Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

General War

#301 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:Cuj ne ide mi kako sam zamislio :-) , ovo mi je natezanje s tobom usput onako...ti objasni sebi i jaranima odkud nam ispade preCednik u predsjednistvu BiH, ko vodi SIPA- u, ko ce nam bit predsjednik VM...otkud entitetsko drzavljanstvo, ne moras meni...uopste ni nisam htio da dodje do prepucavanja, ali eto ti me bas podsjecas na nekog srpskog nacionalno osvjestenog forumasa po drugim forumima, samo na rikverc.
Jel dolazi iz Velike Srbije ili BiH? Tise nesto bas pogubio...
Tamam posla da sam se pogubio, vec ti nesto tuk na utuk.
Neda mi se natezati s tobom vise, dogovori se sa sobom da li je veliko srbin samo iz srbije ili moze biti i iz BiH, je li to stanje uma ili geografski pojam, pa ces moci sam sebi odgovoriti, nema razloga da ratujes sam sa sobom.
Sanjarko

#302 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Sanjarko »

Veliko svako moze biti jer megalomanija je megalomanija.
hAZNADAR

#303 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
General War wrote:
Mozes li ti navesti neke primjere sta drzava znaci onima pobijenim, i protjeranim u entitetu illi u zapadnoj hercegovini, meni nikako da na um padne ideja nekog benefita.
hAZNADAR wrote:
Velikosrpska politika je ginula na prilazima svih slobodnih gradova i imala raznorazne pretenzije. Nije dobila sve teritorije koje je zelila a drzava BiH postoji.

Nije ni Juga znacila nista onima koji su poginuli u WWII no sumnjam da imas isti arsin po tom pitanju i da smatras kako Juga nije bila vrijedna te zrtve.
Njemci konstitutivni u Jugoslaviji? :lol: :-)
Konstitutivnost je samo pravna formulacija. Imao si i u YU brojnu njemacku manjinu folksdojcere koji su se prikljucili agresoru.

Na BiH je izvedena agresija izvana isto kao sto je nekada bila agresija na YU. Zar je bitno pravno formulisati one koji su se prikljucili agresorima u BiH pocetkom devedesetih? Agresija na suverenu drzavu je agresija bez obzira pomagali agresiji manjine ili konstitutivni.

Samo u slucaju BiH ti propagiras da je bilo bolje se prikljuciti agresoru i halaliti drzavu. Vamo ces slaviti borbu protiv fasizma u WWII, uz sve zrtve stvaranje Jugoslavije kao drzave iako nije dugo trajala,... a na drugoj strani osuditi postojanje BiH i da je trebalo stati na stranu fasizma.
Last edited by hAZNADAR on 28/02/2019 17:21, edited 1 time in total.
BHCluster

#304 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
General War wrote:Cuj ne ide mi kako sam zamislio :-) , ovo mi je natezanje s tobom usput onako...ti objasni sebi i jaranima odkud nam ispade preCednik u predsjednistvu BiH, ko vodi SIPA- u, ko ce nam bit predsjednik VM...otkud entitetsko drzavljanstvo, ne moras meni...uopste ni nisam htio da dodje do prepucavanja, ali eto ti me bas podsjecas na nekog srpskog nacionalno osvjestenog forumasa po drugim forumima, samo na rikverc.
Jel dolazi iz Velike Srbije ili BiH? Tise nesto bas pogubio...
Tamam posla da sam se pogubio, vec ti nesto tuk na utuk.
Neda mi se natezati s tobom vise, dogovori se sa sobom da li je veliko srbin samo iz srbije ili moze biti i iz BiH, je li to stanje uma ili geografski pojam, pa ces moci sam sebi odgovoriti, nema razloga da ratujes sam sa sobom.
Kakav je to velikosrbin kad je u BiH i kad mu se sva politika svodi na srbovanje?
General War

#305 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote: Tamam posla da sam se pogubio, vec ti nesto tuk na utuk.
Kakav je to velikosrbin kad je u BiH i kad mu se sva politika svodi na srbovanje?
Slican onom Bosnjaku koji uprkos svemu napisanom i ocitom posmatra casu uvjek do pola punu a ne napola praznu...znaci nepopravljivi nacionalisticki optimisti. :mrgreen:
BHCluster

#306 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
General War wrote: Tamam posla da sam se pogubio, vec ti nesto tuk na utuk.
Slican onom Bosnjaku koji uprkos svemu napisanom i ocitom posmatra casu uvjek do pola punu a ne napola praznu...znaci nepopravljivi nacionalisticki optimisti. :mrgreen:
Drago mi je da konacno svatio da od Velike Srbije neJma nista i nadam se da ce svatiti jednog dana sta znaci imati drzavu.
General War

#307 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

Pogresna sam ti ja adresa, ali ako ti je lakse, mene nista ne kosta.
BHCluster

#308 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by BHCluster »

General War wrote:Pogresna sam ti ja adresa, ali ako ti je lakse, mene nista ne kosta.
Ocigledno. :zzzz:
geralt

#309 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by geralt »

Izgleda da se zaboravlja da u BiH osim Bosnjaka i Srba zive i Hrvati, koji sigurno ne bi nijemo posmatrali eventualni savez izmedju Bosnjaka i Srba. "Herceg-Bosna" je osnovana u novembru 1991, i tada je otvoreno receno "Hrvatska zajednica Herceg-Bosna će poštovati demokratski izabranu vlast Republike Bosne i Hercegovine sve dok postoji državna nezavisnost Bosne i Hercegovine u odnosu na bivšu ili svaku drugu Jugoslaviju".

Rat u Hrvatskoj je istovremeno znacio da ce biti rata i kod nas, jedino pitanje je bilo koju stranu ce Bosnjaci izabrati. I ja sam ranije mislio da se rat mogao izbjeci, ali sam sada svjestan da nakon ljeta 1991. to vise nije bilo moguce.
General War

#310 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

geralt wrote:Izgleda da se zaboravlja da u BiH osim Bosnjaka i Srba zive i Hrvati, koji sigurno ne bi nijemo posmatrali eventualni savez izmedju Bosnjaka i Srba. "Herceg-Bosna" je osnovana u novembru 1991, i tada je otvoreno receno "Hrvatska zajednica Herceg-Bosna će poštovati demokratski izabranu vlast Republike Bosne i Hercegovine sve dok postoji državna nezavisnost Bosne i Hercegovine u odnosu na bivšu ili svaku drugu Jugoslaviju".

Rat u Hrvatskoj je istovremeno znacio da ce biti rata i kod nas, jedino pitanje je bilo koju stranu ce Bosnjaci izabrati. I ja sam ranije mislio da se rat mogao izbjeci, ali sam sada svjestan da nakon ljeta 1991. to vise nije bilo moguce.
Pa jel odrzase rijec? :D
General War

#311 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
General War wrote:
Mozes li ti navesti neke primjere sta drzava znaci onima pobijenim, i protjeranim u entitetu illi u zapadnoj hercegovini, meni nikako da na um padne ideja nekog benefita.
hAZNADAR wrote:
Velikosrpska politika je ginula na prilazima svih slobodnih gradova i imala raznorazne pretenzije. Nije dobila sve teritorije koje je zelila a drzava BiH postoji.

Nije ni Juga znacila nista onima koji su poginuli u WWII no sumnjam da imas isti arsin po tom pitanju i da smatras kako Juga nije bila vrijedna te zrtve.
Njemci konstitutivni u Jugoslaviji? :lol: :-)
Konstitutivnost je samo pravna formulacija. Imao si i u YU brojnu njemacku manjinu folksdojcere koji su se prikljucili agresoru.

Na BiH je izvedena agresija izvana isto kao sto je nekada bila agresija na YU. Zar je bitno pravno formulisati one koji su se prikljucili agresorima u BiH pocetkom devedesetih? Agresija na suverenu drzavu je agresija bez obzira pomagali agresiji manjine ili konstitutivni.

Samo u slucaju BiH ti propagiras da je bilo bolje se prikljuciti agresoru i halaliti drzavu. Vamo ces slaviti borbu protiv fasizma u WWII, uz sve zrtve stvaranje Jugoslavije kao drzave iako nije dugo trajala,... a na drugoj strani osuditi postojanje BiH i da je trebalo stati na stranu fasizma.
Aha, e sto se ti znas isprovaljivati, tacno me zasmijes da je to cudo jedno.
suti bolan ne brujkaj se.
geralt

#312 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by geralt »

General War wrote:
geralt wrote:Izgleda da se zaboravlja da u BiH osim Bosnjaka i Srba zive i Hrvati, koji sigurno ne bi nijemo posmatrali eventualni savez izmedju Bosnjaka i Srba. "Herceg-Bosna" je osnovana u novembru 1991, i tada je otvoreno receno "Hrvatska zajednica Herceg-Bosna će poštovati demokratski izabranu vlast Republike Bosne i Hercegovine sve dok postoji državna nezavisnost Bosne i Hercegovine u odnosu na bivšu ili svaku drugu Jugoslaviju".

Pa jel odrzase rijec? :D
Naravno da nisu, ali se to 1991. nije moglo znati. Poenta je da je, u isto vrijeme kad je Karadzic otvoreno prijetio ratom ako se Bosna otcijepi od Jugoslavije, i Boban manje-vise otvoreno prijetio ratom ako se Bosna ne otcijepi.

Znaci, rat ti je ovako ili onako, jedino sto mozes birati je za sta ratujes i protiv koga.
NeDirajSirotinju

#313 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by NeDirajSirotinju »

Koliko samo puta će nas Hrvati nasamariti dok se ne opametimo? I koliko je samo licemjerno i podlo kada Hrvati glume saosjećanje za genocid u Srebrenici, a balije na to padaju u trans. Mladomuslimanske struje neće dovijeka upravljati Bošnjacima, nadam se da će doći do smjene, i da će se neko pametan pojaviti u našem narodu koji će sa Srbima napraviti savez jer nema šanse da opstanemo sami ovdje na ovoj vjetrometini i da budemo štit Hrvatima od Srba. Srbi će nas pregaziti ponovo ako dođe do rata. Bolje na vrijeme razmišljati nego da nas pokokaju uspavane i nespremne ko 1992.
Point.

#314 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Point. »

NeDirajSirotinju wrote:Koliko samo puta će nas Hrvati nasamariti dok se ne opametimo? I koliko je samo licemjerno i podlo kada Hrvati glume saosjećanje za genocid u Srebrenici, a balije na to padaju u trans. Mladomuslimanske struje neće dovijeka upravljati Bošnjacima, nadam se da će doći do smjene, i da će se neko pametan pojaviti u našem narodu koji će sa Srbima napraviti savez jer nema šanse da opstanemo sami ovdje na ovoj vjetrometini i da budemo štit Hrvatima od Srba. Srbi će nas pregaziti ponovo ako dođe do rata. Bolje na vrijeme razmišljati nego da nas pokokaju uspavane i nespremne ko 1992.
Po čemu misliš da će nas Srbi pregaziti? I zašto praviti savez sa nekim ko je prije 25 godina izvršio genocid nsd tvojim narodom?
NeDirajSirotinju

#315 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Point. wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Koliko samo puta će nas Hrvati nasamariti dok se ne opametimo? I koliko je samo licemjerno i podlo kada Hrvati glume saosjećanje za genocid u Srebrenici, a balije na to padaju u trans. Mladomuslimanske struje neće dovijeka upravljati Bošnjacima, nadam se da će doći do smjene, i da će se neko pametan pojaviti u našem narodu koji će sa Srbima napraviti savez jer nema šanse da opstanemo sami ovdje na ovoj vjetrometini i da budemo štit Hrvatima od Srba. Srbi će nas pregaziti ponovo ako dođe do rata. Bolje na vrijeme razmišljati nego da nas pokokaju uspavane i nespremne ko 1992.
Po čemu misliš da će nas Srbi pregaziti? I zašto praviti savez sa nekim ko je prije 25 godina izvršio genocid nsd tvojim narodom?
Brojčano ih ima nekoliko puta više od nas. Vojno i obavještajno su daleko ispred nas. Poklali su nas mnogo puta, a gle čuda, svaki put kad su nas klali, mi smo sa Hrvatima bili u paktu. Koliko još puta tako dok nas ne očiste skroz? Zašto mi ne preuzmemo incijativu i ne dogovaramo o svojoj sudbini sa Srbima, umjesto što dopuštamo Hrvatima da vode brigu o nama? Zašto bi trajni saveznici sa nekim ko nam o glavi radi? Trebalo bi lopticu za promjenu ubaciti u Hrvatsko dvorište i da vidimo šta će iz toga proisteći.
Maraschino

#316 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Maraschino »

NeDirajSirotinju wrote:
Brojčano ih ima nekoliko puta više od nas. Vojno i obavještajno su daleko ispred nas. Poklali su nas mnogo puta, a gle čuda, svaki put kad su nas klali, mi smo sa Hrvatima bili u paktu. Koliko još puta tako dok nas ne očiste skroz? Zašto mi ne preuzmemo incijativu i ne dogovaramo o svojoj sudbini sa Srbima, umjesto što dopuštamo Hrvatima da vode brigu o nama? Zašto bi trajni saveznici sa nekim ko nam o glavi radi? Trebalo bi lopticu za promjenu ubaciti u Hrvatsko dvorište i da vidimo šta će iz toga proisteći.
Ti si duboko prosao Stokholmski sindrom a ujedno i s/m.
Neko te stalno samara a ti mu ides u zagrljaj da to ne radi.
To se rjesava tako sto mu odbrusis i pokazes zube. Mozda si nejaci ali mu neces ostati duzan.

p.s. ako ti se bas ide, imas od mene kartu u jednom pravcu pa se tamo na Terazijama grlite do mile volje.
LBVIEW

#317 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

Od "mogli smo ostati neutralni" do "bolje da smo se borili za Veliku Srbiju a ne za vlastitu drzavu, bolje bi prosli" u par stranica.
NeDirajSirotinju

#318 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

LBVIEW wrote:Od "mogli smo ostati neutralni" do "bolje da smo se borili za Veliku Srbiju a ne za vlastitu drzavu, bolje bi prosli" u par stranica.
Bolje da smo se borili za konfederaciju sa Srbima nego za etnički čistu Hrvatsku (30 hiljada Bošnjaka je učestovalo u 'domovinskom ratu') i dejtonsku BiH (poginulo 70 hiljada Bošnjaka ratujući protiv srpskohrvatskih saveznika). Ma kad god smo bili u "savezu sa Hrvatima", o glavu nam se obilo, a ovi se izmaknu kad su najpotrebniji. Pa vrijeme je da promijenimo pozu.
muha_sa

#319 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by muha_sa »

General War wrote:
muha_sa wrote:Nikad mi ovo nece bit jasno :-) dvadeset prvi vijek--milion pisanih, snimljenih dokumenata, snimljenih konc logora diljem brutalno napadnute BiH---stotine optužnica i presuda haman cijelom politickom i vojnom vrhu Srbije pa i Hrvatske a oni opet guslaju li guslaju :-)
ima nas jož živih svjedoka koji pamtimo "dešavanje naroda"--jogurt revolucije i ulicarsko tjeranje iole normalnih ljudi sa politickih pozicija diljem Juge i postavljanje raznoraznih Sejda Bajramovica :-)
ne znam šta sam prekjuce ruco al znam kad je došla iz BG naredba da se iz svih kancelarija uklone Tiletove slike i skine petokraka sa šapki i vojnickih kapa tadašnje JNA :-) radio sam u JNA kao gradjansko lice i pored svih tih dešavanja opet moj mozak nije mogo skontat da ce neko na pragu dvadeset prvog vijeka ratovat, konc logore otvarat, ubijat silovat i genocid cinit :-) al eto--ucinilu su što su ucinili :( i umjesto da se poklope po ušima i priznaju svoje zlocine oni bi da sve to gurnu pod tepih :-) ko eto desila se neka prirodna nepogoda :-)

Mene bi bilo stid da moja djeca il JA pravdamo "kazane" --Grabovicu............. i ne do mi bog da pravdam da je neko "moj" i cvoku nekom civilu opalio a kam li šta više :-)

Al............................. :-) sve se iz kuce nosi :-) ko sam ja da nekog na forumu ucim šta valja a šta jok :-)
Odlicno, samo da te podsjetim da ti koljaci dobise entitet, trecinu drzave i clanstvo u predsjednistvu i parlamentima i rukovodeca mjesta u drzavnim institucijama.
Vidis li ti problem iznad onog gore napisanog i faktickog stanja?

Odlicno :thumbup:

Nek se ponose i nek uživaju u svojoj sreci što žive u tvorevini u cijim su temeljima preko 400 masovnih grobnica
imaju se i cime ponosit :-) masovnim zlocinima, popljackanim i popaljenim gradovima i selima :-) ponos i dika nek im bude što su silovali preko 20 000 djevojcica, djevojaka i žena :( dobiše entitet natopljen krvlju hiljadama civila :( da ne nabrajam više :-) trebalo bi mi 10 stranica da nabrojim sve zlocine koje pociniše u ime svog naroda :-)
Kolko me sjecanje služi-a služi me što se tog vakta tice :-) parola je bila "svi Srbi u jednoj državi"
ostvariše li cilj :?

Eto :-) mene bi bilo stid da je neko u moje ime takvu tvorevinu stvorio i ne bi mi na pamet palo da se ponosim istom :-)
muha_sa

#320 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by muha_sa »

NeDirajSirotinju wrote:
LBVIEW wrote:Od "mogli smo ostati neutralni" do "bolje da smo se borili za Veliku Srbiju a ne za vlastitu drzavu, bolje bi prosli" u par stranica.
Bolje da smo se borili za konfederaciju sa Srbima nego za etnički čistu Hrvatsku (30 hiljada Bošnjaka je učestovalo u 'domovinskom ratu') i dejtonsku BiH (poginulo 70 hiljada Bošnjaka ratujući protiv srpskohrvatskih saveznika). Ma kad god smo bili u "savezu sa Hrvatima", o glavu nam se obilo, a ovi se izmaknu kad su najpotrebniji. Pa vrijeme je da promijenimo pozu.
:thumbup:

Da sam oženio Merimu s kojom sam furo sad bih živio negdje u Ameriki i imo svoju fabriku :D al oženih Rasku i jebaji ga :-) evo me kokuz :( :lol:

Do kad cete više pametovat šta bi bilo da je bilo :? :?
geralt

#321 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by geralt »

U alternativnom scenariju rata sa Hrvatima, Sarajevo, istocna Bosna i Krajina bi sigurno bolje prosli, ali bi se u Hercegovini, srednjoj Bosni i Posavini desilo manje-vise isto. S tim da u slucaju "pobjede" ne bi imali drzavu. I sto bi NATO 1999. osim Beograda bombardovao i Sarajevo.
MarshalDodik

#322 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by MarshalDodik »

muha_sa wrote:
NeDirajSirotinju wrote:
:thumbup:

Da sam oženio Merimu s kojom sam furo sad bih živio negdje u Ameriki i imo svoju fabriku :D al oženih Rasku i jebaji ga :-) evo me kokuz :( :lol:

Do kad cete više pametovat šta bi bilo da je bilo :? :?
Dokle god se narod drzi tog istog kursa zbog kojeg se pametuje :?
hAZNADAR

#323 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
General War wrote:

Ne znamo se od jucer. Ovo nije prvi put da se izvlacis na taj nacin cim se sudaris sa prostom logikom.

Nemas potrebe izbjegavati. Niko se nece iznenaditi od tebe to cuti buduci da zalis sto Juga nije uvela vojnu huntu. Drzava BiH po tebi nije trebala postojati i to je sustina tvoje price o zalu za zrtvama agresije.
Point.

#324 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Point. »

NeDirajSirotinju wrote:
Point. wrote:
Klasični štokholmski sindrim. Ko dopušta Hrvatima išta? Zašto računaš Srbiju, kurac bi otvoreno zaratili sa BiH zbog nekoh neodbranjivog entiteta. Umjesto što imamo državu, kakvu takvu al nezavisna je, ti bi da stvaramo Veliku Srbiju? Neće da može.
NeDirajSirotinju

#325 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Point. wrote: Klasični štokholmski sindrim. Ko dopušta Hrvatima išta? Zašto računaš Srbiju, kurac bi otvoreno zaratili sa BiH zbog nekoh neodbranjivog entiteta. Umjesto što imamo državu, kakvu takvu al nezavisna je, ti bi da stvaramo Veliku Srbiju? Neće da može.
Da li ti je jasno da smo u proteklom ratu stvarali Veliku Hrvatsku i zajebali su nas do te mjere da toga čak nismo ni svjesni.
Post Reply