Irfan Čengić najvjerovatnije ulazi.MUNAFIK wrote: ↑04/09/2022 15:41 Mozemo li vec sada o imenima u Skupstini KS
SDA sigurno idu
1.Mahir Dević,
2. Sebija Izetbegović - NECE PRIHVATITI MANDAT
3. Faruk Kapidžić,
4. Haris Zahiragić,
5. Smiljana Viteškić,
6.Faruk Selmanović,
7.Adi Kalem,
8.Amra Hasagić,
9.Rijana Jusufbegović
10.Hamed Aljović
Sigurni su ovi do broja 7 da ulaze, ostali diskutabilo je hoce li SDA imati vise od 6 mjesta...
Pored ovoga prolazi
1. Damir Marjanovic
2. Harki MAHALA
Eto 8 imena clanova nove skupstine KS.
Skupština KS 2022-2026
-
last mohicans
#301 Re: Skupština KS 2022-2026
- Prpa.ba
#302 Re: Skupština KS 2022-2026
Kampanja traje vec par dana, popilo se i par kafa i vrijeme je za prvi presjek dosadasnjeg toka kampanje po odokativnoj procjeni.
SDA - od 6 do 8
Ostajem pri ovoj procjeni, mada je pad podrske i interesa cak i jezgre biraca prilicno ocigledan. Imaju jaku organizaciju pa se to ne vidi prema vani, i i dalje bih prije rekao da ce najizvjesnije imati 8 mandata, ali nije to vise jakih 8 mandata definitivno, deveti mi se cini totalno van domasaja.
NiP - od 6 do 9*
Solidna kampanja, i dalje mi je nejasno koliko ce im se Zvizdic i Campara obiti o glavu medju originalnom bazom koja im je donijela 6 mandata 2018. Sto se do sada moze zakljuciti, nisu donijeli neku dodatnu energiju tj. ne vidi se njihova baza, s druge strane dosta stare baze je i dalje tu iako su ranije sijevale varnice. Mir u kuci ili
Rekao bih da je podjednako vjerovatno i 7 i 8 i 9 mandata. NiP-u bih ostavio i zvjezdicu iznenadjenja da mozda mogu i 10 ako ih luda sreca ponese.
SDP - od 5 do 7
SDP je ulozio pare, osvjezio listu, Irfan je na kantonalnoj, baza je manje-vise tu, nezahtjevna ali i malobrojna kakva jeste. Zahvatice sa sredine, mozda i od NiP-a dio. Izvjesnije je 6 ili 7 nego 5. Da se nisu brukali sa Tanovicem, mozda bi to bilo i jace, ali to ne bi bio SDP.
NS - od 3 do 5
NS je cudna zvjerka i prakticno je nemoguce procijeniti njihovu bazu jer nemaju jake skupove, vise zuje kao pcelice po standovima i ulazu u digitalni marketing. Mislim da ce se stabilizovati na 4. Njihovi glasaci ionako mahom ne prate imena nego samo ideolosko-maglovitu sliku za sta NS stoji.
SBiH - od 3 do 5
SBiH revidiram prema gore. Efendic to solidno diriguje, iako mu je organizacija truba. Mislim da ce samo na Novom gradu podici 2 mandata, i onda jos 1 na ostatak kantona, minimalno. NiP mu je malo zapaprio kandidovanjem Delica za federalni nivo u istoj izbornoj jedinici, pa ipak mislim da mu zahvat sa centra nece biti toliki jer je dijelu biraca sada žao izbora 2020. Da nije tog "podsjetnika", mogao bi i vise.
NES - od 2 do 3
Revidiram NES na minimalno 2 mandata, Harki i Hadzibajric sami mogu navuci 8 do 10.000 glasova sto ce biti dovoljno za 2. Ojacali su infrastrukturu, slizali se sa Tanovicem, tesko da ce ostati na 1 mandatu.
SBB - 0 ili 1
Reduciram SBB sa sigurna 2 na upitan cenzus. Nema ih. Znam da su ekipirani za 1 ili 2 mandata, ali izlasci iz stranke, slaba kampanja su indikator da ce to biti jos nesto slabiji rezultat. Biracko tijelo se rasulo na NiP sa jedne, SBiH/DF/PzP sa druge strane.
Za nove generacije - 1 ili 2
Marjanovic je ulozio ozbiljne pare, ekipirao se za status ESSOve ruke u Skupstini KS ako bude potrebe. Ako ne, bice prirodni saveznik Trojke. Pokupice neki dio idealistickih glasova NiP-a, definitivno.
DF/GS - 1 ili 2
Ulozene pare u kampanju koja ni po cemu ne zaostaje za SDA-ovom. Uz klasicne predizborno-gradjanskopatriotske inicijative, bice to jak 1 mandat, na granici za 2. Fali mu ljudi na terenu da podebljaju taj drugi mandat.
PzP-NB-Zeleni - od 1 do 2
Prije bih rekao 1 jak nego 2 mandata, ali vidjecemo. U sustini ce ovo iznijeti Profina kandidatura za Predsjednistvo. Koliko ljudi naleti na volej "Treci put", toliko ce i povuci mandata. Mislim da nece biti puno, kampanja se polarizovala, 3 mandata je van domasaja.
BOSS - cenzus
Ugasice ih Efendic, nema ovdje neke price. Nema Domova zdravlja, nema operativne slobode uz biracka mjesta po Alipasinom mostu..
SDA - od 6 do 8
Ostajem pri ovoj procjeni, mada je pad podrske i interesa cak i jezgre biraca prilicno ocigledan. Imaju jaku organizaciju pa se to ne vidi prema vani, i i dalje bih prije rekao da ce najizvjesnije imati 8 mandata, ali nije to vise jakih 8 mandata definitivno, deveti mi se cini totalno van domasaja.
NiP - od 6 do 9*
Solidna kampanja, i dalje mi je nejasno koliko ce im se Zvizdic i Campara obiti o glavu medju originalnom bazom koja im je donijela 6 mandata 2018. Sto se do sada moze zakljuciti, nisu donijeli neku dodatnu energiju tj. ne vidi se njihova baza, s druge strane dosta stare baze je i dalje tu iako su ranije sijevale varnice. Mir u kuci ili
SDP - od 5 do 7
SDP je ulozio pare, osvjezio listu, Irfan je na kantonalnoj, baza je manje-vise tu, nezahtjevna ali i malobrojna kakva jeste. Zahvatice sa sredine, mozda i od NiP-a dio. Izvjesnije je 6 ili 7 nego 5. Da se nisu brukali sa Tanovicem, mozda bi to bilo i jace, ali to ne bi bio SDP.
NS - od 3 do 5
NS je cudna zvjerka i prakticno je nemoguce procijeniti njihovu bazu jer nemaju jake skupove, vise zuje kao pcelice po standovima i ulazu u digitalni marketing. Mislim da ce se stabilizovati na 4. Njihovi glasaci ionako mahom ne prate imena nego samo ideolosko-maglovitu sliku za sta NS stoji.
SBiH - od 3 do 5
SBiH revidiram prema gore. Efendic to solidno diriguje, iako mu je organizacija truba. Mislim da ce samo na Novom gradu podici 2 mandata, i onda jos 1 na ostatak kantona, minimalno. NiP mu je malo zapaprio kandidovanjem Delica za federalni nivo u istoj izbornoj jedinici, pa ipak mislim da mu zahvat sa centra nece biti toliki jer je dijelu biraca sada žao izbora 2020. Da nije tog "podsjetnika", mogao bi i vise.
NES - od 2 do 3
Revidiram NES na minimalno 2 mandata, Harki i Hadzibajric sami mogu navuci 8 do 10.000 glasova sto ce biti dovoljno za 2. Ojacali su infrastrukturu, slizali se sa Tanovicem, tesko da ce ostati na 1 mandatu.
SBB - 0 ili 1
Reduciram SBB sa sigurna 2 na upitan cenzus. Nema ih. Znam da su ekipirani za 1 ili 2 mandata, ali izlasci iz stranke, slaba kampanja su indikator da ce to biti jos nesto slabiji rezultat. Biracko tijelo se rasulo na NiP sa jedne, SBiH/DF/PzP sa druge strane.
Za nove generacije - 1 ili 2
Marjanovic je ulozio ozbiljne pare, ekipirao se za status ESSOve ruke u Skupstini KS ako bude potrebe. Ako ne, bice prirodni saveznik Trojke. Pokupice neki dio idealistickih glasova NiP-a, definitivno.
DF/GS - 1 ili 2
Ulozene pare u kampanju koja ni po cemu ne zaostaje za SDA-ovom. Uz klasicne predizborno-gradjanskopatriotske inicijative, bice to jak 1 mandat, na granici za 2. Fali mu ljudi na terenu da podebljaju taj drugi mandat.
PzP-NB-Zeleni - od 1 do 2
Prije bih rekao 1 jak nego 2 mandata, ali vidjecemo. U sustini ce ovo iznijeti Profina kandidatura za Predsjednistvo. Koliko ljudi naleti na volej "Treci put", toliko ce i povuci mandata. Mislim da nece biti puno, kampanja se polarizovala, 3 mandata je van domasaja.
BOSS - cenzus
Ugasice ih Efendic, nema ovdje neke price. Nema Domova zdravlja, nema operativne slobode uz biracka mjesta po Alipasinom mostu..
- Styling
#303 Re: Skupština KS 2022-2026
Preletaci koji su u starim strankama imali vleiki broj glasova se varaju ako misle da ce tu bazu povuci i da ce glasati jednako za njih i u novoj stranci. Moraju biti svjesni da se glasove dobili zahvaljujuci stranci u kojoj ssu bili. Sigurna sam da veliki broj onih koji su glasali za Camparu i za Zvizdica u SDA sada nece za njih glasati i nece donijeti nikakvu znacajnu prednost.
Sve ce biti lahko uporediti nakon izbora kad se vidi odakle su dobili glasove.
-
seksi_ideje
#304 Re: Skupština KS 2022-2026
To stoji. Medjutim ja npr ne mislim da ce Alma Colo kao nosioc liste SDA za drzavni parlament ovaj put povuci isti broj glasova za SDA kao Denis Zvizdic, al eto mozda ce Miss Hurmica FBiH koja se nalazi na istoj listiStyling wrote: ↑06/09/2022 10:41 Preletaci koji su u starim strankama imali vleiki broj glasova se varaju ako misle da ce tu bazu povuci i da ce glasati jednako za njih i u novoj stranci. Moraju biti svjesni da se glasove dobili zahvaljujuci stranci u kojoj ssu bili. Sigurna sam da veliki broj onih koji su glasali za Camparu i za Zvizdica u SDA sada nece za njih glasati i nece donijeti nikakvu znacajnu prednost.
- vjeshalica
#305 Re: Skupština KS 2022-2026
Dosad im je bilo ispod casti izlaziti na ulicu. Sad im treba. Ne samo njima,nego svima koji se na ulici pojave.seksi_ideje wrote: ↑05/09/2022 18:53 NS je krenula sa kampanjom na ulici i za sada su dosta aktivni. I Pedja je na ulici, Sabina takodjer.
Moram dodati, Hadzikadicev prijedlog za Skupstinu. A sere o gumama i natpisima. Kakav dronaš.

- Control panel
#306 Re: Skupština KS 2022-2026
https://www.klix.ba/clanak/220908005

Hahaha bila u fed parlamentu i povukla se kako bi ko fol imala vise vremena za klinicki. Sta je sad?
Jbt oni se bas sa nama segace.

Hahaha bila u fed parlamentu i povukla se kako bi ko fol imala vise vremena za klinicki. Sta je sad?
- Blixen
#307 Re: Skupština KS 2022-2026
sepka i zahir
*ima da bude svega
*ima da bude svega
- Control panel
#308 Re: Skupština KS 2022-2026
Pitanja:
Sto se kandidovala za fed parlament na proslim izborima i sto je prihvatila mandat? Sto ga je nakon nekog vremena vratila? Sto se sad kandiduje za skupstinu kantona?
Sto se kandidovala za fed parlament na proslim izborima i sto je prihvatila mandat? Sto ga je nakon nekog vremena vratila? Sto se sad kandiduje za skupstinu kantona?
-
The BEN10
#309 Re: Skupština KS 2022-2026
Vrlo jednostavno objašnjenje: ako se promijeni vlast na federalnom nivou Seka leti sa mjesta direktorice KCUS-a. Ego joj neće dozvoliti da bilo šta drugo prihvati, pri čemu možete misliti šta bi joj radili SDP-ovci i NiP-ovci u tom slučaju.Control panel wrote: ↑08/09/2022 08:16 https://www.klix.ba/clanak/220908005
Stoga, dok ne ode u penziju, skupštinska klupa izgleda kao fina sigurica. Zlu (izbornom porazu) ne trebalo.
- nepass1
#310 Re: Skupština KS 2022-2026
Prvi put ne znam za koga glasati, vjerovatno cu samo prekriziti listic.
SDA ni pod razno, nisu opcija 0.1%
Od trojke zbog Forta, Vranica, Niksica i komplet NiP-a nemoguce za jednu od te tri stranke.
Kontao za Miletica ali kad sam vidio koga ima na plakatima izgleda mi samo nabrao sa ulice.
Za parlamentarnu skupstinu treba koja ima salon za nokte i vjerovatno se prostituise jer je vise u dubaiu nego u bih.
SBB mozda i gori od SDA, mada tesko
Od trojke zbog Forta, Vranica, Niksica i komplet NiP-a nemoguce za jednu od te tri stranke.
Kontao za Miletica ali kad sam vidio koga ima na plakatima izgleda mi samo nabrao sa ulice.
Za parlamentarnu skupstinu treba koja ima salon za nokte i vjerovatno se prostituise jer je vise u dubaiu nego u bih.
-
sahara1428
#311 Re: Skupština KS 2022-2026
Bot se opet zaj..... ne čita omiljeni magazin

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#312 Re: Skupština KS 2022-2026
Tvoj propali glas je glas za one koje ne zelis u vlasti, ko god to bio. Isto kao da si ostao kuci. Izadji, glasan, za bilo koga. I to je bolje od križanja listica ili neglasanja uopste.nepass1 wrote: ↑08/09/2022 09:16 Prvi put ne znam za koga glasati, vjerovatno cu samo prekriziti listic.
- HPLaserJet
#313 Re: Skupština KS 2022-2026
Slobodno zaokruži SDA. Nevažeći listić, ili glas za neku drugu opciju sem Trojke, ili glas za SDA, u potpunosti je isto.nepass1 wrote: ↑08/09/2022 09:16 Prvi put ne znam za koga glasati, vjerovatno cu samo prekriziti listic.
- Prpa.ba
#314 Re: Skupština KS 2022-2026
Jedni su me pokrali i sabotirali buducnost drustva, drugi mi se ne svidjaju.
Neglasanjem cu indirektno podrzati prve, ali cu se osjecati dobro i pametno jer sam neutralan i nastavljam imati pravo kritikovati sve.

Neglasanjem cu indirektno podrzati prve, ali cu se osjecati dobro i pametno jer sam neutralan i nastavljam imati pravo kritikovati sve.
- nepass1
#315 Re: Skupština KS 2022-2026
Koji si ti fortin bot to je nevjerovatnoHPLaserJet wrote: ↑08/09/2022 09:25Slobodno zaokruži SDA. Nevažeći listić, ili glas za neku drugu opciju sem Trojke, ili glas za SDA, u potpunosti je isto.nepass1 wrote: ↑08/09/2022 09:16 Prvi put ne znam za koga glasati, vjerovatno cu samo prekriziti listic.
Sto cu sda kad su mi zadnja opcija
- nepass1
#316 Re: Skupština KS 2022-2026
Hajmo ovako reci, trojka prvenstveno konakovic i forto su na mene negativno vise uticali i zajebali me nego sda. I hajmo reci da za te cetiri stranke necu glasati sigurno. Mada sam na lokalnim 2020 njima dao glas (trojki)
- Prpa.ba
#317 Re: Skupština KS 2022-2026
Onda glas za SDA, da te Trojka ne zezne jos gore.
- Control panel
#318 Re: Skupština KS 2022-2026
Ovaj SDA bot ne zna da je zastava slovenije, slobacke i rusije bijelo, plavo crveno.

A srpskog sveta je crveno, plavo, bijelo, al hajde. Treba nesto njatike.

A srpskog sveta je crveno, plavo, bijelo, al hajde. Treba nesto njatike.
-
laik1981
#319 Re: Skupština KS 2022-2026
Izlazak na izbore je gradjanska duznost, stvar kucnog odgoja i inteligencije..
- nepass1
#320 Re: Skupština KS 2022-2026
Pa kazem necu za sda, vi izgleda samo citate necu za trojku?!
Nmg za sda, evo 20g od punoljetstva nisam nikad za sda, necu ni sad.
Nmg za sda, evo 20g od punoljetstva nisam nikad za sda, necu ni sad.
- DaysleepeR
#321 Re: Skupština KS 2022-2026
ali legendo, apsolutno je nebitno za koga ćeš glasati, nema potrebe za 10 postova o tome
- nepass1
#322 Re: Skupština KS 2022-2026
Pa eto u nedoumici, mozda ko sta pametni napise, a samo se digose trojka botovi. Izgleda nisam trebao nista pisati.DaysleepeR wrote: ↑08/09/2022 09:50 ali legendo, apsolutno je nebitno za koga ćeš glasati, nema potrebe za 10 postova o tome
Nisam ni napisao za koga cu glasati
Jebote sta vi citate?!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#323 Re: Skupština KS 2022-2026
Uvazena profesorica ce uvesti red, rad i disciplinu u skupstini.Nema vise da se preko rede ide napauzu i da traju po dva tri sata dok mi pred tveom camimo cekajuci daljnji tok sjednice.Sve tacke dnevnog reda koje uvazena profesorica predlozi i njezin klub bitnut ce usvojeni jednoglasno.Nema odsustva sa sjednica i morat ce njoj osobno poloziti racun u slucaju odsustva ili negativnog glasanja.Control panel wrote: ↑08/09/2022 08:16 https://www.klix.ba/clanak/220908005
Napokom ce skupstina disati ko jedan i misliti samo na buducnost svojijeh gradjana.
laila laila illallah glasajte za Bakira, glasajte za Bakira, pobjedice SDA laila laila illallah
- HPLaserJet
#324 Re: Skupština KS 2022-2026
Frajer je nebitan ko semafor u GTA, a umislio da će njegov glas za SDA odlučiti novu vladuDaysleepeR wrote: ↑08/09/2022 09:50 ali legendo, apsolutno je nebitno za koga ćeš glasati, nema potrebe za 10 postova o tome
Slabo ih nešto spremaju u centrali. Botovanje isprazno, samo jedna te ista mantra već godinu dana. Čak štaviše, u mnogim momentima i pogubno za njih, jer previše nisko udaraju, kao što je botovanje na temu uložaka u srednjim školama. Koje smeće od čovjeka moraš biti da botuješ na onakav način.
-
sajber87
#325 Re: Skupština KS 2022-2026
On samo hoce da kaze eeejjjjjj a sbih ili hadzikadija, mozda su oni neka nova opcija tj isporucioci anti sda glasaca sda-u nakon izboraHPLaserJet wrote: ↑08/09/2022 10:00Frajer je nebitan ko semafor u GTA, a umislio da će njegov glas za SDA odlučiti novu vladuDaysleepeR wrote: ↑08/09/2022 09:50 ali legendo, apsolutno je nebitno za koga ćeš glasati, nema potrebe za 10 postova o tome![]()
![]()
![]()
Slabo ih nešto spremaju u centrali. Botovanje isprazno, samo jedna te ista mantra već godinu dana. Čak štaviše, u mnogim momentima i pogubno za njih, jer previše nisko udaraju, kao što je botovanje na temu uložaka u srednjim školama. Koje smeće od čovjeka moraš biti da botuješ na onakav način.