ev potvrde u katastru i za to
Moderator: anex
Ali nije to baš tako. Izvoz i takve mjere su apsolutno nevažne, nema to ni Sarajevo. Mada, evo kad smo kod toga, Zenica je četvrta općina po izvozu u FBiHkonektovan wrote: ↑20/03/2024 14:30Zato sto nemate para,...jednostavno. Zivinice vise proizvode i izvoze i vrte vise love od jedne Zenice.
Gracanica, Tesanj, Lukavac su Real Madrid za Zenicu.![]()
To je neki ugrubo plan, ali očito nije svugdje jednostavno naći zemljište i pogoditi se sa lokalnim šerifima. Trebinje, Široki, Žepče, Čapljina, Goražde i slični su ispod 30.000, a izvjesno će imati Lidl. S druge strane, evo za Visoko, Veliku Kladušu, pa čak ni Cazin ili Zvornik nema informacija da će biti. Plus, ni na Ilidži još nema
Nije se desilo al haj vjeruj u todječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2024 16:03 Platezna moc, u Mepas mall u Mostaru nadjem siri asortiman nego u sarajevskim centrima, jaca platezna moc zapadnohercegovackih kupaca nego sarajevskih, plus jedu krmetinu svi plus logicno da je vise uvoznih artikala makar iz Hrvatske.
Zenica nema veliku plateznu moc, ali doci ce i tamo Lidl mozda ne u startu. Oni ce startati sa nekoliko trznih centara odjednom a onda ce se siriti. Valjda bude nesto i u centru Sarajeva, da nije daleko ici bas u Halilovice ili Vogoscu zbog dva putera i mlijeka, nije mi to napeto.
Zna djecak..tramvajtrojka wrote: ↑20/03/2024 16:11Nije se desilo al haj vjeruj u todječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2024 16:03 Platezna moc, u Mepas mall u Mostaru nadjem siri asortiman nego u sarajevskim centrima, jaca platezna moc zapadnohercegovackih kupaca nego sarajevskih, plus jedu krmetinu svi plus logicno da je vise uvoznih artikala makar iz Hrvatske.
Zenica nema veliku plateznu moc, ali doci ce i tamo Lidl mozda ne u startu. Oni ce startati sa nekoliko trznih centara odjednom a onda ce se siriti. Valjda bude nesto i u centru Sarajeva, da nije daleko ici bas u Halilovice ili Vogoscu zbog dva putera i mlijeka, nije mi to napeto.
dječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2024 16:03 Platezna moc, u Mepas mall u Mostaru nadjem siri asortiman nego u sarajevskim centrima, jaca platezna moc zapadnohercegovackih kupaca nego sarajevskih, plus jedu krmetinu svi plus logicno da je vise uvoznih artikala makar iz Hrvatske.
pa ako ne dobiju prodavnicu u prvoj rundi dobice u narednim valovima otvaranja, i u Srbiji su krenuli u nekoliko gradova sa 15 prodavnica i sad su na broju od 70 objekataAthlon64 wrote: ↑20/03/2024 17:45 Zezam se, nije to jedini razlog, nego u Zenici ne možeš šupu legalno napraviti da ti se "Grad" ne navali na leđa, dok u ostalim mjestima načelnici oru i rukama i nogama da privuku Lidl (i bilo kakvu drugu investiciju).
Gore općinske administracije nisam vidio nego u Zenici i Zavidoviću.
Primjer gdje se načelnici fajtaju i s lokalnim moćnicima da ne bi slučajno Lidl odustao:
https://www.biznisinfo.ba/bh-grad-navod ... h-mocnika/
Ako sam dobro shvatio Žepče ne može direktno prodati nekome zemljiste nego uvijek mora ići na natječaj gdje će se prodati kupcu koji nudi najvise novca ? Po toj logici onda Lidl moze samo pokretati procedure dok ovaj ne bude primoran da kupi svo moguće dostupno zemljiste i ne bankrotira ?Athlon64 wrote: ↑20/03/2024 17:45 Zezam se, nije to jedini razlog, nego u Zenici ne možeš šupu legalno napraviti da ti se "Grad" ne navali na leđa, dok u ostalim mjestima načelnici oru i rukama i nogama da privuku Lidl (i bilo kakvu drugu investiciju).
Primjer gdje se načelnici fajtaju i s lokalnim moćnicima da ne bi slučajno Lidl odustao:
https://www.biznisinfo.ba/bh-grad-navod ... h-mocnika/
Ne znam, ali je dobro da postoji konkurencija.Pandakonda wrote: ↑20/03/2024 18:40Ako sam dobro shvatio Žepče ne može direktno prodati nekome zemljiste nego uvijek mora ići na natječaj gdje će se prodati kupcu koji nudi najvise novca ? Po toj logici onda Lidl moze samo pokretati procedure dok ovaj ne bude primoran da kupi svo moguće dostupno zemljiste i ne bankrotira ?Athlon64 wrote: ↑20/03/2024 17:45 Zezam se, nije to jedini razlog, nego u Zenici ne možeš šupu legalno napraviti da ti se "Grad" ne navali na leđa, dok u ostalim mjestima načelnici oru i rukama i nogama da privuku Lidl (i bilo kakvu drugu investiciju).
https://www.biznisinfo.ba/bh-grad-navod ... h-mocnika/A cisto sumnjam da ima opcija da moze odustati od kupovine ukoliko je pobjedio. Nekako mi ovo ne zvuci realno.