NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post Reply
hAZNADAR

#301 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by hAZNADAR »

dezurni_ucenik wrote:
hAZNADAR wrote:[

Cool, hipster? Samo dokazujes sam na kojoj razini kontas stvari. Uostalom, nastupio sam ovdje sa opisom neceg drugog i samo usput spomenuo da mi nije drago zbog civilnih zrtvi - i poslije strijela dodjosmo do ovoga. Tebi i slicnima preporucujem neki drugi podforum,.. politika jeste cist interes a ne pravde i slicne gluposti. Naravno da nemas odgovor koja je nasa korist od tog bombardovanja i pada Milosevica. Ne kazem da nije trebalo - samo cemu radost - neka korist? Zapad je bombardovao Srbiju zbog najmanje miliona novih izbjeglica pa izabrao jeftiniju varijantu od udomljavanja - znaci interes, nikakva pravda nikakvi bakraci. A mi dehumanizirani i stjesnjeni na frtalj zemlje da se radujemo sto je nekom drugom svanulo kad vec nije nama?

Napisao sam vec komentar koji su to razlozi. Nisi vidio il ne zelis da vidis. Citas samo kad vidis notifikaciju.

I dalje smatram da se previse pravis pametan i da je ovo samo udaranje po kontri svim ostalima.
O da napisao,... zanemario sto sam napisao da sam i ja imao dusevnu hranu i osjecaj zadovoljstine ali samo na pocetku - poslije vec krenuo razmisljati o efektima po nas. Ti to protumacio da ocu da sam cool. :-) Napisao sam da mi je zao sto Srbija nije bila bombardovana 92-ge, ti rece da branim Srbiju. :lol: I nisam te pitao sta si ti imao licno od koristi na dusevnom planu vec sta je od toga imala BiH, probosanska politika, bosnjacka,... kako god hoces? Jeli ovo podforum politika ili sta?
dezurni_ucenik

#302 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by dezurni_ucenik »

Pukni kontru samo nek je veselo. :thumbup:
bogoljub

#303 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by bogoljub »

mayab

#304 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mayab »

http://www.6yka.com/novosti/dinko-gruho ... cki-jecaji
.........Znaju li to građani Srbije? Nemaju pojma. Zašto? Zato što im o tome niko ne priča. I zašto još? Verovatno zato što i dalje žive u uverenju da su Srbi nebeski narod koji je na meti raznih belosvetskih hohštaplera zbog svoje posebnosti. I zašto još? Zato što ne žele da znaju. Zašto žive u tom uverenju? Zato što su samo retki pokušali da ih probude iz sna o velikoj Srbiji. Kako su prošli ti retki? Neki su ubijeni, drugi su proterani, treći su poludeli, a četvrti su potpuni marginalci. A ostali? Ostali se valjaju u blatu zločina pa se onda čude otkud je onaj Brejvik u Norveškoj pa potom onaj na Novom Zelandu za inspiraciju uzimao kojekakve miloševiće, karadžiće i mladiće. Stvarno, otkud?
:thumbup:
Thorgerson

#305 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Thorgerson »

hAZNADAR wrote: A ja jarane vjerujem u moral, etiku, pravdu,... samo na licnoj bazi. U politici toga nema. Ja samo gledam interes i postavljam javno pitanje - sta mi imamo od Nato bombardovanja Srbije? Dusevnu zadovoljstinu malo na stranu - ovo je podforum politika a ne lejpota zivljenja. I presuda Karadzicu koja se direktnije tice nas nam je donijela dusevnu zadovoljstinu jedan dan. Vec od sljececeg je surova realnost a to je da jos postoji RS kakva jeste a neki izlapjeli starac dobio dozivotnu. Sta smo mi to hajrili od NATO bombardovanja po Srbiji i sta od pada MIlosevica koje je bilo neminovno poslije toga?

Dobili smo "kooperativnu" Srbiju kojoj se u diplomatiji vise popusta i udovoljava.
Cuj sta imamo? Pa imamo to da je Srbija bila mirna ko bubica jedno 15ak godina, i evo sad su se opet nadigli. Opet bi da dobiju po ušima.

Sad zamisli da nisu bombardovani. Kako misliš da bi izgledao dalji tok rata sa Kosovom? Šta, još jedan genocid je trebao ovim prostorima? A ovi su bili spremni da ga počine. Jer kako drugačije da sačuvaju Kosovo?

Cuj sta imamo... de boga ti, razmisli malo prije nego sto pises ovakve stvari.

I Srbija je kapitulirala jer su pičke. Govorim o vojsci. Ta vojska je skupina pičketina, koja je i ovdje kod nas dobila po labrnji, dobili su Hrvatskoj i dobili bi bilo gdje. Dobilli bi i više da su drugi imali barem četvrtinu naoružanja koje su imali oni. Čuj oni bi kao nešto se borili da je bila kopnena invazija... bi se borili da ih napadnu žene i djeca. Sa takvima oni znaju se "boriti".

Jednostavno, ti fulaš priču. Srbima se mora iz dana u dan govoriti i utuviti im u glavu da nisu nebeski narod, da nisu upravu, da postoji razlog zašto je toliko osuđenih srba u Hagu itd itd. Ova tvoja priča je slična onoj njihovoj. I ovo govorim zbog njih samih, da se više izdignu iz te mitologije i budalaština...ali teško...
seln

#306 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by seln »

Zar je vec proslo 20 godina?
Meni je sjecanje tako drago, da mi se cini da je bilo juce.
Ili da ce biti sutra.
mO k3

#307 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mO k3 »

Mislim da vecina gradjana u Srbiji nije svjesna zasto je nato bombardovao ...
seln

#308 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by seln »

mO k3 wrote:Mislim da vecina gradjana u Srbiji nije svjesna zasto je nato bombardovao ...
Kako bre nije?
Zavera!
Izdaja!
hAZNADAR

#309 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by hAZNADAR »

Thorgerson wrote:
hAZNADAR wrote: A ja jarane vjerujem u moral, etiku, pravdu,... samo na licnoj bazi. U politici toga nema. Ja samo gledam interes i postavljam javno pitanje - sta mi imamo od Nato bombardovanja Srbije? Dusevnu zadovoljstinu malo na stranu - ovo je podforum politika a ne lejpota zivljenja. I presuda Karadzicu koja se direktnije tice nas nam je donijela dusevnu zadovoljstinu jedan dan. Vec od sljececeg je surova realnost a to je da jos postoji RS kakva jeste a neki izlapjeli starac dobio dozivotnu. Sta smo mi to hajrili od NATO bombardovanja po Srbiji i sta od pada MIlosevica koje je bilo neminovno poslije toga?

Dobili smo "kooperativnu" Srbiju kojoj se u diplomatiji vise popusta i udovoljava.
Cuj sta imamo? Pa imamo to da je Srbija bila mirna ko bubica jedno 15ak godina, i evo sad su se opet nadigli. Opet bi da dobiju po ušima.

Sad zamisli da nisu bombardovani. Kako misliš da bi izgledao dalji tok rata sa Kosovom? Šta, još jedan genocid je trebao ovim prostorima? A ovi su bili spremni da ga počine. Jer kako drugačije da sačuvaju Kosovo?

Cuj sta imamo... de boga ti, razmisli malo prije nego sto pises ovakve stvari.

I Srbija je kapitulirala jer su pičke. Govorim o vojsci. Ta vojska je skupina pičketina, koja je i ovdje kod nas dobila po labrnji, dobili su Hrvatskoj i dobili bi bilo gdje. Dobilli bi i više da su drugi imali barem četvrtinu naoružanja koje su imali oni. Čuj oni bi kao nešto se borili da je bila kopnena invazija... bi se borili da ih napadnu žene i djeca. Sa takvima oni znaju se "boriti".

Jednostavno, ti fulaš priču. Srbima se mora iz dana u dan govoriti i utuviti im u glavu da nisu nebeski narod, da nisu upravu, da postoji razlog zašto je toliko osuđenih srba u Hagu itd itd. Ova tvoja priča je slična onoj njihovoj. I ovo govorim zbog njih samih, da se više izdignu iz te mitologije i budalaština...ali teško...
To sto ti pricas su emocije a ne politika. A te emocije u politickoj temi su na istoj razini kao navijacka Ko ne skace mrzi Bosnu hej, hej, hej,..
Tako i sad ovdje u ovoj atmosferi Ko ne slavi on je cetnik hej, hej, hej,... :D

Slobodno me nazovi cetnikom, necu se ljutiti,.. nemoj indirektno ono moja prica slicna njihovoj,... izvoli direktno i bez ustrucavanja. Necu prijaviti obecavam. Ha ja,... dojadilo mi da sam uglavnom bosnjacki nacionalista, fasista,.. ponekad komunjara,...cetnik bi mi bas bilo prijatno osvjezenje u mom opusu protiv balkanske povrsne emotivne agende i naravno mojih omiljenih fgr.

Ko sto rekoh emocije kod tebe i mnogih drugih. Imali smo iste emocije svi mi onda kada je pocelo,.. ovaj hemonov tekst potpisujem, naravno da jest bilo drago da vidis kako ih bombarduju i da je konacno srpska politika dobila adekvatan odgovor. Ali jest mi bilo i krivo jos onda sto to nije bilo 92-ge i sto ce Albanci hajriti a ne mi. Krivo mi je i sad. Egoisticno ali tako je, ja samo gledam nas interes i ako bi bilo ponudjeno da je Kosovo srpsko a RS ukinuta i pod Sarajevom - ja znam sta bi izabrao. Boli me q za Kosovom gdje god da zavrsi jer nama ni iz dzepa ni u dzep.

Neko rece da smo imali merak sto i oni vide kako je biti slabiji igrac i bombardovan. Teoretski OK, ali u praksi sta su oni to dozivjeli od bombardovanja? Masa gradova pratili preko TV rat a i ono sto je dobilo bombi nije ni 1000-ti dio onoga sto su Bosnjaci prezivjeli. Nisu dobili pravo bombardovanje vec pickin dim jarane,.... dovoljno samo za revolt a ne dovoljno da vide stvarno kako je. I sto su paradirali sa majicama sa Target natpisima po mostovima nije bilo zbog njihove hrabrosti vec zato sto su znali prirodu te sile. Q bi paradirali da su imali protiv sebe vojsku i komandu slicnu Mladicevoj. Da danas svako malo vrse eshumacije masovnih grobnica najmilijih i sjede na frtanju Srbije,... mozda bi znali kako je - a ovako neznaju i taj argument je corak. Mogu oni od toga praviti grcku tragediju i pustati suze na godisnjicama - oni i dalje neznaju kako je stvarno biti bombardovan i dehumaniziran. A plasiraju srcedrapajuce price o Natu iz interesa da bi svoju ulogu zrtve bolje naplatili i to uspjesno i rade skoro 20 god. Nece se oni opametiti i odustati od svojih nacionalistickih ideja dok ih neko ne pokori i obrazuje kao sto su saveznici uradili u Njemackoj poslije WWII.

Emocije su nam bile i kada je Milosevic pao, a jest bilo lijepo gledati desavanaj naroda i kako ode,... za trenutak covjek i da pomisli da ima pravde u politici. Dok ne skontasmo ko su te demokrate koje su ga zamijenile.
Danas ove pameti vidimo da se ista politika nastavila u Srbiji prema nama. Da je bilo ko od miloseviceih nasljednika bio na vlasti dok je rat trajao - bilo bi nam isto ako ne i gore. Davno su neki rekli - bolje cetnik sa subarom nego sa kravatom. Ovi sa kravatom ti isto misle i rade, samo efikasnije. Miosevic je pao poslije bombardovanja i Srbija od tada vjecito ima neke privilegije, neke postede,... Da je Milosevic ostao na vlasti, Srbija bi ostala autsdajder, sankcijem iskljucena iz svega,... dobili bi Tuzbu protiv YU,.. ako ne za genocid makar za uzp. A ovako sa "kooperativnim demokratama" i ulogom zrtve Nata Srbija vjecito bolje prodje, bolje diplomatske pozicije, vise investicija, veci interes MZ za njih,.... Kosovo oni svakako nece ako uz to idu i Albanci sad da im poklonis na tanjir - oni hoce RS i sa ovim "demokratama" imaju daleko vise uticaja na nase prilike nego sto je Milosevic poslije rata mogao imati.

Emocije su i na nasem internom planu gdje nas Dodik stalno provocira i nervira. Duboko u sebi pozelis da padne na izborima ili da ga uhapse. Do te mjere da navijamo za SDS naspram Dodika!? Ali glas razuma kaze da je bolje da ostane jer je otvoreni neprijatelj, otvoreni autsajder koji se kaci sa MZ, javna budala i sjebava RS bolje nego iko drugi. Emocije bi nam bile i da su Karadzic i Mladic ubijeni prilikom hapsenja ili prirodno umrli u hajducima - ovdje bi se ture okretale i slavilo. Ali glas razuma kaze da je bolje sto su uhapseni zivi i osudjeni.

Nato bombardovanje danas poslije 20 god ne mogu da posmatram isto kao onda sa aspekta dusevnog zadovoljstva. Godine poslije su pokazale i koliko su dobili po usima(pickin dim), i koliko su dosli tobe, i koliko su kaznjeni od MZ, i kakve arsine ima medjunarodna pravda u nasim sporovima sa njima, ...

Da je trebalo onda reagovati - jeste makar i zakasnjelo, kako - neznam ni sam,..... ali znam da mi se ucinak poslije tog bombardovanja u godinama poslije nikako ne svidja. Ugodan dan svima sa emocijama.
Maraschino

#310 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Maraschino »

mO k3 wrote:Mislim da vecina gradjana u Srbiji nije svjesna zasto je nato bombardovao ...
:lol: :lol:
Point.

#311 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Point. »

Maraschino wrote:
Naravno da su svjesna... Pa iz čista mira :lol:
insomnia78

#312 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by insomnia78 »

Image
Dorćol brate, Srbija, dinamita tona
dezurni_ucenik

#313 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by dezurni_ucenik »

Haznadara bas pogodilo bombardovanje Srbije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#314 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Chmoljo »

славянин wrote:
bogoljub wrote: a u čemu je problem za Ameriku ako bude nastavak?
Kao oni se brinu o žrtvama, šta?
Ako su toliko dušebrižnici i ne vole da ima žrtava zašto nisu odmah zaustavil agresiju na BiH?
Zato sto je 5 godina haosa im prekipilo jer poceli ih je nervirati da imaju rat u pola teritorije preko koje se sire prema Rusiji tj. sire sferu uticaja svoju - a kao sto sam i rekao zbog takvih kao ti mislim da su trebali ostati po strani i praviti se ludi , lagano zagrliti se sa Francuzima i Britancima i bacati pogled u vis dok Srbija i Hrvatska ne obavi “posao”
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» славянин

mjesec

neprihvatljivo je ovo, čak i u žučnoj raspravi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#315 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Chmoljo »

Tempo wrote: ocigledno nisi normalan.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Tempo

2 sedmice
mayab

#316 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mayab »

Point. wrote:
Maraschino wrote:
Naravno da su svjesna... Pa iz čista mira :lol:
E to !
Kladim se da se uradi opsežna anketa po Srbiji , među rajom , glede toga pitanja, bez ikakvog sugerisanja , da bi bilo smijeha rezultatima ankete

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 0%A0%D0%88
https://www.vice.com/rs/article/9kgwd3/ ... nju-srbije
Thorgerson

#317 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Thorgerson »

Kako će biti svjesni kad su odrasli u laži.

Pa imate snimnke na internetu, pogledajte kakve gnusne lazi je RTS plasirao. Znamo svi za lavove i pionirsku, za montazu markala da izgleda kao namjestaljka itd itd. Znaci Gebels je bio mala maca za njih tada.

Tad nije bilo interneta, nezavisnih medija, nista. I sad zamisli da ti neko daje tako informacije i puni ti mozak 4, 6, 7 godina. Pa naravno da ces biti ubijedjen da nisi ti nista kriv. Naravno da ces se cuditi da je tamo negdje u Prijedoru ubijeno 3000 ljudi, ma daj ba ko ce to uraditi, pa rekli bi nam. E cuj 8000+ ubijeno u Srebrenici, ma dajte, pa znali bi mi to, bilo bi na tv-u valjda.

Tako da je citava jedna generacija odgojena na toj lazi. I kako sad njih ubijediti u to. Kako im objasniti da nije cijeli svijet protiv njih i da Hag nema nista protiv bilo koga, nego je jednostavno tako. Kako im objasniti da uzmu eto sudske spise, optuznice, presude procitaju i sami se uvjere. Ali ko ce to uraditi. Nekolicina mozda. Ostalima je lakse citati sta kaze kurir, informer i ostalo smece.

I sto je najgore, danas kad postoji internet, sloboda medija, i dalje je Srbija pod sapom rezimskih tv kuca, jednostavno ne mogu da se toga oslobode, to mi je fkt nevjerovatno.

Meni je Srbija tacno Truman show.
Thorgerson

#318 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Thorgerson »

hAZNADAR wrote: ..

Da je trebalo onda reagovati - jeste makar i zakasnjelo, kako - neznam ni sam,..... ali znam da mi se ucinak poslije tog bombardovanja u godinama poslije nikako ne svidja. Ugodan dan svima sa emocijama.
Niko nije hajrovao tada, a najmanje Albanci.

Dakle, rat na Kosovu je poceo onda kad je zavrsen u BiH. Dakle 1996. godine. Traje do 1999. godine kada ih NATO prisiljava da se povuku. Covjek bi kontao da ce NATO i ranije reagovati, jer su eto vec 95 reagovali, zasto dopustiti i pustiti do 99 godine da traje sukob na Kosovu i da se dopusta mogucnost novog genocida. Ali se pustilo.

Rat u bih poceo 1992. godine, trajao do 1995. godine kada je NATO intervenisao u augustu ako se ne varam i gadjao VRS.

Dakle, nit je NATO nesto rano reagovao na Kosovu, niti u BiH. I druga stvar ti shvatas da niti BiH, niti Kosovo, niti bilo ko nije bio clanica NATO pakta. Dakle, NATO je trosio svoj budzet na zemlje koje uopste nisu clanice. I mi sad ovdje seremo eto sto nisu ranije reagovali. Pa sto mi nismo se uclanili u NATO i placali tu odbranu? Znaci mi ovdje malo mijesamo stvari. Niko nije bio duzan da nas brani. Sami smo bili ovdje, sami smo upali u takvi situaciju.

I historija ce nadam se dati odgovor, zasto smo bili toliko nespremni. Zasto nam je poklano hiljade ljudi na pragovima, zasto nisu bili iole spremni, zasto muzevi nisu mogli icim braniti svoje zene i kcerke da ne budu silovane. A oni mucki ubijeni. Zasto se to desilo? Zasto niko nije upozorio te ljude po istočnoj bosni da im prijeti klanje, nego suprotno smirivani su i pripremani ko kurban.

I na kraju, evo sta je onda tvoje misljenje? Da Srbija nije trebala biti bombardovana? Ja ti jos jednom ponavljam, u historiji tesko da je bilo bolje izvedene akcije od ove, sa ovako malom kolateralnom stetom. To mozes i sam istraziti i ocjene te akcije su dali i eminentni generali. Je li se moglo jos zrtava izbjeci? Jeste. Ali kad ti neko kaze gadjat cu te tu i tu, u toliko sati. Pa nemoj onda biti tu i tu u toliko sati. Pa mislim sta drugo su mogli iz NATO-a da urade? Da sidju dole i da ih sklanjaju sa ulica da ovi mogu bombardovat. :-) Ne kazem da opet ne bi bilo zrtava, ali bi ih bilo upola manje. A to neka pitaju tadasnji drzavnih vrh, ima ih jos zivih.
mO k3

#319 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mO k3 »

@thorgenson

Nismo bili spremni jer smo vjerovali u bratstvo jedinstvo u JNA , sjecam se se dida i oca mi rahmetli gdje kazu nece dati JNA.... eto koliko smo bili naivni

Zato danas u miru treba da budemo spremni na rat sutra , da nam se ne desi kao 92
muha_sa

#320 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by muha_sa »

Thorgerson wrote:
hAZNADAR wrote: ..

Niko nije hajrovao tada, a najmanje Albanci.

Dakle, rat na Kosovu je poceo onda kad je zavrsen u BiH. Dakle 1996. godine. Traje do 1999. godine kada ih NATO prisiljava da se povuku. Covjek bi kontao da ce NATO i ranije reagovati, jer su eto vec 95 reagovali, zasto dopustiti i pustiti do 99 godine da traje sukob na Kosovu i da se dopusta mogucnost novog genocida. Ali se pustilo.

Rat u bih poceo 1992. godine, trajao do 1995. godine kada je NATO intervenisao u augustu ako se ne varam i gadjao VRS.

Dakle, nit je NATO nesto rano reagovao na Kosovu, niti u BiH. I druga stvar ti shvatas da niti BiH, niti Kosovo, niti bilo ko nije bio clanica NATO pakta. Dakle, NATO je trosio svoj budzet na zemlje koje uopste nisu clanice. I mi sad ovdje seremo eto sto nisu ranije reagovali. Pa sto mi nismo se uclanili u NATO i placali tu odbranu? Znaci mi ovdje malo mijesamo stvari. Niko nije bio duzan da nas brani. Sami smo bili ovdje, sami smo upali u takvi situaciju.

I historija ce nadam se dati odgovor, zasto smo bili toliko nespremni. Zasto nam je poklano hiljade ljudi na pragovima, zasto nisu bili iole spremni, zasto muzevi nisu mogli icim braniti svoje zene i kcerke da ne budu silovane. A oni mucki ubijeni. Zasto se to desilo? Zasto niko nije upozorio te ljude po istočnoj bosni da im prijeti klanje, nego suprotno smirivani su i pripremani ko kurban.

I na kraju, evo sta je onda tvoje misljenje? Da Srbija nije trebala biti bombardovana? Ja ti jos jednom ponavljam, u historiji tesko da je bilo bolje izvedene akcije od ove, sa ovako malom kolateralnom stetom. To mozes i sam istraziti i ocjene te akcije su dali i eminentni generali. Je li se moglo jos zrtava izbjeci? Jeste. Ali kad ti neko kaze gadjat cu te tu i tu, u toliko sati. Pa nemoj onda biti tu i tu u toliko sati. Pa mislim sta drugo su mogli iz NATO-a da urade? Da sidju dole i da ih sklanjaju sa ulica da ovi mogu bombardovat. :-) Ne kazem da opet ne bi bilo zrtava, ali bi ih bilo upola manje. A to neka pitaju tadasnji drzavnih vrh, ima ih jos zivih.
Naravno da nije--a nisu nam morali ni ruke vezat uvodjenjem embarga na uvoz naoružanja a znali su ko ce nas i cime napast :-)

bili smo spremni--imali smo sjekire, krampe, i pokoju puškicu :-) oni krenuli krampama a mi lopatama :-)
insomnia78

#321 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by insomnia78 »

Thorgerson wrote:Kako će biti svjesni kad su odrasli u laži.

Pa imate snimnke na internetu, pogledajte kakve gnusne lazi je RTS plasirao. Znamo svi za lavove i pionirsku, za montazu markala da izgleda kao namjestaljka itd itd. Znaci Gebels je bio mala maca za njih tada.

Tad nije bilo interneta, nezavisnih medija, nista. I sad zamisli da ti neko daje tako informacije i puni ti mozak 4, 6, 7 godina. Pa naravno da ces biti ubijedjen da nisi ti nista kriv. Naravno da ces se cuditi da je tamo negdje u Prijedoru ubijeno 3000 ljudi, ma daj ba ko ce to uraditi, pa rekli bi nam. E cuj 8000+ ubijeno u Srebrenici, ma dajte, pa znali bi mi to, bilo bi na tv-u valjda.

Tako da je citava jedna generacija odgojena na toj lazi. I kako sad njih ubijediti u to. Kako im objasniti da nije cijeli svijet protiv njih i da Hag nema nista protiv bilo koga, nego je jednostavno tako. Kako im objasniti da uzmu eto sudske spise, optuznice, presude procitaju i sami se uvjere. Ali ko ce to uraditi. Nekolicina mozda. Ostalima je lakse citati sta kaze kurir, informer i ostalo smece.

I sto je najgore, danas kad postoji internet, sloboda medija, i dalje je Srbija pod sapom rezimskih tv kuca, jednostavno ne mogu da se toga oslobode, to mi je fkt nevjerovatno.

Meni je Srbija tacno Truman show.
Sve je to lijepo al i nije. Pa video kaseta Skorpiona koji streljaju one djecake se reguralno iznajmljivala u videoteci. Znaju oni vrlo dobro sta se sve radilo
zilog

#322 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by zilog »

muha_sa wrote:Naravno da nije--a nisu nam morali ni ruke vezat uvodjenjem embarga na uvoz naoružanja a znali su ko ce nas i cime napast :-)
Koliko puta treba reci da je embargo uveden septembra '91. (prije Dubrovnika, Vukovara, Skabrnje...) za podrucje cijele SFRJ.
muha_sa

#323 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by muha_sa »

zilog wrote:
muha_sa wrote:Naravno da nije--a nisu nam morali ni ruke vezat uvodjenjem embarga na uvoz naoružanja a znali su ko ce nas i cime napast :-)
Koliko puta treba reci da je embargo uveden septembra '91. (prije Dubrovnika, Vukovara, Skabrnje...) za podrucje cijele SFRJ.
ma jasno ko dan :thumbup: do mene je
bunk

#324 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by bunk »

muha_sa wrote:
zilog wrote:
ma jasno ko dan :thumbup: do mene je
:lol: jel moguce ovo..
Tomahawk11
Globalni moderator

#325 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tomahawk11 »

Nikol Malačovski bila je jedan og glavnih pilota NATO tokom bombardovanja Srbije

https://www.espreso.rs/vesti/politika/3 ... 3AwadpBvUQ
Post Reply