Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
SaraFina

#301 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Previše si ti otišao u razmišljanje o sebi i svojim željama. Vidi se da tačno znaš što želiš, a što ne. Dakle, šta ti treba? Potvrda od anonimusa sa foruma da "nisi za brak"? "Alibi" pred savješću?

Tebi bi bilo najbolje da ovo što si napisao nadugačko i naširoko, priopćiš djevojci s kojom si u vezi, i koja od tebe ima određena očekivanja.

Najpoštenije joj reci, stavi na papir (ako te trema ili grizdodušje uhvati) i pročitaj polako. Odgovori ljudski na njena pitanja i završi priču.
Jes, pa da ga ostavi :mrgreen:

Nema od tog ništa.

Rahat patnja i hajd.
Jebote tačno nam je u svakom aspektu života u ovoj državi ovo nit vodilja. :D

Niste normalni! :lol: :lol: :lol: Čuj rahat patnja nit vodilja i u ljubavnoj zavrzlami :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#302 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Niste normalni! :lol: :lol: :lol: Čuj rahat patnja nit vodilja i u ljubavnoj zavrzlami :D
Bosnom behar probeharao :josipalisac: :D
DzordzHodzic

#303 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by DzordzHodzic »

Da mu je se metnut a da mu ne udje hehe
SaraFina

#304 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Pa bezveze je i tražiti opravdanja i alibi po forumu od nas anonimusa. Evo ja tebe poznajem ihahaj, ali te nikad ne bi dovela u nezgodnu situaciju i tražila "savjet:" za sličnu temu. Jednostavno nije fer.
Postavljač teme praktično nikog ne zna i očito mu je trebalo da iz svoje anonimnosti olakša teret koji ga pritiska.
Svakako će na kraju kako je i naumio.

Meni ovo zvuči više kukavički. Nego olakšavanje tereta. Istreseš svoja stajališta na forumu anonimusima, da bi te neko utješio a osobu tj djevojku (koje se ova priča najviše tiče) zaobiđeš.

Valjda iz poštovanja i godina koje su proveli skupa, trebao je sve ovo njoj reći. Ja bar bih.
SaraFina

#305 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

:skoljka:

A idejni tvorac te klasifikacije rahat patnja Haris, privel 40 godina mlađu i uživa u Turskoj :D
dale cooper

#306 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

A idejni tvorac te klasifikacije rahat patnja Haris, privel 40 godina mlađu i uživa u Turskoj :D
Pa ja, Haris jebe a mi ćemo da se kupamo. :mrgreen:
dr_Evil

#307 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

SaraFina wrote:
Meni ovo zvuči više kukavički. Nego olakšavanje tereta. Istreseš svoja stajališta na forumu anonimusima, da bi te neko utješio a osobu tj djevojku (koje se ova priča najviše tiče) zaobiđeš.

Valjda iz poštovanja i godina koje su proveli skupa, trebao je sve ovo njoj reći. Ja bar bih.
Mislim da ne bi, niti bi iko normalan to rekao. I da ostanu zajedno nikada vise ne bi bilo isto nista medju njima. Ovo on mora rijesiti sa sobom, a ne sa njom. Nema apsolutno nikakve veze sa njom.
SaraFina

#308 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

:lol: :lol:

Ma ti bar ne moraš. Žicaš mi komplimente? Najpoželjniji si neženja u TK!
Etooo!
P.S o Tomi da ne govorim!
dale cooper

#309 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

:lol: :lol:

Ma ti bar ne moraš. Žicaš mi komplimente? Najpoželjniji si neženja u TK!
Etooo!
P.S o Tomi da ne govorim!
:lol: Nisam ni u svom ulazu, ali hvala ti. :mrgreen:
Xavier1

#310 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Xavier1 »

wewa wrote:
Tomahawk11 wrote:
wewa wrote:ali na ovoj temi se ne pise o losim brakovima. ovdje se kao sasvim normalan i prihvatljiv koncept predstavlja brak u kojem njih dvoje zive u zasebnim galaksijama - ona ubijedjena da je u divnom braku, dok on uziva u zivotu i mimo braka...
Trebao je postavljač teme reći šta on misli o situaciji Život je jedan, živi ga Fikreta u smislu da se mlada vikendom otisne u život, promijeni kojeg lolu, u ponedeljak kao da ništa nije bilo?!
sad ce doci Xavier, mlado momce, da ti kaze da nikad nece biti isti arsini za muskarce i zene...
Znas i sama da je tako.
SaraFina

#311 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

dr_Evil wrote:
SaraFina wrote:

Mislim da ne bi, niti bi iko normalan to rekao. I da ostanu zajedno nikada vise ne bi bilo isto nista medju njima. Ovo on mora rijesiti sa sobom, a ne sa njom. Nema apsolutno nikakve veze sa njom.

Pa meni se čini da on riješio sa sobom. Iz svega pročitanog. Dobro i predobro odvagao i izanalizirao. Sad mu samo treba potvrda nekih anonimusa, da to što misli nije čudno, ludo, bezobrazno, emotivno nestabilno i sl.

Te da je ok čovjek i osoba. Nikakav sebičnjak i emotivni invalid.
dr_Evil

#312 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

SaraFina wrote:

Pa meni se čini da on riješio sa sobom. Iz svega pročitanog. Dobro i predobro odvagao i izanalizirao. Sad mu samo treba potvrda nekih anonimusa, da to što misli nije čudno, ludo, bezobrazno, emotivno nestabilno i sl.

Ne znam, cut cemo za par dana jel kupio prsten ili nije pa cemo znat jel rijesio sa sobom. I da on je zaista normalna osoba, to ce reci nije robot koji nema osjecaje, zeli da zivi punim plucima. Let my people go, rece neko pametan, mozda, nikad nije dokazano :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#313 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

Da živi punim plućima....da li punim plućima živi čovjek koji oženi ženu koju voli, dobije djecu sa njom, prođu sve zajedno u životu i tako dok te ne spuste dva metra pod zemlju?!
Da li je to moguće?
SaraFina

#314 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

dr_Evil wrote:
SaraFina wrote:

Ne znam, cut cemo za par dana jel kupio prsten ili nije pa cemo znat jel rijesio sa sobom. I da on je zaista normalna osoba, to ce reci nije robot koji nema osjecaje, zeli da zivi punim plucima. Let my people go, rece neko pametan, mozda, nikad nije dokazano :D

I to što kažeš. Da ne budem beskompromisna :thumbup:
Rasinho

#315 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Rasinho »

Iz razloga sto nemam bas vremena da cesto pisem, da iskoristim priliku i da odgovorim na prozivke koje sam procitao preletivsi ovih 10-tak stranica o tome da sam ljakse koje je upoznao veliki grad, zaradio koju marku vise pa sad kao nije vise tradicionalan, kao i na ono o "svakakvim" zenama, rospijama koje su mu dale pa izgubio pamet.

1. Jesam, seljak sam, pravo seosko dijete, koji je kao srednjoskolac znao sloziti i balu sijena, isfrezati njivu, isjeci drva motorkom i sloziti ih, osedlati konja ali i pored toga seljak koji je znao predstavljati svoju skolu, grad, drzavu na međunarodnim takmičenjima, forumima koji su okupljale srednjoškolce iz cijele Evrope i seljak koji je bio natprosjecan student i seljak koji i danas nakon konferencija i konstatnih sastanaka sa međunarodnim organizacijama, dođe na svoje selo i slozi balu sijena.

Stoga, seljak jesam i time se ponosim, ali seljacina kakvih su puni gradski kvartovi nisam. Tako da vam ta priča o nekom ruralcu koji je upoznao grad pa ga prenijelo ne pije vode. Uostalom, nek mi zamjeri ko hoce, ali kod mnogih gradskih zena sam prije i lakse prolazio takav kakav sam, nego mnogi uglađeni gradski momci sa uspjenim karijerama ali koji ves masinu ne znaju ukljuciti.

2. Za onih 10+ koje sam spominjao pa kad sam naveo da sam bio i sa normalnim curama i sa onim "svakakvim" u kojima su neki automatski prepoznali ono najgore, nikada u tih 10+ nije bila neka klasicna fuksa kroz koju je prosao vagon. Pod onim "svakakvim" sam podrazumijevao cure koje jednostavno su malo slobodnije i vole te stvari. Kad sam napisao da sam pozelio otici na dan na more s nekom takvom, ubiti se od pica od sexa a ne sa svojom djevojkom, napisao sam to iz razloga sto s takvima nisam imao obaveze, to bude dan ili dva i onda i ona na mene kao i obratno zaboravimo dok to ne pozelimo ponovo. U tih 10+ bilo je i studentskih ljubavi, normalnih cura i ovih trecih. Dosta muskaraca jednostavno voli to zlo u zenama. Ja kad sam usao u ozbiljnu vezu, meni je to sve dosadilo, dosadilo mi je nerviranje oko toga da budem s jednom takvom par puta a onda je kroz sedam dana u gradu vidim s drugim da me i ne pozdravi i okrene glavu od mene, a onda se pojedem od nervoze i ljubomore. I u tim trenucima covjek i pozeli da nadje nekog normalnog, da se smiri i da se ne nervira. Ali se onda pozeli kad se sjeti da ga ista ta sto ga nije pozdravila tu noc jer je bila s drugim, kad je taj drugi otprati kuci i pozeli joj laku noc, javi porukom da dodjem u njen stan i naravno svaki put odem, u pocetku se pravim ljut ali znam zasto sam otisao. I znam mnogo takvih primjera, momaka koji vole te "in cure", koji misle da su sad samo njihove i da su face sto su ih uspjeli smotati a nemaju pojma da ista uvijek ima jos nekog za svoje potrebe. U sustini, koliko god covjek se nasitio svega toga, pozeli se i tog zla u zenama, realno nikad mi neka takva nije napravila problem, uvijek su imale granicu i mjeru, puno me je vise glava boljela od onih finih i cedniih koje su se bar tako predstavljale i ni jedna od tih "svakakvih" nije papanka, fuksa, nego zene od kojih danas mnoge imaju skladne brakove i solidnu karijeru, ali koje su u mladosti svasta prosle.

3. Kada govorimo o mahali, uticaju drustva, komsija, prijatelja, istina je da upravo zbog mjesta iz koga poticem postoje i takvi stereotipi. Dosta mojih prijatelja s kojima sam isao i u osnovnu skolu je i danas ostala u mom selu ili blizoj okolini, oni sto ne spadaju u vecinu su u Njemackoj, a ostali rade u lokalnim firmama, bave se seoskim poslovima, imaju vec djecu koja idu u skolu i otuda svo to cudjenje mojim nacinom zivota i vrlo cestim pritiskom, kad imas 30 a neozenjen to je kao da nesto nije uredu s tobom. Ali selo kao selo, i ja sam toga svjestan. Daleko od toga da ja sad glumim nekog gradsku facu kad dodjem. I danas kad dodjem sa svima njima pijem i pivu u lokalnoj kafani i slazem sijeno, frezam njivu jer to sam ja i toga se ne stidim niti cu ikada. Druga strana je sto oni ne mogu shvatiti da neko do 30. nema bar dvoje djece u osnovnoj skoli i kucu na tri sprata u rodnom selu.

4. I na kraju, djevojka koju mozda nisam trebao spomenuti nikako prilikom otvaranja teme. Ona je takodjer osoba koja nije prosjecna djevojka sa sela, zavrsila je ozbiljnu skolu i radi ozbiljan posao, jeste orijentisana tradicionalnom nacinu zivota i ja to postujem. Neko je pitao za njen posao, iskreno. ima vise perspektive odnosno stabilnosti pa i mogucnosti napredovanja u njenom poslu nego u mom, sto ne znaci da je moj posao los, ali pisem iskreno. Ja kad sam razmisljao i planirao taj "normalan" zivot, brak i sve ostalo, nisam mogao naci idealniju i bolju osobu u tom momentu. Međutim, žao mi je što se baš sada desila promjena u mojoj glavi i sto potencijalno ona moze ispastati. Nije ona meni ni dosadna ni neprivlacna, samo je problem sto ja imam trenutno razmisljam u apsolutno suprotnom pravcu.

I obecavam, nece vise biti ogromnih postova, ovo je bio odgovor na neka pitanja ili sve ono za sta sam prozivan u predhodnih nekoliko stranica.
dr_Evil

#316 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:Da živi punim plućima....da li punim plućima živi čovjek koji oženi ženu koju voli, dobije djecu sa njom, prođu sve zajedno u životu i tako dok te ne spuste dva metra pod zemlju?!
Da li je to moguće?
Zivi apsolutno! Rekoh to vise kao izraz da zeli covjek da partija jos malo.
mariamaria

#317 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by mariamaria »

Ma ovo je papak, zaradio mala para, namignula mu poneka pa misli uhvatio Boga za ....! Djevojka mu je bila super dok je bio kokuz i u domu, i dok ga nijedna nije htjela. Sad misli mogu i bez tebe, malo raja, malo cice, malo kafana. Pa kad si lafcina, sjedi pa joj ispricaj.
Al ako je tako pametna kao sto pricas, vec te je davno prokuzila i ima ona opciju B. Ne sikiraj se.
dr_Evil

#318 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

SaraFina

#319 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

Rasinho wrote:Iz razloga sto nemam bas vremena da cesto pisem, da iskoristim priliku i da odgovorim na prozivke koje sam procitao preletivsi ovih 10-tak stranica o tome da sam ljakse koje je upoznao veliki grad, zaradio koju marku vise pa sad kao nije vise tradicionalan, kao i na ono o "svakakvim" zenama, rospijama koje su mu dale pa izgubio pamet.

1. Jesam, seljak sam, pravo seosko dijete, koji je kao srednjoskolac znao sloziti i balu sijena, isfrezati njivu, isjeci drva motorkom i sloziti ih, osedlati konja ali i pored toga seljak koji je znao predstavljati svoju skolu, grad, drzavu na međunarodnim takmičenjima, forumima koji su okupljale srednjoškolce iz cijele Evrope i seljak koji je bio natprosjecan student i seljak koji i danas nakon konferencija i konstatnih sastanaka sa međunarodnim organizacijama, dođe na svoje selo i slozi balu sijena.

Stoga, seljak jesam i time se ponosim, ali seljacina kakvih su puni gradski kvartovi nisam. Tako da vam ta priča o nekom ruralcu koji je upoznao grad pa ga prenijelo ne pije vode. Uostalom, nek mi zamjeri ko hoce, ali kod mnogih gradskih zena sam prije i lakse prolazio takav kakav sam, nego mnogi uglađeni gradski momci sa uspjenim karijerama ali koji ves masinu ne znaju ukljuciti.

2. Za onih 10+ koje sam spominjao pa kad sam naveo da sam bio i sa normalnim curama i sa onim "svakakvim" u kojima su neki automatski prepoznali ono najgore, nikada u tih 10+ nije bila neka klasicna fuksa kroz koju je prosao vagon. Pod onim "svakakvim" sam podrazumijevao cure koje jednostavno su malo slobodnije i vole te stvari. Kad sam napisao da sam pozelio otici na dan na more s nekom takvom, ubiti se od pica od sexa a ne sa svojom djevojkom, napisao sam to iz razloga sto s takvima nisam imao obaveze, to bude dan ili dva i onda i ona na mene kao i obratno zaboravimo dok to ne pozelimo ponovo. U tih 10+ bilo je i studentskih ljubavi, normalnih cura i ovih trecih. Dosta muskaraca jednostavno voli to zlo u zenama. Ja kad sam usao u ozbiljnu vezu, meni je to sve dosadilo, dosadilo mi je nerviranje oko toga da budem s jednom takvom par puta a onda je kroz sedam dana u gradu vidim s drugim da me i ne pozdravi i okrene glavu od mene, a onda se pojedem od nervoze i ljubomore. I u tim trenucima covjek i pozeli da nadje nekog normalnog, da se smiri i da se ne nervira. Ali se onda pozeli kad se sjeti da ga ista ta sto ga nije pozdravila tu noc jer je bila s drugim, kad je taj drugi otprati kuci i pozeli joj laku noc, javi porukom da dodjem u njen stan i naravno svaki put odem, u pocetku se pravim ljut ali znam zasto sam otisao. I znam mnogo takvih primjera, momaka koji vole te "in cure", koji misle da su sad samo njihove i da su face sto su ih uspjeli smotati a nemaju pojma da ista uvijek ima jos nekog za svoje potrebe. U sustini, koliko god covjek se nasitio svega toga, pozeli se i tog zla u zenama, realno nikad mi neka takva nije napravila problem, uvijek su imale granicu i mjeru, puno me je vise glava boljela od onih finih i cedniih koje su se bar tako predstavljale i ni jedna od tih "svakakvih" nije papanka, fuksa, nego zene od kojih danas mnoge imaju skladne brakove i solidnu karijeru, ali koje su u mladosti svasta prosle.

3. Kada govorimo o mahali, uticaju drustva, komsija, prijatelja, istina je da upravo zbog mjesta iz koga poticem postoje i takvi stereotipi. Dosta mojih prijatelja s kojima sam isao i u osnovnu skolu je i danas ostala u mom selu ili blizoj okolini, oni sto ne spadaju u vecinu su u Njemackoj, a ostali rade u lokalnim firmama, bave se seoskim poslovima, imaju vec djecu koja idu u skolu i otuda svo to cudjenje mojim nacinom zivota i vrlo cestim pritiskom, kad imas 30 a neozenjen to je kao da nesto nije uredu s tobom. Ali selo kao selo, i ja sam toga svjestan. Daleko od toga da ja sad glumim nekog gradsku facu kad dodjem. I danas kad dodjem sa svima njima pijem i pivu u lokalnoj kafani i slazem sijeno, frezam njivu jer to sam ja i toga se ne stidim niti cu ikada. Druga strana je sto oni ne mogu shvatiti da neko do 30. nema bar dvoje djece u osnovnoj skoli i kucu na tri sprata u rodnom selu.

4. I na kraju, djevojka koju mozda nisam trebao spomenuti nikako prilikom otvaranja teme. Ona je takodjer osoba koja nije prosjecna djevojka sa sela, zavrsila je ozbiljnu skolu i radi ozbiljan posao, jeste orijentisana tradicionalnom nacinu zivota i ja to postujem. Neko je pitao za njen posao, iskreno. ima vise perspektive odnosno stabilnosti pa i mogucnosti napredovanja u njenom poslu nego u mom, sto ne znaci da je moj posao los, ali pisem iskreno. Ja kad sam razmisljao i planirao taj "normalan" zivot, brak i sve ostalo, nisam mogao naci idealniju i bolju osobu u tom momentu. Međutim, žao mi je što se baš sada desila promjena u mojoj glavi i sto potencijalno ona moze ispastati. Nije ona meni ni dosadna ni neprivlacna, samo je problem sto ja imam trenutno razmisljam u apsolutno suprotnom pravcu.

I obecavam, nece vise biti ogromnih postova, ovo je bio odgovor na neka pitanja ili sve ono za sta sam prozivan u predhodnih nekoliko stranica.
Ukratko i jasno:
Ne traži hljeba preko pogače, ako si pametan. Ako ti ćejf a onda od volje ti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#320 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:
Tomahawk11 wrote:Da živi punim plućima....da li punim plućima živi čovjek koji oženi ženu koju voli, dobije djecu sa njom, prođu sve zajedno u životu i tako dok te ne spuste dva metra pod zemlju?!
Da li je to moguće?
Ima to i veze da li je neko nešto prošao u životu ili nije.

Ako nije, belaj bude kad-tad kasnije.
moonca

#321 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by moonca »

Ona je i dalje 'super', ... ali je dosla u pogresno vrijeme - razumljivo.
dobar osjecaj

#322 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dobar osjecaj »

Šta je po tebi zlo u ženama?
Rasinho wrote: Dosta muskaraca jednostavno voli to zlo u zenama.

U sustini, koliko god covjek se nasitio svega toga, pozeli se i tog zla u zenama...
jeste orijentisana tradicionalnom nacinu zivota i ja to postujem.
Šta to znači?
Vjeruješ da još nema seksualnih iskustava a djeluje kao finansijski dobra i društveno-prihvatljiva prilika za zadržati?
SaraFina

#323 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
dr_Evil wrote:
Da li je to moguće?
Ima to i veze da li je neko nešto prošao u životu ili nije.

Ako nije, belaj bude kad-tad kasnije.

Ima ljudi kojima je malo sve što prođu u životu. I to nema veze ni sa godinama, ni sa iskustvom. Nikakve. Jednostavno emotivni invalidi i gotovo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#324 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Ima ljudi kojima je malo sve što prođu u životu. I to nema veze ni sa godinama, ni sa iskustvom. Nikakve. Jednostavno emotivni invalidi i gotovo.
Megalomani.
To je posebna vrsta slučajeva.
SaraFina

#325 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Ima ljudi kojima je malo sve što prođu u životu. I to nema veze ni sa godinama, ni sa iskustvom. Nikakve. Jednostavno emotivni invalidi i gotovo.
Megalomani.
To je posebna vrsta slučajeva.

Najgore kad ne znaš sebi reći dosta. I u jelu i u piću... i općenito životu. Ave drugo se da prebroditi!
Post Reply