Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hadzinicasa wrote: ↑08/05/2020 16:23
da se podsjetimo:
MarlboroGold wrote: ↑07/05/2020 13:57
Lično znam neke kojima ne treba alimentacija, ali redovno im se uplaćuje.
Tu sam ostao nedorečen i to je jedina greška s moje strane. Mogao sam i bolje formulisati. Bloo je shvatila šta sam htio reći, ali ti očigledno ne.
Ne bih rekla nedorecen, vec pogresno izrecen
Alimentacija je za.materijalne troskove djeteta.
Sve da i majka zaraduje bolje od oca.
Novac ne moze ici direktno djetetu dok nije punoljetno.
To sto neke jedinke i zenske i muske to gledaju kao ja njoj dajem pare ili on meni daje pare da imam.onako, je pogresno i ne treba koristiti kao generalizaciju za sve razvedene.
Mogu i ja naci tri supka.iz Tuzle i njih koristiti da prikazem svijetu.kakvi su Tuzlaci.
Mene što se tiče tema može i pod ključ, sve je već rečeno i jasno, hvala na komentarima svima, ako moderacija misli da treba biti i dalje otvorena njima nek ide na dušu onda.
Veigar wrote: ↑09/05/2020 09:41
Mene što se tiče tema može i pod ključ, sve je već rečeno i jasno, hvala na komentarima svima, ako moderacija misli da treba biti i dalje otvorena njima nek ide na dušu onda.
````
Kako ovo komentarišete, ja sam malo zbunjen, meni je recimo bezveze da se neko uda ili oženi i onda rastane za godinu nakon rođenja djeteta i to mu je plan. Razumijem ja kad se rastanu jer jbg ne ide, ali nije planirano bilo da se rastanu. Međutim ovdje se radi o tome da se to planira. Veoma interesnatno, da vidim šta svekoliko pučanstvo na forumu misli o ovome.
Veigar wrote: ↑09/05/2020 09:41
````
Kako ovo komentarišete, ja sam malo zbunjen, meni je recimo bezveze da se neko uda ili oženi i onda rastane za godinu nakon rođenja djeteta i to mu je plan. Razumijem ja kad se rastanu jer jbg ne ide, ali nije planirano bilo da se rastanu. Međutim ovdje se radi o tome da se to planira. Veoma interesnatno, da vidim šta svekoliko pučanstvo na forumu misli o ovome.
moonca wrote: ↑09/05/2020 21:16
U Bosni, zena razvodom ne dobiva nikakvu pomoc, nakon razvoda ( alimony)-ako ne radi....
Zakonski dobija pod odredjenim uvjetima. Moja majka je nakon razvoda sudski dobila da joj stari mora davati 1/3 primanja, djeca vec punoljetna dakle nisu faktor. To je dobila jer je u braku bila domacica i jer je brak bio duze od 25 godina, dakle nije imala priliku, i vec u toj dobi gubi sve sanse, da ostvari ikakvu karijeru. Naravno, nikad marke nije dobila, al to je vec druga prica.
moonca wrote: ↑09/05/2020 21:16
U Bosni, zena razvodom ne dobiva nikakvu pomoc, nakon razvoda ( alimony)-ako ne radi....
Zakonski dobija pod odredjenim uvjetima. Moja majka je nakon razvoda sudski dobila da joj stari mora davati 1/3 primanja, djeca vec punoljetna dakle nisu faktor. To je dobila jer je u braku bila domacica i jer je brak bio duze od 25 godina, dakle nije imala priliku, i vec u toj dobi gubi sve sanse, da ostvari ikakvu karijeru. Naravno, nikad marke nije dobila, al to je vec druga prica.
Da, drago mi je da to i nas zakon predlaze...... . nisam znala..
ah, da bi izbjegli, nadju posao, gdje je samo kesh, naplata, prebace pare s racuna na - familiju- da ih ne mozes sudski ganjati...