Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra sto me tjeras da moram digitron vadit
Sto nisi jednostavno napisao jos i prosjek ispod 7,8l plina na 100km
Isto kazi da nekad zna biti i 10-12 bez problema kad se vozi autoputem i kad se ne stedi.
Ford Fiesta 1.3 - 51kw...buka, cika, vriska motora...al da ide, ne ide jbg. Jedina prednost je sto za 15KM obidjem Bosnu...i sve iza slepera, i konstatujem uredno, idu ba i ovi sleperi danas nema potrebe preticati ih
Ja sam od drugog auta htio samo da je jednostavno za odrzavanje, da ima jeftinu registraciju i da malo trosi. Pa tako platim oko 370KM registraciju, ulje zamijenim za 60KM, a goriva potrosi oko 7.5l dominantno gradske. Ja zadovoljan. 1.0 troklipac sa 44kW. Kako rekoh, ide, treba ga "znat" i vozit, ni u jednom trenutku nema uvalit gas pa da skoci, al za grada i kracih relacija taman. Volio bih samo da sam uzeo malo mladje, al sta je tu je. Uklopio sam se u 5 hiljada sa registracijom, gumama i jos nekim servisima za pocetak.
I ja imam namjeru da kupim automobil u vrijednosti od 5000-6000 KM. Ne smatram da mogu za taj novac kupiti nesto i biti miran. Ono sto vidim da su pretezno autobobili sa kilometrazom preko 200 hiljada. Mislim i to je ok, za te pare ne mozes ocekivati nesto bolje.
Nemam toliko iskustva pa mi je potrebna pomoc. Dvoumim se izmedju:
- Mercedes a klasa, 2005 godiste. Dizel 2.0
- Citroen c4
- Ford fiesta/focus/fusion (idem ma ova godista 2004 +)
Nesto nisam za varijantu ww vozila. Nekako preferiram dizel, a ne bjezim ni od benzinca. Okvirno gledajuci volio bih nesto sto ce mi zadavati manje glavobolja. Najviše sam zagrijan za tog mercedesa.
Ako neko ima dobar prijedlog. Hvala.
Last edited by Ad000 on 06/10/2019 12:52, edited 1 time in total.
Ad000 wrote:I ja imam namjeru da kupim automobil u vrijednosti od 5000-6000 KM. Ne smatram da mogu za taj novac kupiti nesto i biti miran. Ono sto vidim da su pretezno autobobili sa kilometrazom preko 200 hiljada. Mislim i to je ok, za te pare ne mozes ocekivati nesto bolje.
- Mercedes a klasa, 2005 godiste. Dizel 1,7
- Citroen c4
Nesto nisam za varijantu ww vozila. Nekako preferiram dizel, a ne bjezim ni od benzinca. Okvirno gledajuci volio bih nesto sto ce mi zadavati manje glavobolja. Najviše sam zagrijan za tog mercedesa.
A klasu zaobidji zbog preskupog odrzavanja. Ne znam kolika je planirana godisnja kilometraza, ali gledati vozila koja su u klasi Fieste, tipa Polo, Fabia, Clio, mogu se naci u dosta finom i pristojnom stanju za te novce.
Ad000 wrote:I ja imam namjeru da kupim automobil u vrijednosti od 5000-6000 KM. Ne smatram da mogu za taj novac kupiti nesto i biti miran. Ono sto vidim da su pretezno autobobili sa kilometrazom preko 200 hiljada. Mislim i to je ok, za te pare ne mozes ocekivati nesto bolje.
- Mercedes a klasa, 2005 godiste. Dizel 1,7
- Citroen c4
A klasu zaobidji zbog preskupog odrzavanja. Ne znam kolika je planirana godisnja kilometraza, ali gledati vozila koja su u klasi Fieste, tipa Polo, Fabia, Clio, mogu se naci u dosta finom i pristojnom stanju za te novce.
A klasa je i skuplja, ne moze se naci za tu lovu ako je to ona mk2 A klasa
vozao ja mlin 1.2 benzin. jbg znas da neces prestizati bmw m3 koji ide 90 na sat, ako su tri kamiona u koloni jbg vozi za njima jer bas treba imati muda da se nesta pokusa. ali se solidno vozi.
Ned071 wrote:zavis koji 1.2. clio i fabija nece, korejsko smeće pogotovo. ali zato punto moze
ma prema mogucnostima, kod mene fabija bila, necu se ganjati sa nekom nezz oktavijom tdi sa 140ks.
e sto je mene iznenadilo kako ona fabija lafo sport nece da ide.
Pozdrav svima čitam forum i ne vjerujem kakvih komentara ima tacno covjeku dođe da kupi biciklo i da ga voza a ne auto bilo koje marke pa ljudi stvarno covjek vas je pitao za savjet a ne da radije kupi biciklo po vasim komentarima
Miiki wrote: ↑19/02/2022 23:33
Pozdrav svima čitam forum i ne vjerujem kakvih komentara ima tacno covjeku dođe da kupi biciklo i da ga voza a ne auto bilo koje marke pa ljudi stvarno covjek vas je pitao za savjet a ne da radije kupi biciklo po vasim komentarima
Covjek je dosad promijenio dva automobila i jedno biciklo.
Miiki wrote: ↑19/02/2022 23:33
Ma ovdje koji god auto da gledaš dežurni forumaši ga poseru, a mnogi misle da nema postenog auta za male pare, ima itekako ali moras tražiti sto jednostavniji i skromniji auto u tom slučaju.
Vozila sam corsu, tri godine, motor 1.0 benzin, išla na more sa njom. Kupili je za 3.500, 2004. godište. S obzirom da sam bila početnik, ja sam bila prezadovoljna, malo trošila, nije se kvarila, održavali redovno dok je bila.kod nas. Prodali je za 2.400, nakon što smo je registrovali i uradili veliki servis, moj stari je bio kupac.
azurna_obala wrote: ↑20/02/2022 09:45
Vozila sam corsu, tri godine, motor 1.0 benzin, išla na more sa njom. Kupili je za 3.500, 2004. godište. S obzirom da sam bila početnik, ja sam bila prezadovoljna, malo trošila, nije se kvarila, održavali redovno dok je bila.kod nas. Prodali je za 2.400, nakon što smo je registrovali i uradili veliki servis, moj stari je bio kupac.
Pa gdje ćeš starom prodati, Bože sačuvaj..
Te Corse su peri deri auta, cak i dizel nije skup za odrzavanje mada mislim da je nepotreban u malom autu. Kolega voza takvu vec par god 1.2 benzin i jos ima onaj sugavi automatik, ali nije imao nikakvih problema zasad. Znam jednog lika koji voza dizela vec preko 10 god, ima uvijek veliki bolji auto za dalje relacije ali najvise ga viđam u Corsi