Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A de mi reci, hoćeš li ti svoja ograničenja prenijeti na svoju djecu. Jer ne jesti jednu cijelu skupinu mesa od koje se pravi dosta jela jest ograničenje. Znam po sebi. Ja ne jedem dosta hrane i znam da je do mene, ali se trudim da svoju averziju prema hrani koja mi smrdi (uključujući i janjetinu) ne prenosim na potomstvo. Ipak živite u inozemstvu, možda društvo od djece ponekad poželi na bbq rebarca ili McBacon?
Naravno da hocu, vec prenosim mala kad vidi klempu odma kaze fujj
A de mi reci, hoćeš li ti svoja ograničenja prenijeti na svoju djecu. Jer ne jesti jednu cijelu skupinu mesa od koje se pravi dosta jela jest ograničenje. Znam po sebi. Ja ne jedem dosta hrane i znam da je do mene, ali se trudim da svoju averziju prema hrani koja mi smrdi (uključujući i janjetinu) ne prenosim na potomstvo. Ipak živite u inozemstvu, možda društvo od djece ponekad poželi na bbq rebarca ili McBacon?
Hoce li mi upaliti, to je nesto drugo.
Nisam očekivao takav fanatizam od Titovog poklonika moram biti iskren
Bloo wrote: ↑29/12/2023 11:48
Ja vidim romantiziranje nane i mahale. Razluci da ovo nije napad na TVOJU nanu.
Ne muci mene nista, vidim da tebe subjektivno pogada komentarisanje romantizirane proslosti. Sorry, akademska deformacija.
I sad se prica skrece sa najboljeg kostima do granapa do nanine mudrosti u rangu Konfucija.
Mozda smo previse.elemenata udrobili ali ako se vratimo na tvoju recenicu koja je i potakla ovo sve..da ako ti nana nije.jela zbog tradicije, onda je logicno da i ti ne jedes zbog tradicije...
Onda cherry picking sta uzeti od nanine tradicije.
Ne znam bloo tita mi, eto izvinite za tu recenicu.
Ja sam covjek koji voli tradicije, makar one koje su uspjeli usaditi u mene. Ne znam sta radim, a da stari nisu radili, iskreno ne mogu da skontam ako imas kakav primjer sta si na sebi primjetila reci mi, mozda je i kod mene, kad si kod skole nena nije bila skolovana i udala se sa 18-ak ali je skolovala svu svoju djecu. Sto sam stariji sve mi neki djavo ne da vise mira i sve vise volim nase stare hercegovacke obicaje, ciganluk, i sta vec ne. Kad sam bio momak to me nista nije zanimalo.
Ovo je diskusija za druge teme.
Mozda i "laznog feminizma" se dotakne.
Bloo wrote: ↑29/12/2023 11:54
Jel sad pravi momenat da upitam oko.tradicije i analnog seksa?
To su ove tzv djevice sto se za braka “cuvaju”
Pa valjda prakticiraju to ljudi i u braku.
Narocito poslije poroda i nakon 2 do 3 djece, primarna rupa nije.ista, te se muzevi okrecu sekundarnoj, uzoj. Haram otvoru. Netradicionalnom?
Ateista wrote: ↑29/12/2023 11:46
I meni je to eliminatorno, ne bih mogao biti u ozbiljnoj vezi sa nekom koja vjeruje u bilo kakvo bozanstvo, neko moze reci da sam zadrt ali za ozbiljnu vezu mi je to jako bitno da se tu slazemo ako cemo zivjeti zajedno. Ne bi mi smetala bilo kakva tradicija koju nosi sa sobom kao porodicno naslijedje, dok gid je to samo tradicija i ako sam siguran da to ne shvata ozbiljno.
Ne bih mogao biti ni sa nekom koja pusi cigare, to mi je isto eliminatorno.
Meni prva pomisao braka sa hard core vjernicama(ove nase monoteisticke) bi bila da nema analca nikad
to bi bio game over iste sekunde
To mi iskreno nije toliko bitna stavka, ali postujem da nekom jeste.
Meni je recimo puno bitnije to sto je otvorena za trojac, sa jos jednom zenom, ne muskarcem.
To je isto tako nesto sto ne bih mogao ocekivati od hard core vjernice.
JohnnyS wrote: ↑29/12/2023 11:58
Ne znam, mislim da nema nista lose u tome da cuvamo svoje, integracija, asimilacija, prebrzo ide, i uvijek na stetu malih naroda. A nadam se da cu uspjeti prenijeti nesto od tih komunistickih socijalnih vrijednosti na njih, mada mislim da je mala sansa.
Ateista wrote: ↑29/12/2023 12:04
To mi iskreno nije toliko bitna stavka, ali postujem da nekom jeste.
Meni je recimo puno bitnije to sto je otvorena za trojac, sa jos jednom zenom, ne muskarcem.
To je isto tako nesto sto ne bih mogao ocekivati od hard core vjernice.
Narocito poslije poroda i nakon 2 do 3 djece, primarna rupa nije.ista, te se muzevi okrecu sekundarnoj, uzoj. Haram otvoru. Netradicionalnom?
JohnnyS wrote: ↑29/12/2023 11:58
Ne znam, mislim da nema nista lose u tome da cuvamo svoje, integracija, asimilacija, prebrzo ide, i uvijek na stetu malih naroda. A nadam se da cu uspjeti prenijeti nesto od tih komunistickih socijalnih vrijednosti na njih, mada mislim da je mala sansa.
Ne znam, ja sam let it go kad su djeca u pitanju, neka sami biraju svoj put i afinitete. Samo da su sretni, a hoće li biti vegani, gayevi, cajkaroši, s nekim druge vjere, to je na kraju krajeva svakako vam moje kontrole, a i nema veze sa mnom nego s njima
Do kojeg si ti djeteta stigla? Informativno?
Ne zelim imati djecu, jer zelim da mi vagina ostane rosna i uska.
Ovo je s anatomskog aspekta vrlo diskutabilan stav.
Ovo je s anatomskog aspekta vrlo diskutabilan stav.
Ne znam, ja sam let it go kad su djeca u pitanju, neka sami biraju svoj put i afinitete. Samo da su sretni, a hoće li biti vegani, gayevi, cajkaroši, s nekim druge vjere, to je na kraju krajeva svakako vam moje kontrole, a i nema veze sa mnom nego s njima
Ma sta god izaberu ne bi im nikad rijeci rekao, to je njihov zivot, gay ili bilo sta ja cu ih isto voliti i vrata su im isto otvorena. Istovremeno moj je posao da ih odgajam, pa red je da im koji bug ubacim u kod, nazovimo to mojim zadovoljstvom za sve neprospavane noci
Ma sta god izaberu ne bi im nikad rijeci rekao, to je njihov zivot, gay ili bilo sta ja cu ih isto voliti i vrata su im isto otvorena. Istovremeno moj je posao da ih odgajam, pa red je da im koji bug ubacim u kod, nazovimo to mojim zadovoljstvom za sve neprospavane noci
Ja sam te napravio, ja cu te ubagovati!
A jadni, nisu ni trazili da se rode.
Hoce li mi upaliti, to je nesto drugo.
Nedam se da se salis. Za hranu se nikad ne govori “fuj”. Ne mora jesti, ali ne uci dijete takvim stvarima.