Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
insomnia78

#301 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote:Konsto rekoh. Malo koji narod na planeti bi osto normalan nakon onoga sto su prozivjeli Bosnjaci. Isto je bilo i u WWII pa se poslije krenulo u neki oprost i zaborav, bratstvo i jedinstvo. 90-tih braca dovrsise zapoceto. Ne vidim zasto se neko ibreti kad neko skrene u fasizam
Ja licno nigdje nisam cuo da ljudi koji su prezivili logore, koji su direktne ztve genocida i nezamislivih zlocina da su ista slicno kazali, a doticna gospodja sumnjam da je i iz guzice izasla kada je bio rat.
Za nih je vec kasno. Oni nemaju kad od vlastitih demona
славянин

#302 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

nKrkan wrote:
insomnia78 wrote:Konsto rekoh. Malo koji narod na planeti bi osto normalan nakon onoga sto su prozivjeli Bosnjaci. Isto je bilo i u WWII pa se poslije krenulo u neki oprost i zaborav, bratstvo i jedinstvo. 90-tih braca dovrsise zapoceto. Ne vidim zasto se neko ibreti kad neko skrene u fasizam
prisilni zaborav
skinuli kokrade i preko noći postali članovi KP :lol:

S obzirom na preživljeno , Bošnjaci ne smiju imati ljevicu, desnica i ultra desnica kao u Izraelu su trajno riješenje.
Da je bogdom desnica - nego neki kvazi mix nacionalizma sa vjerom ...
MarshalDodik

#303 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by MarshalDodik »

LBVIEW wrote: Ovo sto je ova Samra izjavia jeste ogavno, samo sta ste vi, s obzirom na vecinsko ponasanje Srba, ocekivali?
Mozda da se ne ponasa identicno kao sto se ponasa vecina Srba, kako uostalom kazes ? Opet, mozda treba ovako, mozda su ovo univerzalne eticke i vjerske vrijednosti?

Rijec je o Sarajevu i izboru par direktora , odnosno o etnickoj pripadnost istih, pa mi objasni kakve veze ima ponasanje vecine Srba ( kako ti kazes) sa ovom temom.
Uostalom sta obicnom gradjaninu treba da znaci etnicka pripadnost nekog od direktora ?
insomnia78

#304 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Sinko ignorisem te. Ne vidim sta pises. Ne bih zelio opet citati o djelimicnom genocidu i slicne tlapnje
General War

#305 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
"Mi" smo ocekivali da treba fasiste ganjati, a ne ljude koji su se borili za tebe (nju), ili zivili sa vama (njom, ma odakle da je ispuzala).
Trebao bi da razumijes tu BITNU razliku...
Ne trebas ti to meni crtati, no ovoj ocigledno da.
I ne tvrdim ja bolan kako je to u redu, samo ukazujem na posljedice toleriranja srpskog fasizma od strane MZ.
I razumijem da osudjujes, kazem samo ako je to razlog, da se na pogresne ljude usmjerava srdjba...biti dio one stranke koja nista nije uradila na onome sto ti kazes (dijelom se slazem, mada i to ima svojih okolnosti..jer i ja i ti znamo da je MZ ustvari U.S.A a ostali su samo u nekoj mjeri statisti)...nisam ja potpisao Dejton, nisma ja siljio qurac 25 godina i nista nisam uradio da vratim izbjeglice i kaznim pocinitelje uz pomoc SFOR-a, IPTF-a...i sad mi MZ kriva...a njoj gradjani BiH ne bosnjacke nacionalnosti.
General War

#306 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
Ja licno nigdje nisam cuo da ljudi koji su prezivili logore, koji su direktne ztve genocida i nezamislivih zlocina da su ista slicno kazali, a doticna gospodja sumnjam da je i iz guzice izasla kada je bio rat.
Za nih je vec kasno. Oni nemaju kad od vlastitih demona
Ok, i sta je Drzava u kojoj su vecina Bosnjaci uradila da im pomogne, da ih utjesi, da im pruzi pravdu?

Koalira sa onima koji to negiraju.
insomnia78

#307 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

To je vec drugo pitanje.
kakavdanakneiskustvu

#308 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Ko sto rekoh. Malo koji narod na planeti bi osto normalan nakon onoga sto su prozivjeli Bosnjaci. Isto je bilo i u WWII pa se poslije krenulo u neki oprost i zaborav, bratstvo i jedinstvo. 90-tih braca dovrsise zapoceto. Ne vidim zasto se neko ibreti kad neko skrene u fasizam

šta hoćeš reći,da su bošnjaci skrenuli u fašizam???
General War

#309 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

A ha, to je drugo pitanje
insomnia78

#310 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Ne nego da ne znam cemu cudjenje i ako se dogodi po koji slucaj.
nKrkan

#311 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by nKrkan »

славянин wrote: Da je bogdom desnica - nego neki kvazi mix nacionalizma sa vjerom ...
svejedno

za sada bi bila dobra opcija u svrhu tolerancije i liberalizma jel te , da se predloži izmjena ustava po pitanju predsjedništva. Pošto eo recimo Bećirević je htio biti predsjednik za sve nas, a opet valjda nije obavješten da to ne može biti jer se ne bira sa cijele teritorije BiH, a i svakako je kandidiran iz reda jednog naroda, apropo tome treba da se uvede četvrta opcija na liste prilikom izbora tj kandidati za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog , srpskog, hrvatskog i četvrtog valjda građanskog naroda i da ista bude dostupna za glasanje u kantonima USK, TK, SBK, KS, ZDK I BPK - dominatno bošnjačkim kantonima, ako bošnjački kandidat bude imao više glasova od predstavnika četvrtih/građanskih/jugoslovenskih ili kako se već nazivaju kandidata ,onda on ulazi u predsjedništvo , u kontra slučaju bošnjački predstavnik otpada i u pred. ulaze Srbin , Hrvat i građanin. Ovako na prvu mi zvuči sjajna ideja.
insomnia78

#312 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

General War wrote:A ha, to je drugo pitanje
Pa naravno da je drugo. Jbg ne mozes ocekivati da cojk koga dojucerasnji kum, kolega, drug iz skolske klupe, komsija odjednom iz cista mira pokolje, pobije, siluje, granatira ima racionalno razmisljanje
kakavdanakneiskustvu

#313 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

insomnia78 wrote:Ne nego da ne znam cemu cudjenje i ako se dogodi po koji slucaj.

je li se dogodio koji takav slucaj po tebi?
pustopoljina

#314 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Ko sto rekoh. Malo koji narod na planeti bi osto normalan nakon onoga sto su prozivjeli Bosnjaci. Isto je bilo i u WWII pa se poslije krenulo u neki oprost i zaborav, bratstvo i jedinstvo. 90-tih braca dovrsise zapoceto. Ne vidim zasto se neko ibreti kad neko skrene u fasizam
Razumijem. Ne opravdavam. Ne zelim da se razmase.
insomnia78

#315 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
insomnia78 wrote:Ne nego da ne znam cemu cudjenje i ako se dogodi po koji slucaj.

Joj opet on sa djecijim navlakusama. Tako ja ispitujem svoje petogodisnje dijete? Jeste, naravno da jeste. Ni jedan posto ko kod komsija i susjeda. Takvi slucajevi se desavaju sirom svijeta. Da vidis sta politicari po Fr pricaju o Arapima s nije bas da su ih arapi genocidisali
General War

#316 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

insomnia78 wrote:
Pa naravno da je drugo. Jbg ne mozes ocekivati da cojk koga dojucerasnji kum, kolega, drug iz skolske klupe, komsija odjednom iz cista mira pokolje, pobije, siluje, granatira ima racionalno razmisljanje
Nisam mislio na to, nego zasto Bosnjacke stranke koaliraju sa negatorima genocida i UZP-a?
pustopoljina

#317 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

General War wrote:
Jesu. Israel.
insomnia78

#318 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote:
Nisam mislio na to, nego zasto Bosnjacke stranke koaliraju sa negatorima genocida i UZP-a?
Pa rekoh ti. To je drugo pitanje.
kakavdanakneiskustvu

#319 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

insomnia78 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Joj opet on sa djecijim navlakusama. Tako ja ispitujem svoje petogodisnje dijete? Jeste, naravno da jeste. Ni jedan posto ko kod komsija i susjeda. Takvi slucajevi se desavaju sirom svijeta. Da vidis sta politicari po Fr pricaju o Arapima s nije bas da su ih arapi genocidisali

kakve navlakuše,samo pitam,pošto si poznat po izbjegavanju odgovora,znaci ima i bopnjaka kojima je blizak fašizam,ok,hvala na odgovoru
pustopoljina

#320 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

nKrkan wrote:
prisilni zaborav
skinuli kokrade i preko noći postali članovi KP :lol:

S obzirom na preživljeno , Bošnjaci ne smiju imati ljevicu, desnica i ultra desnica kao u Izraelu su trajno riješenje.
E odlicno.
Zar MI ono nismo protiv izraela?
General War

#321 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

pustopoljina wrote: Ja licno nigdje nisam cuo da ljudi koji su prezivili logore, koji su direktne ztve genocida i nezamislivih zlocina da su ista slicno kazali, a doticna gospodja sumnjam da je i iz guzice izasla kada je bio rat.
Jesu. Israel.[/quote]
:? Sta israel?
pustopoljina

#322 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

General War wrote:
pustopoljina wrote: Ja licno nigdje nisam cuo da ljudi koji su prezivili logore, koji su direktne ztve genocida i nezamislivih zlocina da su ista slicno kazali, a doticna gospodja sumnjam da je i iz guzice izasla kada je bio rat.
Jesu. Israel.
:? Sta israel?[/quote]
1.Uzeo pravdu u svoje ruke.
2.sta rade od 1949.?
General War

#323 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote: Pa naravno da je drugo. Jbg ne mozes ocekivati da cojk koga dojucerasnji kum, kolega, drug iz skolske klupe, komsija odjednom iz cista mira pokolje, pobije, siluje, granatira ima racionalno razmisljanje
Pa rekoh ti. To je drugo pitanje.
:?
Onda ne znam sta mi ogovaras sa necim sto nema blage veze...
A naravno da je to tvoje "drugo pitanje" ustvari pitanje nad pitanjima.
horkesh

#324 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by horkesh »

nKrkan wrote:
славянин wrote: Da je bogdom desnica - nego neki kvazi mix nacionalizma sa vjerom ...
svejedno

za sada bi bila dobra opcija u svrhu tolerancije i liberalizma jel te , da se predloži izmjena ustava po pitanju predsjedništva. Pošto eo recimo Bećirević je htio biti predsjednik za sve nas, a opet valjda nije obavješten da to ne može biti jer se ne bira sa cijele teritorije BiH, a i svakako je kandidiran iz reda jednog naroda, apropo tome treba da se uvede četvrta opcija na liste prilikom izbora tj kandidati za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog , srpskog, hrvatskog i četvrtog valjda građanskog naroda i da ista bude dostupna za glasanje u kantonima USK, TK, SBK, KS, ZDK I BPK - dominatno bošnjačkim kantonima, ako bošnjački kandidat bude imao više glasova od predstavnika četvrtih/građanskih/jugoslovenskih ili kako se već nazivaju kandidata ,onda on ulazi u predsjedništvo , u kontra slučaju bošnjački predstavnik otpada i u pred. ulaze Srbin , Hrvat i građanin. Ovako na prvu mi zvuči sjajna ideja.
To je samo provedba presude Sejdić-Finci. Taj model je, pored ostalih, bio predlagan i od strane SDA kako bi udovoljili HDZ-u po pitanju izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. SBK je u tom modelu trebao biti "plivajući" kanton koji bi bio ključan.
insomnia78

#325 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote: kakve navlakuše,samo pitam,pošto si poznat po izbjegavanju odgovora,znaci ima i bopnjaka kojima je blizak fašizam,ok,hvala na odgovoru
Pa sto ne bi bilo? Mislis li da postoji i jedan narod na svijetu u kome nema neko da mu je blizak fasizam? Zatim mozes li razumjeti razloge za pojavu fasizma u Bosnjaka?
Post Reply