Na s9+ je to normalno....isx wrote:Jel se kod vas kad saltate kamere cuje otvaranje blende ko kod dslr aparata? Cudno mi to, nikad na telefonu nisam tako nesto cuo.
Galaxy s10e/s10/s10 plus
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#301 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
-
isx
#302 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Aha reko da nije neki defekt, sve radi perfektno, ali eto čuje se to kad palim kamere.
- strong69
#303 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Čuje se. Normalno je.isx wrote:Jel se kod vas kad saltate kamere cuje otvaranje blende ko kod dslr aparata? Cudno mi to, nikad na telefonu nisam tako nesto cuo.
-
channel10
#304 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Boga mi ste dobri kad ono cujete 
-
channel10
#305 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Da li je moguce kod poziva da se na vrhu ekrana izdvoji par kontakata koji se najvise zovu (nesto slicno kao sto je to na sony telefonima)? Ono da gore u horizontali na ekranu budu ti kontakti.
- arnes_king
#306 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Bez instaliranja dodatnih aplikacija to nije moguce, ali mozes na edge panel da dodas te kontakte pa ti budu opet "pri ruci". Povuces sa strane i odmah su kontakti tu bez obzira gdje se nalazio.channel10 wrote:Da li je moguce kod poziva da se na vrhu ekrana izdvoji par kontakata koji se najvise zovu (nesto slicno kao sto je to na sony telefonima)? Ono da gore u horizontali na ekranu budu ti kontakti.
-
channel10
#307 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Sad sam pokusao i necu nista dobiti jer cu opet fakticki sve kontakte prebaciti na edge ekran.
- diablobih
#309 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Mozda uvede Q to, ali mozda. Pored Sonya, ima to i OnePlus.
- arnes_king
#310 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Ne razumijem, nesto si ocito pogresno uradio. Edge people sa strane mozes odabrati od 1 do 10 kontakata.channel10 wrote:Sad sam pokusao i necu nista dobiti jer cu opet fakticki sve kontakte prebaciti na edge ekran.

-
channel10
#311 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Kako ubaciti samo kontakt kad mi se nudi cijeli file kontakata?
Uradio sam na drugi nacin. Oznacio omiljene i stavio ih na vrh liste kontakata i tako koliko toliko rijesio problem, mada nije ni blizu toga kako sam imao na sony- u, ali eto...
Uradio sam na drugi nacin. Oznacio omiljene i stavio ih na vrh liste kontakata i tako koliko toliko rijesio problem, mada nije ni blizu toga kako sam imao na sony- u, ali eto...
- arnes_king
#312 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Ne znam kako je kod tebe tacno ali kod mene na s9+ cim otvorim ili aktiviram taj panel dobijem opciju da odaberem koje kontakte zelim da mi tu prikaze.channel10 wrote:Kako ubaciti samo kontakt kad mi se nudi cijeli file kontakata?
Vjerovatno ima i za download panel gdje ti automatski ucita najcesce kontaktirane ili nesto slicno sto bi ti pomoglo da nastimas kako zelis.
Prelistaj galaxy store.
-
channel10
#313 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Trazio sam i nema nista. Kod mene se mogu prebaciti samo komplet kontakti.
I ovo sto sam uradio je neki napredak, ali ni blizu kako je to kod sony-a rijeseno. Moras par puta "kliknuti" da bi dosao do zeljenog kontakta, dok je to kod sony-a odmah na prvu.
I ovo sto sam uradio je neki napredak, ali ni blizu kako je to kod sony-a rijeseno. Moras par puta "kliknuti" da bi dosao do zeljenog kontakta, dok je to kod sony-a odmah na prvu.
- arnes_king
#314 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Eh ne znam onda, cudi me posto je jos od s7 edge, mozda cak i od sestice ovaj people edge skoro isti. Neke izmjene u dizajnu i poboljsanja, ali mozda su na s10 stavili drugacije.channel10 wrote:Trazio sam i nema nista. Kod mene se mogu prebaciti samo komplet kontakti.
Pogledat cu bas na netu, a kod mene je samo povucem edge ekran i odmah vidim te odabrane kontakte.
Maloprije sam listao i galaxy store i nasao slicno, zove se "Direct call panel" pa probaj i to.
- MeanMachine
#315 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Uđeš u postavke telefona, zatim "Display", pa opcija "Edge screen" i tu odabereš opciju "Edge panels". Kod panela imaš više mogućnosti, a jedna od njih je i pomenuti "People Edge". Odabereš "People edge" i odmah na "edit" da odabereš koje kontakte želiš uključiti u panel.channel10 wrote:Trazio sam i nema nista. Kod mene se mogu prebaciti samo komplet kontakti.
-
channel10
#316 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Hvala obojiciMeanMachine wrote:Uđeš u postavke telefona, zatim "Display", pa opcija "Edge screen" i tu odabereš opciju "Edge panels". Kod panela imaš više mogućnosti, a jedna od njih je i pomenuti "People Edge". Odabereš "People edge" i odmah na "edit" da odabereš koje kontakte želiš uključiti u panel.channel10 wrote:Trazio sam i nema nista. Kod mene se mogu prebaciti samo komplet kontakti.
Odradio sam , ali sam jedva nasao. Slucajno pritisnem edge table i izbaci mi te opcije, a inace ima pored samo klizac da ukljucis ili iskljucis tu opciju.
- MeanMachine
#317 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
To može malo zbuniti što izgleda kao da je samo on/off i da ne možeš dalje ništa podešavati, ali eto vidio si koliko ima opcija na panelima - nije loša fora.channel10 wrote:Hvala obojiciMeanMachine wrote:Uđeš u postavke telefona, zatim "Display", pa opcija "Edge screen" i tu odabereš opciju "Edge panels". Kod panela imaš više mogućnosti, a jedna od njih je i pomenuti "People Edge". Odabereš "People edge" i odmah na "edit" da odabereš koje kontakte želiš uključiti u panel.channel10 wrote:Trazio sam i nema nista. Kod mene se mogu prebaciti samo komplet kontakti.
I ovo sto sam uradio je neki napredak, ali ni blizu kako je to kod sony-a rijeseno. Moras par puta "kliknuti" da bi dosao do zeljenog kontakta, dok je to kod sony-a odmah na prvu.![]()
Odradio sam , ali sam jedva nasao. Slucajno pritisnem edge table i izbaci mi te opcije, a inace ima pored samo klizac da ukljucis ili iskljucis tu opciju.
-
channel10
#318 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Odlican fazon:)
Mislio se ovdje javiti i napisati da kod mene ne moze i slucajno pritisnem edge table i otvori nekoliko opcija

Mislio se ovdje javiti i napisati da kod mene ne moze i slucajno pritisnem edge table i otvori nekoliko opcija
- vatrogasac
#319 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Mislim da je to prvo Motorola imala, a danas je to normalno isto na Samsungu već nekoliko generacija. Nedavno sam podešavao na A6 2017 jednoj osobi. Četiri kontakta u horizontali sa slikama. To ti je u Vidžetima--->Kontakti i onda jedan od ona tri za brzo biranje.channel10 wrote:Da li je moguce kod poziva da se na vrhu ekrana izdvoji par kontakata koji se najvise zovu (nesto slicno kao sto je to na sony telefonima)? Ono da gore u horizontali na ekranu budu ti kontakti.
-
Gray
#320 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Možeš i na home screen staviti shortcut za kontakte pa da ih odmah nazove. A mislim da ih onda možeš ubaciti sve i u jedan folder na home screenu, ond asamo otvoriš folder, klikneš na kontakt i automatski ga zove
- JavierBosnia
#321 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Jel moguce ovako malo postova na ovoj temi? Sta malo raje ima telefon ili
Planiram skoro uzimati, oko boje se jedino premisljam..
- rida1976
#322 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Kolko citam neke druge forume svi otkidaju kako uzivo izgleda prism green bojaJavierBosnia wrote:Jel moguce ovako malo postova na ovoj temi? Sta malo raje ima telefon ili
-
isx
#323 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Šta te konkretno zanima, da ti iz prve ruke kažem.JavierBosnia wrote:Jel moguce ovako malo postova na ovoj temi? Sta malo raje ima telefon ili
Boja kod mene je standardno crna, sa svijetlo plavim Nillkin frosted shield oklopom koji koristim godinama na svojim telefonima, ta kombinacija izgleda odlicno.
- JavierBosnia
#324 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Najvise sam se razmisljao izmedju s10 i plusa. To sto ova ima 2 prednje kamere mi ne znaci nista jer gledajuci recenzije razlike i nema. Mana mi je to sto je ovaj veci, ne volim velike telefone, obicni dosta bolje lezi u ruci, ali ima manju bateriju, eh sad koliko znacajno manju, treba mi otprilike da moze 1 dan koristenja izdrzati, prosjecnog korisnikaisx wrote:Šta te konkretno zanima, da ti iz prve ruke kažem.JavierBosnia wrote:Jel moguce ovako malo postova na ovoj temi? Sta malo raje ima telefon ili
Planiram skoro uzimati, oko boje se jedino premisljam..![]()
Boja kod mene je standardno crna, sa svijetlo plavim Nillkin frosted shield oklopom koji koristim godinama na svojim telefonima, ta kombinacija izgleda odlicno.
Ostalo kako funkcionise night mode i selective ili live focus ne znam kako se sad zove..
-
isx
#325 Re: Galaxy s10e/s10/s10 plus
Kod mene je obicni S10. Izdrzi bez problema cijeli dan ujutru u 7 ide sa punjaca kad krenem na posao, do navece. Uz razumnu upotrebu i ukljucene mobilne podatke uvijek.
Sto se tice kamere, stvarno je vrhunska, portrete sa live fokusom udara odlicno. Night mode nisam nesto pretjerano koristio, ali par slika koje sam uslikao odradio je odlicno, u dobrom mraku ekspozicija je poprilicno duga 7-8 sekundi pa moras dobro mirovati sa telefonom kad slikas, a u predvecrje kad ima svjetla dosta je brza.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan kamerom.
Sto se tice kamere, stvarno je vrhunska, portrete sa live fokusom udara odlicno. Night mode nisam nesto pretjerano koristio, ali par slika koje sam uslikao odradio je odlicno, u dobrom mraku ekspozicija je poprilicno duga 7-8 sekundi pa moras dobro mirovati sa telefonom kad slikas, a u predvecrje kad ima svjetla dosta je brza.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan kamerom.