Da, jer ko sa djecom spava popisan se budi, ne isplati se raspravljati jos uvijek sa tobom, za nekih 15 godina mozdaNovi_Nick wrote:To si pametno uradio!dr_Evil wrote:Brisem post, odustajem jer ne da mi se o ovome, sazvakali smo ovo na 500 raznih tema
Srbija se expresno naoruzava?
- dr_Evil
#301 Re: Srbija se expresno naoruzava?
- dr_Evil
#302 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Pa to sam i rekao, koordinacija medju njima je super, sve sta se dogovore direktno preko bosnjackih ledja ide, osim ovih kriza koje prave zbog populizma oni su savrseno podijelili rejone uticaja, i ne sukobljavaju se. Ne bih ti znao reci za njemacku, mozda sam samo jednom u zivotu tamo bioGeneral War wrote:Ja ne znam lakve ti vijesti gledas u njemackoj, ali situacija na terenu pokazuje zavidnuu koordinaciju izmedju politika Hr i Pc.Maraschino wrote:dr_Evil wrote:
Jah, ipak mislim da mi u Hercegovini malo bolje poznajemo Hrvate od vas u Bosni. Borba Hrvata i Srba je zavrsena, nece oni vise ratovat svako je dobio sto je zelio. Hrvatska i humanitarna u istoj recenici, jos se sjetim ono familiju na more, pa nazad u Bosnu cim je nestalo para.
Ovdje sam se grohotom nasmijao.![]()
B/B su kolateralna steta vasih ratova.
- General War
#303 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Nisam se tebi ni replicirao vec marachinu...a reoni uticaja su podjeljeni na tri dijela, a ne na dva...to sto ide preko ledja bosnjaka mogu zahvaliti bosnjackim patriJotama.
- dr_Evil
#304 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Nemoj tako, svaki potez SDA je dobar za ovu drzavu, ako ukradu 100-200 miliona to je samo zato jer bi visak para ojacao RS, i eto ti ga opet rat. Zato neka ljudi kradu u miruGeneral War wrote:Nisam se tebi ni replicirao vec marachinu...a reoni uticaja su podjeljeni na tri dijela, a ne na dva...to sto ide preko ledja bosnjaka mogu zahvaliti bosnjackim patriJotama.
- General War
#305 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Davno je neko rekao; bolje 100% vlasti na 30% teritorije nego 30% vlasti na 100% teritorije. Ne interesuje SDA ( a ni drugi nisu nista bolji) PC...koliko njima kapne kroz odbore i drzavna preduzeca i povlastene privrednike...njma uhar. Rat ce pocet kad vise para ne bude.dr_Evil wrote:Nemoj tako, svaki potez SDA je dobar za ovu drzavu, ako ukradu 100-200 miliona to je samo zato jer bi visak para ojacao RS, i eto ti ga opet rat. Zato neka ljudi kradu u miruGeneral War wrote:Nisam se tebi ni replicirao vec marachinu...a reoni uticaja su podjeljeni na tri dijela, a ne na dva...to sto ide preko ledja bosnjaka mogu zahvaliti bosnjackim patriJotama.
-
155_mm
#306 Re: Srbija se expresno naoruzava?
najjadnije je spasti na ovako jadan i bijedan ad hominem.dr_Evil wrote:Koji si ti troler, ja se ovde jedini derem da objasnim liku da ne pusi fore o bosnjakobosancima i pokusavam da objasnim liku da su Bosnjaci stariji od njegovih filozofija, a sada ispade da sam poCetnik. Hajd dobro.155_mm wrote:
ma on je jedan od pametniji zato su ga i izabrali da dodje ovdje i objasni muslimanima kako su srbi i hrvati svoje izborili i kako je za te muslimane najbolje da cutke prihvate sta srpska i hrvatska strana traze. ner bi za te muslimane najgore bilo bilo kakvo suprostavljanne a pogotovo neka vrsta oruzanog otpora. je naravno da ce se OS raspasti i da ce ti muslimani najgore proci u toj podjeli. i kako ce HR nekog naoruzati. kako je u BiH oruzje kod jednog naroda, gorivo kod drugog a municija kod treceg. ali mi te gluposti slusamo vec godinam. jedino duze slusamo pricu kako je za mir u BiH najopasnija dijaspora
Da OS ce se raspasti, i da Bosnjaci ce najgore proci u toj podjeli, i da susjedi ce i te kako iskoristiti polozaj za sverc oruzjem, osim ako ti mislis da ce podrzati radije nas, nesto kao tuzlanska kolona(guglaj posto si bio klinac pa se ne sjecas). Samo vi i dalje sanjajte o tome da ce nas nasi sugradjani Srbi i Hrvati docekati cvijecem.
a te vlazne snove, kako ce bosnjani najgore proci prilikom neminovnog raspada OS u slucaju nove agresije na BiH, ostavi za drugih foruma.
a te jos vlaznije snove da ce odbrana dobrijeh bosnjana zavisiti od dobre volje okruzenja zaboravi. i ne sramoti se vise sa tim. da si rekao da ce zavisti od USA pa hajd.
- dr_Evil
#307 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Zasto bih ja mastao o tome da moj narod najgore prodje, ja sam samo realan. Ti si dobar komad XXXXX ako mislis da se OS nece raspasti i da ce Srbi i Hrvati ostati da cuvaju granice lijepe nam nase.155_mm wrote: najjadnije je spasti na ovako jadan i bijedan ad hominem.
a te vlazne snove, kako ce bosnjani najgore proci prilikom neminovnog raspada OS u slucaju nove agresije na BiH, ostavi za drugih foruma.
a te jos vlaznije snove da ce odbrana dobrijeh bosnjana zavisiti od dobre volje okruzenja zaboravi. i ne sramoti se vise sa tim. da si rekao da ce zavisti od USA pa hajd.
Odbrana nece zavisiti od dobre volje okruzenja jer te volje nema, ono sta sam ja rekao je da bi eventualni napad zavisio od dobre volje okruzenja, tj. oni bi dobili sve, a mi nista.
USA, to je prica za malu djecu, nismo vise u sferi njihovih interesa, uzdaj se u se i u svoje kljuse
-
mishic
#308 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Naoružavanje Srbije je prijetnja mnogima.
Bosni i Hercegovini ništa veća nego li Kosovu i Crnoj Gori.
Ali i mnogi drugi treba da se dobro zamisle nad tom prijetnjom. Hrvatska prije svih. S-400 se ne nabavljaju radi Sarajeva nego radi Zagreba.
Problem Srbijanskih susjeda je u tome što se svak ponaosob nada da on neće biti meta tog naoružanja. Ili barem ne prva meta.
A da je trun pameti na ovom uzavrelom prostoru odavno bi se radilo na sporazumu među potencijalnim Srbijanskim i Srpskim metama da ukoliko jedna od njih bude napadnuta i ostale će se osječati ugroženim i napadnutim i zajedno se braniti. U tom slučaju Srbija nebi imala šanse. U svim drugim slučajevima, jedna po jedna, isto kao svojevremeno Slovenija pa Hrvatska pa Bosna i Hercegovina pa Kosovo, svi će platiti visoku cijenu. Nadati se da se mogu izvući recimo Makedonija, Albanija ili Hrvatska znači samo ponoviti grešku Kosova, odnosno sačekati svoj red a onda platiti daleko veću cijenu nego što bi bila ona koja bi počivala na ovakvom jednom sporazumu.
Nedavno je jedan trilateralni sastanak Đukanovića, Ugljanina i nekoga sa Kosova nagovijestio da bi se moglo početi razmišljati u tom pravcu ali kao i ranije ostalo je sve tom jednom koraku. Ne može Balkan da se urazumi i sporazumi jer bi svatko htio da prođe što jeftinije.
Baš onako kako je bilo i ranije. A na kraju opet ćemo shvatiti da je to bila grška. Cinici bi rekli, ni prva ni posljednja.
Ali i mnogi drugi treba da se dobro zamisle nad tom prijetnjom. Hrvatska prije svih. S-400 se ne nabavljaju radi Sarajeva nego radi Zagreba.
Problem Srbijanskih susjeda je u tome što se svak ponaosob nada da on neće biti meta tog naoružanja. Ili barem ne prva meta.
A da je trun pameti na ovom uzavrelom prostoru odavno bi se radilo na sporazumu među potencijalnim Srbijanskim i Srpskim metama da ukoliko jedna od njih bude napadnuta i ostale će se osječati ugroženim i napadnutim i zajedno se braniti. U tom slučaju Srbija nebi imala šanse. U svim drugim slučajevima, jedna po jedna, isto kao svojevremeno Slovenija pa Hrvatska pa Bosna i Hercegovina pa Kosovo, svi će platiti visoku cijenu. Nadati se da se mogu izvući recimo Makedonija, Albanija ili Hrvatska znači samo ponoviti grešku Kosova, odnosno sačekati svoj red a onda platiti daleko veću cijenu nego što bi bila ona koja bi počivala na ovakvom jednom sporazumu.
Nedavno je jedan trilateralni sastanak Đukanovića, Ugljanina i nekoga sa Kosova nagovijestio da bi se moglo početi razmišljati u tom pravcu ali kao i ranije ostalo je sve tom jednom koraku. Ne može Balkan da se urazumi i sporazumi jer bi svatko htio da prođe što jeftinije.
Baš onako kako je bilo i ranije. A na kraju opet ćemo shvatiti da je to bila grška. Cinici bi rekli, ni prva ni posljednja.
- musicman80
#309 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Meni isto nije jasno zasto se Srbija naoruzava. Protiv Zagreba vojno ne moze, Hrvatska je u NATO-u, a sve i da nije, Srbi su davno protjerani iz hrvatske i tu se vise ne moze nista uraditi vojno. Protiv Sarajeva im ne treba S-400 niti bilo kakvo sofisticirano oruzje. Za BIH im je dovoljno da daju mig i podrsku srbima u RS i oni bi odradili posao. Crna Gora, bas kao i Hrvatska je u NATO-u, tu Beograd isto nema sta da trazi. Stvarno ne znam sto se Srbija naoruzava, ne moze vojno intervenisati nigdje u regiji osim mozda na Kosovu, i tamo amerikanci imaju vojnu bazu. Jedino ako misle da ce im trebati oruzje za vojsku kada budemo pravili Mali Schengen Army.
- Hajvan
#310 Re: Srbija se expresno naoruzava?
musicman80 wrote:Meni isto nije jasno zasto se Srbija naoruzava. Protiv Zagreba vojno ne moze, Hrvatska je u NATO-u, a sve i da nije, Srbi su davno protjerani iz hrvatske i tu se vise ne moze nista uraditi vojno. Protiv Sarajeva im ne treba S-400 niti bilo kakvo sofisticirano oruzje. Za BIH im je dovoljno da daju mig i podrsku srbima u RS i oni bi odradili posao. Crna Gora, bas kao i Hrvatska je u NATO-u, tu Beograd isto nema sta da trazi. Stvarno ne znam sto se Srbija naoruzava, ne moze vojno intervenisati nigdje u regiji osim mozda na Kosovu, i tamo amerikanci imaju vojnu bazu. Jedino ako misle da ce im trebati oruzje za vojsku kada budemo pravili Mali Schengen Army.
samo ti pravi, a mi odosmo u nepostenu imigraciju.. gdje cemo se organizovat, skupljat novce, pipremati brisane prostore i tako to
- dr_Evil
#311 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Hrvatska i CG su u NATO-u, NATO ne ide u dobrom smjeru ali trenutno su ove dvije zemlje zasticene ko polarni medvjedi u Norveskoj.mishic wrote:Naoružavanje Srbije je prijetnja mnogima.
Nama ostalima je da se cupamo
-
daddy-kool
#312 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Srbija se naoružava isključivo i samo radi BiH. Na Kosovu ih interesuje samo sjever na kojem su Srbi većina i koji ima nekih ekonomskih resursa, po sistemu daj šta daš. Vojno to neće dirati zbog Amerikanaca. CG ih interesuje u nekoj varijanti gdje se nadaju da bi mogli izbiti na more, ali to je za sada sa NATO članicom gurnuto u budućnost. U BiH ima značajan broj Srba i nadaju se da bi mogli otcjepljenjem RS to pripojiti Srbiji.musicman80 wrote:Meni isto nije jasno zasto se Srbija naoruzava.

Bošnjacima je namijenjen trokutistan, da ne bude zabune, nacrtan rukom najvećeg Srbina sa ove strane Drine. Da bi se trokutistan formirao potrebna im je saradnja i sa Hrvatskom. Ono, š'o bi rek'o kolega sa foruma, fala im i na tome napredak je u odnosu na masovne grobnice, ali to naravno neće moći. Zato se ratovalo 90-ih, a ratovaće se i opet po potrebi.

A biće potrebe.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /191112001
- dr_Evil
#313 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne znam jel se Dodo zeznuo ali po ovoj mapi ode Trebinje, Ljubinje i Bileca u HZHBdaddy-kool wrote:Srbija se naoružava isključivo i samo radi BiH. Na Kosovu ih interesuje samo sjever na kojem su Srbi većina i koji ima nekih ekonomskih resursa, po sistemu daj šta daš. Vojno to neće dirati zbog Amerikanaca. CG ih interesuje u nekoj varijanti gdje se nadaju da bi mogli izbiti na more, ali to je za sada sa NATO članicom gurnuto u budućnost. U BiH ima značajan broj Srba i nadaju se da bi mogli otcjepljenjem RS to pripojiti Srbiji.musicman80 wrote:Meni isto nije jasno zasto se Srbija naoruzava.
Bošnjacima je namijenjen trokutistan, da ne bude zabune, nacrtan rukom najvećeg Srbina sa ove strane Drine. Da bi se trokutistan formirao potrebna im je saradnja i sa Hrvatskom. Ono, š'o bi rek'o kolega sa foruma, fala im i na tome napredak je u odnosu na masovne grobnice, ali to naravno neće moći. Zato se ratovalo 90-ih, a ratovaće se i opet po potrebi.
A biće potrebe.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /191112001
-
155_mm
#314 Re: Srbija se expresno naoruzava?
podsjecas na jednog forumasa koji je takodje vrijedjao u raspravi jer jednostavno kao i ti nije dorastao nivou rasprave na ovom forumu. on je takodje iznosio lazi da je neki forumas nesto rekao kao i ti u vezi raspada OS. ma ljubi te cika dobrica.dr_Evil wrote:Zasto bih ja mastao o tome da moj narod najgore prodje, ja sam samo realan. Ti si dobar komad XXXXX ako mislis da se OS nece raspasti i da ce Srbi i Hrvati ostati da cuvaju granice lijepe nam nase.155_mm wrote: najjadnije je spasti na ovako jadan i bijedan ad hominem.
Odbrana nece zavisiti od dobre volje okruzenja jer te volje nema, ono sta sam ja rekao je da bi eventualni napad zavisio od dobre volje okruzenja, tj. oni bi dobili sve, a mi nista.
USA, to je prica za malu djecu, nismo vise u sferi njihovih interesa, uzdaj se u se i u svoje kljuse
ovi iksici su ti bas orginalni. nemoguce je sad znati sta si htio reci nakon "komad..."
hahaha.
-
155_mm
#315 Re: Srbija se expresno naoruzava?
@daddy-kool
ali svima je jasno da u ovom odnosu snaga odcjepljenja nije moguce bez vojne pomoci srbije i to vojske srbije. u tom slucaju bi neko mnogo jaci od srbije mogao takodje umjesati u taj sukob. i upravo zbog strah da bi se to moglo desiti oni pokusavaju da dodju do ozbiljnih PVO sistema.
upravo tako. bez obzira na redovna guslanja kako su srbi i hrvati zavrsili svoje i da srbi sami omogu iznijeti odcEpljenja bez pomoci matice. sto je naravno laz. da je tako ne bi neko iz srbije (najvise vulin) morao redovno dolaziti na teritorije zapadno od drine i pricati bajke tipa "er es nema vojsku alinsrpski narod ima vojsku" a i ne bi ni dodik morao javno traziti da bugojanac javno izjavi da ce vpjno stiti er es. sto ovaj naravno ne smije. jer je to najava agresije na jednu punopravnu clanicu UN.Srbija se naoružava isključivo i samo radi BiH.
ali svima je jasno da u ovom odnosu snaga odcjepljenja nije moguce bez vojne pomoci srbije i to vojske srbije. u tom slucaju bi neko mnogo jaci od srbije mogao takodje umjesati u taj sukob. i upravo zbog strah da bi se to moglo desiti oni pokusavaju da dodju do ozbiljnih PVO sistema.
- dr_Evil
#316 Re: Srbija se expresno naoruzava?
155_mm wrote: podsjecas na jednog forumasa koji je takodje vrijedjao u raspravi jer jednostavno kao i ti nije dorastao nivou rasprave na ovom forumu. on je takodje iznosio lazi da je neki forumas nesto rekao kao i ti u vezi raspada OS. ma ljubi te cika dobrica.
ovi iksici su ti bas orginalni. nemoguce je sad znati sta si htio reci nakon "komad..."
hahaha.
Ovde si uvrijedio nazvasi me poCetnikom ili sta li vec tako da je svako vrijedjanje tebe sasvim legitimno. Ne znam na koga na forumu mislis prvo put se raspravljamo, mada ne bih nazvao ni raspravom, vise kao udaranje glavom o zid, zato ne volim vas desnicare, nesto kao vas cijenjeni rahmetli dr. Spaho, pravi patriJota sve dok njegova djeca ne ginu, ali za pare proda i Bosnu i Bosnjake i jezik. Pun mi vas je kofer. Da vrlo je moguce znati sta ide nakon komad, ali necemo napisati, nesto kao cenzura na tv-u155_mm wrote:n je jedan od pametniji zato su ga i izabrali da dodje ovdje i objasni muslimanima kako su srbi i hrvati svoje izborili i kako je za te muslimane najbolje da cutke prihvate sta srpska i hrvatska strana traze.
Nivo rasprave je na nivou petog osnovne, tako da ne postoji nivo. Eto nisam na tom nivou izvini, jos idem u cetvrti.
- dr_Evil
#317 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ako ovde referiras na moje postove, o postovani velikih rasprava, po pedeseti put objasnjavam da sam napisao izmedju srba i hrvata, nisam napisao srbi i hrvati vs. bosnjaci. Tipican desnicar vadi samo sta njemu odgovara, nesto kao SNSD i SDA.155_mm wrote:@daddy-koolupravo tako. bez obzira na redovna guslanja kako su srbi i hrvati zavrsili svoje i da srbi sami omogu iznijeti odcEpljenja bez pomoci matice. sto je naravno laz. da je tako ne bi neko iz srbije (najvise vulin) morao redovno dolaziti na teritorije zapadno od drine i pricati bajke tipa "er es nema vojsku alinsrpski narod ima vojsku" a i ne bi ni dodik morao javno traziti da bugojanac javno izjavi da ce vpjno stiti er es. sto ovaj naravno ne smije. jer je to najava agresije na jednu punopravnu clanicu UN.Srbija se naoružava isključivo i samo radi BiH.
Zahvaljujuci tvom Baki, Srbija je dobila da nije izvrsila agresiju (van svake pameti), nego da je bio gradjanski rat, eh vidis opet ti ga tu mogu podvalit jer gradjanski rat je moguc u clanici UN-a.
-
155_mm
#318 Re: Srbija se expresno naoruzava?
sto se tice ove navodno preCednikove karte. ona pokazuje da su u srrbiji svjesni da ne mogu dobiti 49%. ni u najvlaznijim snovima.
na te nove granice mora pristati zapad. znaci NATO. i zbog toga se na ovoj karti ne priblizavaju jadranu jer znaju da im to ovi nece tako lako dati. zato bi oni za sad bar do gackog a za dalje prema jugu cekati sljedecu priliku.
da bi ovi u HR pristali na te granice ponudili su im rijesenje njihovog najveceg teritorijalnog problema a to je popuna kufle izmedju kladuse i granice sa slovenijom.
a "genetskom otpadu" ono sto ostane. sto je naravno veliki iskorak kad vidimo sta su nudili u zadnjih 150-tinjak godina. znaci ili masovne grobnice ili selidbu za tursku ili trazi ikonu po tavanu pa pravac vEra pradEdovska.
na te nove granice mora pristati zapad. znaci NATO. i zbog toga se na ovoj karti ne priblizavaju jadranu jer znaju da im to ovi nece tako lako dati. zato bi oni za sad bar do gackog a za dalje prema jugu cekati sljedecu priliku.
da bi ovi u HR pristali na te granice ponudili su im rijesenje njihovog najveceg teritorijalnog problema a to je popuna kufle izmedju kladuse i granice sa slovenijom.
a "genetskom otpadu" ono sto ostane. sto je naravno veliki iskorak kad vidimo sta su nudili u zadnjih 150-tinjak godina. znaci ili masovne grobnice ili selidbu za tursku ili trazi ikonu po tavanu pa pravac vEra pradEdovska.
-
155_mm
#319 Re: Srbija se expresno naoruzava?
@dr_Evil
seres motku u startu. nisam ja na ovom forumu tek nekoliko mjeseci nego puno duze i moje misljenje o citavom "balijskom politickom kupleraju" je poznata vecini forumasa. mozda jos ne ovima koji su na ovom torumu tek nekoliko mjeseci.Zahvaljujuci tvom Baki, ..
- dr_Evil
#320 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ako sam pogresno protumacio da si desno krilo SDA(pod SDA ubrajam sve ove izdajnicke stranke) negdje onda se izvinjavam.155_mm wrote:@dr_Evil
seres motku u startu. nisam ja na ovom forumu tek nekoliko mjeseci nego puno duze i moje misljenje o citavom "balijskom politickom kupleraju" je poznata vecini forumasa. mozda jos ne ovima koji su na ovom torumu tek nekoliko mjeseci.Zahvaljujuci tvom Baki, ..
- dr_Evil
#321 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Hajde da se vratimo na temu, Srbija se naoruzava, dobar dio vas ovde kaze da treba da ojacamo OS, mislim to je nemoguce sve dok imamo ovakav sistem odlucivanja, al e'o hipotetski da se poveca budzet, kako osigurati da se oruzje ne podijeli na tri komponente, tj. kako zadrzati vecinu u nasim kasarnama u slucaju sukoba, iskreno ne razumijem kako ste vi to zamislili.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#322 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Naoružavanje Srbije nema nikakve veze sa BiH niti sa okruženjem. Tu je zapad postavio stvari tako da vlada ravnoteža nemoći. Svi su isuviše slabi da napadnu druge a dovoljno jaki da se odbrane u slučaju napada.
Ovo što se dešava, osnovano pretpostavljam, ima veze sa dešavanjima iza scene a koja se tiču odnosa na relaciji USA-Priština-Beograd pa je u tu jednačinu uskočila i Moskva.
Ovo što se dešava, osnovano pretpostavljam, ima veze sa dešavanjima iza scene a koja se tiču odnosa na relaciji USA-Priština-Beograd pa je u tu jednačinu uskočila i Moskva.
-
The 51st State
#323 Re: Srbija se expresno naoruzava?
i to je dobro ili lose po nas? gukni golube, opljuni kad o toj satrapaiji pa makar i kad ti o glavi rade.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#324 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Kao da me pitaš da li je za nas dobro što nakon plime dolazi oseka. Ovo je očekivana stvar na nivou elementarnih prirodnih zakonitosti.
Neka se brinu oni kojih se to direktno tiče, a tiče se Vašingtona, Prištine, Beograda i Moskve.
Neka se brinu oni kojih se to direktno tiče, a tiče se Vašingtona, Prištine, Beograda i Moskve.
-
Comanche
#325 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Svi koji i poslje 90ih i dalje govore da naoruzavanje Srbije nema nista sa nama su ili budale ili domaci izdajnici, treca nema