Savo Milošević - nekadašnji selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- muha_sa
#301 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Sljedeci je Dule Savic
-
mishic
#302 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Apsolutno tačno! Tamo je odavno negativna selekcija uhljebila najveće parazite, neznalice i muljatore i nema napretka bez temeljite obnove.dulekrele wrote: ↑17/11/2023 11:41 Nista to. Riba smrdi od glave. Dok se svi od prvog do zadnjeg ne promijene u savezu od boljitka nema nista. Samo tjeranje debila koji sjede u savezu i dovodenje na njihovo mjesto bivsih reprezentativaca moze nesto poboljsati. Do tada mozemo samo plakati i palamuditi.
Principijelno tamo niko ko je učestvovao u dosadašnjem radu ne zaslužuje da ostane. Niti jedno jedino ime ako se žele zdravi odnosi.
-
Dugarry
#303 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Mislim da to sto ti predlazes moze pomoci na kratke staze, a na duge ne. Da bi dosao do dobrih rezultatata na duge staze, treba ,mnogo rada, truda i znanja. Cini mi se da si ti iz Mostara, i Velez ti je primjer. Ako klub preuzumu lkjudi koji zele da rade, koji su vrijedni i koji imaju nesto znanja, od kluba koji se bori za opstanak u 2. ligi, mozes doci u vrh Premijer lige. Tako je u svemu, pa i vezano za nas fudbal generalno.palermo wrote: ↑17/11/2023 11:33Pa sta imas od prozivanja ? I od bojkota ? I nereda ? Nista, bogami.Karikaturist wrote: ↑17/11/2023 10:36 Promijenili 5 selektora, moze li se prozivati Savez i odgovorni?
Mislim da.je.jedini nacin da se.nekako okupi ta neka patriotska fudbalska jezgra ( kad kazem patriotska, mislim na sve one koji zele dobro reprezentaciji BiH) i da onad kroz neke neformalne nacine, pritiske, pokusati raditi na dizanju kvaliteta ove reprezentacije. Zovnuti i Vahu, i ove trenere naseg porijekla koji rade u inosyrqnstvu, Sergeja, Mamica (sto bi on bio portiv reprezentacije)...lupam imena....stvoriti neku bazu koja moze i hoce pomoci.
Ne moraju oni biti institucionalno povezani sa Savezom ali jednostavno trebaju biti tu....moraju biti pitani kad se donose odluke. Znam da sam nejasan, i sebi sam, al ova prica o bojkotima, protestima i slicno cini mi se da vise ne pije vode, odnosno ne donosi rezultat. Ti bojkotujes ono sto oni zapravo i ne zele da postoji. Nema logike.
Sto se repke tice, za dobre rezultate na kratke staze je potreban dobar selektor. Ovi sto trenutno vode savez zele dobre rezultate na kratke staze, u to sam ubjedjen, jer bi njima olaksalo posao i mogli bi raditi sta zele, jer ih tad niko ni za sta nebi pitao. Kad su rezultati losi, oni su u fokusu. Problem je sto se ti ljudi ne razumiju u svoj posao, i dovode pogresne selektore. Misle da svako moze biti selektor, i potcjenjuju znacaj istog. Selektori koje su dovodili Hadzibegic, Kodro i Milosevic imaju jedno zajednicko, a to je da su napravili niakkve trenerske karijere. Takve ljude dovoditi na mjesto selektora je garancija za neuspjeh. Ivaylo Petev je bio covjek sa znanjem, ali nije htjeo da slusa ljude iz saveza i poziva pojedine igrace, i zato je otisao.
Znaci, na kratke staze samo treba potrefiti pravog selektora, sto nije lako, kada ljudi u savezu ne znaju prepoznati takvog. Nadam se da ce napokon potrefiti, kao sto su sa Petevim.
Na duge staze je dosta teze, jer tu pricamo o jos tezem zadartku. Unaprijediti ligu, proizvodnju talenata za buducnost repke. To pocinje od klubova, kantonalnih saveza. Jer ovaj savez je ogledalo kantonalnih saveza, a kantonalmni saveza ogledalo klubova. Na kraju krajeva, klubovi su glavni krivac zasto imamo ove ljude u savezu. Znaci, klubovi trebaju promjeniti ljude u kantonalnim savezima, i tako dalje.... Mislim da je nekoliko klubova napravilo nekakav pomak, ali jos smo daleko od necega ozbiljnog. Bez napretka BH fudbala u cijelini, nece biti velikog napretka ni za kluboce individualno. Zato je u interesu svih da se BH fudbal u cjelini digne na veci nivo, jer ce onda biti vise zarade za klubove (I lopove) ali ce i repka od toga imati koristi. Nesto kao sto se desilo u HR.
Sto se selektora tice, kad sam ih vec prozvao da ne znaju naci nekog ko je strucan, onda moram dati i prijedlog..... Ivaylo Petev
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
vernes81
#305 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Dugarry wrote: ↑17/11/2023 13:48Mislim da to sto ti predlazes moze pomoci na kratke staze, a na duge ne. Da bi dosao do dobrih rezultatata na duge staze, treba ,mnogo rada, truda i znanja. Cini mi se da si ti iz Mostara, i Velez ti je primjer. Ako klub preuzumu lkjudi koji zele da rade, koji su vrijedni i koji imaju nesto znanja, od kluba koji se bori za opstanak u 2. ligi, mozes doci u vrh Premijer lige. Tako je u svemu, pa i vezano za nas fudbal generalno.palermo wrote: ↑17/11/2023 11:33Pa sta imas od prozivanja ? I od bojkota ? I nereda ? Nista, bogami.Karikaturist wrote: ↑17/11/2023 10:36 Promijenili 5 selektora, moze li se prozivati Savez i odgovorni?
Mislim da.je.jedini nacin da se.nekako okupi ta neka patriotska fudbalska jezgra ( kad kazem patriotska, mislim na sve one koji zele dobro reprezentaciji BiH) i da onad kroz neke neformalne nacine, pritiske, pokusati raditi na dizanju kvaliteta ove reprezentacije. Zovnuti i Vahu, i ove trenere naseg porijekla koji rade u inosyrqnstvu, Sergeja, Mamica (sto bi on bio portiv reprezentacije)...lupam imena....stvoriti neku bazu koja moze i hoce pomoci.
Ne moraju oni biti institucionalno povezani sa Savezom ali jednostavno trebaju biti tu....moraju biti pitani kad se donose odluke. Znam da sam nejasan, i sebi sam, al ova prica o bojkotima, protestima i slicno cini mi se da vise ne pije vode, odnosno ne donosi rezultat. Ti bojkotujes ono sto oni zapravo i ne zele da postoji. Nema logike.
Sto se repke tice, za dobre rezultate na kratke staze je potreban dobar selektor. Ovi sto trenutno vode savez zele dobre rezultate na kratke staze, u to sam ubjedjen, jer bi njima olaksalo posao i mogli bi raditi sta zele, jer ih tad niko ni za sta nebi pitao. Kad su rezultati losi, oni su u fokusu. Problem je sto se ti ljudi ne razumiju u svoj posao, i dovode pogresne selektore. Misle da svako moze biti selektor, i potcjenjuju znacaj istog. Selektori koje su dovodili Hadzibegic, Kodro i Milosevic imaju jedno zajednicko, a to je da su napravili niakkve trenerske karijere. Takve ljude dovoditi na mjesto selektora je garancija za neuspjeh. Ivaylo Petev je bio covjek sa znanjem, ali nije htjeo da slusa ljude iz saveza i poziva pojedine igrace, i zato je otisao.
Znaci, na kratke staze samo treba potrefiti pravog selektora, sto nije lako, kada ljudi u savezu ne znaju prepoznati takvog. Nadam se da ce napokon potrefiti, kao sto su sa Petevim.
Na duge staze je dosta teze, jer tu pricamo o jos tezem zadartku. Unaprijediti ligu, proizvodnju talenata za buducnost repke. To pocinje od klubova, kantonalnih saveza. Jer ovaj savez je ogledalo kantonalnih saveza, a kantonalmni saveza ogledalo klubova. Na kraju krajeva, klubovi su glavni krivac zasto imamo ove ljude u savezu. Znaci, klubovi trebaju promjeniti ljude u kantonalnim savezima, i tako dalje.... Mislim da je nekoliko klubova napravilo nekakav pomak, ali jos smo daleko od necega ozbiljnog. Bez napretka BH fudbala u cijelini, nece biti velikog napretka ni za kluboce individualno. Zato je u interesu svih da se BH fudbal u cjelini digne na veci nivo, jer ce onda biti vise zarade za klubove (I lopove) ali ce i repka od toga imati koristi. Nesto kao sto se desilo u HR.
Sto se selektora tice, kad sam ih vec prozvao da ne znaju naci nekog ko je strucan, onda moram dati i prijedlog..... Ivaylo Petev![]()
-
palermo
#306 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Slažem se ja, naravno, sa velikim dijelom posta. Ipak, dvije stvari na koje bih replicirao. Naravno rad na duge staze je neophodan, on stvara temelje, ali moraš misliti i na rezultat ili na ono što ti nazva kratkom stazom. Kratka staza ti obezbjeđuje vrijeme da radiš na duge staze, obezbjeđuje ti resurse, motiviše ljude, tako da ne treba zanemariti i taj aspekt. Kad si već spomenuo Velež, naravno sve je to tačno, ali da Ibro nije ušao one godine u premijerku (kada se borio sa Olimpikom) ko zna kako bi stvari išle dalje. Tako ti je i sa reprezentacijom.Dugarry wrote: ↑17/11/2023 13:48Mislim da to sto ti predlazes moze pomoci na kratke staze, a na duge ne. Da bi dosao do dobrih rezultatata na duge staze, treba ,mnogo rada, truda i znanja. Cini mi se da si ti iz Mostara, i Velez ti je primjer. Ako klub preuzumu lkjudi koji zele da rade, koji su vrijedni i koji imaju nesto znanja, od kluba koji se bori za opstanak u 2. ligi, mozes doci u vrh Premijer lige. Tako je u svemu, pa i vezano za nas fudbal generalno.palermo wrote: ↑17/11/2023 11:33Pa sta imas od prozivanja ? I od bojkota ? I nereda ? Nista, bogami.Karikaturist wrote: ↑17/11/2023 10:36 Promijenili 5 selektora, moze li se prozivati Savez i odgovorni?
Sto se selektora tice, kad sam ih vec prozvao da ne znaju naci nekog ko je strucan, onda moram dati i prijedlog..... Ivaylo Petev![]()
I druga stvar, kada kažeš da si uvjeren da ljudi koji vode savez žele dobre rezultate. Ima logike i u onom što si rekao....al zaboravljaš jednu stvar. To bi važilo da su oni tu kao pojedinci, ali nisu....oni su (mislim na Vicu, Beusa) samo eksponenti politika, tj.postoji viši interes od njihovg ličnog. Jer nije trebala biti velika pamet da odabereš selektora, da ga prepoznaš kako ti reče....trebalo je samo produžiti mandata Petevu.....a nisu, šta misliš što...
Bojim se da se vrtimo u začaranom krugu ( ne ja i ti, nego naš fudbal).....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#307 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Nece Vaha.
Napusava nas kurcem godinama.
Nece, ne spominite ga dzabe.
-
splinter
#308 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Sava je sad uvidEo gdje štima a gdje ne u našoj selekciji. Ne treba tražiti hljeba nad pogačom. Sava će ovo se postrojiti i utegnuti do marta._BataZiv_0809 wrote: ↑17/11/2023 14:21 Nece Vaha.
Modern football, we are coming . . .
-
Dugarry
#309 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Ja se slazem da su rezultati i na kratke staze bitni, iz razloga koje si naveo. Zato se nadam da ce doci selektor koji zna svoj posao.palermo wrote: ↑17/11/2023 14:14Slažem se ja, naravno, sa velikim dijelom posta. Ipak, dvije stvari na koje bih replicirao. Naravno rad na duge staze je neophodan, on stvara temelje, ali moraš misliti i na rezultat ili na ono što ti nazva kratkom stazom. Kratka staza ti obezbjeđuje vrijeme da radiš na duge staze, obezbjeđuje ti resurse, motiviše ljude, tako da ne treba zanemariti i taj aspekt. Kad si već spomenuo Velež, naravno sve je to tačno, ali da Ibro nije ušao one godine u premijerku (kada se borio sa Olimpikom) ko zna kako bi stvari išle dalje. Tako ti je i sa reprezentacijom.Dugarry wrote: ↑17/11/2023 13:48Mislim da to sto ti predlazes moze pomoci na kratke staze, a na duge ne. Da bi dosao do dobrih rezultatata na duge staze, treba ,mnogo rada, truda i znanja. Cini mi se da si ti iz Mostara, i Velez ti je primjer. Ako klub preuzumu lkjudi koji zele da rade, koji su vrijedni i koji imaju nesto znanja, od kluba koji se bori za opstanak u 2. ligi, mozes doci u vrh Premijer lige. Tako je u svemu, pa i vezano za nas fudbal generalno.palermo wrote: ↑17/11/2023 11:33
Pa sta imas od prozivanja ? I od bojkota ? I nereda ? Nista, bogami.
I druga stvar, kada kažeš da si uvjeren da ljudi koji vode savez žele dobre rezultate. Ima logike i u onom što si rekao....al zaboravljaš jednu stvar. To bi važilo da su oni tu kao pojedinci, ali nisu....oni su (mislim na Vicu, Beusa) samo eksponenti politika, tj.postoji viši interes od njihovg ličnog. Jer nije trebala biti velika pamet da odabereš selektora, da ga prepoznaš kako ti reče....trebalo je samo produžiti mandata Petevu.....a nisu, šta misliš što...
Bojim se da se vrtimo u začaranom krugu ( ne ja i ti, nego naš fudbal).....
Sto se tice ovih iz saveza, milsim da je Petev otisao jer ih nije slusao. Nije pozivao igrace koji su oni ili njihovi menadzeri zeljeli. Bilbija je recimo jedan primjer. Toliki pritisak, ali Petev to nije bendao. To ga je kostalo. Mozda ima i toga sto ti govoris, ali ne vjerujem. Ne vjerujem da daju toliki znacaj nasoj repki....Velika lova je u fudbalu, i ako se nasa liga digne na veci nivo, mnogo love ce uzimati Beus i slicni njemu. Lova im je draza nego bilo sta drugo. To vrijedi za sve
-
HelaS
#310 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
-
last mohicans
#311 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Ja čitam i ne vjerujem šta čitam. Eki on uvidio, zar treba imati oči da se ova bruka (ne)vidi? Eto mogao je on neki bunker staviti, ali sto će nam tosplinter wrote: ↑17/11/2023 14:27Sava je sad uvidEo gdje štima a gdje ne u našoj selekciji. Ne treba tražiti hljeba nad pogačom. Sava će ovo se postrojiti i utegnuti do marta._BataZiv_0809 wrote: ↑17/11/2023 14:21 Nece Vaha.
Modern football, we are coming . . .
- dulekrele
#312 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
npr. da Misimovic.
-
Crvena Tifoza
#313 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Ima li otkaza? Sta radi savez?
- luckylaka
#314 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Kakav otkaz kad Savo vec planira sta i kako za baraz.Cilj jos nije ispunjen a to je da se ne ode na euro jer znaju ovi iz saveza sta ih ceka u Njemackoj.
-
HelaS
#315 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
-
DonieBrasco
#316 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Mi baraz da igramo protiv San Marina i Gruzije mislite da je savezu u interesu da idemo na euro - ovom savez na cijem je celu Dodikovi Vico.
Pa sve je podeđeno da se ovo malo fudbalal sroza i da Borac uzme titulu da se mogu rugati kako oni predstavljaju drzavu RS ali su na silu u tzv. BiH i ligi.
Pa sve je podeđeno da se ovo malo fudbalal sroza i da Borac uzme titulu da se mogu rugati kako oni predstavljaju drzavu RS ali su na silu u tzv. BiH i ligi.
-
HelaS
#317 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Urota, urota protiv Bošnjaka, ništa drugoDonieBrasco wrote: ↑17/11/2023 23:23 Mi baraz da igramo protiv San Marina i Gruzije mislite da je savezu u interesu da idemo na euro - ovom savez na cijem je celu Dodikovi Vico.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#318 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
A pakt je naravno dogovoren s velesilom Luksemburgom da nas sjebe , njima je najlakše.DonieBrasco wrote: ↑17/11/2023 23:23 Mi baraz da igramo protiv San Marina i Gruzije mislite da je savezu u interesu da idemo na euro - ovom savez na cijem je celu Dodikovi Vico.
Nitkovi.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#319 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Kad shvatite i pomirite se sa cinjenicom, da je ova "trenutna" reprezentacija mozda i najlosija od njenog osnivanja po igrackom kadru, mozda Vam i bude lakse..
Ovu reprezantaciju ne moze sloziti, uigrati i pokrenuti da na klupu stave Murinha, Ancelotija, Dechampsa, Fergusona, i Vengera..zajedno.
Ovo je realnost, nazalost..a da li ce se nesto kvalitetno pojaviti u buducnosti sto se tice igrackog kadra,..ostaje da se vidi..
Ova generacija je potkapacitirana i limitirana kako god,..nazalost.
Ovu reprezantaciju ne moze sloziti, uigrati i pokrenuti da na klupu stave Murinha, Ancelotija, Dechampsa, Fergusona, i Vengera..zajedno.
Ovo je realnost, nazalost..a da li ce se nesto kvalitetno pojaviti u buducnosti sto se tice igrackog kadra,..ostaje da se vidi..
Ova generacija je potkapacitirana i limitirana kako god,..nazalost.
-
svi u napad
#320 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Pa ovo je smjesno. Nemoj te se ljutiti ali sjecanje nekoliko forumasa je ko u ameba. Pa ljudi moji Bugar je sa ovim istim igracima usao u A-ligu nacija i omogucio nam baraz. Zbog toga tj. napretka koji je bio vidljiv su ga i otjerali. Covjek je krenuo lose i svi smo pizdili na njega no sa vremenom covjek je pohvatao konce i postavio igru i poceli smo igrati i pobjedjivati. Dok je gubio Vico i Miske su bili zadovoljni no kad je postalo moguce da nas isti u najlaksoj grupi ikada odvede na evropsko otjeran je. Savo je sa tri izgubljene tekme i dalje selektor i niko ne spominje smjenu. Kodro ciji je omjer 1 pobjeda i 1 izgubljena je otjeran. Ova ubleha od selektora kao sto su i oni poslije Peteva bili na Tv izjavi da nam je falila trka. Halo bolan ljudi pa nisu to igraci iz nase lige.
Da je njemu i Savezu stalo do repke ove dvije zadnje tekme bi se pripremale i odigrale krajnje ozbiljno jer prvo uigravas ekipu za baraz a osim toga poboljsavas rejting tj. bodovanje na UEFI-noj i FIFI-noj listi sto ce kasnije imati velikog znacaja kad se budu pravile grupe za Svjetsko. Meni uz svo duzno postovanje za sve sto je do sad uradio nije jasan nas kapiten. Zar on ne vidi sta se radi sa repkom i sta je cilj. On je uvijek bio patriota i kao takav bi morao ukljuciti mozak i uloziti dodatne napore da se repka izvuce iz blata. Dusmani su gotovo uspjeli u svom projektu jer sve vise ljudi kojima je Bosna domovina gube volju za repkom. Apatija je zavladala na svim nivoima i ne odlaskom na evropsko bit ce zadan smrtonosni udarac repki koja se nece oporaviti za 20-30 godina ako i bude zajednickog fudbala.Zivjeli
Da je njemu i Savezu stalo do repke ove dvije zadnje tekme bi se pripremale i odigrale krajnje ozbiljno jer prvo uigravas ekipu za baraz a osim toga poboljsavas rejting tj. bodovanje na UEFI-noj i FIFI-noj listi sto ce kasnije imati velikog znacaja kad se budu pravile grupe za Svjetsko. Meni uz svo duzno postovanje za sve sto je do sad uradio nije jasan nas kapiten. Zar on ne vidi sta se radi sa repkom i sta je cilj. On je uvijek bio patriota i kao takav bi morao ukljuciti mozak i uloziti dodatne napore da se repka izvuce iz blata. Dusmani su gotovo uspjeli u svom projektu jer sve vise ljudi kojima je Bosna domovina gube volju za repkom. Apatija je zavladala na svim nivoima i ne odlaskom na evropsko bit ce zadan smrtonosni udarac repki koja se nece oporaviti za 20-30 godina ako i bude zajednickog fudbala.Zivjeli
- auspuhc
#321 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Kakvi teoreticari zavjera. Jeste i savezu i selektoru je cilj da se gubi.
Peteva je otjerala glupa navijacka masa koja sada opet prica gluposti. Vico je pustio Bosnjane da oni izaberu koga zele i tako se dodvori navijacima. Dobili smo sto smo dobili.
Sa Petevove teme.
Peteva je otjerala glupa navijacka masa koja sada opet prica gluposti. Vico je pustio Bosnjane da oni izaberu koga zele i tako se dodvori navijacima. Dobili smo sto smo dobili.
Sa Petevove teme.
Vico pusti se navijaca jednog od najglupljih naroda svijeta.meridiyan wrote: ↑23/01/2021 12:54 Jeste li potpisali peticiju?
-NIste
-Sta cekate?
https://www.onlinepeticija.com/smjena_i ... acije#sign
- luckylaka
#322 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Ovo su najinteligentniji postovi.Nesto bi kao rekao ali nista mi ne pada na pamet
- mayab
-
HelaS
#324 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
- luckylaka
#325 Re: Savo Milošević - selektor reprezentacije BiH
Prvo.Nije svjetsko nego eropsko.Drugo.Ono sto radi dodik to radi i vico.Dakle razbijanje i ponizavanje onoga svega sto nosi predznak bosansko.Kome to nije jasno taj zivi u zabludi