Možda nisu u švicarskim francima?
Bingo City Center Sarajevo
- BHF_Manijak
#302 Re: Bingo City Center Sarajevo
Al' fakat ne kontam sto se to godinama iscekuje H&M, jebo te k'o da Versace treba doci.
Prosjecna eventualno malo iznad prosjecna marka. U Njemackoj prilicno niske cijene, kod nas ce ih napucati k'o da je Hugo Boss. Isto s.Oliver, sjeb'o sam se kad sam u Mostaru usao i vidio cijene.
To po 100-120KM kosulje, majice, a realno roba i marka ne spada u samu kremu.
Isto sto ovdje po 100KM prodaju Deichmann obucu, a u stvari je sirotinjska marka u Njemackoj, nesto tipa Aldi (trzni centar za socijalu), dakle marka za nizu klasu, gdje cipele mozes uzeti po 20-30 eura, ali jok, kod nas ne mozes ispod stoje kupiti, a kvalitet nikakav.
Prosjecna eventualno malo iznad prosjecna marka. U Njemackoj prilicno niske cijene, kod nas ce ih napucati k'o da je Hugo Boss. Isto s.Oliver, sjeb'o sam se kad sam u Mostaru usao i vidio cijene.
Isto sto ovdje po 100KM prodaju Deichmann obucu, a u stvari je sirotinjska marka u Njemackoj, nesto tipa Aldi (trzni centar za socijalu), dakle marka za nizu klasu, gdje cipele mozes uzeti po 20-30 eura, ali jok, kod nas ne mozes ispod stoje kupiti, a kvalitet nikakav.
- Haris033
#303 Re: Bingo City Center Sarajevo
Da hoće više početi sa izgradnjom kako ne bi gledao ono ruglo.sarajevsko_pivo wrote: ↑24/01/2020 08:03 Miskovic dolazi u februaru u Sarajevo. Što znači da uskoro počine gradnja Delta Planete u Sarajevu!
A sta bi sa domom penzionera?
- Logovan
-
johnlock071
#305 Re: Bingo City Center Sarajevo
Besmislice pričaš. Bingo je odavno uspostavio dominaciju i podigao cijene, uz to je jedini lanac prodavnica u kojima godinama nije bilo MADI proizvoda npr, kao i mnogih drugih BH brendova.dječak sa šibicama wrote: ↑20/09/2019 16:54 Jedva cekam da SDA ups Dzambic poklopi trziste samo Bingo centrima, da nestane sva konkurencija, pa kad krene drmanje cijena i turskih ups domacih proizvoda.
Milina.
Znači baš ti je besmislen post.
- Haris.ba
#306 Re: Bingo City Center Sarajevo
Dosta ljudi živi sasvim lijepo prodavajući preko fejsbuka i oliksa i sl. hm odjeću, ikeu, sve ono što nemamo po BiH. Pa ja sam djetetu kupovao hm iz Amerike (zbog sušilice, a jeftinije me ispalo nego otići u Slavonski Brod ili Split). Samsonite torbu koja je ovdje 600 KM u scc dobio za 150KM.BHF_Manijak wrote: ↑25/01/2020 21:54 Al' fakat ne kontam sto se to godinama iscekuje H&M, jebo te k'o da Versace treba doci.
Evo u komšiluku mi se otvorila radnja koja prodaje lidlovu marku odjeće lumpi. Meni odgovara jer ide u sušilicu. Kupio u Almi ras donji veš, smanjio se tri broja.
- vjesticanametli
#307 Re: Bingo City Center Sarajevo
Alma je odavno smece i to precijenjeno 
- BHF_Manijak
#308 Re: Bingo City Center Sarajevo
Haris.ba wrote: ↑25/01/2020 22:28
Dosta ljudi živi sasvim lijepo prodavajući preko fejsbuka i oliksa i sl. hm odjeću, ikeu, sve ono što nemamo po BiH. Pa ja sam djetetu kupovao hm iz Amerike (zbog sušilice, a jeftinije me ispalo nego otići u Slavonski Brod ili Split). Samsonite torbu koja je ovdje 600 KM u scc dobio za 150KM.
Evo u komšiluku mi se otvorila radnja koja prodaje lidlovu marku odjeće lumpi. Meni odgovara jer ide u sušilicu. Kupio u Almi ras donji veš, smanjio se tri broja.
Znam, ali je fazon sto ce tu istu odjecu, koja je realno u zapadnim zemljama druga ili treca klasa, kod nas prodavati po cijenama k'o da je od najpoznatijih svjetskih dizajnera, to me nervira.
Naravno da je H&M ili s.Oliver kvalitetniji od nekog domaceg proizvoda ili neke ž marke, ali kod nas pucaju cijene koje su nerealne u odnosu na cijenu tih istih proizvoda u tamosnjim zemljama.
Evo za primjer gledam im obicne majice su u rasponu 15-25 eura, kod nas ce cijene pucati po 40-50KM, farmerke su po 20-tak eura, kod nas ce 50-60 biti itd...
Pretvori to u procente odnosa njihovog standarda, prosjecne plate i koliko procenata ta cijena iznosi u odnosu na prosjecnu platu i to isto uradi sa nasom valutom. Smijesno visoko.
Da je Deichmann obuca kod nas 40-50KM rekao bih OK, ali ti mi je prodajes za 100+, a ustvari je njemacka marka za socijalu, ma mrs.
- Haris.ba
#309 Re: Bingo City Center Sarajevo
Malo tržište, mala kupovna moć...
Ali koliko znam HM ima iste cijene svukuda po Evropi. Takva im je valjda politika firme. Može se usporediti na njihovoj stranici.
Ali koliko znam HM ima iste cijene svukuda po Evropi. Takva im je valjda politika firme. Može se usporediti na njihovoj stranici.
- Haris033
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#311 Re: Bingo City Center Sarajevo
H&M je level waikikija, newyorkera, ništa posebno. Sto se mene tice, dosao ili ne, svejedno mi. Vise sam za dolazak lidla, samo zbog slatkiša..
-
Nadzorna_ploca
#312 Re: Bingo City Center Sarajevo
Kao da ce nesto posebno doci u Bosnu. Premalo i nebitno trziste a kupovna moc upitna. H&M nam je realnost i btw meni licno odlicna marka. Bolje i HM nego da nam uvaljuju turski koridor koji kupe za 10 maraka a prodaju za 50+.
I slazem se sa BHFom da bi u BiH zatjerali cijene u nebesa. U Luxembourgu je ovih sedmica bilo brutalnih snizenja i imam osjecaj da je jeftinije obuci se nego u BiH.
Sa spiska mi je odlicna radnja Decatlon. Ogroman izbor svega i svacega po solidnim cijenama a uz popuste mozes kupiti stosta dzabe.
I slazem se sa BHFom da bi u BiH zatjerali cijene u nebesa. U Luxembourgu je ovih sedmica bilo brutalnih snizenja i imam osjecaj da je jeftinije obuci se nego u BiH.
Sa spiska mi je odlicna radnja Decatlon. Ogroman izbor svega i svacega po solidnim cijenama a uz popuste mozes kupiti stosta dzabe.
- konektovan
#313 Re: Bingo City Center Sarajevo
Eh, decathlon je takodjer dobrodosao..

- Logovan
#314 Re: Bingo City Center Sarajevo
-
tempuser
#315 Re: Bingo City Center Sarajevo
Imaju slican asortiman s tim sto su Waikiki, Newyorker i slicni vise orjentisani za djecu i mlade, dok H&M, C&A nude robu i za ozbiljnije kupce. U svakom slucaju bolje je kad imas veci izbor. Ja po tim prodavnicama kupujem za malca, tesko sta da poedre, uglavnom preraste pa ni neki duogtrajni kvalitet nije bitan, i C&A mi se zbog dizajna najvise svidja.konektovan wrote: ↑26/01/2020 09:36
H&M je level waikikija, newyorkera, ništa posebno. Sto se mene tice, dosao ili ne, svejedno mi. Vise sam za dolazak lidla, samo zbog slatkiša..![]()
-
tempuser
#316 Re: Bingo City Center Sarajevo
Decathlon je super, ali nemamo mi kriticne mase za to, dobro Interposrt imamo!
- Porodice Foht
#317 Re: Bingo City Center Sarajevo
Moglo bi biti jer malo ko poput Decathlona nudi tako sirok asortiman a jeftin od rekvizita za stoni tenis i drugih sportova, najsire ponude za planinare i alpiniste do ski opreme sto olimpijskom gradu svakako treba.
-
tempuser
#318 Re: Bingo City Center Sarajevo
Trebalo bi jos puno toga sto bi moglo raditi kako treba, Ikea, Lidl, H&M, C&A, ali nazalost nema kriticne mase da bi im bilo isplativo da dodju.Porodice Foht wrote: ↑26/01/2020 14:27Moglo bi biti jer malo ko poput Decathlona nudi tako sirok asortiman a jeftin od rekvizita za stoni tenis i drugih sportova, najsire ponude za planinare i alpiniste do ski opreme sto olimpijskom gradu svakako treba.
Mene fakat kompleks uhvati kad vidim sta u Hr (pa i Srb) imaju, Ikea, Decathlon, Harve's, Lidl/Kaufland, Interspar/Spar, H&M, C&A, Pepco, Tedi, Muller, P&C itd, ali to je indikator koliko smo iza njih po plateznoj moci i broju potencijalnih kupaca.
-
mali_balon
#319 Re: Bingo City Center Sarajevo
BHF_Manijak wrote: ↑25/01/2020 23:28Haris.ba wrote: ↑25/01/2020 22:28
Dosta ljudi živi sasvim lijepo prodavajući preko fejsbuka i oliksa i sl. hm odjeću, ikeu, sve ono što nemamo po BiH. Pa ja sam djetetu kupovao hm iz Amerike (zbog sušilice, a jeftinije me ispalo nego otići u Slavonski Brod ili Split). Samsonite torbu koja je ovdje 600 KM u scc dobio za 150KM.
Znam, ali je fazon sto ce tu istu odjecu, koja je realno u zapadnim zemljama druga ili treca klasa, kod nas prodavati po cijenama k'o da je od najpoznatijih svjetskih dizajnera, to me nervira.
Naravno da je H&M ili s.Oliver kvalitetniji od nekog domaceg proizvoda ili neke ž marke, ali kod nas pucaju cijene koje su nerealne u odnosu na cijenu tih istih proizvoda u tamosnjim zemljama.
Evo za primjer gledam im obicne majice su u rasponu 15-25 eura, kod nas ce cijene pucati po 40-50KM, farmerke su po 20-tak eura, kod nas ce 50-60 biti itd...
Pretvori to u procente odnosa njihovog standarda, prosjecne plate i koliko procenata ta cijena iznosi u odnosu na prosjecnu platu i to isto uradi sa nasom valutom. Smijesno visoko.![]()
Da je Deichmann obuca kod nas 40-50KM rekao bih OK, ali ti mi je prodajes za 100+, a ustvari je njemacka marka za socijalu, ma mrs.
Pa kad izracunas haman isto, i sa daihmanom isto bas neki dan gledam djecije cizme na nekima ista cijena, nekih nema itd itd.....isto nutela 4,79eura 1kg kod nas 10km 700g...za mnoge proizvode nije neka razlika u cijeni ali jeste u kvalitetu.....
Sto je bitnije su akcije, tu je sve regulisano, nije ko kod lopovluk....
- konektovan
#320 Re: Bingo City Center Sarajevo
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#321 Re: Bingo City Center Sarajevo
A Rasim nije smece?
-
tempuser
#322 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ima po pitanjiu cijena, nema po pitanju broja kupaca. Intersport je multibrend trgovac sa mali udjelom "svojih" (neko drugi proizvodnji za njih) robnih marki, na isti fol kao i Harve's, dok Decathlon uglavnom prodaje svoje robne marke sa nesto minimalno brand name proizvoda.konektovan wrote: ↑26/01/2020 14:46Decathlon je jeftiniji poprilicno od intersporta, a itekako ima kriticne mase...
- vjesticanametli
#323 Re: Bingo City Center Sarajevo
- konektovan
#324 Re: Bingo City Center Sarajevo
Cuj intersport sa malim udjelom svojih robnih marki, sta ti je ba, mckinley, pro touch, tecno pro, energetics, firefly i još neki drugi njihovi proizvodi cine jako veliki dio prodaje. A ako se sjetiš intersporta od prije 15 ak godina i cijena posebno njihovih robnih marki, vidjeces da su poprilicno poskupili i da to nije vise jeftino kao nekad. Cinjenica je da imaju u ponudi i ostale marke, vise klase, ali to ni na koji nacin ne bi uticalo na decathlon i potraznju za njihovom robom.
-
tempuser
#325 Re: Bingo City Center Sarajevo
Naravno i nemoj brkati broj marki sa time koliko su zastupljeni. Uzmi dva najzastupljenija proizvoda, tene i skijaska oprema.konektovan wrote: ↑26/01/2020 15:12 Cuj intersport sa malim udjelom svojih robnih marki, sta ti je ba, mckinley, pro touch, tecno pro, energetics, firefly i još neki drugi njihovi proizvodi cine jako veliki dio prodaje. A ako se sjetiš intersporta od prije 15 ak godina i cijena posebno njihovih robnih marki, vidjeces da su poprilicno poskupili i da to nije vise jeftino kao nekad. Cinjenica je da imaju u ponudi i ostale marke, vise klase, ali to ni na koji nacin ne bi uticalo na decathlon i potraznju za njihovom robom.
Koliko brand name proizvoda imas u odnosi na Pro touch ili u skijanju u odnosno na Techno?
Te robne marke neko proizvodi za njih, Interport je i dalje samo trgovac. Svaku svoju robnu marku, Quechua, Kipsta, Tribord, Wed'ze, Forclaz, B'twin itd itd Decathlon i proizvodi.
Osim toga, Intersport ponudu formira prema lokalnoj potraznji, Decathlon radi na istom principu kao IKEA-a, da u svakoj prodavnici nudis sve. U Solinu ce neko mozda i kupiti skije ili pancerice za Kupresa, Kronplaza ili Nassfelda, a ko ce ti u Sarajevu kupovati opremu za nauticare? Mislim da je Decathlon u Solinu bar 2 x, ako ne i vise veci on Intersporta u Mercatoru.