SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post Reply
Novi_Nick

#301 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Novi_Nick »

Novi prijedlozi za promjenu imena entitetima RS I FBiH

Entitet RS promjena imena u:
Entitet Banja Luka
ili Entitet bBiH

Entitet FBiH promjena imena u:
Entitet Sarajevo Mostar
ili Entitet aBiH
mayab

#302 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by mayab »

Novi_Nick wrote:Novi prijedlozi za promjenu imena entitetima RS I FBiH

Entitet Banja Luka
ili Entitet bBiH

Entitet Sarajevo Mostar
ili Entitet aBiH
Što da ne tako nazvati , ali to ovi kleronacionalistički lopovski političari ne žele, dakle samo da jos jednom ponovim ono sto mnogi stalno govore, a to je da njima pase situacija stalnog podgrijavanja konflikata, jer se tad o ekonomiji i boljem življenju ne priča, a to su svakako komplikovani poslovi, dok ovako stalno imaju igrokaze za puk, a oni i njihovih stotinjak familija grabe!!!!
Sad će svi pricati ovoj pizdariji, i nikome neće pasti na pamet skupo gorivo, od kojeg se skupljaju milioni, a autoceste se ne grade, dakle ko zna za sta se te pare vrte, loše zdravstvo , defakto privatizirano od podobne rodbine naci političara, gdje svaki i najmanji qrac ja moram platiti iako uredno plaćam od plate za ZZO, dalje, upitnost isplate i ovako bijednih penzija i mirovina(evo sinoć se priča o tome na dnevniku federalne!), dalje, niko vise neće pomisliti na ubijenog Davida, i progonjenog Davora........mafija ljudi mafija, i to one najgore sorte :bih:
insomnia78

#303 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by insomnia78 »

mayab wrote:

Entitet Banja Luka
ili Entitet bBiH

Entitet Sarajevo Mostar
ili Entitet aBiH
Što da ne tako nazvati , ali to ovi kleronacionalistički lopovski političari ne žele, dakle samo da jos jednom ponovim ono sto mnogi stalno govore, a to je da njima pase situacija stalnog podgrijavanja konflikata, jer se tad o ekonomiji i boljem življenju ne priča, a to su svakako komplikovani poslovi, dok ovako stalno imaju igrokaze za puk, a oni i njihovih stotinjak familija grabe!!!!
Sad će svi pricati ovoj pizdariji, i nikome neće pasti na pamet skupo gorivo, od kojeg se skupljaju milioni, a autoceste se ne grade, dakle ko zna za sta se te pare vrte, loše zdravstvo , defakto privatizirano od podobne rodbine naci političara, gdje svaki i najmanji qrac ja moram platiti iako uredno plaćam od plate za ZZO, dalje, upitnost isplate i ovako bijednih penzija i mirovina(evo sinoć se priča o tome na dnevniku federalne!), dalje, niko vise neće pomisliti na ubijenog Davida, i progonjenog Davora........mafija ljudi mafija, i to one najgore sorte :bih:
A do sada se stvarno mislilo o gorivu i o Davidu. Skoro pa da izbije revolucija al eto Bakir ne da
Novi_Nick

#304 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Novi_Nick »

mayab wrote:

Entitet Banja Luka
ili Entitet bBiH

Entitet Sarajevo Mostar
ili Entitet aBiH
Slazem se, ali bez obzira koliko novih afera politicari proizvode dnevno ili recimo mjesecno, da bi zataskali u isto vrijeme neke druge vazne stvari i rjesenja, gradjani sve te bitne teme mogu u isto vrijeme paralelno na dnevnom ili mjesecnom nivou pratiti, diskutovati i zahtjevati od politicara rjesenja za svaku staru i novu proizvodnju afera, te od njih zahtjevati rezultate u kratkom roku, a ako ih ne ostvare gradjani mogu zahtjevati odmah njihovu smjenu putem raznih alata, kao sto su strajkovi i slicno. Velika je odgovornost i svakog gradjanina, da prate svakodnevno politicare i njihove poteze, te zahtjevaju rjesavanje bitnih i vaznih zadataka putem medija i slicno.
hAZNADAR

#306 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by hAZNADAR »

Leverage wrote:
toska wrote:
Freamon Lester wrote:
E jebi ga treba mu neko otici objasniti u Banja Luku da nije nezavisan. Ja necu. Ako neko ima da hoce onda bujrum.
misliš da bi te u tom slučaju neko molio ili tražio tvoj pristanak ?
Opet smo u militantnom raspoloženju :D

Da vidim što bi ga neko natjerao iz npr. neke prosperitetne zapadnoeuropske zemlje.
Ovdje samo vidim tipicno carsijanersko antridijasporsko raspolozenje. Stereotip minkenske bojne a niko ni rijeci o ratu nije rekao.
Ste je sljedece u ovoj temi,... seljaci sto prljaju grad?

Nije ni cudo sto Bakir dominira na sceni i izigrava jedinog dusebriznika kad vidis jad i cemer domace ljevice.
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Tako nekako. Ne vjerujem ni ja da bi ovi uhljupi iz SDA pokrenuli tako nesto bez miga zapada.
Sumnjam da zapad ima ikakvu strategiju, plan,.. i zasto bi trosili vrijeme na neke sitne igrace u zemlji koja nema sanse da postane ruska zona, gdje se ne puca i gdje se separatisti ne mogu odcijepiti a unitaristi ne mogu ovladati.
Bakir radi isto sto i Dodik - utvrdjuje svoju poziciju medju svojima. Narod pada ne jeftine patriotske price i ko to jos nije skontao ili nece - ne treba ni da se bavi politikom.
Milenkov buraz

#307 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Milenkov buraz »

Treba sačekati pa vidjeti šta je suština ovoga i zašto je SDA baš sada pustila ovaj balon samo dan iza sastanka sa SNSD-om. Po meni ovo su mogući razlozi:

- Dogovor SDA i SNSD-a
- SNSD nije ispoštovao Bakira oko nove/stare glavne tužiteljice
- Bakir / SDA znaju ono što mi ne znamo (nadam se da su zalihe oružija i municije pune)
- Želi se zadržati sadašnja vlast što je duže moguće jer se Dodiku žuri sa formiranjem vlasti na nivou BiH

kakva god bila odluka suda nju će biti teško sprovesti kao i u slučaju 9. Januara. Moguće da će će se sud proglasiti ne nadležnim jer i da odluka bude pozitivna za SDA potrebno je mijenjati Ustav BiH a znamo porceduru kako je to moguće osim ako neko sa strane ne nametne silom nešto što je malo vjerovatno s obzirom na konstalacije snaga i političke prilike u svijetu. U svakom slućaju mislim da je SDA kao i uvijek povukla logičan potez u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu.
manuchao91 wrote:.
Ova tema treba anketu!
Last edited by Milenkov buraz on 24/01/2019 07:53, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#308 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Freamon Lester »

toska wrote:
Freamon Lester wrote: Vuku se politicki potezi koji lancano mogu dovesti do sukoba...
E jebi ga treba mu neko otici objasniti u Banja Luku da nije nezavisan. Ja necu. Ako neko ima da hoce onda bujrum.
misliš da bi te u tom slučaju neko molio ili tražio tvoj pristanak ?
Moliti me nece niko ali me nece niko ni za rukav odvesti. :izet: Zato u boj junaci. :izet: A kad zavrsi eto mene na privatizaciju i koncesije. :D
SaraFina

#309 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by SaraFina »

Milenkov buraz wrote:Treba sačekati pa vidjeti šta je suština ovoga i zašto je SDA baš sada pustila ovaj balon samo dan iza sastanka sa SNSD-om. Po meni ovo su mogući razlozi:

- Dogovor SDA i SNSD-a
- Bakir / SDA znaju ono što mi ne znamo (nadam se da su zalihe oružija i municije pune)
- Želi se zadržati sadašnja vlast što je duže moguće jer se Dodiku žuri sa formiranjem vlasti na nivou BiH

kakva god bila odluka suda nju će biti teško sprovesti kao i u slučaju 9. Januara. Moguće da će će se sud proglasiti ne nadležnim jer i da odluka bude pozitivna za SDA potrebno je mijenjati Ustav BiH a znamo porceduru kako je to moguće osim ako neko sa strane ne nametne silom nešto što je malo vjerovatno s obzirom na konstalacije snaga i političke prilike u svijetu. U svakom slućaju mislim da je SDA kao i uvijek povukla logičan potez u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu.
Ova tema treba anketu!

U južnom Srbistanu politički AnalitiĆari tvrde, da nas Kirba priprema za apelaciju Krišto, te da je ovo uvod u našu propast u FBiH. Do 2020 padamo ispod miliona a njima natalitet raste na 10 promila. I tako.... :D
Optimistični su kao i obično do j.... :)
daddy-kool

#310 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by daddy-kool »

Ako sam dobro skontao, ako se ovo uputi u US BiH, šumska automatski proglašava nezavisnost? :?

E pa sad ako se povuku iz ove priče, i jedni i drugi, ispašće zadnje pičk*. To znamo da nije svojstveno Guardianu :D , tako da gledamo u džihadi-Džafera. Treba se podsjetiti da je Guardian vizionarski predvidio promjenu imena još davno u RŠ, ali neće mu oni ekstremi iz predsjedništva tzv BiH govoriti kada da mijenja ime. :lol:
daddy-kool

#311 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
:lol:

Kako ono Bakir reče: Oni hoće da nam uzmu Sarajevo.... A ne samo da su ga uzeli nego još hoće da im pretresaju imovinu koju su teškom mukom sticali tri decenije. Zbog ovog see pokreću i ratovi, ako treba, kamoli krize....
Eeee, ne ide to tako... :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#312 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Tomahawk11 »

bleee bleeee
SaraFina

#313 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by SaraFina »

daddy-kool wrote:Ako sam dobro skontao, ako se ovo uputi u US BiH, šumska automatski proglašava nezavisnost? :?

E pa sad ako se povuku iz ove priče, i jedni i drugi, ispašće zadnje pičk*. To znamo da nije svojstveno Guardianu :D , tako da gledamo u džihadi-Džafera. Treba se podsjetiti da je Guardian vizionarski predvidio promjenu imena još davno u RŠ, ali neće mu oni ekstremi iz predsjedništva tzv BiH govoriti kada da mijenja ime. :lol:

Još jedan referendum, da se pretvori u anketu to preCjednik neće dozvoliti.
Ide se odlučno stopama samostalnosti :lol:
Milenkov buraz

#314 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Milenkov buraz »

SaraFina wrote:
Milenkov buraz wrote:Treba sačekati pa vidjeti šta je suština ovoga i zašto je SDA baš sada pustila ovaj balon samo dan iza sastanka sa SNSD-om. Po meni ovo su mogući razlozi:

- Dogovor SDA i SNSD-a

Ova tema treba anketu!

U južnom Srbistanu politički AnalitiĆari tvrde, da nas Kirba priprema za apelaciju Krišto, te da je ovo uvod u našu propast u FBiH. Do 2020 padamo ispod miliona a njima natalitet raste na 10 promila. I tako.... :D
Optimistični su kao i obično do j.... :)
Pa šta će, normalno da će vrtiti k'o vrzino kolo tu priču jer znaju da se narod tamo prima na to. Još kada uvedu ovaj zakon da šalju u zatvor one koji se ogluše o zahtjeve RS-a ihaaaa gdje će im biti kraj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#315 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by _BataZiv_0809 »

Leverage wrote:
hAZNADAR wrote: Vec to i radim, aktivan clan odavno. Kako - nije bitno jer je tema o necemu drugom.

A u BiH ste vi koji zivite tvorci svoje stvarnosti i sudbine, vi ste i omogucili ovakva pravila igre. Mislis li stvarno da bosanska ljevica sa svojom mrznjim prema papcima, dosljama, Sandzama, dijaspori, vjernicima, neposlusnim ljevicarima, ... stvarno ima sanse da ikada skine SDA sa trona?

Bakir ucvrscuje svoju poziciju glavnog dusebriznika pred vasim ocima a vi sta radite za to vrijeme? Apelujete na postenje, ko biva imate neku moralniju i posteniju alternativu? :lol: Pa niste ni zasluzili bolje.
:run:

I onda očekuješ da te neko ozbiljno shvata...
I na Ljubav i Seks su mu ljevicari krivi za sve. Mislim i na Umjetnost zivljenja.
SaraFina

#316 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by SaraFina »

Milenkov buraz wrote:
Pa šta će, normalno da će vrtiti k'o vrzino kolo tu priču jer znaju da se narod tamo prima na to. Još kada uvedu ovaj zakon da šalju u zatvor one koji se ogluše o zahtjeve RS-a ihaaaa gdje će im biti kraj.

Visoka je cijena genijalnosti. :roll:
edo_79

#317 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by edo_79 »

MarshalDodik wrote:Image

Osmanovic: Hajmo mi ovo malo ozbiljnije zatalasat jer u Federaciji se vise ne moze durat
Špirić: Ma nama je 'vamo dobro, ali ako cemo talasati kao i dosad , hajmo koga yebe. Sta predlazete? Nemojte samo opet oko NATO-a izlizalo se :D
Zvizdic: Ma jok to bolan, mi cemo sad kao da probamo promijenit naziv Srpske...
prekida ga grohotan smijeh sviju za hastalom...
Radmanovic: Hahaha. Znas li bolan da nista od tog nema?
Zvizdic: I on se sam jedva suzdrazava ali nastavlja dalje, ma znam da je stari dobri supljak, ali ljudstvo tako je kako je, mi samo ovako mozemo pojacati poziciju prilikom pregovora za vlast, ko ne zeli sad s nama napakovat cemo mu to kao izdaju, ali poletit ce ovi nasi sto im je bilo malo pa se odmetnuli u neke svoje nove stranke itd...
Radmanovic: Stari fazon za nove/ stare budale ali moze sto da ne i mi cemo ovamo zasrbovati ko sto srbovali nismo, opet smijeh sviju u prostorji
Kosarac: Hajd sad žžž

To onaj fazon kad sjede u kafani Bake, Dodo i Čovke i počinje priča:

Bake: Bošnjake ne smije niko da dira, mi ćemo spremno odgovoriti na sve provokacije onih koji žele da unište BiH/ Raja u ekstazi, lete gaće i grudnjaci na sve strane.

Dodo: Srbi su nebeski narod, i šta ja imam tu pregovarati s ovima iz Federacije, RS će biti i ostati i ende!/ Kolektivno svršavanje u RS, stopa mortaliteta usljed višestrukih nacionalnih orgazama porasla za šurnaest posto.

Čovke: Hrvati se u BiH neće osjećati majoriziranim u odnosu na druga dva konstitutivna naroda, te ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo interese Hrvata u BiH/ Opštenarodno ludilo, kladionice odvrnule ventile, bingo daje ko lud, ćuke ne jebu zeku više neće da trče, ma opće blagostanje.

I tako se u suštini oni bore za interese svojih naroda u BiH, a ustvari:

Bake: Ja levata Allaha mi, pa ovo je tamam, morel jedno praseće pečenje za mog Dodu.

Dodo: Koji su ovo idioti 'ljeb te jebo, pa njima možeš do sabaha prodavat muda pod bubrege, daj Baketu tamo jedno kilo od rebara, al nemoj krmetine, ipak je on vjernik čoe'k, ne jede on to, i dajder mu kakvog himbera da to more lepo saprat.

Čovke: A pa čujte kolege, mi smo jako bitan čimbenik u ovoj državi, i kloniraćemo naše narode dok god nam to omogućavaju (jebavaćemo ih dok ne klonu, polit kantom studene vode pa onda opet gurat do jaja). Mali hod' vamo, jes ti konstitutivan, a? Nisi ..... E super, aj trkni onda donesi nam još onog pršuta, i jedan balon vina ..... i evo ti markica idi sebi uplati bingo od 6 brojeva nebil šta dobio (pa makar i kurčinu, za uhar je što bi rek'o moj konstitutivni kolega Bake).

I tako su se oni generacijama napadali, prijetili jedni drugima i gostili, dok je narod (glup ko kurac) radio za 5 stoja a imao pored svoje muke još bog te pit'o koliko miliona eVra kredita da otplati, u šta ih uvališe njihovi VRLI BRANIOCI NACIONALNIH INTERESA.
Last edited by edo_79 on 24/01/2019 08:50, edited 1 time in total.
155_mm

#318 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by 155_mm »

zamislite da je SDA izasla sa ovim prije sastanka ili bar 10-tak dana poslije.

kakva bi se kuknjava mogla na ovoj temi slusati.

pa zasto ljute dodika
pa blokirat ce drzavu
pa zasto ljute ddika
pa zasto ljute dodika
....

a ovako, udri brigu na veselje i upiri u druge kako su ovce.

:lol: :lol: :lol:
155_mm

#319 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by 155_mm »

najvece ovce su upravo oni koji misle da je SDA slucajno izabrala dan poslije sastanka sa miloradom da izadje u javnost sa ovim prijedlogom.
Nero Histrion

#320 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Nero Histrion »

edo_79 wrote:
MarshalDodik wrote:Image

Osmanovic: Hajmo mi ovo malo ozbiljnije zatalasat jer u Federaciji se vise ne moze durat
Špirić: Ma nama je 'vamo dobro, ali ako cemo talasati kao i dosad , hajmo koga yebe. Sta predlazete? Nemojte samo opet oko NATO-a izlizalo se :D
Zvizdic: Ma jok to bolan, mi cemo sad kao da probamo promijenit naziv Srpske...
prekida ga grohotan smijeh sviju za hastalom...
Radmanovic: Hahaha. Znas li bolan da nista od tog nema?
Zvizdic: I on se sam jedva suzdrazava ali nastavlja dalje, ma znam da je stari dobri supljak, ali ljudstvo tako je kako je, mi samo ovako mozemo pojacati poziciju prilikom pregovora za vlast, ko ne zeli sad s nama napakovat cemo mu to kao izdaju, ali poletit ce ovi nasi sto im je bilo malo pa se odmetnuli u neke svoje nove stranke itd...
Radmanovic: Stari fazon za nove/ stare budale ali moze sto da ne i mi cemo ovamo zasrbovati ko sto srbovali nismo, opet smijeh sviju u prostorji
Kosarac: Hajd sad žžž

To onaj fazon kad sjede u kafani Bake, Dodo i Čovke i počinje priča:

Bake: Bošnjake ne smije niko da dira, mi ćemo spremno odgovoriti na sve provokacije onih koji žele da unište BiH/ Raja u ekstazi, lete gaće i grudnjaci na sve strane.

Dodo: Srbi su nebeski narod, i šta ja imam tu pregovarati s ovima iz Federacije, RS će biti i ostati i ende!/ Kolektivno svršavanje u RS, stopa mortaliteta usljed višestrukih nacionalnih orgazama porasla za šurnaest posto.

Čovke: Hrvati se u BiH neće osjećati majoriziranim u odnosu na druga dva konstitutivna naroda, te ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo interese Hrvata u BiH/ Opštenarodno ludilo, kladionice odvrnule ventile, bingo daje ko lud, ćuke ne jebu zeku više neće da trče, ma opće blagostanje.

I tako se u suštini oni bore za interese svojih naroda u BiH, a ustvari:

Bake: Ja levata Allaha mi, pa ovo je tamam, morel jedno praseće pečenje za mog Dodu.

Dodo: Koji su ovo idioti 'ljeb te jebo, pa njima možeš do sabaha prodavat muda pod bubrege, daj Baketu tamo jedno kilo od rebara, al nemoj krmetine, ipak je on vjernik čoe'k, ne jede on to, i dajder mu kakvog himbera da to more lepo saprat.

Čovke: A pa čujte kolege, mi smo jako bitan čimbenik u ovoj državi, i kloniraćemo naše narode dok god nam to omogućavaju (jebavaćemo ih dok ne klonu, polit kantom studene vode pa onda opet gurat do jaja). Mali hod' vamo, jes ti konstitutivan, a? Nisi ..... E super, aj trkni onda donesi nam još onog pršuta, i jedan balon vina ..... i evo ti markica idi sebi uplati bingo od 6 brojeva nebil šta dobio (pa makar i kurčinu, za uhar je što bi rek'o moj konstitutivni kolega Bake).

I tako su se oni generacijama napadali, prijetili jedni drugima i gostili, dok je narod (glup ko kurac) radio za 5 stoja a imao pored svoje muke još bog te pit'o koliko miliona eVra kredita da otplati, u šta ih uvališe njihovi VRLI BRANIOCI NACIONALNIH INTERESA.
Vrh! :bih: :thumbup: :thumbup:
Styling

#321 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by Styling »

Salu na stranu, situacija uopste nije naivna. Ako Mile odluci da postavi policiju na granice RS, kao sto sada vec imamo duge cijevi na Vracama, da vidim ko ce mu se suprotstaviti i intervenisati. Ko smije to da uradi i ko ima petlje? Samo mu daju povoda i podlogu za dalju pricu o otcjepljenju i samostalnosti.
I umjesto da se bave odumiranjem nacije, iseljavanjem, nezaposlenoscu, siromastvom i generalno egzistencijom, oni se bave budalastinama. Najbolji nacin da ukines RS je da ekonomski izdominiras u Federaciji i natjeras ih da ti se sami pridruze. A, sta oni rade, tjeraju narod do krajnjih granica strpljenja i ludila. Mi vec 25 godina zivimo u stanju konstantne krize, napetosti i neizvjesnosti. Ne moze vise pod kapu stati.

Voljela bih da mi neki strucnjak za Ustavno pravo kaze zasto bi ime Republika Srpska bilo neustavno. To je isto kao kad bi neko iz RS potegao pitanje ustavnosti naziva Federacija BiH jer taj naziv ne podrazumijeva cijelu BiH nego samo dio nje.
daddy-kool

#322 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by daddy-kool »

Styling wrote:Salu na stranu, situacija uopste nije naivna. Ako Mile odluci da postavi policiju na granice RS, kao sto sada vec imamo duge cijevi na Vracama, da vidim ko ce mu se suprotstaviti i intervenisati. Ko smije to da uradi i ko ima petlje? Samo mu daju povoda i podlogu za dalju pricu o otcjepljenju i samostalnosti.
Najbolje bi bilo da se ušute i da ne pokreću ništa, jer eto sutra dugih cijevi na granicama RS.
edo_79

#323 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by edo_79 »

Styling wrote:Salu na stranu, situacija uopste nije naivna. Ako Mile odluci da postavi policiju na granice RS, kao sto sada vec imamo duge cijevi na Vracama, da vidim ko ce mu se suprotstaviti i intervenisati. Ko smije to da uradi i ko ima petlje? Samo mu daju povoda i podlogu za dalju pricu o otcjepljenju i samostalnosti.
I umjesto da se bave odumiranjem nacije, iseljavanjem, nezaposlenoscu, siromastvom i generalno egzistencijom, oni se bave budalastinama. Najbolji nacin da ukines RS je da ekonomski izdominiras u Federaciji i natjeras ih da ti se sami pridruze. A, sta oni rade, tjeraju narod do krajnjih granica strpljenja i ludila. Mi vec 25 godina zivimo u stanju konstantne krize, napetosti i neizvjesnosti. Ne moze vise pod kapu stati.

Voljela bih da mi neki strucnjak za Ustavno pravo kaze zasto bi ime Republika Srpska bilo neustavno. To je isto kao kad bi neko iz RS potegao pitanje ustavnosti naziva Federacija BiH jer taj naziv ne podrazumijeva cijelu BiH nego samo dio nje.
Pa to ja pokušavam da objasnim, ali na naš bosanski način, uz dozu ironije i humora .... jel ti stvarno misliš da bi nekom smetalo što se RS zove RS ako ima pristojan posao, platu od koje može podmiriti račune i da mu ostane za pristojnog života, i bar jednom u 2 godine na more da ode ko čoek .... bi al MALO MORGEN!
512MB

#324 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by 512MB »

HDZ dobija izborni, Bosnjaci promjenu imena RS, a srbi? :hm:
pemanapemani

#325 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska

Post by pemanapemani »

Entiteti su se mogli ukinuti forsiranjem povratka prognanih.
Da se istinski pomagao povratak, danas bi imao više od trećine proBiH zastupnika u skupštini manjeg entiteta.
Isto tako, dio Srba bi se pomirio da živi izmješan sa drugim narodima.

Ali jok, ukradi većinu para za povratak. 25 godina koaliraj sa fašistima i usput im nabacuj voleje da dodatno učvrste poziciju entiteta i proglase ga džavom. Izaberi potpredsjednika entiteta koji živi u drugom entitetu. Hajcaj Bošnjake da glasaju za Ivanića i Dodika. Hladno pređi preko negiranja bosanskog jezika i genocida. Pusti da ti seoske četničke lovokradice orgijaju po glavnom gradu. Batali međunarodnu podršku i lobiranje...

Onda se nakon 25 godina sjetiš da bi se mogla uputiti kakva apelacija na ono što je potpisala tvoja stranka. :-)
Post Reply