Dze i kojA banka?Matris wrote:Citajuci ovu temu sjetim se racuna koji ne koristim kako sam se vratio u Bosnu. Ostavio malo nesto novca "da se nadje" i ako mi zatreba karticu (kom su jednom blokirali karticu iz bosne i na hladno puse). Naplacivali 25 eura na tri mjeseca odrzavanje racuna, za koje sam znao. Pogledam izvjestaj kad oni uveli pored toga i novi fee "low activity fee" mjesecno dodanih 10 eura troskova. Kraljevi, uzese me za preko 200 eura ladnoPuf wrote:Zavisi od banke do banke, hladno odes u banku i ovo isto njih pitasCrni cvijet wrote:Pitanje za one koji se razumiju![]()
Imam otvoren tekući račun u banci koja naplaćuje mjesečno održavanje računa. Napominjem, radi se samo o tekućem računu, nemam debitnih, kreditnih, prekoračenja, limita i slično. Uplate i isplate radim na šalteru s običnom papirnom iskaznicomElem, budući da na taj račun bude otprilike uplata do dvije godišnje, ja s vremena na vrijeme sama uplatim pet do deset maraka da se nađe za tu nadoknadu. Sad nisam išla jedno četiri do pet mjeseci uplatiti pa me zanima šta se uopšte desi kada se potroši to novca što ima na računu? Da li mi automatski blokira i briše račun, da li ide u minus pa pri prvoj uplati namire svoj trošak ili kako to već ide? Nikad izvod nisam dobila od njih btw a račun imam sto godina
uskoro očekujem novu uplatu pa da znam da li može preko ovog računa ili je blokiran
BANKE ALL ABOUT!!!
Moderator: anex
- Bluemore
#301 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
- duminjo
#302 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Imo racun u sberbanci. Digo sve i otiso. Nakon dvije godine bezveze odem da pogledam, Nesto Konto nako, na racunu ista situacija. Nit su sta uzimali nit dodavali. Ostavio sam ga takvog pa cu narednih dana opet vidjeti je li se Nesto pomjerilo.
I malo sam se iznenadio kako su bili u toj banci ljubazni i fini
I malo sam se iznenadio kako su bili u toj banci ljubazni i fini
-
Matris
#303 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Astrobank, KiparBluemore wrote: Dze i kojA banka?
-
bos92
#304 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Ja sam isto imao ovaj problem bas u RFB,kad sam otiso vani nisam se nista odjavljivao hajde konto sam nikakve pare nece dolaziti na racun pa ce ga sami ugasiti.Medjutim nakon nekoliko mjeseci meni mati javlja da su je zvali iz banke da imam neki dug I da to treba regulisati,mati ode I morala je da plati sad neznam tacno koliko ali je problem sto ona opet nije mogla da odjavi racun bez mene,kaze ta neka sto radi bezobrazna parvo nece da prica sa njom.Tako kada sam ja dolazio u Bosnu ono se opet nakupilo nekog duga,odem platim I zatvorim racun.Pocela ona meni pa sto gasis racun sta je problem,neka ga nek imas.Ma jok reko hvala puno I zavrsim sa njima.
-
emric
#305 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Živ ti meni bio, pa ne može ti banka sama zatvoriti račun, to je TVOJE.teatarsnova wrote:Nazovem kad tamo teta mi kaže prije dvije i po godine otvoren je račun na koji sam ja primao stipendiju i pošto više nema stipendije oni meni nakon DVIJE I PO GODINE javljaju da mi još uvijek vode račun. VEĆE LIHVARENJE U ŽIVOTU NISAM VIDIO
-
walk_M-A-N
#306 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Koja je to da ne naplaćuje mjesečno?un1ted wrote: Ti kada zaključuješ ugovor sa bankom, plaćaš račun, a ne promet. Nađi banku koja naplaćuje po prometu i otvori kod njih.
Banke sve dižu provizije koordinirano, i za vođenje i uplate i isplate.. Neki dan Unicredit nove veće tarife.
To je kartel istinske moći koji zarađuje dok naivni puk gleda ko je šta izjavio od političara.
-
Matris
#307 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Ali bar Unicreditom mozes nesto. Hajde probaj prebaciti Reiffeisenom novac negdje na strani racun sa internet bankarstvom. Unicredit je to uveo ima 15 godina, ovi nikad nisu. Reiffesien blokira racun cim promjenis tri drzave u danu. Sumnjivo im nesto. Zbog njihove sumnje dovede te u situaciju da ne mozes platiti karticom, tj. trebaju ti pare a ne mozes do njih. Unicredit za nekih 6KM dobijes internet bankarstvo, mozes imati tri racuna (US, EUR, BAM). Karticu za svaki racun. Prebacivati novac sa racuna na racun ili platiti nekom nesto virtualno u roku minute. Jave se na telefon kad ih zoves i pomognu direktno sta ti treba itd. Za te novce tesko je naci banku koja ce dati to sve i da je usluga stvarno besprijekorna (da kucnem u drvo).walk_M-A-N wrote:Koja je to da ne naplaćuje mjesečno?un1ted wrote: Ti kada zaključuješ ugovor sa bankom, plaćaš račun, a ne promet. Nađi banku koja naplaćuje po prometu i otvori kod njih.
Banke sve dižu provizije koordinirano, i za vođenje i uplate i isplate.. Neki dan Unicredit nove veće tarife.
To je kartel istinske moći koji zarađuje dok naivni puk gleda ko je šta izjavio od političara.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#308 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Sve su banke manje-vise, iste.
Eto, nahvalio si Unicredit i slazem se sa manama RFF banke. Nisi spomeno mane Unicredit banke?
Mobilno bankarstvo - ako promijenis telefon, moras ici u banku da ti aktiviraju.
Recimo PayPal verifikacija - iako zoves sa broja koji je na racunu, identifikujes se, ne daju ti opis transakcije da bi verifikovao PayPal nalog, kao sigurnosna stavka. Opcije? Cekati da se pojavi na izvodu, ili otici licno u banku.
Eto, nahvalio si Unicredit i slazem se sa manama RFF banke. Nisi spomeno mane Unicredit banke?
Mobilno bankarstvo - ako promijenis telefon, moras ici u banku da ti aktiviraju.
Recimo PayPal verifikacija - iako zoves sa broja koji je na racunu, identifikujes se, ne daju ti opis transakcije da bi verifikovao PayPal nalog, kao sigurnosna stavka. Opcije? Cekati da se pojavi na izvodu, ili otici licno u banku.
- iceman ze
#309 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Bio sam inkod Unicredit i RFB. Kod prvih sam vec 18 g kod drugih sam prekinuo sve prije 4 g. Rijesio sam cca 20tak kredita u tom periodu, pozitivna kred ist itd. Drugi su ispali nekorektni zbog moje prijevremene otplate kredita, zatim oko zatezanja prilikom dizanja kredita, kao i zbog zatvaranja stednje. Uglavnom suma summarum kad sam se ponovo vratio u BiH otisao u RFB izlistao sve racune devizne i stedne plus 1 nenamjenski kredit. Izmirio sva dugovanja i zatvorio sve racune u rfb i nikad vise u tu banku nisam usao.
-
Matris
#310 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Nemam tih problema sa mobilnim bankarstvom. Prve godine kad su uveli onaj plavi token i sad ga imam i nekim cudom baterija nije prazna. Telefon moze biti hakovan, te iz tog razloga ne zelim token na telefonu. Koristim samo mobilnu aplikaciju a kodove generiram na tokenu. Nek hakuju onaj tokenun1ted wrote:Sve su banke manje-vise, iste.
Eto, nahvalio si Unicredit i slazem se sa manama RFF banke. Nisi spomeno mane Unicredit banke?![]()
Edit: PayPal verifikacija, ako imas internet bankarstvo ne trebas zvati nikog. Provjeris sam.
- madner
#311 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Unicredit mobilno mozes i preko telefona ponovo aktivirati.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#312 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Ako nemam mobilno bankarstvo, kako da provjerim?Edit: PayPal verifikacija, ako imas internet bankarstvo ne trebas zvati nikog. Provjeris sam.
- Crni cvijet
#313 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Hvala svima na odgovorima.
Samo mi je bilo bitno da znam da se ne gasi račun kada dodje na nulu a nije problem platiti naknadu ili da oni oduzimaju od narednih uplata. Bitno mi je da nije blokiran ili zatvoren da ne moram otvarati novi jer mi i treba da je ova banka. Bio je vikend pa nisam mogla do banke. Išla sam jučer i ipak nije na nuli još, bila je koja markica, tako da je sve ispalo ok. Morat ću od sad češće provjeravati za svaki slučaj 
- ExNihilo
#314 Re: Banke All about
Sparkasse.
Znači, urnebes.
Imao nešto novca na štednom i odem podići.
Kaže mi teta na šalteru:
- "Ja ovo nisam nikad vidjela."
- "Šta to?"
- "Imate štedni, ali nemate nijedan drugi račun."
- "Ja, i?"
- "Pa kako su vam ovo otvorili."
- "Ne znam."
- "Moram Vam otvoriti tekući račun da prebacim sredstva. Donesite CIPS".
- "Dobro."
Odem u MUP, čekam u redu, vratim se. Popunim x formulara, potpišem y obrazaca, otvori mi teta konačno račun.
Isplaćuje žena glavnicu. Hvala Vam, i doviđenja.
- "Gospođo, zaboravili ste kamatu."
- "Pa nisam zaboravila, ali ja ne vidim ovdje ništa."
- "Kako ne vidite?"
- "Pa nema."
- "Treba li vam donijeti plan štednje?"
- "Ne treba, vidjet ću sa šeficom, pa ću Vam javiti".
Zove sutradan.
- "Sredstva su na nekom računu kojem ne možemo pristupiti (
). Prijavili smo problem u centralu. Oni će pokušati riješiti pa ćemo Vam javiti".
Ne mogu ljudi pristupiti vlastitom računu.
Šest fucking dana tišine. Zovu nakon šest dana.
- "Riješili smo problem. Možete podići sredstva."
Odem u poslovnicu, dignem sredstva. Želim ugasiti tekući.
- "Eto, znate, sistem nam ne dozvoljava da Vam ugasimo račun, morate opet doći između tog i tog datuma."
- "Vi ste meni otvorili taj račun da riješite problem koji ste sami sebi napravili. Popunio sam već formulare za gašenje. Samo ugasite račun."
- "Meni je žao, ali sistem ne dozvoljava".
Pa kakva je to banka kojoj sistem ne dozvoljava da ugasi račun kad to klijent želi. I u koju moraš pet puta doći da digneš vlastiti novac. Ne može čovjek više biti siguran ni da ga banke, koje bi trebale biti nosivi stub povjerenja u finansijskom sektoru, neće oštetiti ako ne otvori šestere oči.
Kakvo kino.
Kaže mi teta na šalteru:
- "Šta to?"
- "Ja, i?"
- "Ne znam."
- "Dobro."
Odem u MUP, čekam u redu, vratim se. Popunim x formulara, potpišem y obrazaca, otvori mi teta konačno račun.
Isplaćuje žena glavnicu. Hvala Vam, i doviđenja.
- "Kako ne vidite?"
- "Pa nema."
Zove sutradan.
- "Sredstva su na nekom računu kojem ne možemo pristupiti (
Ne mogu ljudi pristupiti vlastitom računu.
- "Eto, znate, sistem nam ne dozvoljava da Vam ugasimo račun, morate opet doći između tog i tog datuma."
- "Vi ste meni otvorili taj račun da riješite problem koji ste sami sebi napravili. Popunio sam već formulare za gašenje. Samo ugasite račun."
Pa kakva je to banka kojoj sistem ne dozvoljava da ugasi račun kad to klijent želi. I u koju moraš pet puta doći da digneš vlastiti novac. Ne može čovjek više biti siguran ni da ga banke, koje bi trebale biti nosivi stub povjerenja u finansijskom sektoru, neće oštetiti ako ne otvori šestere oči.
Kakvo kino.
-
channel10
#315 Re: Banke All about
Moze li preporuka u vezi otvaranje racuna u banci? U igri su dvije banke, Unikredit i Sparkasse. Potrebna znaci debitna kartica i da ima sto manje troskova. Znaci samo odrzavanje racuna koje je 2 ili 2,5 KM(postoji li to jos uvijek).
- mirsek
#316 Re: Banke All about
To se moze biti sa SSS ?zrakomlat wrote:Plata i TO zajedno između 1100 i 1200. Ne znam ima li razlike između gradova, nebi trebalo biti valjda. Kreditni službenik za stanovništvo.Benjo34 wrote:Pozdrav, koliko traje konkurs u Addiko banci, i kakve su vase informacije u vezi iste? To jest zanima me kakve su plate, odnosi prema zaposlenim?
Obavio sam 2 intervijua prije 14 dana i nista mi ne javljaju, mjesto kreditnog sluzbenika
-
zrakomlat
#317 Re: Banke All about
Da, može.mirsek wrote:To se moze biti sa SSS ?zrakomlat wrote:Plata i TO zajedno između 1100 i 1200. Ne znam ima li razlike između gradova, nebi trebalo biti valjda. Kreditni službenik za stanovništvo.Benjo34 wrote:Pozdrav, koliko traje konkurs u Addiko banci, i kakve su vase informacije u vezi iste? To jest zanima me kakve su plate, odnosi prema zaposlenim?
Obavio sam 2 intervijua prije 14 dana i nista mi ne javljaju, mjesto kreditnog sluzbenika
- Haris.ba
#318 Re: Banke All about
Da nije poslovnica na Ilidzi?ExNihilo wrote:Sparkasse.Znači, urnebes.
![]()
Kaže mi teta na šalteru:
- "Šta to?"
- "Ja, i?"
- "Ne znam."
- "Dobro."
Isplaćuje žena glavnicu. Hvala Vam, i doviđenja.![]()
- "Kako ne vidite?"
- "Pa nema."
Zove sutradan.
- "Sredstva su na nekom računu kojem ne možemo pristupiti (![]()
). Prijavili smo problem u centralu. Oni će pokušati riješiti pa ćemo Vam javiti".
Ne mogu ljudi pristupiti vlastitom računu.Šest fucking dana tišine. Zovu nakon šest dana.
Kakvo kino.
Ja sam samo zatvorio racun jer nikada nisam nista uspio bez neke trzavice. A racun zatvarao jedno tri cetiri puta morao dolaziti.
Jedno vrijeme nisi mogao direktno na stedni uplatiti, vec na tekuci pa prebaci na stedni. Jednom pogrijesila, pa mene okrivila sto joj nisam rekao da hocu na stedni racun da uplatim (a upisano u stednu), pa uplatila na tekuci pa skidalo mjesecnu naknadu.
Mislim da su bolji u sdk bili od njih.
Rijetko me onako neko za moje pare maltretirao.
-
akcija007
#319 Re: Banke All about
Koji je najjeftiniji racun da se prima penzija ? Imam minimialnu penziju od 370 KM i puno mi je 3 KM da placam za vodjenje racuna/paket kada nista od tih usluga ne koristim. 1 mj mi legne penzija podignem je i to je to .
- Del_Boy1
#320 Re: Banke All about
Imaš u BBI banci za korisnike penzije PIO/MIO 1KM mjesečno vođenje računa.
-
akcija007
#321 Re: Banke All about
Gledao sam BBi i to sto si predlozio ali traze 5 KM naknade za otvaranje racuna i jos 10 KM rezervacije sredatava prilikom prve uplate na racun .
- Del_Boy1
#322 Re: Banke All about
To jeste, ali tu rezervaciju ti vrate ako nekad budeš zatvarao račun.akcija007 wrote:Gledao sam BBi i to sto si predlozio ali traze 5 KM naknade za otvaranje racuna i jos 10 KM rezervacije sredatava prilikom prve uplate na racun .
-
zrakomlat
- starii
#324 Re: Banke All about
Kako se krecu troskovi internet bankarstva kod banaka? ko je najpovoljniji?
- Dinostula
#325 Re: ZATVORITE RAČUNE KOJE NE KORISTITE U BANKAMA!!
Kako da starom zatvorim racun lik jedva po kuci hoda a ne do banke ?
Oko 2 godine zjapi racun otvoren oparice se banka jedno 100KM preko moje grbace.
Oko 2 godine zjapi racun otvoren oparice se banka jedno 100KM preko moje grbace.