Anti BIH djelovanja All About
-
Hafis
#301 Re: Anti BIH djelovanja All About
Inventivni Adis je trenutno N0 1 na listi antiBih djelovanja. Stvarno je postavio teško uhvatljiv rekord 
-
Hafis
#302 Re: Anti BIH djelovanja All About
Prešišao je onog Merlinovog debelog bubnjara 
-
hAZNADAR
#303 Re: Anti BIH djelovanja All About
Ne poznajem taj slucaj. Bila je prica o desnici i samo sam objansnio kako ja vidim sudove i vlade kad me vec upitao.exliberal-ex wrote:De mi boga ti pojasni ovaj pasus, nekontam sta hoces da kazes.hAZNADAR wrote:
Slazem se sa vrhovnom instancom u EU ako je to sto pitas i ne mislim da je taj sud desnicarski. Taj sud je nezavistan i sama tuzba nije mogla dokazati diskriminaciju i gusenje prava ili je jednostavno traljavo izvedena. Sudove ne mozes krstit iu ovo ili ono na osnovu presuda. Vlade koje donose pravila koja zabranjuju neke muslimanske obicaje su redovno ili desne ili sa jakim desnim lobijem, ili populisticke ako je broj desnicara velik u parlamentu ili javno mjenje ogorceno konto medija,...
Vlade donose zakone ali sud je iznad vlade , da je sud presudio da je ovo krsenje prava vlade bi morale to da postuju tako da nepije ta prica desnicari itd.
Sa druge strane ovi koji guraju ovaj vid islama su po tebi sta..samo jedna miroljubiva grupa ljudi ili su i oni desnicari?
U ovoj prici zaostravanja pravila prema muslimanima u Evropi, odnosno tih zatvorenih i izolovanih grupacija muslimana - po pravilu zakone kao zabrana nikaba je redovno uspjeh desnice.
-
hAZNADAR
#304 Re: Anti BIH djelovanja All About
Adis Pokvic znaci.belfy wrote:na stranu sto si prije rekao dovoljno, ali zasto pretjerivati? nije majka Muju karala sto je kockao... fakat nemas mjeru...hAZNADAR wrote:To(Gornji Vakuf) je mogao uraditi neki balavac samo da ispadne fora, nebi me iznenadilo i da se ispostavi da je Bosnjak.
Tu vidim vecu stetu na ciscenju farbe negoli da je antiBiH. Vise je anti-BiH i veca opasnost politika iz nekih stranaka koja slavi ustastvo ili daje ordenje kreatorima genocida.
-
radostan dan
#305 Re: Anti BIH djelovanja All About
Znači Adis, znači nema antibih...
-
Škobo Habu
#306 Re: Anti BIH djelovanja All About
Ti, u suštini, namaš stav o nikabu, a konstantno napadaš nečije pravo da diskutuje na istu temu?hAZNADAR wrote: Ne tvrdim da ima nesto pozitivno ni negativno. Ne kazem ni da je dobro za drustvo niti lose. Nikab je hebena privatna stvar, neciji hebeni izbor i nas se ne tice zasto je to neka izabrala - dokle god ne krsi zakone, ne ugrozava ni ljude ni drzavu. Zasto je to tako tesko skontati, ili zasto mislis da sam druga krajnost koja reklamira nikab? U principu se tvoja prica ne razlikuje puno od one SDA zastupnice koja je kidisala na gej paradu - samo drugacije upakovano. I njoj i tebi normalan covjek moze reci isto - sta tebe boli q za drugima, gledaj svoja posla.
I svako ko napiše nešto kontra nikaba je po tebi - desničar.
Kako glupa logika, majko mila.
-
Škobo Habu
#307 Re: Anti BIH djelovanja All About
Svaka čast policiji na ekspeditinosti.MarshalDodik wrote:Bot Adis Pokvić
Kolika je kvota na kladionicama da je riječ o tipičnom glasaču SDA iz dijaspore?
- MarshalDodik
#308 Re: Anti BIH djelovanja All About
Nije velika.Škobo Habu wrote:Svaka čast policiji na ekspeditinosti.MarshalDodik wrote:Bot Adis Pokvić
Kolika je kvota na kladionicama da je riječ o tipičnom glasaču SDA iz dijaspore?
Moguce da njegov glasacki listic za clana predsjednostva spada u grupu nevazecih jer je glasao i za Komsica i za Dzaferovica
-
Gustar
#309 Re: Anti BIH djelovanja All About
Na moju inicijativu biće održan sastanak RVI i demobilisanih boraca i svih patriota na temu DEZERTERI, napraviti spisak koji je već dobrano pri kraju, imena i prezimena, svu imovinu koju imaju, jesu li se vratili i kada, kako su zaposlili sebe ili svoju djecu, kraj djece boraca i RVI, nakon toga biće jasno određeni ciljevi i akcije koje ćemo objaviti javno protiv svih DEZERTERA.
Kraj nas nećete imati mira što na forumu što u stvarnom životu, IZDAJNIKE i DEZERTERE treba postaviti tamo gdje ime je mjesto na SMETLJIŠTE gdje pripadaju.
Kraj nas nećete imati mira što na forumu što u stvarnom životu, IZDAJNIKE i DEZERTERE treba postaviti tamo gdje ime je mjesto na SMETLJIŠTE gdje pripadaju.
- tandmand
#310 Re: Anti BIH djelovanja All About
Đaba farbaš ovog idiota Adisa i lijepiš mu naljepnicu "dezerter". Loš način distanciranja od njegovog nedjela.Gustar wrote:Na moju inicijativu biće održan sastanak RVI i demobilisanih boraca i svih patriota na temu DEZERTERI, napraviti spisak koji je već dobrano pri kraju, imena i prezimena, svu imovinu koju imaju, jesu li se vratili i kada, kako su zaposlili sebe ili svoju djecu, kraj djece boraca i RVI, nakon toga biće jasno određeni ciljevi i akcije koje ćemo objaviti javno protiv svih DEZERTERA.
Usput, lik je rođen 1987. Punoljetan postao 2005. god. Kad je to dezertirao bogati?
-
Bodkin
#311 Re: Anti BIH djelovanja All About
Škobo Habu wrote:Ti, u suštini, namaš stav o nikabu, a konstantno napadaš nečije pravo da diskutuje na istu temu?hAZNADAR wrote: Ne tvrdim da ima nesto pozitivno ni negativno. Ne kazem ni da je dobro za drustvo niti lose. Nikab je hebena privatna stvar, neciji hebeni izbor i nas se ne tice zasto je to neka izabrala - dokle god ne krsi zakone, ne ugrozava ni ljude ni drzavu. Zasto je to tako tesko skontati, ili zasto mislis da sam druga krajnost koja reklamira nikab? U principu se tvoja prica ne razlikuje puno od one SDA zastupnice koja je kidisala na gej paradu - samo drugacije upakovano. I njoj i tebi normalan covjek moze reci isto - sta tebe boli q za drugima, gledaj svoja posla.
Kako glupa logika, majko mila.
-
Hafis
#312 Re: Anti BIH djelovanja All About
Evo i sam Adis je ovaj potez nazvao kukaviĆkim (2.02)
Pa ovo nema nigdje, a i gdje ima nije ovako.
- tandmand
#313 Re: Anti BIH djelovanja All About
Nema druge, famElija će morati odreći ga se preko novina a sestra pred svima u Dnevniku.
-
Hafis
#314 Re: Anti BIH djelovanja All About
A sestra mu je stvarno cakana. Ubila se za tv voditeljice, ono baš prirodna i vedra. Veselije sam ženske viđao na sahranama 
-
hAZNADAR
#315 Re: Anti BIH djelovanja All About
Moj licni stav o nikabu sam iznio vise puta, naravno da imas pravo diskutovati na temu i tvrditi sta god hoces. Kao sto ja imam pravo komentarisati takvo sto i utvrditi da je prica tebe i pojedinih po tom pitanju tipicno desnicarska - sto i jeste. Kao sto je i reakcija uglavnom bila tipicno desnicarski govor mrznje, spocitavanja, toboza odbrana nacionalnog bica, izbjegavanje odgovora, vrdanje, vrijedjanje, skretanje teme, licna prozivka,... ha ja. Tipicno desnicarski je ekipa utvrdila da ja branim, reklamiram nikab,...i otkrila talibanaBodkin wrote:Škobo Habu wrote:Ti, u suštini, namaš stav o nikabu, a konstantno napadaš nečije pravo da diskutuje na istu temu?hAZNADAR wrote: Ne tvrdim da ima nesto pozitivno ni negativno. Ne kazem ni da je dobro za drustvo niti lose. Nikab je hebena privatna stvar, neciji hebeni izbor i nas se ne tice zasto je to neka izabrala - dokle god ne krsi zakone, ne ugrozava ni ljude ni drzavu. Zasto je to tako tesko skontati, ili zasto mislis da sam druga krajnost koja reklamira nikab? U principu se tvoja prica ne razlikuje puno od one SDA zastupnice koja je kidisala na gej paradu - samo drugacije upakovano. I njoj i tebi normalan covjek moze reci isto - sta tebe boli q za drugima, gledaj svoja posla.
Kako glupa logika, majko mila.![]()
- BHCluster
#316 Re: Anti BIH djelovanja All About
Da ne zaboravimo i MemoraDNum "BOING".

-
Škobo Habu
#317 Re: Anti BIH djelovanja All About
hAZNADAR wrote:[ - a niti jednog momenta ni pomislila da se ja samo pozivam na zakon i da prihvatam i evt izmjene zakona po tom pitanju. Nista novo na polju balkanske verzije obrane europske civilizacije. Vec vidjeno i poznato.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/evro ... /140701070"Sud je također bio u stanju da uvidi stav koji možda pojedinci ne žele uvidjeti, da na mjestima otvorenim za sviju, takve prakse ili stavovi suštinski dovode u pitanje mogućnost otvorenih međuljudskih odnosa, koji, po uvriježenom mišljenju, formiraju neotuđivi element zajedničkog života unutar društva".
- cyprus
#318 Re: Anti BIH djelovanja All About
Znači, ipak dijaspora zakuhavacyprus wrote:
Bez obzira na počinitelja, ovo je i dalje anti-BiH čin, ništa manji nego što se činilo na početku...Dragan Bursać je dobro obrazložio:
Nego, čeka li idiota ikakva kazna za ovo? Ili ode on za Austriju, a mi ćemo se ovdje ostat glođat...Pogledajte ovog humanoida. Zove se Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa. On je sam ispisao uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici.
I to je zapravo najmanja muka u svemu.
Osim što se sprdao sa mrtvima, osim što je dao prostora svima da pogrešno i ishitreno i nepravilno zaključujemo, a ne bi trebali (računajući i moju malenkost), ovo dvonožno goveče je uradilo nešto mnogo gore.
Dvonožno goveče je dalo za nakaradno pravo svim ustašama i četnicima da se sprdaju sa zločinima i genocidom i najgore, svaki akt kojim se veliča zločin i genocid, a koji se desio ili će se desiti, biće promatran kroz prizmu blentavog Adisa.
Jer, ako se Bošnjak Adis samografitirao po Vakufu, ko kaže da to nije i da to neće raditi drugi Bošnjak, bilo gdje u svijetu, sad naglas urla ustaško-četnička bratija.
Pa ta bratija može komorno uzeti Adisa za svoju maskotu, jer ih je jednim aktim podigao do zvijezda.
Ja se još jednom izvinjavam što lažno optužih u ovom slučaju mlad-ustaše, jer pored ovakve epske budale, zaista kome zrebaju ustaše i četnici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#319 Re: Anti BIH djelovanja All About
Ma jok to je on zbog osiguranja uradio.
-
hAZNADAR
#320 Re: Anti BIH djelovanja All About
Fakat mi nisi jasan sa tim sto pokusavas. Posto ti je propala logika da je to antidrzavno u BiH - ponavljas stvari na koje sam vec dao odgovor. Francuski zakon ima da se postuje kao i odluka suda. U BiH nema tog zakona a ako dodje - postovacu kao sto sam vise puta podvukao. Pa ti karikiraj i spocitavaj samom sebi.Škobo Habu wrote:hAZNADAR wrote:[ - a niti jednog momenta ni pomislila da se ja samo pozivam na zakon i da prihvatam i evt izmjene zakona po tom pitanju. Nista novo na polju balkanske verzije obrane europske civilizacije. Vec vidjeno i poznato.https://www.klix.ba/vijesti/svijet/evro ... /140701070"Sud je također bio u stanju da uvidi stav koji možda pojedinci ne žele uvidjeti, da na mjestima otvorenim za sviju, takve prakse ili stavovi suštinski dovode u pitanje mogućnost otvorenih međuljudskih odnosa, koji, po uvriježenom mišljenju, formiraju neotuđivi element zajedničkog života unutar društva".
A kad smo vec kod francuskog zakona vrijedi podsjetiti da se ne odnosi samo na nikab:
Za razluku od tvojih postova i tebi slicnih koji su iskljucivo bazirani na vjeri, i samo nikabima a ne opcenito svemu sto pokriva lice. Imas li predstavu uopce sta je osim nikaba zabranjeno?Francuski zakon navodi da niko u javnosti ne može nositi odjeću koja pokriva lice. Kazna za kršenje tog zakona je globa od 150 eura.
Zakon je stupio na snagu u 2010. godini u vrijeme vladavine konzervativnog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.
Sud je presudio da zabrana "nije izražajno zasnovana na vjerskoj konotaciji odjeće nego, isključivo na činjenici da ona pokriva lice".
-
zposao
#321 Re: Anti BIH djelovanja All About
_BataZiv_0809 wrote:Ma jok to je on zbog osiguranja uradio.
Otkad osiguranje pokriva vandalizam?
Ima ljudi kojima vremenske nepogode (npr stablo padne) unište imovinu pa ne dobiju ništa.
Isto tako ima masu slučajeva vandalizma gdje se isto ništa ne dobije.
Odakle sad ta priča? Zar nije očito da je lik debil.
-
hAZNADAR
#322 Re: Anti BIH djelovanja All About
U pravu si zposao.Lik jeste debil i to garant nije bilo zbog osiguranja. Da se slozimo oko necega.zposao wrote:_BataZiv_0809 wrote:Ma jok to je on zbog osiguranja uradio.
Otkad osiguranje pokriva vandalizam?
Ima ljudi kojima vremenske nepogode (npr stablo padne) unište imovinu pa ne dobiju ništa.
Isto tako ima masu slučajeva vandalizma gdje se isto ništa ne dobije.
Odakle sad ta priča? Zar nije očito da je lik debil.
-
asker
#323 Re: Anti BIH djelovanja All About
Apsolutno tacno!Hafis wrote:Inventivni Adis je trenutno N0 1 na listi antiBih djelovanja. Stvarno je postavio teško uhvatljiv rekord
Kretencina kojem treba dati zabranu ulaska u BiH! Ako postoji kakva zatvorska kazna ici na maksimalnu! Svidja mi se i ideja da se sa slucajem upoznaju organi Austrije, bar zbog kukastih krizeva.
Pizda mu materina debilska!
-
zposao
#324 Re: Anti BIH djelovanja All About
Eto vidiš da se ja i ti mozemo složiti oko nekih stvarihAZNADAR wrote: U pravu si zposao.Lik jeste debil i to garant nije bilo zbog osiguranja. Da se slozimo oko necega.
- Point.
#325 Re: Anti BIH djelovanja All About
Kakvi su prenosi u Adisovoj glavi volio bih znati.