Postavila me Vlada FBiH i njen premijer. Ja sam se i zezancije prijavio za VD -a i što je najsmješnije izabran sam. Po struci sam pravnik koji cijeli život radi u prodaji. Na poziciju VD-a doveden sam sa pozicije šefa marketinga jedne NVO. To je naravno sve bilo komedija, od činjenice da sam se ja opšte prijavio, a vlada me izabrala.Ozimician wrote: ↑19/02/2025 22:44 Pa ja iskreno ne znam ko je tebe postavljao na te funkcije onda. Ali ako ljudi na funkcijama ovako razmisljaju, onda je jasno zasto je drzava tu gdje jeste.
Hocu reci, tvoj je bio posao da sebi proberes kadar koji ti odgovara, tako da je zapravo najveca odgovornost na tebi.
Kad si davao prijedloge "sta se moze napraviti" vjerovatno su u sebi mislili - ko je sad ova budala?
Tvoj pristup poslu je vrlo diletantski, ali ti to ne vidis, nego vidis problem u drugima.
Ja sam čovjek koji radi u privatnom sektoru, gdje god sam radio i šta god sam radio, plata se uvijek morala zaraditi i nema sjedit "nako." Onda dođem u državnu firmu u kojoj svi sjede tri godine i pitaju me "Direktore kad će plata..."
Nisam navikao da u jednoj firmi ljudi dolaze na radno mjesto, a a da nemaju pojma šta zapravo trebaju da rade. Prvi dan sam zatekao radnike u proizvodnoj hali kako igraju kolo, ganjaju loptu i peku ćevape.
Nisam navikao da radnik kaže "boli me quraz" i ne dobije otkaz.