1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/4 finala prolazi:

Poll ended at 03/07/2026 22:19

Paragvaj
3
27%
Francuska
8
73%

Total votes: 11

turbofolk

#301 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by turbofolk »

Lijepo im je Kilian odgovorio poslije utakmice

https://www.klix.ba/clanak/260705014

Drugim tječima, evo vam qrko
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#302 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by plain vanilla »

Billy The Pljuc wrote: 05/07/2026 05:27
plain vanilla wrote: 04/07/2026 21:09 Imam osjecaj da ce ih Paragvajci namuciti, da ce im tesko dati gol
:thumbup:

Napisah ja onomad da se ti u fuzbal razumiješ bolje nego većina nas muškijeh.
Jao voljela bih reci da je to istina, ali nije :lol:
Ja samo volim gledati fudbal, pa na osnovu odgledanog ponešto zakljucim
Recimo utakmica Paragvaj i Turska. Turci nisu uspjeli dati im.gol ni s igracem vise. Za nekog ko nije gledao utakmicu to znaci da su Turci bili losi. Ali stvarno nisu, napadali su, imali posjed, bili borbeni, ali ovi se nisu dali.
Evo i sinoc Francuska, samo jedan gol iz penala. Francuska je bolja, ali dzaba kad nema rezultata.
Nazalost, u fudbalu se samo rezultat broji, tako da cemo vidjeti svasta. Rijetki su timovi poput Zelenortskih, koji su iako slabiji odigrali musku, borbenu utakmicu, bez pardona za jaceg protivnika.
Billy The Pljuc

#303 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by Billy The Pljuc »

plain vanilla wrote: 05/07/2026 10:58
Billy The Pljuc wrote: 05/07/2026 05:27
plain vanilla wrote: 04/07/2026 21:09 Imam osjecaj da ce ih Paragvajci namuciti, da ce im tesko dati gol
:thumbup:

Napisah ja onomad da se ti u fuzbal razumiješ bolje nego većina nas muškijeh.
Jao voljela bih reci da je to istina, ali nije :lol:
Ja samo volim gledati fudbal, pa na osnovu odgledanog ponešto zakljucim
Recimo utakmica Paragvaj i Turska. Turci nisu uspjeli dati im.gol ni s igracem vise. Za nekog ko nije gledao utakmicu to znaci da su Turci bili losi. Ali stvarno nisu, napadali su, imali posjed, bili borbeni, ali ovi se nisu dali.
Evo i sinoc Francuska, samo jedan gol iz penala. Francuska je bolja, ali dzaba kad nema rezultata.
Nazalost, u fudbalu se samo rezultat broji, tako da cemo vidjeti svasta. Rijetki su timovi poput Zelenortskih, koji su iako slabiji odigrali musku, borbenu utakmicu, bez pardona za jaceg protivnika.
Eto, ako zanemarim prvu rečenicu samim svojim postom si potvrdila ono što ja tvrdim. Ja sam za te iste turke odmah nakon poluvremena konstatovao da neće dati go do sabaha da igraju na način kako su igrali i na njihovu žalost bio sam u pravu. Za Francusku sam bio ubijeđen da im istu foru neće prodati jer su napadački potentniji od Turske ali si ti kao vrstan znalac odmah pročitala sve. Za CBV nemam mnogo riječi, osvojili su me kao i svakog onog ko voli igru radi igre.
Edin H.

#304 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by Edin H. »

Nadam se da Marokanci neće nasjesti na Mbapeove provokacije + smijanje, psovanje, kreveljenje…poput simpatičnih mladića iz Paragvaja.

Takođe se nadam da će biti fer sudije koji neće nasjesti na francuska bacanja u kaznenom prostoru nakon minimalnog kontakta.
Sara03

#305 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by Sara03 »

B6Redhell wrote: 05/07/2026 04:11
House wrote: 05/07/2026 03:33 ne znam ko može navijati za argentinske cigane, iskreno.

rijetko odvratna ekipa. messi pravi pacov.
Juznoamerikanci ne znam kome mogu biti simpaticni. Jedino
Poneki brazilac prije 20-tak god.. i to je too..
Da, Brazil... Za mene je najveći ikada PELE.

A najdraži Ronaldinho. Kako volim tog čovjeka, ako treba ubila bih za njega. Bio je majstor 10/10, šteta što su ga često vrijeđali i provocirali, nije to zaslužio. No, on se sa time uvijek nosio gospodski.

Bacanje po ćevape:
Image

Brazilci su uvijek bili mnogo simpatičniji od druge braće Južnoamerikanaca, a oni imaju i svoju Joga Bonito. :kiselavoda:
turbofolk

#306 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by turbofolk »

U svakom.slučaju će to bit praznik fudbala. Ono sinoć je bio hrkljuž u režiji paragvajskih MA boraca i sudijskih neznalica. Nek pobijedi bolji, a to, hvala Bogu, neće bit Paragvaj.
Sara03

#307 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by Sara03 »

House wrote: 05/07/2026 05:28 ide plakanje.

les bleus :bih:
Version en direct 8)

baxus

#308 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by baxus »

Point. wrote: 05/07/2026 09:40
baxus wrote: 05/07/2026 02:30
Point. wrote: 05/07/2026 01:52 Jao vidi pojedinih forumaša al se prave francuzi :lol:

Bravo za Paraguay, odigrali momački i muški, znaju da su slabiji i igrali po svojim mogućnostima.

Na veliku žalost pojedinih koji misle da sve ekipe moraju striktno igrati lijepo za oči dok oni uživaju pored malih ekrana na kauču uz pivu i košpice.
Ne trolaj.
Jedno je igrat muški, a drugo je igrat nečasno.
Ovo je sport. Treba imat dostojanstva u porazu.

Gledamo fudbal radi sportskog nadmetanja.
Ako ne trolas i ovo ti je stvarano ok, malo se preispitaj.
Jesu li polomili nekome nogu, ruku, nos? Nisu, igrali su u dometu svojih mogućnosti, znali su da su francuzi superiorniji u loptanju, tako da su igrali više fizički a i psihički su pokušali remetiti francuze. Koliko sam i psihologija i mentalno nadjebavanje je sastavni dio fudbala.

Neko igra tika taka, neko destruktivno kao Atletico Madrid npr. Sve je dio igre.
Tako kad napišeš, a da čovjek nije gledao utekcmcu, pomislio bi da je recimo igrala neka Murinjova ekipa protiv Francuske. Destruktivno ali junački.
Medjutim nije bilo tako. Ovo je bilo destruktivno sto je ok, ali prljavo i nesportski. To je problem i nije uredu uzdizati takav način igranja.
Ignorisati nečasne poteze i predstavljati Paragvaj kao Davida, u borbi protiv Golijata.

Pa i u ratu se gleda čast.
Zarvorsko-ulični stil to ne poznaje, a igra Paragvaja je bila upravo takva.
A i tako su izgubili.
luckylaka

#309 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by luckylaka »

House wrote: 05/07/2026 04:02
luckylaka wrote: 05/07/2026 04:00
House wrote: 05/07/2026 03:33 ne znam ko može navijati za argentinske cigane, iskreno.

Vjerovatno si Messia poceo pratiti od juce inace tip vlada terenima vec 20-ak godina

pratim ronalda u unitedu sa giggsom i scholesom... eto.

valjda imam staža.
Ma kontam ja tebe da ti to pratis ali ne kontam sta ti smeta jedan od najvecih u istoriji fudbala
JohnnyS

#310 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by JohnnyS »

Point. wrote: 05/07/2026 01:52 Jao vidi pojedinih forumaša al se prave francuzi :lol:

Bravo za Paraguay, odigrali momački i muški, znaju da su slabiji i igrali po svojim mogućnostima.

Na veliku žalost pojedinih koji misle da sve ekipe moraju striktno igrati lijepo za oči dok oni uživaju pored malih ekrana na kauču uz pivu i košpice.
Jedno je igrati muški, drugo je udarati bez lopte. Ali što drugo očekivati od choletovog obožavatelja nego da voli ovu ciganiju :facepalm:
mali_balon

#311 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by mali_balon »

JohnnyS wrote: 05/07/2026 16:36

Jedno je igrati muški, drugo je udarati bez lopte. Ali što drugo očekivati od choletovog obožavatelja nego da voli ovu ciganiju :facepalm:
Bas hocu da pitam koju je on utakmicu gledao, sto rece Ibrahimovic ja bi dobio 4 crvena I neko bi bio... malo je reci da su ubili francuze.....supci ispali sto su I zasluzili
darius_maximus

#312 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by darius_maximus »

Sara03 wrote: 05/07/2026 13:16
B6Redhell wrote: 05/07/2026 04:11

Juznoamerikanci ne znam kome mogu biti simpaticni. Jedino
Poneki brazilac prije 20-tak god.. i to je too..
Da, Brazil... Za mene je najveći ikada PELE.

A najdraži Ronaldinho. Kako volim tog čovjeka, ako treba ubila bih za njega. Bio je majstor 10/10, šteta što su ga često vrijeđali i provocirali, nije to zaslužio. No, on se sa time uvijek nosio gospodski.

Bacanje po ćevape:
Image

Brazilci su uvijek bili mnogo simpatičniji od druge braće Južnoamerikanaca, a oni imaju i svoju Joga Bonito. :kiselavoda:
Svi, ali svi, Južnoamerikanci "prljavije" igraju od evropskih reprezentacija.
Jebi ga, odrastanje je uglavnom na ulici i moraš svašta naučiti.

Brazil je isto znao imati "jalijaša", a ima ih i sada (npr. Gabriel).
Drag mi je bio Rivaldo, ali kad se sjetim onog jadnog valjanja protiv (mislim) Koreje, ne bude mi dobro.

Argentina ima npr. Romera, ali i historijski je to uvijek mješavina odličnih znalaca i majstora s loptom i destruktivaca i prljavijih igrača, pogotovo u defanzivi. Nekad je i kombinacija svega toga u Maradoni. :D

U Evropi je to Portugal (ne znam da ima iko sličan, jer Španci nemaju plaho jalijaša). :D
Stari_Jarac

#313 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by Stari_Jarac »

Zaboravili ste Talijane kad već spominjete Evropske prgavce, istina nema ih na ovom SP-u ali ih ne treba zaboraviti, oni i Španci sofisticiranije bezobrazni u odnosu na Portugalce ali sve hinjave reprezentacije i nikada ih nisam gotivio skupa sa većinom Južnoamerikanaca.
Zoya

#314 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by Zoya »

Utakmica sinoć je bila top. Nadam se da će francuze marokanci izbaciti.
JohnnyS

#315 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by JohnnyS »

A ovdje su se neki zgražali nad Radetom i njegovim benignim izjavama :D
SmokingMan

#316 Re: 1/8 finala: Paragvaj - Francuska

Post by SmokingMan »

Zanimljiv sastav sudija za meč sa Marokom.😁
Locked