Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post Reply
asurbanipal

#301 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by asurbanipal »

seln wrote:Ja se iskrenom nadem da je ovaj post o bosanskoj Palestini, koja bi bila turska i pakistanska kurva, zapravo dvadesetpetoaprilska sala.
Drugacije tu glupost ne mogu objasniti.

Pa to je mokra želja Hazreti Bakira, random SDA-ovaca, ali i Svetog Vožda Laktaškog...
seln

#302 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by seln »

asurbanipal wrote:
seln wrote:Ja se iskrenom nadem da je ovaj post o bosanskoj Palestini, koja bi bila turska i pakistanska kurva, zapravo dvadesetpetoaprilska sala.

Pa to je mokra želja Hazreti Bakira, random SDA-ovaca, ali i Svetog Vožda Laktaškog...

Ali sta kae... "bilo bi ulaganja".
Jasta bi... ulagali bi Turci u Srbiju, Arapi u selefije, a bogati arapski djuturumi bi ulagali kite u Bosanke za par rijala.
Thorgerson

#303 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Thorgerson »

Bosna i Hercegovina i postoji jer u njoj ne zive samo muslimani. Ako u nekoj palestinskoj verziji Bosne budu zivjeli samo muslimani, ta država će tek onda nestati.
Haman2

#304 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Haman2 »

Pricamo o Aprilskom paketu. Da li neko ima bilo kakakav tekst da vidimo sta u njemu pise. Pricati price bez argumenata ne vodi nikuda. Ista je stvar bila i sa Cutljerovim planom.
Ja ne vjerujem u objektivnost jednog i drugog plana. Zapad nikad nije bio naklonjen Bosnjacima a sto je najbogre nikad i nece biti. Uvijek ce biti favorizirana drga dva naroda na racun Bosnjaka.
Ima ona narodna " uzdaj se use i u svoje kljuse". Ne ocekujmo neki realan pristup desavanjima u BiH. Sve sto bude radjeno bit ce na stetu Bosnjaka. Tako je bilo po Planu Cvetkovic-Macek, tako je napravljen i Dektonski mirovni ugovor.
Hrmpallier

#305 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Hrmpallier »

Reciklirana ideja dede Alie o prostoru " kojeg se može properitetno kontrolisati".

Da sad ne gubimo vrijeme o tome što bi Kroacija dala "izlaz na more" dok se sa Slovenijom gloži oko 2-3 olimpijska bazena.
Srbija gleda da iz potpuno neizgledne situacije otkine nešto Kosova, a on bi da ta neka sklepotina, na lijepe oči da komadić Sandžaka.
Ako bi taj mamlaz da daje pradjedovinu i dijelove domovine, drugima to nije ni u primisli. Što Bošnjo može biti budaletina, to niko ne može, pa zvao se on prof. Dr. Ferid Muhić, ili samo "Sierra club", nema veze.
Last edited by Hrmpallier on 25/04/2019 15:17, edited 2 times in total.
commendatore

#306 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by commendatore »

ja bi bio najsretniji kad bi ja bio najgluplji covjek na planeti.... je l moze tako mesje HIQ.... napisi barem malo vecu prostoprosirenu recenicu - jer ne mogu citat koliko sjaji inteligencija iz njih....
commendatore

#307 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by commendatore »

Hrmpallier wrote:
Reciklirana ideja dede Alie o prostoru " kojeg se može properitetno kontrolisati".

Da sad ne gubimo vrijeme o tome što bi Kroacija dala "izlaz na more" dok se sa Slovenijom gloži oko 2-3 olimpijska bazena.
Srbija gleda da iz potpuno neizgledne situacije otkine nešto Kosova, a on bi da ta neka sklepotina, na lijepe oči da komadić Sandžaka.
Ako bi taj mamlaz da daje pradjedovinu i dijelove domovine, drugima to nije ni u primisli. Što Bošnjo može biti budaletina, to niko ne može.

Svi oni imaju 200% kapital na Kipru, Svicarskoj, Kajmanima jer drugacije mi ne mozemo vidjet sta sve imaju.... rasipaju se parama - samo pogledaj opskurni objekat na Marijin Dvoru ..... za njih mi je lako imaju milione i milijarde - opcinski gradonacelnici imaju milione jebote.... sta li tek vladajuca oligarhija....... let privatnim avionom je 50 000 eura - a Bagzi se vec izuo za Boeing 737.... štaš ti bošnjo kuš - kad granica osvane na Mrkovićima ili Karušama....????
Hrmpallier

#308 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Hrmpallier »

commendatore wrote:
Hrmpallier wrote:

Ako bi taj mamlaz da daje pradjedovinu i dijelove domovine, drugima to nije ni u primisli. Što Bošnjo može biti budaletina, to niko ne može.

Svi oni imaju 200% kapital na Kipru, Svicarskoj, Kajmanima jer drugacije mi ne mozemo vidjet sta sve imaju.... za njih je lako.... let privatnim avionom je 50 000 eura - a Bagzi se vec izuo za Boeing 737.... štaš ti bošnjo kuš - kad granica osvane na Mrkovićima ili Karušama....????
O.K. Imaju oni milione. Desetine miliona. Stotine miliona. Ali kakvi će biti zapamćeni u istoriji, kad više ne bude tih miliona ? Ili s dobrim razlogom računaju na Bošnjino pileće pamćenje.
hizo ramidovic

#309 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by hizo ramidovic »

Sierra club wrote:@commendatore

Sve što si reko je tačno. Ali jednodimenzialno.

Gledaš sve Napore neprijatelja, ali moraš i vidjet sa oni nisu nigdje dogurali sa svojim naporoma. Sve je retorika i sastanci.

Vidi kakvo je stanje od 1995 do danas. Kolko su entiteti predali ovlasti državi. Ako sutra RS napravi svoju vojsku, opet je ograničena na broj vojnika duplo manja nego federacija. To je dio mirovnog dogovora.

A nama i odgovara imat svoju vojsku koja može Pravit odluke bez dodika, jer OSBIH radi po koncensusu. Što znači da se ni helikopteri nemogu nabavit. Možda je i bolje imat federalnu vojsku.

Ali do toga neće doći.

U svakom slučaju, najgori scenario koji naš čeka je ta neka palestina. Da nam Daju Palestinu. Pazi dobro, Palestinci se bore 70 godina da to imaju I uzeli bi je sutra da im neko ponudi. Ali neće im iko dat.

Ako nama daju “palestinu” to bi bilo pod ovim uslovima. Pro bosanakim snagama bi bilo ponudjeno namanje 50% države za izlazom na more. I to većim izlazom na more sa nekom razmjenom teritorije sa hrvatskom.

Onda dio srbijanskog sandžaka i granica sa kosovom, I neki uski koridor do te teritorije. Kao razmjena teritorije sa srbijom.

Rezultat bi bio bošnjačka republika sa punom kontrolom nad tom državom koji podrazumjeva i vojska i ekonomska politika i vanjska politika. Sa izlazom na more i izlazom u veliku albaniju.

To je noćna mora za naše susjede. Da nemaju utjecaja i kontrole ama baš nikakve.

I nebi nam niko mogo zatvorit granice, jer je Hravtsaka EU. Carinska politika se pravi u briselu ne u Zagrebu. Zatvaranje granice bi izazvao rat,

Sredjena Bošnjačka BiH koja je 95% muslimanka, koja će biti produžena ruka turkse ili zaljevskih interesa, ili bliska pakistanu, će imat velika ulaganja iz zaljeva i vekike islamske migracije, od turaka do arapa, to je toliko neprihvatljivo za susjede da im nebi Palo napamet da to traže. Mada tvrdim, ako bi se to desilo da to nebi bilo ni loše za bošnjake.

A neki scenario gdje bošnajci dobiju 5 kantona a ostali se odvoje, pa prije će Mexicanci dobit svoj entitet u BIH. Taj scenario nije uspio ni 1993, a valjda je svima jasno da smo trenutno u malo jačoj poziciji nego 1993.
Odlican post! Genijalno! Svaka ti cast!!!
Odavno na forumu nisam procitao bolji komentar...
Treba cesce da pises ovdje, svima ce biti drago
Sierra club

#310 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Svi smo mi za BiH u ovim granicama. Ali ako dodje do situacije kao što je kolega predvidio, i nema zapadne podrške BiH u ovim granicama, neko će morat da bira opcije.

Jedna opcija je rat, i to možda protiv srbije i uništavanje ekonomije bez garancije da će biti pobjede. Ili prihvatanje države bošnjaka u novim granicama, koje nebi značIlo kraj bošnjaka nego bi to bila ekonomska a eventualno i vojna sila.

Vjerovatno do toga neće doći ali treba sve uzet u obzir kao opciju. I kad razmotriš tu opciju mislim da se komšijama nebi svidjalo.
archi_a

#311 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by archi_a »

Thorgerson wrote:Bosna i Hercegovina i postoji jer u njoj ne zive samo muslimani. Ako u nekoj palestinskoj verziji Bosne budu zivjeli samo muslimani, ta država će tek onda nestati.
Hrvatsko i srpsko bitisanje u Bosni i Hercegovini, pored Bošnjaka, njihovo ratnohuškačko i secesionističko ponašanje protiv Bosne kao države, ujedno i rastura i spašava Bosnu i Hercegovinu kao državu! PARADOKS. :D
Sierra club

#312 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Hrmpallier wrote:Da sad ne gubimo vrijeme o tome što bi Kroacija dala "izlaz na more" dok se sa Slovenijom gloži oko 2-3 olimpijska bazena.
Ako bi taj mamlaz da daje pradjedovinu i dijelove domovine, drugima to nije ni u primisli. Što Bošnjo može biti budaletina, to niko ne može, pa zvao se on prof. Dr. Ferid Muhić, ili samo "Sierra club", nema veze.
Da li bi hrvatska dala dijelove obale i teritorije za zamjenu za dijelove BiH i tih stanovnika koje smatra svojima, ja neznam, Ali znam da im niko neće dati dijelove BiH kao poklon. Znači zahtjevi su jedno ali bez trgovine teritorije nema ništa od toga.

Kolko je srbija spremna a trguje svojom teeitorijom isto neznam. Ali nerealno je očekivat da će bošnjaci tek tako dozvolit da dio RS-a se odcijepi. Bio bi zamrznuti konflikt. A RS bi izgubila strateške važne teritorije na samom početku.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#313 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by JoseMujica »

ma kakav jebeni rezervni :roll:

jadovi nemaju para ni da popune i opreme redovne sastave kako treba :-)
Sierra club

#314 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Thorgerson wrote:Bosna i Hercegovina i postoji jer u njoj ne zive samo muslimani. Ako u nekoj palestinskoj verziji Bosne budu zivjeli samo muslimani, ta država će tek onda nestati.
Zašto BiH mora da ima druge nacije da bi preživjela? Zašto BiH sa 90% bošnjaka muslimana nebi mogla preživjeti? Jel to misliš da bošnjaci nisu dovoljno sposobni da imaju svoju državu u kojoj vladaju?

Jel bosni puno pomoglo do opstane to što ima 30% srpskog stanovništva? Kako su oni kolkektivno pomogli da Bosna ostane kao država?
seoBIH

#315 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by seoBIH »

JoseMujica wrote:ma kakav jebeni rezervni :roll:

Ovo konsantno svi ignorišu :) Eto, FBIH je imala priliku da i prije ovoga popuni 1.500 REDOVNIH policicajaca, pa nije, a sada kao lafo hoće 2.000 rezervnih.

Narod ko narod, pali se na ovakve stvari.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#316 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by JoseMujica »

seoBIH wrote:
JoseMujica wrote:ma kakav jebeni rezervni :roll:

Ovo konsantno svi ignorišu :) Eto, FBIH je imala priliku da i prije ovoga popuni 1.500 REDOVNIH policicajaca, pa nije, a sada kao lafo hoće 2.000 rezervnih.

Narod ko narod, pali se na ovakve stvari.
evo i granična kuka da im nedostaje gotovo 1.000 ljudi...znaš kad će ih popuniti...nikad!

nego su ovo sad klasične ložione turbo folka prije formiranja vlasti...sve već viđeno :skoljka:
Sierra club

#317 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

lajkujMe wrote: Primjeti se da su najmanje popunjeni kantoni s Bosnjackom vecinom sto je alarmantno.
Ali eto ako uspiju popuniti te redovne snage to ce biti veliki udarac na RS jer ispade Federacija zaposli aktivnih
policajaca s punim platama i redovnim radom u vecem broju od njihove rezerve ko iz sale a ovi moraju rezerve neke kreirati.

Nesto sam razmisljao, pitam se da li bosnjacka komponenta pri drzavom sluzbama tu pogotovo mislim na OSU i SIPU imaju lojalne snage medju snagama koje bi reagovale tajnim akcijama protiv otvorene secesije.
Najbolji nacin sprijecavanja rata je hapsenje odgovornih mimo oficijelnih kanala prije nego sto bude prekasno i sudi im se za narusavanje ustava, bezbjednosti i mira gradjana BIH?
Mislim da je pametnije imat rezervni sastav policije nego popunjivat ove redovne, jer rezervni sastav nemoraš plaćat. Samo ih istreniraš i to je vojska u čekanju.

Tih 1,500 policajaca koja bi federacija polunila će koštat 35-40 miliona godišnje. A dodikovih 1,000 će koštat možda par miliona u prvoj godini, onda nema više troškova.

Federacija može dodiku parirat samo svojim rezervistima.
commendatore

#318 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by commendatore »

Sierra club wrote:Jel to misliš da bošnjaci nisu dovoljno sposobni da imaju svoju državu u kojoj vladaju?
Mislim da su tzv predstavnici bošnjaka apsolutno nesposobni za bilo kakvo (po)imanje drzave.... i u to sam siguran 200%.... uspjeli su zajednice unistiti, jaka preduzeca i profitabilne kompanije - i ocito biraju vlast koja je apsolutno nesposobna, visoko korumpirana i prema ovom dijelu bh teritorije feudalisticki raspolozena.... nebrojeni su dokazi za to - a malobrojni za za obrnuto...... nazalost
commendatore

#319 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by commendatore »

JoseMujica wrote:
nego su ovo sad klasične ložione turbo folka prije formiranja vlasti...sve već viđeno :skoljka:
nikakva ovo nije loziona nego ocigledan sunovrat..... sve se urušava, privreda, društvo, kultura i sport..... politiku necu ni spominjat ona je zloupotrijebljena za licne interese....
Sierra club

#320 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

JoseMujica wrote:
evo i granična kuka da im nedostaje gotovo 1.000 ljudi...znaš kad će ih popuniti...nikad!

Izbori su gotovi. Ovo nema veze sa tim. Dodik pravi vojsku u čekanju. Ako ti nevidiš u tome prijetnju, onda to je tvoja stvar. Većina nas vidi veliki problem i očekuje odgovor u istoj mjeri.
seoBIH

#321 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by seoBIH »

Sierra club wrote: A dodikovih 1,000 će koštat možda par miliona u prvoj godini, onda nema više troškova.

Kada ovako diskutujete na neke teme, je li pročitate nešto više od članka na klixu?
RS je najavila da će u sklopu rezervnog sastava policije imati 1.200 novih službenika. Ukoliko je prosječna plata jednog policajca 800 KM (1294 KM Bruto), godišnje će se u RS-u samo za plate dodatno izdvajati 18.633.600 KM. U ovaj iznos nisu uračunati topli obrok, prevoz, minuli rad i dr.

FBiH je najavila da će u sklopu rezervnog sastava policije imati 2.500 novih službenika. Ukoliko je prosječna plata jednog policajca 800 KM (1.370 KM Bruto - u FBiH su veći doprinosi), godišnje će FBiH samo za plate dodatno izdvajati 41.100.000 KM. U ovaj iznos nisu uračunati topli obrok, prevoz, minuli rad i dr.

UKUPNO oba entiteta će na plate izdvojiti 59.733.600 KM, ukoliko je neto plata 800 KM jednog policajca + troškovi toplog obroka, prevoza i drugi troškovi.

Ovaj iznos nije konačan, jer svakog policajca treba opremiti uniformom, oružjem, automobilom. Ova cifra može vrlo lako narasti i na 100 miliona KM godišnje.
Samo nemoj pitati zašto se plaća bilo šta rezervistima :-)
klixoris

#322 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by klixoris »

Dok se vi bavite analizom rezervnog sastava, Fadil vam poskupi plin za 30%... :mrgreen: Jos jedna narodna diverzija uspjesno accomplished :izet:
Sierra club

#323 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

commendatore wrote:
Sierra club wrote:Jel to misliš da bošnjaci nisu dovoljno sposobni da imaju svoju državu u kojoj vladaju?
Mislim da su tzv predstavnici bošnjaka apsolutno nesposobni za bilo kakvo (po)imanje drzave.... i u to sam siguran 200%.... uspjeli su zajednice unistiti, jaka preduzeca i profitabilne kompanije - i ocito biraju vlast koja je apsolutno nesposobna, visoko korumpirana i prema ovom dijelu bh teritorije feudalisticki raspolozena.... nebrojeni su dokazi za to - a malobrojni za za obrnuto...... nazalost
Ja mislim da ako bošnjaci budu prisiljeni da imaju svoju državu da će gradjani na demokratski način izabrat vladu koja će napravit tu državu bogatiju i jaču i od srbije i od hrvatske. I to nebi bio prvi put da smo jači od susjeda.

Prije kolko godina je sarajevo bilo veće i bogatije od beograda? Znaš li? Znaš li ko je tada vlado bosnom?
Sierra club

#324 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

seoBIH wrote:
Sierra club wrote: A dodikovih 1,000 će koštat možda par miliona u prvoj godini, onda nema više troškova.

Kada ovako diskutujete na neke teme, je li pročitate nešto više od članka na klixu?
RS je najavila da će u sklopu rezervnog sastava policije imati 1.200 novih službenika. Ukoliko je prosječna plata jednog policajca 800 KM (1294 KM Bruto), godišnje će se u RS-u samo za plate dodatno izdvajati 18.633.600 KM. U ovaj iznos nisu uračunati topli obrok, prevoz, minuli rad i dr.

FBiH je najavila da će u sklopu rezervnog sastava policije imati 2.500 novih službenika. Ukoliko je prosječna plata jednog policajca 800 KM (1.370 KM Bruto - u FBiH su veći doprinosi), godišnje će FBiH samo za plate dodatno izdvajati 41.100.000 KM. U ovaj iznos nisu uračunati topli obrok, prevoz, minuli rad i dr.

UKUPNO oba entiteta će na plate izdvojiti 59.733.600 KM, ukoliko je neto plata 800 KM jednog policajca + troškovi toplog obroka, prevoza i drugi troškovi.

Ovaj iznos nije konačan, jer svakog policajca treba opremiti uniformom, oružjem, automobilom. Ova cifra može vrlo lako narasti i na 100 miliona KM godišnje.
Samo nemoj pitati zašto se plaća bilo šta rezervistima :-)

RS rezervisti neće imat platu. Samo kad budu pozvani na poso, a neće vjerovatno nikad. Dok federacija ulazi u ove vratolomije od 40 miliona godišnje.

Federaciji trebaju rezervisti koji nisu plaćeni. Isto kao RS.
seoBIH

#325 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by seoBIH »

Sierra club wrote:
RS rezervisti neće imat platu. Samo kad budu pozvani na poso.....
Molim za izvor ove informacije.
Rezervni sastav od 1.000 policajaca neće se formirati odmah, već će se zaposlenje vršiti u etapama. Rezervni policajci će dobiti uniforme, proći obuku i zavisno od toga koliko će biti angažovani biće plaćeni 80% od prosječne plate.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a326157/Re ... oliko.html
Post Reply