Australian Open 2019
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- necko_hz
#301 Re: Australian Open 2019
Moze biti samo subjektivno misljenje da je GOAT, ali tesko cinjenica.
Legitimno je reci, jer vecina teniske javnosti tako misli, sto je ok. Ali cinjenica nije. Mislim, upitno je uopste da li GOAT i postoji, a kamoli nekoga stavljati na taj pijedestal.
Ako Novak digne ponovo cetiri GSa u nizu, njega mogu smatrati najvecim, ali to ce opet biti moje subjektivno vidjenje.
Legitimno je reci, jer vecina teniske javnosti tako misli, sto je ok. Ali cinjenica nije. Mislim, upitno je uopste da li GOAT i postoji, a kamoli nekoga stavljati na taj pijedestal.
Ako Novak digne ponovo cetiri GSa u nizu, njega mogu smatrati najvecim, ali to ce opet biti moje subjektivno vidjenje.
-
normala brate
#302 Re: Australian Open 2019
Razumijem odakle dolaziš, a vidim da imaš i previše pameti da ne znaš o cemu ja pricam.necko_hz wrote:Moze biti samo subjektivno misljenje da je GOAT, ali tesko cinjenica.
GS je GS i nece niko moci osporiti niti jednog niti drugog ako naguraju 21 GS naravno da li smo opet požurili s otpisivanjem Rogera?
- BHF_Manijak
#303 Re: Australian Open 2019
Ma naravno, zato i napisah na kraju posta "PS", govorim licni dojam, jer kako rekoh za mne taj neki "GOAT" nisu samo puke brojke, iako su i Rogerove gotovo savrsene. Na mojoj nekoj listi ima tu dosta faktora.necko_hz wrote:Moze biti samo subjektivno misljenje da je GOAT, ali tesko cinjenica.
Novak je brutalan i po brojkama ce biti top nivo, nivo tenisa je monstrumski, medjutim evo recimo jedna stavka sto po meni ne bi trebao/mogao biti GOAT - izuzetno si uspjesan, ali tako malu naklonost publike imati, da ne kazem da stvara animozitet, mi je malo diskutabilno. OK, bekgraund ovo ono, ali i pored toga da te toliko ne vole mi je meh...
Mozda nekom nebitna stavka, mislim vecini vjerovatno jeste, ali meni i to igra ulogu jebi ga.
- necko_hz
#304 Re: Australian Open 2019
@normala brate
Ja ne svodim sve pod broj GSova.
Niti ocekujem da Rafa i Novak imaju Rogerov broj slamova kad su u tezim okolnostima morali osvajati najvece titule. Dakle, Rogerovih nekoliko GS titula viska osvojenih nad Baghdatisom ili Gonzalezom ili Philipousisem meni nisu dovoljne da ga zbog toga stavljam ispred ove dvojice, kad oni nisu imali luksuz da u svojim primeovima igraju protiv takvih igraca u finalima Slamova.
Ako zbog necega mogu staviti Federera ispred njih, onda je to podvig koji je napravio prije dvije godine kada je uzeo AO i Wimbledon, a onda ponovo AO. To mi mnogo vise govori o njemu, nego broj osvojenih titula.
Sva trojica imaju svoje argumente i to je to. Kao i Laver, kao i Gonzales.
To je otprilike ta grupa najvecih ikada. Dodao bih tu negdje i Borga.
Ja ne svodim sve pod broj GSova.
Niti ocekujem da Rafa i Novak imaju Rogerov broj slamova kad su u tezim okolnostima morali osvajati najvece titule. Dakle, Rogerovih nekoliko GS titula viska osvojenih nad Baghdatisom ili Gonzalezom ili Philipousisem meni nisu dovoljne da ga zbog toga stavljam ispred ove dvojice, kad oni nisu imali luksuz da u svojim primeovima igraju protiv takvih igraca u finalima Slamova.
Ako zbog necega mogu staviti Federera ispred njih, onda je to podvig koji je napravio prije dvije godine kada je uzeo AO i Wimbledon, a onda ponovo AO. To mi mnogo vise govori o njemu, nego broj osvojenih titula.
Zato i kazem, subjektivan dojam.BHF_Manijak wrote:Ma naravno, zato i napisah na kraju posta "PS", govorim licni dojam, jer kako rekoh za mne taj neki "GOAT" nisu samo puke brojke, iako su i Rogerove gotovo savrsene. Na mojoj nekoj listi ima tu dosta faktora.
Novak je brutalan i po brojkama ce biti top nivo, nivo tenisa je monstrumski, medjutim evo recimo jedna stavka sto po meni ne bi trebao/mogao biti GOAT - izuzetno si uspjesan, ali tako malu naklonost publike imati, da ne kazem da stvara animozitet, mi je malo diskutabilno. OK, bekgraund ovo ono, ali i pored toga da te toliko ne vole mi je meh...
Mozda nekom nebitna stavka, mislim vecini vjerovatno jeste, ali meni i to igra ulogu jebi ga.
Sva trojica imaju svoje argumente i to je to. Kao i Laver, kao i Gonzales.
To je otprilike ta grupa najvecih ikada. Dodao bih tu negdje i Borga.
Last edited by necko_hz on 24/01/2019 18:14, edited 1 time in total.
-
normala brate
#305 Re: Australian Open 2019
Igra ulogu naravno, al' igra lošu ulogu toksičnu što se kaže..
Jer ako neko nagura GS više od Rogera opet ce biti bruku ljudi koji nisu u dodiru s realnošču i drzace se price kako je Roger najveci..
Naravno ako gledamo igrački i sve što ide uz to samo se broj GS gleda na kraju dana.
Mada evo necko mi je promjenio donekle mišljenje mada ipak ostajem pri svom nebitno protiv koga je tih nekoliko osvojio ima ih u vitrini kako god okreneš i to ce vecina ljudi na kraju gledati broj GS.A i trebaju realno jer se svi nalože kad su oni u pitanju i igra se maksimalno.
Jer ako neko nagura GS više od Rogera opet ce biti bruku ljudi koji nisu u dodiru s realnošču i drzace se price kako je Roger najveci..
Naravno ako gledamo igrački i sve što ide uz to samo se broj GS gleda na kraju dana.
Mada evo necko mi je promjenio donekle mišljenje mada ipak ostajem pri svom nebitno protiv koga je tih nekoliko osvojio ima ih u vitrini kako god okreneš i to ce vecina ljudi na kraju gledati broj GS.A i trebaju realno jer se svi nalože kad su oni u pitanju i igra se maksimalno.
- necko_hz
#306 Re: Australian Open 2019
Ma jebe ti se kako ce vecina gledati, nego sam svojim razumom skontaj sta ti je logicnije.normala brate wrote:Mada evo necko mi je promjenio donekle mišljenje mada ipak ostajem pri svom nebitno protiv koga je tih nekoliko osvojio ima ih u vitrini kako god okreneš i to ce vecina ljudi na kraju gledati broj GS.A i trebaju realno jer se svi nalože kad su oni u pitanju i igra se maksimalno.
Grand slamovi jesu teniski 'creme de la creme', ali ne može se sve svesti pod puke brojke, a ne uzeti obzir okolnosti u kojima je nešto ostvareno. Barem ja ne mogu.
Normalno, mogu poštovati zašto neko misli da je Federer GOAT i opet ću reći da je to sasvim legitimno, jer većina teniske javnosti tako i misli. No svoje mišljenje zašto nije mogu potkrijepiti kvalitetnim argumentima, tako da ga se mogu i držati bez da ispadnem budala.
-
normala brate
#307 Re: Australian Open 2019
A i idu sad ove godine kad nece Roger igrati finala, a nece sigurno Nadal i Novak igrati međusobno svako onda na kraju fanovi Rogera ako ga prešišaju s GS mogu reci jebo te GS igro je protiv Zvereva..necko_hz wrote:Ma jebe ti se kako ce vecina gledati, nego sam svojim razumom skontaj sta ti je logicnije.normala brate wrote:Mada evo necko mi je promjenio donekle mišljenje mada ipak ostajem pri svom nebitno protiv koga je tih nekoliko osvojio ima ih u vitrini kako god okreneš i to ce vecina ljudi na kraju gledati broj GS.A i trebaju realno jer se svi nalože kad su oni u pitanju i igra se maksimalno.![]()
Grand slamovi jesu teniski 'creme de la creme', ali ne može se sve svesti pod puke brojke, a ne uzeti obzir okolnosti u kojima je nešto ostvareno. Barem ja ne mogu.
Normalno, mogu poštovati zašto neko misli da je Federer GOAT i opet ću reći da je to sasvim legitimno, jer većina teniske javnosti tako i misli. No svoje mišljenje zašto nije mogu potkrijepiti kvalitetnim argumentima, tako da ga se mogu i držati bez da ispadnem budala.
-
Rob_Atl
#308 Re: Australian Open 2019
Ma u tenisu je lagano reci ko je GOAT, ko ima najvise GS taj je GOAT nema tu puno ko u fudbalu ili kosarci da se gledaju statistike 
- BHF_Manijak
#309 Re: Australian Open 2019
Ma ja opet i taj H2H gledam, sto gore i rekoh. Federer mi je neupitno najdrazi, najveci ikad, ali evo kad pokusavam realno sagledati - previse je meceva u korist Nadala, za neku dvojicu koja su "tako blizu" sto se drugih stvari tice, GS-ova, Mastersa, sedmica na broju 1 itd...
Da je taj odnos npr. u 2-3 meca k'o izmedju Djokovica i Nadala, pa OK, ali ovako... Bas previse brutalno. Maltretiranje doslovno.
Tacno mu je Nadal komplekse nabio, a tu se onda vracamo do one price o njegovoj uzasnoj psihi iz mog prvog posta. Previse labilan za vrhunskog sportistu.
Da je taj odnos npr. u 2-3 meca k'o izmedju Djokovica i Nadala, pa OK, ali ovako... Bas previse brutalno. Maltretiranje doslovno.
Tacno mu je Nadal komplekse nabio, a tu se onda vracamo do one price o njegovoj uzasnoj psihi iz mog prvog posta. Previse labilan za vrhunskog sportistu.
-
normala brate
#310 Re: Australian Open 2019
Na šljaci Nadal ima bruku više dobijenih ja mislim oko 10 jel tako?BHF_Manijak wrote:Ma ja opet i taj H2H gledam, sto gore i rekoh. Federer mi je neupitno najdrazi, najveci ikad, ali evo kad pokusavam realno sagledati - previse je meceva u korist Nadala, za neku dvojicu koja su "tako blizu" sto se drugih stvari tice, GS-ova, Mastersa, sedmica na broju 1 itd...
Kakav je omjer zajedno trava i tvrda?
Dodaj i Novaka tu znam otprilke, al' ne znam naci podatke brzo
- necko_hz
#311 Re: Australian Open 2019
Trebat će im neko slabiji da bi im priča imala smisla, jer je Zverev već sada ostvario bolju karijeru od jednog Baghdatisa i Gonzaleza.normala brate wrote:A i idu sad ove godine kad nece Roger igrati finala, a nece sigurno Nadal i Novak igrati međusobno svako onda na kraju fanovi Rogera ako ga prešišaju s GS mogu reci jebo te GS igro je protiv Zvereva..
Tako nekako. Ne znam postoji li ijedan sportista koji se u okviru svog sporta smatra GOAT-om, a da ga je najveći rival tako izdominirao u direktnim okršajima.BHF_Manijak wrote:Ma ja opet i taj H2H gledam, sto gore i rekoh. Federer mi je neupitno najdrazi, najveci ikad, ali evo kad pokusavam realno sagledati - previse je meceva u korist Nadala, za neku dvojicu koja su "tako blizu" sto se drugih stvari tice, GS-ova, Mastersa, sedmica na broju 1 itd...
Da je taj odnos npr. u 2-3 meca k'o izmedju Djokovica i Nadala, pa OK, ali ovako... Bas previse brutalno. Maltretiranje doslovno
-
normala brate
#312 Re: Australian Open 2019
Da legitimno razmišljanje zato se i kaže tako..
Isto kao što je Lebron bolji i kompletniji igrač od Jordana i prešišao ga je u svakoj kategoriji osim broj prstenova, a to je kao što znamo timski sport..
A Jordan ce uvijek biti GOAT..
Isto kao što je Lebron bolji i kompletniji igrač od Jordana i prešišao ga je u svakoj kategoriji osim broj prstenova, a to je kao što znamo timski sport..
A Jordan ce uvijek biti GOAT..
- necko_hz
#313 Re: Australian Open 2019
Eh, oko LeBrona i Jordana se nećemo složiti, jer mi je Jordan savršenstvo u svakom smislu i bolji igrač od LeBrona, ali nemam baš vremena da se sad razapinjem i na NBA temama i počinjem tu diskusiju, pa ću je ovdje i prekinuti.
Što se tiče ovog gore pitanja, mislim da je 11-9 za Federera na tvrdim podlogama.
Što se tiče ovog gore pitanja, mislim da je 11-9 za Federera na tvrdim podlogama.
-
normala brate
#314 Re: Australian Open 2019
necko_hz wrote:Eh, oko LeBrona i Jordana se nećemo složiti, jer mi je Jordan savršenstvo u svakom smislu i bolji igrač od LeBrona, ali nemam baš vremena da se sad razapinjem i na NBA temama i počinjem tu diskusiju, pa ću je ovdje i prekinuti.![]()
- necko_hz
#315 Re: Australian Open 2019
Očekuj sad Mensura da prozbori koju o Le'Goatu'.

-
normala brate
#316 Re: Australian Open 2019
Predpostavljam nece smajlija stavit vec ce biti lektira?necko_hz wrote:Očekuj sad Mensura da prozbori koju o Le'Goatu'.
- necko_hz
#317 Re: Australian Open 2019
Teško je kod njega pretpostaviti šta će uraditi. 
-
MensurM
#318 Re: Australian Open 2019
Naravno da je LeBron igrački bolji. Najkompletniji košarkaš ikad. Dovoljno je pogledat što se događalo Clevelandu x2 i Miamiju kad je odlazio te kako su Lakersi sad pali u 29 dana bez njega. I pogledati kako su Bullsi igrali bez Jordana.necko_hz wrote:Eh, oko LeBrona i Jordana se nećemo složiti, jer mi je Jordan savršenstvo u svakom smislu i bolji igrač od LeBrona, ali nemam baš vremena da se sad razapinjem i na NBA temama i počinjem tu diskusiju, pa ću je ovdje i prekinuti.![]()
O konkurenciji da ne govorim...
- necko_hz
#319 Re: Australian Open 2019
Naravno da nije. Bolji može biti jedino u konstantnom traženju izgovora za neuspjehe i nemogućnost da pravog GOAT-a skine sa trona.
I samoproglašavanju sebe istim u nedostatku onih koji ga time smatraju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#320 Re: Australian Open 2019
I sprdanju bolesnog protivnika koji te onda pod temperaturom otrese od podnecko_hz wrote:Naravno da nije. Bolji može biti jedino u konstantnom traženju izgovora za neuspjehe i nemogućnost da pravog GOAT-a skine sa trona.
- necko_hz
#321 Re: Australian Open 2019
Kol'ko ono zabi poena u onih nekoliko utakmica sa moćnim Dallasom?
Doživio frajer veći meltdown nego što je Federer protiv Nadala birvaktile.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#322 Re: Australian Open 2019
17.6 ppgnecko_hz wrote:Kol'ko ono zabi poena u onih nekoliko utakmica sa moćnim Dallasom?![]()
- necko_hz
#323 Re: Australian Open 2019
Više Paolo Lorenzi vinera po meču zabije.
A znamo kako je "ofanzivan igrač".
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#324 Re: Australian Open 2019
necko_hz wrote:Više Paolo Lorenzi vinera po meču zabije.![]()
Dobro, nije on kriv, bio je treći igrač ekipe
Šalu na stranu, naučio je nešto iz tog finala, napredovao je poslije i postao pametniji
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#325 Re: Australian Open 2019
Jordan je medijski i nostalgični hajp, to je to. 
Poređenja radi ,svima smeta kada Amerikanka Collins kaže "cmon" nakon poena, ali je od Osake to simpatično, Mrš
Poređenja radi ,svima smeta kada Amerikanka Collins kaže "cmon" nakon poena, ali je od Osake to simpatično, Mrš