fakat wrote:General War wrote:PM72 wrote:RS je entitet stvoren ratom i genocidom.I tu nema rasprave.
Dejtonski sporazum im je dao legalitet ali u okviru države Bosne i Hercegovine.Ovaj pasjaluk što danas provode je izraz inata koji je jedina konstantna osobina u Srba.Inat koji ih je koštao kroz istoriju na stotine puta.
Bošnjaci trebaju raditi na svom ekonomskom razvoju a Srbi će leći "ko kuja pod hambar".Već pola njih oko Sarajeva radi u Sarajevu,zajedničke institucije,po Bingu,majstorišu,fizikanere itd.Građu,meso,kajmak,mlijeko...prodaju po Sarajevu.Na Brusu gdje su napravili odlično izletište 99,9 % posjetilaca su građani Sarajeva a slabo iko sa Pala ili Mokrog ode na uštipke ili kafu...zato što je ekonomsko stanje stanovništva u RS u katarstrofalnom stanju.Ni Federacija nije Švica ali u odnosu na njih smo "zapad" i po primanjima i po mentalnom sklopu.
dakle,ako taj isti Srbin radi kod Bošnjaka bilo u Bingu,Sanilendu ili privatno,ako ne dođe na posao taj dan - daš mu otkaz.Pa neka je na paljanskom birou rada.Šta da se i mi zainatimo pa im niko iz Sarajeva ne ode na Jahorinu ili Trebević,prestanemo kupovati od njih i poslovno sarađivati?Propašće ko mudo kroz gaće.
ja mislim što se radinosti tiče, doći tačno na poso, tu su Srbi ažurni, i rade predano. što se tiče rada tu imaju i blagu prednost nad nama, usložnost, kultura govora , izražavanje, je..te ona ili on te sasluša ne zavrče očima, pričo sam sa onim prezenterkama mobitela u Alti , scc. kultura da se postidiš ,negdje sa dobrinje 1 ili tamo ono oko Toma ,tu su. i top izgled, sve ko da su iz nekog sportskog kluba,(usput pošto radim i ja svoju prezentaciju ,jedna mi reće da je prof odbojkašica i da ode u Čikago ,sportska viza a igra aktivno bih ligu ,1 83 cmtako nešto a ispriča se sa mnom ko da se znamo Boga pitaj) vitke, visoke. i radi tako za stolom 6-8 sati kolko već. ono, 20,21,22 god a fakultet u viziru. većina ih ima faks ili ga završavaju, slučajno sam bio u Lukavici u holu i unutar centra više fakulteta na etf , pa tu ima i mašinstvo itd , bilo je oko 500 studenata na spiskovima brucoša na oglasnoj ploči(jedan Musliman).kako god uči se, radi se a nemaju baš izbor radnih mjesta u Ist. Saraj.kad sam tamo u RS malo prošnjuham