Agresija Republike Hrvatske na BiH
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#301 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
zaista ne mogu da vjerujem šta je uradio onaj praljak. razumijem da je razmišljao da će ispasti žrtva, prava hrvatina sa mudima, za neke i svetac, ali brate mili ništa to neće promijeniti niti će doprijenti nešto dobro za hrvatsku ili hrvate u bih.
i ubije se kao ratni zločinac, a da stvar bude gora, oni oko njega se smiju kada lik prije otrov. nerazuman potez totalno, jer je osuđen na 20 godina, a u zatvoru je od 96. ili 97. godine i onda još je imao 4-5 godina i izlazi napolje jer je odslužio 2/3 kazne.
svašta.
i ubije se kao ratni zločinac, a da stvar bude gora, oni oko njega se smiju kada lik prije otrov. nerazuman potez totalno, jer je osuđen na 20 godina, a u zatvoru je od 96. ili 97. godine i onda još je imao 4-5 godina i izlazi napolje jer je odslužio 2/3 kazne.
svašta.
- ABH017
#302 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
A ljubitelje zločinaca i one koji opravdavaju, podržavaju, pa time i zagovaraju činjenje zločina, nervira osuda tih zločina i izricanje kazne, očigledno.Black swan wrote:hrvatska je slobodna i neovisna to je najbitnije a to i njezine protivnike najviše nervira
- karanana
#303 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
jebo majku, fakat ne kontam, evo na dvije-tri teme ovdje pratim.....vecinom negodovanje osude.
da su ih oslobodili da li bi i tada bilo negodovanje?
-
LSD
#304 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Praljak je danas (kad je nazdravio i iskapio onu čašicu) ušao u legendu za sva vremena, u besmrtne, postao hrvatski časni vitez koji ce se širiti po narodnim predajama kao i mučenik Alojzije Stepinac...generacije i generacije hrvata i hrvatica ce ga pominjati kao mućenika, možda ga crka proglasi i svecem - vrlo moguce.malakh wrote:zaista ne mogu da vjerujem šta je uradio onaj praljak. razumijem da je razmišljao da će ispasti žrtva, prava hrvatina sa mudima, za neke i svetac, ali brate mili ništa to neće promijeniti niti će doprijenti nešto dobro za hrvatsku ili hrvate u bih.
svašta.
- Dr. Kuca
#305 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Pickica se ubila. Sta kaze covic je ovo je presuda svim hrvatima
pa narod je ratovao nisu travnate povrsine.
- mO k3
#306 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
nepravedno osudjen od ovoga politickog suda .. polako koriste fraze srbaLSD wrote:Praljak je danas (kad je nazdravio i iskapio onu čašicu) ušao u legendu za sva vremena, u besmrtne, postao hrvatski časni vitez koji ce se širiti po narodnim predajama kao i mučenik Alojzije Stepinac...generacije i generacije hrvata i hrvatica ce ga pominjati kao mućenika, možda ga crka proglasi i svecem - vrlo moguce.malakh wrote:zaista ne mogu da vjerujem šta je uradio onaj praljak. razumijem da je razmišljao da će ispasti žrtva, prava hrvatina sa mudima, za neke i svetac, ali brate mili ništa to neće promijeniti niti će doprijenti nešto dobro za hrvatsku ili hrvate u bih.
svašta.
- ABH017
#307 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Izgleda da hoće, no meni se čini da je pogriješio u konstalaciji rečenice (što je ljubiteljima zločinaca u prirodi). Ispravno je (a to se vidi i po njegovoj reakciji) da protivnike Bosne i Hercegovine nervira to što se UZP HZHB ne može, niti će ikada moći odcijepiti i priključiti Hrvatskoj. To nervira, očigledno, većinu Hrvata danas.parappa wrote:hoces da kazes da nekoga ovdje na forumu nervira sto je hrvatska slobodna i neovisna?Black swan wrote:hrvatska je slobodna i neovisna to je najbitnije a to i njezine protivnike najviše nervira
- animals
#308 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Nije u tome stvar..zlocince treba osuditi, sve bez izuzetaka..karanana wrote:jebo majku, fakat ne kontam, evo na dvije-tri teme ovdje pratim.....vecinom negodovanje osude.
problem je u tome da na kraju ce biti
da Srbija i nije ucestvovala u ovim ratovima, vec su nju napali i ustase i balije..
tako citavi 20 godina i tupe u njihovim medijima..
na kraju ce to i biti povijest..
-
LSD
#309 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Ozbiljno kažem - Slobodan Praljak je danas ušao u besmrtne hrvate, on je (za njih i njihovu mitomaniju) od danas jedan od velikana. Idol i inspiracija za nove generacije mladih hrvata. Rame uz rame sa Stepincom.mO k3 wrote:nepravedno osudjen od ovoga politickog suda .. polako koriste fraze srbaLSD wrote:Praljak je danas (kad je nazdravio i iskapio onu čašicu) ušao u legendu za sva vremena, u besmrtne, postao hrvatski časni vitez koji ce se širiti po narodnim predajama kao i mučenik Alojzije Stepinac...generacije i generacije hrvata i hrvatica ce ga pominjati kao mućenika, možda ga crka proglasi i svecem - vrlo moguce.malakh wrote:zaista ne mogu da vjerujem šta je uradio onaj praljak. razumijem da je razmišljao da će ispasti žrtva, prava hrvatina sa mudima, za neke i svetac, ali brate mili ništa to neće promijeniti niti će doprijenti nešto dobro za hrvatsku ili hrvate u bih.
svašta.
Ako ima neka aleja velikana, tamo ce ga sahraniti , siguran budi.
- mO k3
#310 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
animals wrote:Nije u tome stvar..zlocince treba osuditi, sve bez izuzetaka..karanana wrote:jebo majku, fakat ne kontam, evo na dvije-tri teme ovdje pratim.....vecinom negodovanje osude.
problem je u tome da na kraju ce biti
da Srbija i nije ucestvovala u ovim ratovima, vec su nju napali i ustase i balije..
tako citavi 20 godina i tupe u njihovim medijima..
na kraju ce to i biti povijest..
srpska mitomanija ce to tako da predstavi
- kamen spoticanja
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#312 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
to više dokazuje da je lud i jedan žašći egomanijak. popiti otrov, a mislim da je on popio cijanid ili neku jaču kiselinu, je osobina ludih ljudi.LSD wrote:Praljak je danas (kad je nazdravio i iskapio onu čašicu) ušao u legendu za sva vremena, u besmrtne, postao hrvatski časni vitez koji ce se širiti po narodnim predajama kao i mučenik Alojzije Stepinac...generacije i generacije hrvata i hrvatica ce ga pominjati kao mućenika, možda ga crka proglasi i svecem - vrlo moguce.malakh wrote:zaista ne mogu da vjerujem šta je uradio onaj praljak. razumijem da je razmišljao da će ispasti žrtva, prava hrvatina sa mudima, za neke i svetac, ali brate mili ništa to neće promijeniti niti će doprijenti nešto dobro za hrvatsku ili hrvate u bih.
svašta.
naravno da će sada biti priče da je zbog nepravde to uradio, ali tu apsolutno nema nikakve nepravde, jer je osuđen na bazi dokumenata koje je sam potpisivao i na bazi naredbi koje je on lično izdavao.
i najveće žrtve u kompletnoj priči će ispasti srbi, jer srbija nije osuđena za agresiju na bih, već hrvatska, a konstantno se optužuju za agresiju i saučesništvo u rušenju bosne i hercegovine, što i jesu bili, ali su sve to malo pametnije i mudrije odradili.
Last edited by malakh on 29/11/2017 17:04, edited 1 time in total.
- commendatore
#313 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
jebem ja mater vise bilo kome nasem koji primi u posjetu ove hadalje koji tugaljivo pricaju o ratnim zlocincima - te osobe trebaju da budu non grata u bih
-
LSD
#314 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Izvini, al cini mi se da ne kontaš neke osnovne stvarimalakh wrote:to više dokazuje da je lud i jedan žašći egomanijak. popiti otrov, a mislim da je on popio cijanid ili neku jaču kiselinu, je osobina ludih ljudi.LSD wrote:Praljak je danas (kad je nazdravio i iskapio onu čašicu) ušao u legendu za sva vremena, u besmrtne, postao hrvatski časni vitez koji ce se širiti po narodnim predajama kao i mučenik Alojzije Stepinac...generacije i generacije hrvata i hrvatica ce ga pominjati kao mućenika, možda ga crka proglasi i svecem - vrlo moguce.malakh wrote:zaista ne mogu da vjerujem šta je uradio onaj praljak. razumijem da je razmišljao da će ispasti žrtva, prava hrvatina sa mudima, za neke i svetac, ali brate mili ništa to neće promijeniti niti će doprijenti nešto dobro za hrvatsku ili hrvate u bih.
svašta.
naravno da će sada biti priče da je zbog nepravde to uradio, ali tu apsolutno nema nikakve nepravde, jer je osuđen na bazi dokumenata koje je sam potpisivao i na bazi naredbi koje je on lično izdavao.
i najveće žrtve u kompletnoj priči će ispasti srbi, jer srbija nije osuđena za agresiju na bih, već hrvatska, a konstantno se optužuju za agresiju i saučesništvo u rušenju bosne i hercegovine, što i jesu bili, ali su sve to malo pametnije i mudrije odradili.
Zdravko Tomac: Slobodan Praljak – junak nad junacima i najveća žrtva protuhrvatske politike
https://kamenjar.com/tomac-slobodan-pra ... -politike/
Hrvatsko obrambeno štivo: Heroj Slobodan Praljak !
https://hrvatskoobrambenostivo.com/hero ... n-praljak/
Slobodan Praljak....HEROJ ne ZLOČINAC !
https://www.facebook.com/marinskipaucib ... 8860377645
Hrvati ne yebu Hag i njihove presude ni 2%
-
zippoo87
#315 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
ti isti nam kroje sudbinucommendatore wrote:jebem ja mater vise bilo kome nasem koji primi u posjetu ove hadalje koji tugaljivo pricaju o ratnim zlocincima - te osobe trebaju da budu non grata u bih
Bozic,Covic,Dodik i cijela svita iz RSa
ove presude trebaju posluziti jedino za raspakivanje Dejtonskog ustava i pravljenja normalne drzave...kome se ne svidja normalna drzava,neka je napusti i ide u neku drugu,koja mu se vise svidja...izbrisati ovakve iz drzavljanstva i idemo dalje
ono sto ostane ljudi,neka naprave drzavu po svojoj mjeri...i da se krene dalje
ovo bi bila idealna situacija ali nazalost,ostaje pitanje koliko je ostalo ljudi u BiH ,koji bi pozeljeli izgraditi normalnu drzavu...iz svih naroda i narodnosti u BiH...mislim da su ovakvi manjina
-
peepeep
#316 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Dam lijevo mudo da je Praljak već imao neku terminalnu bolest i da mu je ovo dobro došlo da ispadne heroj.
-
kakavdanakneiskustvu
#317 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
peepeep wrote:Ne budi neozbiljan, kako da se Hrvat drugo osjeća ako ne ugroženo i potlačeno?parappa wrote:hoces da kazes da nekoga ovdje na forumu nervira sto je hrvatska slobodna i neovisna?Black swan wrote:hrvatska je slobodna i neovisna to je najbitnije a to i njezine protivnike najviše nervira
evo ja baš i ne,ali jbg,nismo ni mi svi hrvati isti
- mO k3
#318 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
bas citam negdje na hr da je bio bolestanpeepeep wrote:Dam lijevo mudo da je Praljak već imao neku terminalnu bolest i da mu je ovo dobro došlo da ispadne heroj.
- JThomas
#319 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
pustite vi šuplju, valja to uraditi. svi se koprcaju do zadnjeg dana, i sa rakovima i u supermax zatvorima 
-
kakavdanakneiskustvu
#320 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Quaresma wrote:štene jedno
jel i ovaj heroj svom narodu?
meni nije,pametnom može biti samo ono sto i jest,osudjeni ratni zločinac
- malakh
#321 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
ne razumiješ ti mene. ja ovdje konkretno pričam o njegovom postupku, i kako i zbog čega je sve to uradio i iskreno se čudim da je bio u stanju to uraditi.LSD wrote:
Izvini, al cini mi se da ne kontaš neke osnovne stvari![]()
![]()
Zdravko Tomac: Slobodan Praljak – junak nad junacima i najveća žrtva protuhrvatske politike
Hrvati ne yebu Hag i njihove presude ni 2%baš kao ni srbi.
ali se isto tako slažem sa tobom da je praljak i prije ovoga bio heroj za hrvate i ovim je postao mučenik i svetac, ali bukvalno (u međuvremenu sam prošvrljao facebukom i malo komentare hrvata pročitao).
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#322 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Rat sa HR nije isti ko sa Srbimakaranana wrote:jebo majku, fakat ne kontam, evo na dvije-tri teme ovdje pratim.....vecinom negodovanje osude.
Dosta komplikovanije i nejasnije... barem meni
Jednom prijatelji u ratu sutra na nisanu... ne kontam
- Rugafet
#323 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Ja mislio praljak nazdravlja a njemu haman neko stavio otrov u rakiju. Alahsalamet.
- mO k3
#324 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
nisam pravnik , ali mislim da mi tu dosta brkamomk ultra wrote:Rat sa HR nije isti ko sa Srbimakaranana wrote:jebo majku, fakat ne kontam, evo na dvije-tri teme ovdje pratim.....vecinom negodovanje osude.
Dosta komplikovanije i nejasnije... barem meni
Jednom prijatelji u ratu sutra na nisanu... ne kontam
jasno je da je postojao taj neki vojni savez , ali bila je i zlodjela sa strane hrvatske gdje je vrhovni vojni i politicki vrh davao potpoeru pri UZD...
- General War
#325 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
...to poslalo poslovicno, ne priznaju niti arbitrazni sud za Piranski zaljevLSD wrote:Izvini, al cini mi se da ne kontaš neke osnovne stvarimalakh wrote:to više dokazuje da je lud i jedan žašći egomanijak. popiti otrov, a mislim da je on popio cijanid ili neku jaču kiselinu, je osobina ludih ljudi.LSD wrote:
Praljak je danas (kad je nazdravio i iskapio onu čašicu) ušao u legendu za sva vremena, u besmrtne, postao hrvatski časni vitez koji ce se širiti po narodnim predajama kao i mučenik Alojzije Stepinac...generacije i generacije hrvata i hrvatica ce ga pominjati kao mućenika, možda ga crka proglasi i svecem - vrlo moguce.
i najveće žrtve u kompletnoj priči će ispasti srbi, jer srbija nije osuđena za agresiju na bih, već hrvatska, a konstantno se optužuju za agresiju i saučesništvo u rušenju bosne i hercegovine, što i jesu bili, ali su sve to malo pametnije i mudrije odradili.![]()
![]()
Hrvati ne yebu Hag i njihove presude ni 2%baš kao ni srbi.