Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Moderator: O'zone
-
Registarska oznaka
#301 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Bas ce radnje da zabrane ulazak nevakcinisanih, direktno udarajuci na svoju egsistenciju. Ako se vec nisu ugasile firme zbog korone, znajuci da se samo 20-tak posto stanovnistva vakcinisalo.
- Project Sejuani
#302 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Sanjarko wrote: ↑19/11/2021 03:54A narativ kao u fasista pri stigmatizaciji i negiranju genocida.kanguru wrote: ↑19/11/2021 01:41 Ovaj Project Sejuani je stvarno naporan sa svojom pričom. Majstore, hajde ti kod Gorana Čerkeza u krizni štab, bićeš tamo korisniji. A nemoj ovdje sprovoditi agresiju i nametati ljudima mišljenje, nazivajući ih "antivakserima", papcima, teoretičarima zavjere, kao da su građani drugog reda, šljam koji treba odstraniti iz društva.
Upravo zbog ove neviđene šizofrene medijske hajke, represije, prisile i ucjena slobodom kretanja ako se ne vakcinišeš, upravo zbog toga ljudi ne žele da se vakcinišu. Ne zato što su antivakseri, kako se to sada voli reći, nego što ljudi ne žele da im neko nešto nasilno nameće i vrijeđa zdrav razum i inteligenciju. Ovo su, gospodo, sve odlike i karakteristike fašističkog sistema u kojem pojedinac nema mogućnost izbora nego je prisiljen da nešto uradi i ili ne uradi. To im je vjerovatno i bio cilj da uspostave u ovom ludilu koje je zahvatilo čovječanstvo evo već dvije godine.

- Ateista
#303 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Razumijem poentu, ali ovo sa covid propusnicama je puno ozbiljnija stvar od tih poreza, ali na zalost ni za to vjerovatno nece biti protesta.
- Project Sejuani
#304 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#305 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Mi u Bosni mislimo da smo posebni. Ako je u drugim zemljama pa i okruženju normalno maska, potvrda o vakcinacij odnosno negativnom testu i sve uredno funkcioniše, zašto će biti problem kod nas?Registarska oznaka wrote: ↑19/11/2021 08:16 Bas ce radnje da zabrane ulazak nevakcinisanih, direktno udarajuci na svoju egsistenciju. Ako se vec nisu ugasile firme zbog korone, znajuci da se samo 20-tak posto stanovnistva vakcinisalo.
Da neće slučajno kakvi protesti?
- Project Sejuani
#306 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Antivaxeri u doba viktorijanske ere u Velikoj Britaniji, koji ublehaši, al danas će suprotnu stranu optužiti za sve ono što bi sami radili da mogu.
-
cassius
#307 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ma zna servilni bosnjo kako treba. Spusti glavu i slusaj sta ti se kaze. Ne talasaj. Samo nek se ne puca.laik1981 wrote: ↑19/11/2021 08:15 Uveli bi oni to hladno da je vakcinisano 70% populacije, ali posto je taj procenat 20% onda nece. Mozda uvedu u par javnih sektora. Dolazi izborna godina. I ako budu donosili kakve odluke to ce biti samo na papiru i nece se implementirati, kao sto je slucaj i sa ostalim epidemioloskim mjerama.
A sto se tice svijeta ovako to otprilike izgleda vec sedmicama.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#308 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ustaške novine štampane u Sarajevu 1944 pozivaju na "cijepljenje".
Koji debil moraš biti da su ustaše progresivnije od tebe ?
slike-starog-sarajeva-t37595.html?start=17725
slike-starog-sarajeva-t37595.html?start=17725
Last edited by teskeredzic_22 on 19/11/2021 09:04, edited 1 time in total.
-
splinter
#309 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
laik1981 wrote: ↑19/11/2021 08:15 Uveli bi oni to hladno da je vakcinisano 70% populacije, ali posto je taj procenat 20% onda nece. Mozda uvedu u par javnih sektora. Dolazi izborna godina. I ako budu donosili kakve odluke to ce biti samo na papiru i nece se implementirati, kao sto je slucaj i sa ostalim epidemioloskim mjerama.
A sto se tice svijeta ovako to otprilike izgleda vec sedmicama.
Daj ba Laiče, pa bio si nekad u Korteu, vidiš da nose zastave il su "šetalice"
Za ostale klipove ne znam, vjeravotano su orginalni.
- Project Sejuani
#310 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Zatucanost ljudi koji žive na balkanu je poseban nivo.teskeredzic_22 wrote: ↑19/11/2021 08:37 Ustaške novine štampane u Sarajevu 1944 pozivaju na "cijepljenje".
![]()
Nas bi trebalo ozbiljno proučavati kao neki fenomen opskurnosti i barbarizma.
- Ateista
#311 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Da je u pitanju stvarno opsti interes ok, ali svakom je normalnom jasno da nije i da vakcina ima nikakav ili minimalan uticaj na sirenje virusa i javno zdravlje.Gray wrote: ↑18/11/2021 19:41Ako ćemo pošteno, nije ni ustav vrh, nego Echr, eno ima njihova stranica, imaju svi slučajevi, pa istražuje šta jeste a sta nije kršenje ljudskih prava.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑18/11/2021 19:34
Sta znaci mjera, gdje je zakon, za pocetak, koji to regulise ? Dalje, jesi li svjestan da je ustav vrh svega, bas pises besmislice i provaljujes se.
Ps. Postoji zakonodavna vlast ( parlamenti i skupstine ), a postoji izvrsna vlast ( vlade ), i ovom slucaju je izvrsna vlast preuzela sve poluge vlasti, a mjera je kurac od ovce u toj cijeloj prici.
Stvar je balans a, gdje se vaganju pojedinačni i opći interesi. Ako je opći interes jaci od pojedinačnog, jbg, nema kršenja ljudskih prava.
-
laik1981
#312 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Mozda sam fulio link..
Kako god ljudi se bune sirom svijeta.. Daleko od toga da je ovo neka prica zaostalog balkana ili jos gore zaostalog bosnje kako to neki zele predstaviti. I daleko od toga da je ovo samo antivakserska prica..
Kako god ljudi se bune sirom svijeta.. Daleko od toga da je ovo neka prica zaostalog balkana ili jos gore zaostalog bosnje kako to neki zele predstaviti. I daleko od toga da je ovo samo antivakserska prica..
Last edited by laik1981 on 19/11/2021 08:54, edited 2 times in total.
- Ateista
#313 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ti koji umru su sami sebi krivi sto su se izlagali opasnosti, nisu se vakcinisali i slicno, da su pazili na sebe bili bi zivi, ne moze neko drugi biti odgovoran za tvoje zdravlje.tramvajtrojka wrote: ↑18/11/2021 20:26fasizam je gospodo to sto se vi necete da vakcinisete i zbog vašega bezobrazluka neko neduzan zavrsi dva metra pod zemljom to je jedina prava istina sve dok smo drugi u svijetu po smrtnosti od covida antivakserima treba isključiti iz društva kao sto to radi austrija i njemacka kad se 90% stanovništva vakcinise tek onda sve antivaksere vratiti u normalan životno_sikiriki wrote: ↑18/11/2021 20:21 Nevjerovatno koliko su "vakseri" agresivni sa svojim "stavovima" i dijeljenjem ljudi sad jos i u ove torove. Vakciniši se ako hoćeš, ko ti brani? Što te tangira moje opredjeljenje da se na vakcinišem? Ne, nećeš umrijeti od corone ako si se već vakcinisao i ko biva zaštitio. Prije da će ti ta eksperimentalna vakcina doći na naplatu kad-tad, nego onih 1% da će ti nešto ozbiljno biti od corone.
Označavate nekoga kao krezubog, glupog, neobrazovanog, nepismenog i kao "antivaksera", samo zato što bez obzira da li je vakcinisan, nevakcinisan ili je prebolio coronu ne želi da uopće postoji sistem u kojem na svakom koraku neko treba da te kontroliše i da ti ograničava osnovna ljudska prava- pravo na rad, školovanje, slobodu kretanja itd. Čisti fašizam.
jel vi kontate da mi gubimo oko 30 ljudi dnevno od ove bolesti sve dok je tako vasa li la prava moraju biti usutkana za opste dobro![]()
- Project Sejuani
#314 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Kad istraživanje zasnivaš na facebook poluitinama dođeš do takvog zaključka.Ateista wrote: ↑19/11/2021 08:43Da je u pitanju stvarno opsti interes ok, ali svakom je normalnom jasno da nije i da vakcina ima nikakav ili minimalan uticaj na sirenje virusa i javno zdravlje.Gray wrote: ↑18/11/2021 19:41
Ako ćemo pošteno, nije ni ustav vrh, nego Echr, eno ima njihova stranica, imaju svi slučajevi, pa istražuje šta jeste a sta nije kršenje ljudskih prava.
Stvar je balans a, gdje se vaganju pojedinačni i opći interesi. Ako je opći interes jaci od pojedinačnog, jbg, nema kršenja ljudskih prava.
Al dobro od vas ateista i nisam očekivao neki logični zaključak. Kod vas vrijedi krilatica: Ja, ja, ja i samo JA!
- Ateista
#315 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
To je to, potpuno isti bolesni mentalni sklop kao ovi koji podrzavaju covid propusnice.no_sikiriki wrote: ↑18/11/2021 20:42
Do ovoga ste dogurali. Kad se samo sjetim one zabrane kretanja za djecu, zena izasla sa djetetom da prošeta oko zgrade da bar malo smoga udahne, a komšinica odmah na telefon i zove policiju "jer šta ona ima izlaziti kad ja ne smijem".
- Ateista
#316 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ti koji umru su sami sebi krivi sto su se izlagali opasnosti, nisu se vakcinisali i slicno, da su pazili na sebe bili bi zivi, ne moze neko drugi biti odgovoran za tvoje zdravlje.tramvajtrojka wrote: ↑18/11/2021 20:26fasizam je gospodo to sto se vi necete da vakcinisete i zbog vašega bezobrazluka neko neduzan zavrsi dva metra pod zemljom to je jedina prava istina sve dok smo drugi u svijetu po smrtnosti od covida antivakserima treba isključiti iz društva kao sto to radi austrija i njemacka kad se 90% stanovništva vakcinise tek onda sve antivaksere vratiti u normalan životno_sikiriki wrote: ↑18/11/2021 20:21 Nevjerovatno koliko su "vakseri" agresivni sa svojim "stavovima" i dijeljenjem ljudi sad jos i u ove torove. Vakciniši se ako hoćeš, ko ti brani? Što te tangira moje opredjeljenje da se na vakcinišem? Ne, nećeš umrijeti od corone ako si se već vakcinisao i ko biva zaštitio. Prije da će ti ta eksperimentalna vakcina doći na naplatu kad-tad, nego onih 1% da će ti nešto ozbiljno biti od corone.
Označavate nekoga kao krezubog, glupog, neobrazovanog, nepismenog i kao "antivaksera", samo zato što bez obzira da li je vakcinisan, nevakcinisan ili je prebolio coronu ne želi da uopće postoji sistem u kojem na svakom koraku neko treba da te kontroliše i da ti ograničava osnovna ljudska prava- pravo na rad, školovanje, slobodu kretanja itd. Čisti fašizam.
jel vi kontate da mi gubimo oko 30 ljudi dnevno od ove bolesti sve dok je tako vasa li la prava moraju biti usutkana za opste dobro![]()
- Ateista
#317 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Odlicno, sam si sebi postavio odgovarajucu fotografiju.
-
splinter
#318 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Novi Zeland i Ausralija i trebaju da se bune. Držali su ih zaključane ko pavijane u ZOO godinu i nešto. Dobro su ljudi prelomili pa napokon organizovali proteste. Kod drugih je to više neki trend, da se izađe na ulicu i protestuje, mislim pogotovu zemlje gdje je već cijepeljeno preko 50, 60% .
- Project Sejuani
#319 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
- Project Sejuani
#320 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ako je tako, imam ja nekog antrax praha pa bi ga malo rasuo po ferhadiji ko je kriv tim ljudima što će se zaraziti kad se nisu pazili i čuvali svoje zdravlje. Ha ja.Ateista wrote: ↑19/11/2021 08:49Ti koji umru su sami sebi krivi sto su se izlagali opasnosti, nisu se vakcinisali i slicno, da su pazili na sebe bili bi zivi, ne moze neko drugi biti odgovoran za tvoje zdravlje.tramvajtrojka wrote: ↑18/11/2021 20:26
fasizam je gospodo to sto se vi necete da vakcinisete i zbog vašega bezobrazluka neko neduzan zavrsi dva metra pod zemljom to je jedina prava istina sve dok smo drugi u svijetu po smrtnosti od covida antivakserima treba isključiti iz društva kao sto to radi austrija i njemacka kad se 90% stanovništva vakcinise tek onda sve antivaksere vratiti u normalan život
- azurna_obala
#321 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Vakcinišeš se i ne dumaš šta ćeš .
-
no_sikiriki
#322 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
u neku ruku "pozitivna" strana ove citave pandemije je to sto skontas s kakvim si ljudima okruzen.Ateista wrote: ↑19/11/2021 08:49To je to, potpuno isti bolesni mentalni sklop kao ovi koji podrzavaju covid propusnice.no_sikiriki wrote: ↑18/11/2021 20:42
Do ovoga ste dogurali. Kad se samo sjetim one zabrane kretanja za djecu, zena izasla sa djetetom da prošeta oko zgrade da bar malo smoga udahne, a komšinica odmah na telefon i zove policiju "jer šta ona ima izlaziti kad ja ne smijem".
da nije ovoga, ne bih ni pomislila da je moguce da neko nekome zove policiju, jer je izasao na zrak sa djetetom.
srecom bila sam dijete kad je bio rat, ali ovo me asocira i na ono kad su mi roditelji skontali ko su im zapravo prijatelji s kojima su se do jučer družili...
- Ateista
#323 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Tako je, moze se reci da smo mi zaostali jer se ne bunimo protiv fasizma.
-
laik1981
#324 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Jel ti mislis da su na ovim protestima samo nevakcinisani? Nisu. Evo ja sam vakcinisan i sutra bih izasao na slicne proteste kada bi ih neko ovdje organizovao. Uvode pravila preskacuci zakodonavna tijela na osnovu preporuka raznoraznih kriznih stabova. Ova raznorazna uslovljavanja u vezi sa covidom granice sa anarhijom. Cak i kada ustavni sudovi kazu da se to kosi sa zakonima o ljudskim pravima to se izignorise ili eventualno vrate pare koje su naplatili za kojekakve kazne. Ovakav nacin je pogresan.splinter wrote: ↑19/11/2021 08:54
Novi Zeland i Ausralija i trebaju da se bune. Držali su ih zaključane ko pavijane u ZOO godinu i nešto. Dobro su ljudi prelomili pa napokon organizovali proteste. Kod drugih je to više neki trend, da se izađe na ulicu i protestuje, mislim pogotovu zemlje gdje je već cijepeljeno preko 50, 60% .
- boogy
#325 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Bez obzira koliko se puta osoba vakciniše, i dalje prenosi i širi virus.
Agenda je bila takva da ako se vakcinišeš - zaštitio si sebe i druge, a to zapravo nije tačno.
Uskoro će biti potrebno da iako si primio 2 ili 3 dozu, morat ćeš raditi test da se vidi jesi li pozitivan.
Razlog jeste zato što se prati uzorak gdje su svi u zajednici vakcinisani i dalje im vakcinisani prenose virus i oboljevaju.
Moje lično iskustvo u Sarajevu: od septembra pa do danas, jako veliki broj ljudi znam koji su ponovo pozitivni i na bolovanju, iako su primili dvije doze vakcine. Od toga četvero je bilo sa obostranom upalom pluća i oporavili su se, a jedan je još uvijek u bolnici od početka oktobra u teškom stanju - iako je primio dvije doze vakcine.
Trenutno u jednoj firmi u Sarajevu u kojoj radi oko 100 ljudi i svi su vakcinisani, njih 17 je na corona bolovanju. Dakle šire virus između sebe iako su vakcinisani.
Samo jedan osvrt iz ličnog iskustva. Nema se tu šta puno reći osim čuvajte se svi i manje se svađajte i dijelite na vaksere i antivaksere, nije sve tako crno i bijelo. Ko zna na šta će sve ovo izaći a treba sačuvati pamet i zdravlje.
Agenda je bila takva da ako se vakcinišeš - zaštitio si sebe i druge, a to zapravo nije tačno.
Uskoro će biti potrebno da iako si primio 2 ili 3 dozu, morat ćeš raditi test da se vidi jesi li pozitivan.
Razlog jeste zato što se prati uzorak gdje su svi u zajednici vakcinisani i dalje im vakcinisani prenose virus i oboljevaju.
Moje lično iskustvo u Sarajevu: od septembra pa do danas, jako veliki broj ljudi znam koji su ponovo pozitivni i na bolovanju, iako su primili dvije doze vakcine. Od toga četvero je bilo sa obostranom upalom pluća i oporavili su se, a jedan je još uvijek u bolnici od početka oktobra u teškom stanju - iako je primio dvije doze vakcine.
Trenutno u jednoj firmi u Sarajevu u kojoj radi oko 100 ljudi i svi su vakcinisani, njih 17 je na corona bolovanju. Dakle šire virus između sebe iako su vakcinisani.
Samo jedan osvrt iz ličnog iskustva. Nema se tu šta puno reći osim čuvajte se svi i manje se svađajte i dijelite na vaksere i antivaksere, nije sve tako crno i bijelo. Ko zna na šta će sve ovo izaći a treba sačuvati pamet i zdravlje.