i gospodo, ja nista konkretno ne vidjeh o nekompetentnosti palavriceve, osim sto je iz tuzle, sto je radila kao cistacica, te sto je pravosudni polozila 1995. ako je to sve, onda nema problema sto je izabrana :D
Najbolji argumenti bi bile njene rijeci iz doba "drzavnog udara". Avaz je u to doba pruzio sasvim dovoljno materijala. Ako neko ima tih citata, mislim da bi bilo sasvim dovoljno. Ako nema, potrudicu se da dodjem do arhive "Avaza", jer mislim da se vrijedi malo pomuciti oko toga...

Naravno, nije ovdje u pitanju ona. U pitanju je, kao i obicno, nesto drugo. Kakva je to zemlja u kojoj su predsjednici drzave (tj. clanovi Predsjednistva), vodje stranaka, profesori fakulteta, "menadjeri godine" i drugi predstavnici "elite" vrlo cesto i glavni kandidati za odlazak na robiju.

Onda se treba zapitati, pa ko njih bira, a narocito ko postavlja pravila po kojima takvi ljudi uopste mogu dolaziti na takve vodece pozicije?
Last edited by kub lajkan on 12/12/2005 22:49, edited 1 time in total.
water

Post by water »

jusuff wrote:nije toliko porazno sto je palavriceva izabrana ya sudiju ustavnog suda. porazno je da ja u svemu ovome ne vidim alternativu.
jusufe, ti ne vidje nista konkretno o nekompetentnosti? Dobro Hajde da ti pojednostavimo stvari. Ne vidje nista o nekompetentnosti zbog toga, PAZI SAD: sto nema NISTA da se pokaze. Ne mogu ti ja sada pokazati volumene dijela gdje. Palavric i poceti polemizirati sa tim (je li u pravu ili nije, je li dorasla za takvu poziciju ili nije) kada nema toga. Znaci nema NISTA. Ljudi koje se bave raznoraznim profesijama se cijene po onome sto su ostvarili u svojoj struci; koliko je mojih projekata izgradjeno, kakva je njihova kvaliteta; iza svakog stoji moje ime i moj pecat. Profesionalci objavljuju dijela, misljenja u strucnim casopisima, naucnim publikacijama, itd... Iza svakog profesionalca postoji TRAG koji se moze provjeriti i na osnovu cega se necija sposobnost ocjenjuje. Dakle ne radi se o prof. trnki ili nekom drugom za koje mozes reci valjaju li ili ne; radi se o nekome za koga ne mozes nista reci jer se nema sta reci. Sve ostalo (cistacica, pravosudni polozila u ...godini, politicarka itd... )je folklor koji ovoj otuznoj prici dodaje smijesnu notu da raja mogu sipati provale.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Mozete vi sad protiv jusuff-a, ali covjek je donekle u pravu.

Kad veceras jedan anonimni parlamentarac kaze (u "60 minuta") bukvalno ovako:

SVAKO KO JE ZAVRSIO PRAVNI FAKULTET I KO JE DRZAVLJANIN BOSNE I HERCEGOVINE MOZE KONKURISATI ZA SUDIJU USTAVNOG SUDA.

Sta onda tu ima da se doda :? :? :?
jusuff

Post by jusuff »

Prenj wrote:
Jusuff, kakva je razlika izmedju diktature i demokratije?
prenj, toliko mala da se najezim
jusuff

Post by jusuff »

kub lajkan wrote:
jusuff wrote:citam i ove postove ovdje, dame i gospodo, ja nista konkretno ne vidjeh o nekompetentnosti palavriceve, osim sto je iz tuzle, sto je radila kao cistacica, te sto je pravosudni polozila 1995. ako je to sve, onda nema problema sto je izabrana :D
Najbolji argumenti bi bile njene rijeci iz doba "drzavnog udara". Avaz je u to doba pruzio sasvim dovoljno materijala. Ako neko ima tih citata, mislim da bi bilo sasvim dovoljno. Ako nema, potrudicu se da dodjem do arhive "Avaza", jer mislim da se vrijedi malo pomuciti oko toga...

Naravno, nije ovdje u pitanju ona. U pitanju je, kao i obicno, nesto drugo. Kakva je to zemlja u kojoj su predsjednici drzave (tj. clanovi Predsjednistva), vodje stranaka, profesori fakulteta, "menadjeri godine" i drugi predstavnici "elite" vrlo cesto i glavni kandidati za odlazak na robiju.

Onda se treba zapitati, pa ko njih bira, a narocito ko postavlja pravila po kojima takvi ljudi uopste mogu dolaziti na takve vodece pozicije?
da budem iskren, ne znam gotovo nista o toj aferi, pa o tome ne bih komentirao.

rekao bih, pravna. zasto? pa prije nekoliko godina ti isti nisu bili kandidati za robiju, dakle ipak se okrece :)
ma pravila su nesto na sto se cesto zaboravlja, ti si vec postirao da je neki parlamentarac izjavio da sudija ustavnog suda moze biti svaki drzavljanin bih koji je zavrsio pravni fakultet. i ovo je jedno od pravila.
Post Reply