Šta da ti kažem, volio bih da imam 1.6tdi golfa pa da me možeš prestizati na autoputu na 200, ovako mi je auto malo prejako za tebeNediM17 wrote:Emko strit rejser, trkac od semafora, Opeloderac.
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#301 Re: Kupovina Passat CC misljenje
-
gtc
#302 Re: Kupovina Passat CC misljenje
U Opelu vec neko vrijeme ide Bose ozvucenje uz doplatu, tako da ne vidim sta to bolje ti imasemko1234 wrote: Siguran sam da se DCC mogao uzeti 2003, samo u kojem opelu? U opelu iz 2027 kojim se marty mcfly vratio iz budućnosti.
Nemoj biti smiješan. DCC je dobila astra opc i to kao nadoplatu s jednom jedinom opcijom. ON i OFF, siguran sam da je to isti DCC koji se nudi u passatu.
Dalje, astra fabrički dolazi sa 6 zvučnika ako ćemo već o audio uređajima, jebi ga. Neko pusti muziku s mobitela pa mu je dobro, ja volim da slušam pa doplatim Bose, šta se u opelu može doplatiti? Infinity audio? Smiješno, dynaudio nije kraj svijeta, al je u toj klasi odličan audio sistem.
Mislim, možemo ovako na vrat na nos do sutra. Po meni je passat daleko kompletnije auto od jedne insignije koja je isto odličan auto, ali nije ni blizu passata.
Usput osvrnuo bi se samo na najjacu verziju insignije, OPC. OPC insignija sa 2.8 biturbo motorom ima slabije performanse od B6 R36 passata koji je izašao prije 10 godina, i naravno još uvijek nema double clutch mjenjač, možda su ga počeli stavljat sad s faceliftom.
A po stranim portalima astru OPC porede s golfom GTI Performance koji je 50 konja slabiji, iz prostog razloga, što je R previše brži pa usporedbe nemaju logike.
Opel nema dual clutch, i nece ga ni imati vjerovatno jer ce imati automatike sa 8 i 9 brzina od ZF-a. Ako te zanima da li je bolji DCT ili "obicni" automatik - pogledaj usporedni test npr. A45AMG i M135i.
-
ime123
#303 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Cijena ove C klase gore je 98 k, sto je puno vise od postavljenog Passata. Koliko je ova C klasa ispred Passata, toliko je Passat ispred Peugeout, Citroen i slicnih sranja konkurenata.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#304 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nedavno objavljene informacije da vw lazira snagu gti modela,tj. imaju dosta vise snage,nego što pokazuju na papiru.
Ja bih licno za taj nova kupio ds5,,a ostatak novca ulozio u putovanja,ílí bi kupio jos neki mikro gradski auto.
Ja bih licno za taj nova kupio ds5,,a ostatak novca ulozio u putovanja,ílí bi kupio jos neki mikro gradski auto.
-
condy
#305 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Tolike pare davati za auto je glupost
Ne daje ni švabo na kamari pare već preko lizinga kupuje takvog passata i to kad je rješio sve druge bitne stvari u životu.
Ne daje ni švabo na kamari pare već preko lizinga kupuje takvog passata i to kad je rješio sve druge bitne stvari u životu.
- amar1994
#306 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pa vala kod nas pojedini imaju i za mercedesa od 250000KM,sto nebi neko pasata,sve moze kod nascondy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()
Last edited by amar1994 on 30/05/2015 12:02, edited 1 time in total.
- supercali
#307 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Davati tolike pare za auto nije glupost ako si toliko dug da se pokrijes e sada kod nas situacija je potpuno drugacija ja imam platu recimo 500 al daj da ja imam pasata novog pa se zavalim u kredit 10 godina i jedem kifle al ja ispred zgrade kuce imam pasata da narod vidicondy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()
E to je nas problem generalno
I ja imadoh priliku i to za malo para imati prvo x5 kad su polovni vrijedili po 50 hiljada a prosle godine i cayanne-a al bi zato jeo ne kifle nego zemlju kad dodju na red refovni servisi zamjena guma i sl
- Industrialyzer
#308 Re: Kupovina Passat CC misljenje
To je cijena kad je bila nova, ako je toliki problem u ovih 25000km onda je ureduime123 wrote:Cijena ove C klase gore je 98 k, sto je puno vise od postavljenog Passata. Koliko je ova C klasa ispred Passata, toliko je Passat ispred Peugeout, Citroen i slicnih sranja konkurenata.
Ali se slazem da je B8 Passat trenutno najbolji u svojoj kategoriji (i najskuplji)
-
NediM17
#309 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ja vozim po propisima i nisam trkac od semafora do semafora. Medjutim par puta uz Bradinu je (tvoj najdrazi prevoj u BiH) bilo situacija gdje su mi kvazi trkaci kao sto si i ti sam vjerovatno pokidali zivce u svojim 2.0 TDI masinama, pa sam se, da se posluzim tvojim rijecnikom probao potackati s njima, i svaki put su ostajali u spiglama.emko1234 wrote:Šta da ti kažem, volio bih da imam 1.6tdi golfa pa da me možeš prestizati na autoputu na 200, ovako mi je auto malo prejako za tebeNediM17 wrote:Emko strit rejser, trkac od semafora, Opeloderac.![]()
Samo me jos jedna stvar interesuje, hajde mi molim te objasni, kako se to ti sa drugim vozacima dogovoris za "trku od semafora do semafora"? Jako me to interesuje.
- amar1994
#310 Re: Kupovina Passat CC misljenje
To su oni kompleksasi,on tebi mora dat do znanja da je brzi i opasniji od tebeNediM17 wrote:Ja vozim po propisima i nisam trkac od semafora do semafora. Medjutim par puta uz Bradinu je (tvoj najdrazi prevoj u BiH) bilo situacija gdje su mi kvazi trkaci kao sto si i ti sam vjerovatno pokidali zivce u svojim 2.0 TDI masinama, pa sam se, da se posluzim tvojim rijecnikom probao potackati s njima, i svaki put su ostajali u spiglama.emko1234 wrote:Šta da ti kažem, volio bih da imam 1.6tdi golfa pa da me možeš prestizati na autoputu na 200, ovako mi je auto malo prejako za tebeNediM17 wrote:Emko strit rejser, trkac od semafora, Opeloderac.![]()
Samo me jos jedna stvar interesuje, hajde mi molim te objasni, kako se to ti sa drugim vozacima dogovoris za "trku od semafora do semafora"? Jako me to interesuje.
- Industrialyzer
#311 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Folksvagen (Volkswagen) je objavio planove da počne sa korišćenjem blago izmenjenog fonta. Novi font ima naziv “folksvagen tekst” (Volkswagen Text) a trebalo bi da zameni dosadašnji “folksvagen utopija” (Volkswagen Utopia).
Izmena fonta je delo jedne marketinške agencije a sudeći po izjavama Folksvagenovog šefa marketinga, Ksavijera Šardona, biće korišćen svuda – u unutrašnjosti i spoljašnjosti automobila, kao i na brošurama i u salonima.
Novi font je opisan kao savremeniji, manje geometrijski i predstavlja bolji dinamički kontrast. Folksvagen je saopštio da je novi font inspirisan specifičnim dizajnom njihovih vozila i moći će da se vidi na svemu što ima veze sa ovom markom.

Izmena fonta je delo jedne marketinške agencije a sudeći po izjavama Folksvagenovog šefa marketinga, Ksavijera Šardona, biće korišćen svuda – u unutrašnjosti i spoljašnjosti automobila, kao i na brošurama i u salonima.
Novi font je opisan kao savremeniji, manje geometrijski i predstavlja bolji dinamički kontrast. Folksvagen je saopštio da je novi font inspirisan specifičnim dizajnom njihovih vozila i moći će da se vidi na svemu što ima veze sa ovom markom.

- amar1994
#312 Re: Kupovina Passat CC misljenje
samo VWIndustrialyzer wrote:Folksvagen (Volkswagen) je objavio planove da počne sa korišćenjem blago izmenjenog fonta. Novi font ima naziv “folksvagen tekst” (Volkswagen Text) a trebalo bi da zameni dosadašnji “folksvagen utopija” (Volkswagen Utopia).
http://leibold.com/boldpost_images/mazda.jpg
- amar1994
#313 Re: Kupovina Passat CC misljenje
amar1994 wrote:samo VWIndustrialyzer wrote:Folksvagen (Volkswagen) je objavio planove da počne sa korišćenjem blago izmenjenog fonta. Novi font ima naziv “folksvagen tekst” (Volkswagen Text) a trebalo bi da zameni dosadašnji “folksvagen utopija” (Volkswagen Utopia).
![]()
![]()
- amar1994
- amar1994
#315 Re: Kupovina Passat CC misljenje
izvinjavam se za vise postova,na mobitelu pisat je umjetnost 
- supercali
#316 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Manje vise niko nema originalni znak iz vremena kad su nastali
-
condy
#317 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ja licno ne bih nikada tolike pare dao za auto iz vise razloga. Prvi je jer auto puno gubi na vrijednosti a drugi je da mi nikada nece predstavljati neko veliko zadovoljstvo nesto sto enormno kosta. Zadovoljstvo je stvar licnog ukusa i ono se ne mjeri sa vrecom punom para.supercali wrote:Davati tolike pare za auto nije glupost ako si toliko dug da se pokrijes e sada kod nas situacija je potpuno drugacija ja imam platu recimo 500 al daj da ja imam pasata novog pa se zavalim u kredit 10 godina i jedem kifle al ja ispred zgrade kuce imam pasata da narod vidicondy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()
I ja imadoh priliku i to za malo para imati prvo x5 kad su polovni vrijedili po 50 hiljada a prosle godine i cayanne-a al bi zato jeo ne kifle nego zemlju kad dodju na red refovni servisi zamjena guma i sl
- supercali
#318 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pa citaj sta pisemcondy wrote:Ja licno ne bih nikada tolike pare dao za auto iz vise razloga. Prvi je jer auto puno gubi na vrijednosti a drugi je da mi nikada nece predstavljati neko veliko zadovoljstvo nesto sto enormno kosta. Zadovoljstvo je stvar licnog ukusa i ono se ne mjeri sa vrecom punom para.supercali wrote:Davati tolike pare za auto nije glupost ako si toliko dug da se pokrijes e sada kod nas situacija je potpuno drugacija ja imam platu recimo 500 al daj da ja imam pasata novog pa se zavalim u kredit 10 godina i jedem kifle al ja ispred zgrade kuce imam pasata da narod vidicondy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()
Ti sad dajea nekih 20000 da imas veca primanja dao bi isto tako 50000 jer bi ti to bilo normalno a tako bi razmisljao o autima od 100-200 hiljada i redom
-
tempuser
#319 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ko nema jest glupost, ko ima nije, samo sto pojam priustiti kod nas i na zapadu nisu ista stvar. Ako si mozes priustiti bolje, zasto ici na losije?condy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()
-
530i
#320 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Rijetko ko kešira i 20 hiljada za auto...vani. Imaju ljudi kreditne i(li) leasing sisteme, plaćaju mjesečno xxx eura i voze se normalno, u dobrom, novom autu, promjene nakon 2-3-4-5 godina i sve tako...
- supercali
#321 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ne govori se ovdje o kesu nego uopste o kolicini novca530i wrote:Rijetko ko kešira i 20 hiljada za auto...vani. Imaju ljudi kreditne i(li) leasing sisteme, plaćaju mjesečno xxx eura i voze se normalno, u dobrom, novom autu, promjene nakon 2-3-4-5 godina i sve tako...
Danas ko radi za nekih 1000 maraka auto od 20000 nije problem na kredit od nekih 5-7 godina
Ne znam kolike su kamate i koliko se vraca al.mislim da ne bi trebalo prelaziti mozda nekih 300 maraka a za 700 da zivis i odrzavas auto
-
citroen xm
#322 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ovo je 2015-ta godina, aktuelni C5 se pojavio 2008. Dakle model star 7 godina, a od aktuelnog pasata 6 godina. I opet niti izgleda zastario niti nešto posebno zaostaje. E o je posao.ime123 wrote:Cijena ove C klase gore je 98 k, sto je puno vise od postavljenog Passata. Koliko je ova C klasa ispred Passata, toliko je Passat ispred Peugeout, Citroen i slicnih sranja konkurenata.
- insomnia78
#323 Re: Kupovina Passat CC misljenje
I uvijek bih ga prije nego pasata
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#324 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Meni je pravo cudno kako je Passat iz 2014 bolji npr od Insignie koja je iz 2008,C5 koji je iz 2008 ili 508 iz 2010. Ne znam kako su uspjeli 
-
condy
#325 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Vozila koja se voze na zapadu nisu iskljucivo skupocjena. Na cesti ima svega a najvise kompakt vozila neke srednje cijene. Koliko sam vidio ljudi na zapadu odmjereno trose novac a daleko od toga da ga rasipaju jer oni koji ga zarade znaju koliko im je trebalo za to. Oni koji ne zaradjuju i koji trose tudji novac mastaju o takvim skupocjenim vozilima i nije im nikakav problem ta cijena. Medjutim tim mastovitim ljudima je jedini problem sto i oni koji im daju novac nemaju toliko love da im kupe to auto.tempuser wrote:Ko nema jest glupost, ko ima nije, samo sto pojam priustiti kod nas i na zapadu nisu ista stvar. Ako si mozes priustiti bolje, zasto ici na losije?condy wrote:Tolike pare davati za auto je glupost![]()